login |

The Detour: kezdett a 2. évad

2017. 02. 22. 20:29 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Komédiáknál, főleg a második évadosoknál azért elég ritka, ha az embernek bejön az első szezon és benevez a folytatásra, akkor a premierről ne azt írja, hogy nem volt sok változás, továbbra is jó a sorozat. Tavaly talán a Sex&Drugs&Rock&Roll kezdése ért hidegzuhanyként, de még azt is elkönyveltem korrektnek. Na, a The Detour évadnyitója pocsék volt. (Megjegyzem, az imént jött egy komment, ami szerint pedig nagyon jó.)

Pedig a The Detour első szezonjával a tavalyi évad egyik legjobb újonckomédiája volt, bár az évad végén bedobott cliffhanger teljességgel érthetetlen volt. A 2×01 így elég hülye helyzetből indult, de olyan érzésem volt, hogy nem is nagyon akartak törődni a slusszpoénnal. Oké, emlegették, de mintha mi sem változott volna.

Illetve egy valami változott: a sorozat koncepciója ment a kukába – a autózós, kirándulós aspektusra gondolok. Oké, a The Detour humor és karakterek terén is elég jól definiálta önmagát, így nyilván a készítők úgy gondolták, hogy nincs szükségük arra, hogy ismételjék magukat, inkább új sztorit találtak ki karaktereiknek. Pedig az évadnyitó legelején még egy pillanatra felcsillant a remény, de elég hamar letudták az autókázást.

Szóval Nate-ék New York City-be költöztek, eléggé körülményes módon tették mindezt, nem túl jó benyomást téve a szomszédokra és…, igazából ennyi. Megismerhettünk jó pár új szereplőt, miközben olyan érzésem volt, hogy ugyanazt a poént ismételnék el tízszer. Láttam, hogy a színészek nagyon élvezik a hülyülést, de valamiért csak rezignált pislogásokat váltottak ki belőlem.

Tény, hogy voltak nagyon elvetemült és ötletes poénok (nem sok…), amin felnyerítettem volna, hanem szedált volna le az előző pár perc, de összességében egy percig sem éreztem lehetőségekkel telinek sem az új környezetet, sem az új szereplőket, sem pedig a kicsit megváltozott dinamikát. (Nate új munkája számomra végképp humortalan jeleneteket hozott.)

Ezer szerencséje volt a sorozatnak, hogy dupla résszel kezdett (a premier egyébként 30 perces volt…), ezért belevágtam még a folytatásba is, ami elég jól startol, annyira abszurd volt (és akadt benne hányásba lépés meg vécés poén, meg félreértés, meg fizikai móka…), de utána az epizód beállt egy erősen közepes szintre (a gyerekek és James Cromwell idétlenkedése nem volt vicces, az elhúzott táncjelenet meg…, pff).

Igazából a végső lökést a kikérdezős átívelés erőltetése adta meg. Az egész bűnügyi körítés már az első évadban is gyenge volt, de itt még egy “rejtélyes idegenes” szálat is kaptunk. Szóval részemről ezzel kasza lett a The Detour (az első évad emlékét megőrzöm), a rész végi szemes gusztustalanság már eső után köpönyeg volt. De legalább megint némiképp visszahozta az első évad szellemiségét.

11 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 02. 22. 20:46

Hát sajnos számomra is hatalmas csalódás volt mind a két rész.
Azt végképp nem értem, miért kellett az évadnyitónak 30 percesnek lennie.

Még egy esélyt kap, de utána lendül a kasza, ha nem lesz elég jó.

Slushyberry - 2017. 02. 22. 22:47

Lehet csak azért tetszett annyira az első rész, mert már elfelejtettem milyen jókat nevettem rajta anno. A második rész viszont nálam sem ütötte meg az első évad részeinek a szintjét. (Mik voltak azok a munkahelyi jelenetek??) Remélem nem fognak lecövekelni New Yorkban.

pody - 2017. 02. 26. 15:19

Elso reszt most neztem meg es nekem nagyon tetszett. Nem olyan jo, mint elso evad…. barmelyik resze, de jokat rohogtem.Teny, elso evad szerintem is hatalmas volt, abszolut alulertekelt es itt is alig ismerik, nezik (persze szokasos nincs felirat, szinkron). Mindjart nezem a masodik reszt, hogy tenyleg ennyivel gyengebb a kezdes most

winnie - 2017. 02. 27. 08:31

“Mindjart nezem a masodik reszt, hogy tenyleg ennyivel gyengebb a kezdes most”

nekem a második sokkal jobban bejött, de az első nagyon nem.

LaCRossE - 2017. 03. 01. 19:24

A harmadik már sokkal inkább bejött.

pody - 2017. 03. 02. 20:24

Kisse eros volt :) gondolom sokaknal ez mar kiverne a biztositekot. Nekem is tetszett

winnie - 2017. 03. 04. 19:07

nem hiszem, hogy aki detourt néz, annál az 1. évad után sok minden kiverné:)

LaCRossE - 2017. 03. 08. 21:56

A negyedik rész is nagyon bejött. Úgy látom, az első két rész után kicsit helyreállt a minőség.

Ezen meg fetrengtem. :D

“-What the hell is going on here?
-Your mom just got served.
-Served? We haven’t even ordered yet!
-ORDER!
-Ah, a cheeseburger please!”

Natale - 2017. 03. 13. 18:01

Az elso resz nekem tetszett, de ertem hogy tobbeknek miert nem. Olyan volt mint egy sima szitkom, nem is hasonlitott az elso evadra. Viszont egy csomo poen igy is bejott (Are you from the street? – az valami hatalmas).

A masodik az abszurditasa miatt tetszett, a harmadik es a negyedik is jo volt. Szoval eddig nekem abszolut bejon, egyaltalan nem zavar hogy nincs benne annyi ativeles. A karaktereket szeretem es ameddig a poenok jok maradnak, addig mukodik.

pody - 2017. 04. 08. 22:58

10. reszen fetrengtem megint, hatalmas resz volt vegig.

KlaytonWade - 2017. 04. 09. 11:04

@pody: En is, de a 11. reszt tobbszor is visszatekertem, annyi hangosan rohogos resz volt. A vege a leves-szapannal, azon meg mindig rohogok mikor ragondolok. :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz