login |

Pilot-mustra: Big Little Lies – 1×01

2017. 02. 24. 23:00 - Írta: winnie

56 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bruises heal. Stigmas can last forever.

Az HBO új sorozata egy elég idillikus, óceánparti lakóközösséget mutat be, zömében gazdagembereket, és persze az ő problémáikat, ami sokakat alapból nem érdekelne, a csatorna miatt azonban mégis megérdemel egy pillantást ez az igen lenyűgöző kiállású széria. Ami azért több réteget tartalmaz, mint egy központi rejtéllyel (gyilkossággal) nyakon öntött egyszerű szappanopera.

BIG LITTLE LIES – 1×01 – 7/10

 

A kezdő konfliktus miatt rögtön a The Slap ugrott be egyébként a sorozatról, csak ebben nem egy felnőtt vág pofon egy gyereket (nem a sajátját), hanem az egyik kisgyerek kezdi el fojtogatni (állítólag) a másikat, és ez okoz olyan konfliktust, majd láncreakciót, ami egy gyilkossághoz vezet. Utóbbi tényét már az első percekben közlik velünk, a csavar az, hogy nem tudjuk, hogy ki halt meg – és természetesen azt sem, hogy ki ölte meg.

Mindez az iskolaév első napján történik meg, és csakis azért van ennyire komoly következménye, mert az alfanőstény, vagyis inkább minden dolog középpontjába igyekvő főhős (Reese Witherspoon) kiszáll a kocsijából, hogy megfeddje az előtte autóban SMS-ező tiniket, majd visszafele menet megrándul a bokája, s ennek köszönhetően megismerkedik a partmenti kisvárosba költöző egyedülálló anyával (Shailene Woodley). (A triumvirátus harmadik tagja a visszafogott, fiatal férjjel rendelkező, volt ügyvéd barátnő, akit Nicole Kidman alakít.)

Idővel persze kiderül, hogy nem csak a három jóbarát feleségről szól a gyilkosságig vezető sztori, hanem a férjeikről is, de főként a fojtogatás miatt felszínre kerülő, egyébként a képmutatás álcája mögött rejtező feszültségekről, és rengeteg, négy fal közötti titokról, melyek közül legjelentősebbnek talán a jövevény anya rejtélyes múltja tűnik.

Az első részben elég zavaró volt, hogy pár perc alatt rengeteg arc jelenik meg, és sokakról azt sem tudjuk, hogy kicsodák. Eleve zsúfolt a kezdés, de a sorozat szerkezete, azaz a gyilkosság utáni vallomások kíséretében mesélt, a gyilkosságig vezető történet az elején abszolút nem működik: látjuk a sok arcot, amint kommentálják az eseményeket és fogalmunk sincs arról, hogy kicsodák ők. (Idővel persze kiderül, hogy ki a tanár, ki a barát, ki ez, ki az, de addig csak szövegbuborékok mindenféle alapozás nélkül.)

Szerintem nem annyira szappanos a tálalás, de egyeseknek a melodráma mennyisége (férj és feleség, szülő és gyerek, vagy akár barátok között) túlzott lesz, és ez némiképp sekélyessé is teszi a sorozatot, de ezen a felszínen túl lehet lépni.

Ami viszont mindenképpen a sorozat javára írandó, hogy egyrészt gazdagemberes és házasságos klisék ide vagy oda, nincs benne az, ami a legjobban adja magát ebben a környezetben, vagyis a megcsalás (eleinte legalábbis). No meg persze maga a környezet, ami helyenként elég impresszív, akár a külső felvételek tekintetében, akár a házbelsőket megfigyelve – nem bánkódnék, ha hasonló helyen kéne élnem.

Tudom, hogy egy könyv a Big Little Lies alapja, de ettől még sorozatként kezeljük, és ebben a műfajban nem hoz semmi újat. Egyrészt átívelős, rejtélyes, gyilkosságos sztorival tele a padlás, másrészt gazdagemberes vagy szappanos is akad bőven. Még a kettő együtt a flashforward-dal is megvolt itt-ott, például a Revenge-ben, de persze ez azért más. (Ráadásul volt karakter, akinek a tetteit egyre kényelmetlenebb volt nézni, de ez csak az én érzékenységemet bizonyítja.)

Nehezen is tudom elképzelni, hogy ez a sorozat nagy kritikuskedvenc legyen, vagy sokat szerepeljen a díjátadókon, inkább amolyan guilty pleasure-ként fogják megtartani az ízlésüket magasabb szintre belövők, de nekem szinte feltétel nélkül bejött, egy idő után elkapta a figyelmemet és érdekelni kezdett, simán letoltam volna egyben az egészet.

Ez pedig szerintem sokkal nagyobb részben köszönhető a színészeknek, mintsem a rendezésnek vagy az írásnak. Nem azt mondom, hogy kiemelkedőek az alakítások (lehet, hogy sokan nem fogják így látni, de az eddigiek alapján eskü, hogy Shailene Woodley jön be a szürke, szinte sminkmentes karakterével, illetve más miatt Alexander Skarsgård), de jó nézni a színészeket, energikusan (Witherspoon nagyon pörög), szórakoztatóan és pontosan tálalják a karaktereiket, még az apró mellékszereplők is.

Szóval jöhet a folytatás, illetve a lezárás, ha azt nézem, ahol most tartok, de nagyjából ugyanezt éreztem a pilot után is, a lelkesedésem megmaradt. És cseppet sem azért, mert szeretem az átívelő rejtélyes sorozatokat. Fura módon itt a gyilkosság csak egy baljóslatú dolog, ami fele halad a sztori, de valójában annyira nem izgalmas maga a tény, annyira keveset tudunk róla (a pilot után elég minimális a jelenbéli szál), maximum némi találgatós játékra ad lehetőséget.

Az HBO jóvoltából láthattuk a sorozat első 6 részét.

56 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2017. 02. 24. 23:44

Nagyon nehezen indult be, az első negyedóra környékén a kaszán gondolkoztam , de a végére szerencsére felpörgött, én is néztem volna a folytatást egyből.
Ettől függetlenül mind az írás, mind a rendezés nagyon nagy teret hagyott a színészeknek (tippre nem saját jóvoltukból), és ezen majdnem elúszott a pilot, viszont mázlijukra tényleg elsőrangú színészeik voltak.
Ettől még tényleg az az érzésem volt, h ezt a pilotot nem először néztem végig, és attól tartok, sok újdonságot a folytatás sem fog tartogatni.

Lemoni - 2017. 02. 25. 00:01

Nálam ez rekordgyorsasággal lett DOA. Pedig a főcím még tetszett. De ahogy kezdődött a villódzó fényekkel, ott már idegrángást kaptam. Aztán utána jött maga a hideglelős borzalom, Whitherspoone a nyivákolós orrhangjával egyre csak pofázott, be nem állt a szája, f**ta a szót. Az ilyen üres locsogós emberektől a való életben is menekülök, eszemben sincs, hogy még önként nézzem is őket. Kidman restaurált pergamen szerű arcáról már nem is beszélek. 10 perc után kikapcs, kuka.

karli - 2017. 02. 25. 00:11

Egyetértek az írásoddal, hasonlót éreztem én is. Be se akartam próbálni, az elején gondoltam is, hogy nem kell ez nekem, de aztán észrevétlenül megfogott. Néztem volna tovább!

kiskiraly - 2017. 02. 25. 00:28

Itt nézhető az első rész ingyen (reg nélkül):
http://www.hbogo.hu/content/big-little-lies-1–1477026061

1×01 alapján

Én eddig csak pár részt láttam David E. Kelley-től (a Boston Legal sorozatból). Az tetszett, ez nem.
Fényképezés, kaszting előtt le a kalappal, de amúgy semmi különös. Bármennyire is nagy húzónevek vannak benne, nekem ez kevés volt, afféle Született feleségek-nek tűnik.

Deny - 2017. 02. 25. 00:29

Nekem is bejött. A The Newsroom óta az első HBO-s sorozat, ami tetszik. Alapból szeretem az ilyen kisvárosi rejtélyeket, ráadásul a két főszereplő is nagy kedvencem. Én is 7/10-et adok rá.

Silver-sama - 2017. 02. 25. 10:42

Egynek elment, de nem tudom, hogy folytatom-e.

wellwellwell - 2017. 02. 25. 10:45

már máshol is írtam, hogy engem olyan sorozatok érdekelnek, amik emberek hétköznapi problémáiról, életéről, érzéseiről szólnak (this is us, american crime, the affair, the leftovers, kingdom stb.).
a big little lies beletalált ebbe a körbe. a slap-es áthallás nálam is megvolt, remélem, ez nem lesz akkora lufi, mint az volt, és a konfliktus jóval mélyebb lesz…
r. witherspoon tényleg idegesítő az elején, de az ő karakteréhez ez fontos, és később azért őt is árnyalják.

a hét jelenetébe ajánlom: a munkájában hipersikeres laura dern elmeséli a férjének a történteket, mire a férje: “women” (majd még ki is fejti). ahogy ezt a szexista beszólást dern a félhomályban lereagálja az arcával, testével, egy szó nélkül és otthagyja az ürgét, az zseniális.

Bookworm - 2017. 02. 25. 14:04

Egyet értek a kritikával. Én is a színészek miatt kezdtem el nézni, nem a történet miatt. Szerintem az csak másodlagos. Nekem is zavaró volt az elején a sok szereplő, de a 2. résznél már abszolút képben voltam. A tengerparti- és a tájképek nagyon szépen vannak felvéve. A színészi játék kitűnő, minden karakter jól el van találva. A 2. részben már komolyabb témák is előjönnek a gyerekek konfliktusa mellett. A sorozat nálam: 7/10.

sehrezad - 2017. 02. 25. 14:11

Kiváló a színészi játék, Witherspoon lubickol a szerepben (hasonló játékkedvet érzékelek itt, mint Ónodi Eszterné az Aranyéletben), Woodley is remek (de a többiek is), de a gyerekszereplők is tetszenek (különösen, W. kisebbik lánya), számomra nagyon szórakoztató eddig.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 25. 15:17

Hát ez így elsőre egy nagy massza. Van benne egy kis Született feleségek (gazdag anyukák nem tudnak mit kezdeni magukkal), aztán egy kis The Slap (végignéztem a sorozatot, de nem tudom miért, amikor iszonyú ostoba karakterek voltak abban is) és egy kis The Affair. Egyrészt a kihallgatások miatt, ott is kb. fogalmunk nem volt hogy mi történt és a párok közötti kapcsolat és dinamika miatt is. Látszólag mindenki tök jól elvan a párjával, de ha mélyebbre nézünk, akkor nagy gáz van mindenkinél. Ja és még magam is meglepődtem a rész végén, hogy még R.Witherspoon lett a legszimpatikusabb azok után, hogy az első 15 percben egy idegesítő p.csa. Amit a lányának lenyomott a független nőről az a rész nagyon tetszett.
Attól függetlenül egyébként, hogy tényleg szép helyeken laknak, folyamatosan az volt az érzésem, hogy jaj, de jó hogy nem vagyunk ilyenek.
Nekem úgy 6/10 a kezdés, talán csak Woodley meg a fia érdekelnek, hogy mi elől menekülnek, mi történhetett velük.
A krimi szál egyenlőre teljesen érdektelen és ha a 2. rész azon fog menni, hogy a fojtogató gyerek lesz a mumus, akkor – kiindulva The Slap-ből – biztos kaszálom.

edg - 2017. 02. 25. 16:16

Amúgy amikor így az hbo jóvoltából nézhettem meg korábban valamiket, akkor hogyan juttatják el hozzátok a részeket? Küldenek egy dvd-t vagy behívnak valahova megnézni vagy kaptok valami szupi titkos stream lehetőséget a neten?

Snoopyzit30 - 2017. 02. 25. 16:40

1×02

Nem lettem sokkal okosabb. Abszolút The Slap-klón idáig a sorozat. Ott is a szülők a saját beteg magánéletüket, meg komplexusaikat vetítették ki egy amúgy elég ártatlan helyzetre. Itt is felmerült már hogy jogi útra terelik? Mégis mit, hogy megpuszilta az egyik 6 éves gyerek a másikat? Jézusom, ezek tényleg nem normálisak. Amúgy minden gyereket a szülei csesznek el (vagy más gyerekek szülei). Szerintem nálam kasza. Kár, hogy láttam a The Slap-et, mert lehet amiatt nincs most ehhez türelmem.

Cathy07 - 2017. 02. 25. 17:08

Tele voltam prekoncepcióval előtte, mert a sok sztár együtt sokszor nem működik, Született Feleségek utánérzés, csak egy kis krimivel fűszerezve… Na, utálni akartam. Viszont nagyon szerettem már a pilotot is, a második részt is, Witherspoon eddig lubickol a szerepben. Nagyon jó a hangulata és maga a közeg is.

csernakakos - 2017. 02. 25. 17:55

Engem nagyon berantott! Szeretem, folytatom! Az intro alatti dal pedig a pilot ota porog a lejatszomban.

-T - 2017. 02. 25. 18:51

Nekem az egész már-már túl feszült volt, az első percétől kezdve. Mintha bármikor elpattanhatna valakinél a húr…de lehet, hogy ebben a fakó képi világ is közrejátszott, illetve, hogy szinte egy félmosolyt sem lehetett látni a szereplők arcán, az első 5-6 percben.
Viszont mind a felnőtt, mind a gyerek színészek jók, és a sztori folytatása is érdekel.

winnie - 2017. 02. 25. 18:53

edg: régen dvdscreener volt, vetítések máig vannak, de ez neten streames screener.

Dawnie - 2017. 02. 26. 00:35

dzsiaj:
“mind az írás, mind a rendezés nagyon nagy teret hagyott a színészeknek (tippre nem saját jóvoltukból), és ezen majdnem elúszott a pilot”
Ezt miből lehet észrevenni? Nem kötözködés, tényleg érdekel.

bélabá - 2017. 02. 26. 09:19

@wellwellwell

“engem olyan sorozatok érdekelnek, amik emberek hétköznapi problémáiról, életéről, érzéseiről szólnak”

Ajánlom neked a Men of a Certain Age c. sorozatot, pont erről szól, én nagyon szerettem. Három 50-hez közelítő férfi életéről szól, hogy számolnak el a régi álmaikkal, életükkel.

lostfanka - 2017. 02. 26. 11:46

Na vegre van kibeszelo. En fenntartasokkal kezdtem neki a pilotnak. De a HBO, a rendezo, es a szereplok miatt ugy dontottem meger egy nezest. Es nekem bejott. Nem is ertem miert. Neked a Desp. Housewifes nem volt a kedcencem, de szerintem az teljesen mas. Es tomeny drama, semmi szappan vagy humor. Az egesz resz lekotott, a karakterek erdekelnek, a sztori erdekel, nalam minden stimmel ahhoz hogy tovabb nezzem.

tulipán - 2017. 02. 26. 17:52

Nem tokeletes, de nekem annyira tetszik h ugy dontottem, kivarom a veget es ledaralom egyben. Nem akarok hetrol hetre izgulni :) jo a kritika is.

d - 2017. 02. 26. 20:10

winnie, hanyadik reszben mondjak meg, h ki halt meg? mar a masodikban?

winnie - 2017. 02. 27. 08:30

d: “hanyadik reszben mondjak meg, h ki halt meg? ”

egyeseknek talán SPOILER LEHET A VÁLASZ (bár csak a rész számát mondom meg)

ha kiderül, hogy ki halt meg (nyilván kiderül), akkor az utolsóban. ha jól rémlik, 7 részes a szezon és a sajtónak kiküldött 6 részben nem derül ki.

Parker - 2017. 02. 27. 12:29

Nekem nagyon bejött, főleg a színészek miatt, de Jean-Marc Vallée egyébként is mestere a színészvezetésnek. Witherspoon haláli a szerepében, Woodley és Dern is remek, amin pedig tényleg meglepődtem, hogy Kidman és Skarsgard milyen jól mutat együtt.

kovácspéterke - 2017. 02. 28. 12:14

Nekem nagyon tetszik, jók a színészek, sztem simán lehet követni, hogy ki kicsoda, Reese Witherspoont nem szeretem különösebben, de ebben most nagyon jó.

winnie - 2017. 02. 28. 12:21

kovácspéterke: amikor az elején megmutatnak 5 random arcot, amint vallomást tesznek, és közben a sorozatban nem tűnnek fel, akkor az embernek fogalma sincs róla, hogy kik. majd akkor lesz, ha a sorozatban is feltűnnek.

hamupipacs - 2017. 03. 07. 15:25

Az jó, ahogy a nyomozáshoz tartozó kihallgatások során megnyilatkozó anyukák, apukák, iskolaigazgató, a nyomozást vezető rendőr az újságíróknak minden részben másik főbb szereplőre utalgat, mint lehetséges áldozatra.

Apropó, Woodley karaktere találkozott az apukákkal is? Csak mert ők is eléggé ellene vannak a gyerekének (Ziggy), miközben ők maguk is tudnak eléggé agresszívek lenni.

Anni - 2017. 03. 12. 18:52

3 rész alapján bejövős. Ja és csak szerintem lesz az, hogy Ziggy apja az agresszív apát játszó Alexander Skarsgård? :D Még nem találkozott vele Woodley..

Barbi - 2017. 03. 13. 18:43

Anni, én is ugyanerre gondoltam :D vissza is pörgettem, hiszen valakinek játszania kellett az erőszakos jeleneteket de semmit nem látni. kíváncsi leszek rá, hogy ő e az apa :D

bkrisz - 2017. 03. 14. 09:08

Én is erre tippelek, hogy Celeste agresszor férje lesz Ziggy apja. Elég nagy csavar lenne. Bár sejthető is akár mivel a pasi arcát egyszer sem mutatják. De akkor lehet hogy az anyja tudja hogy itt lakik a pasas és lehet hogy ezért költöztek pont ide? Lehet hogy a csaj a legnagyobb titkolózó?
Witherspoon nagyon jól játszik, Kidman szintén, a férjét játszó Skarsgard-tól pedig kiráz a hideg akárhányszor feltűnik. Nagyon jól hozzák Kidmannal az erőszakos jelenteket, folyamatos köztük a feszültség.
Nagyon jó sorozat kár hogy hamar vége lesz évekig szívesen nézném, hasonlóan a DHW-hoz. Más atmoszféra de hasonlóan jó karakterek.
Monterey pedig gyönyörű, imádom a tájképeket, a zord sziklás partokat. 10/10 nekem a sori.

mogyoró - 2017. 03. 14. 14:19

ezt én is akartam írni,nagy Skarsgard-fan vagyok, de most ahányszor feltűnik a képernyőn, összerándul a gyomrom, h “jaj Kidman,ezért most kapni fogsz”. Amúgy játszott ő már erőszakolósat (Strawdogs), meg rosszfiút is (True Blood), de sztem ezt a karaktert most nagyon durván jól hozza. De a gyerekcastingnak is hatalmas pirospont, a Ziggyt játszó kisgyerekről simán el tudod képzelni, h egy pszicho agresszív állat és azt is h egy áldozat,akit tényleg szekálnak. Nagyon bejön eddig, zseniálisat alkottak szerintem ezzel.

szepi06 - 2017. 03. 16. 21:00

Nekem is nagyon tetszik. Szerintem az “áldozat-kislány” is jó nagyon. Róla sem derült ki egyértelműen,hogy hazudozik vagy tényleg áldozat. A “Celeste-srácok” pedig mint akik egy divatlapból léptek ki.

Hamupipacs - 2017. 03. 20. 20:05

Hú, ez egyre jobb! A kislány zaklatóján agyalok. Már eszembe jutott az apja is. De talán ez kizárva. Esetleg egy kislány lenne? Vagy ha most kezdődött, akkor az új fiú? Vagy ha nem ő, akkor az a gyerek miért most kezdett el zaklatni egy gyengébbet?

Sydneyke001 - 2017. 03. 21. 11:16

Ez is vicc, hogy egy ilyen korú gyerekre nem tudnak hatni a szülei annyira, hogy elmondja, ugyan már ki harapta meg?

Lehet hogy nem üvöltözni kellett volna előtte.

Nicole Kidman ahogy ült a pszichodokinál egy az egyben Breet láttam magam előtt a Született feleségekből.
Ahogy beszélt, a gesztusai, minden.

csernakakos - 2017. 03. 21. 15:24

Mestermu minden resz, alig varom az utolso 2 epizodot!
Egy masodik evadert a fel karom adnam.

Reea - 2017. 03. 21. 18:35

Én az ikrekre tippelek, akik bántják a kislányt- apjuktól “tanulhatták” szerintem. :S

Hamupipacs - 2017. 03. 21. 18:35

Nem hiszem, hogy lesz második évad. Túl nagy nevek vannak benne.

napocskin - 2017. 03. 21. 19:35

A sorozat alapja egy könyv, ezt a kerek történetet foglalja magában a nyolc rész (ugye nyolc?). Hacsak a könyvnek nem lesz folytatása, a sorozatnak sem igen lesz második évada. (Bár láttunk már olyat is, hogy az eredeti író nélkül folytatják a történetet.)
Én két részt néztem meg – miután olvastam a könyvet pont nemrég, alig vártam. De valahogy ez nem tudott lekötni, bár lehet, hogy azért sem, mert ismerem a történet végét. Tudom, hogy unásig ismételt klisé az, hogy “jobb a könyv”, de erre is igaz. Persze talán megnézem majd végig, és az is lehet, hogy tetszeni fog, meglátjuk. A szereplőket úgy tűnik, nagyon jól válogatták ki.

csernakakos - 2017. 03. 21. 21:18

A Leftovers 1. evada is a konyvet kovette, aztan bevontak a konyvirot a production-be es tovabszottek a sztorit a kepernyon.

Ha pedig dijesos lesz a BGL, a szineszek is benevezhetnek egy ujabb mini evadra.

Nem tul valoszinu, de megtortenhet. :)

Ida - 2017. 03. 23. 10:54

7 rész lesz. Én közben kezdtem el olvasni a könyvet (a film miatt), és be is fejeztem már. Nagyon tetszett, a filemt jól kiegészítette nekem a könyvben megtudott több infó, karakterek árnyalása, de önmagában nem valami nagy eresztés a könyv…vagy csak nem az én stílusom az ilyen történet, de így filmmel együtt tetszett.
Nem hinném, hogy érdemes ezt folytatni, ez így egy kerek egész történet.
És mindkét tippem bejött (az iskolai zaklatóra és az erőszakolóra is.:) )

Aleysa - 2017. 03. 27. 20:00

Én most tartok az ötödik résznél. Azt nem mondom, hogy eldobtam az agyam tőle, olyan szuper, de azért nem rossz.
Detto a színészek miatt nézem. Maga az élethelyzet meg amit bemutatnak, az elképesztően messze áll a magyar átlagtól, kivétel nélkül kőgazdag, vagy jómódú családok. Maga az, ami miatt olyan sokat szidják az amerikaikat, hogy ostoba, törtető, senkire tekintettel nem levő kölyköket nevelnek sokan, az itt nagyon szépen kijön. Konkrétan már vízbe fojtanám Laura Dern karakterét :-D
Reese meg már nem idegesít, tulajdonképpen megkedveltem. Oké, mindenbe beleüti az orrát, de hatalmas szíve van, meg igazságérzete. Jó a casting. Szerintem a Kidman-Skarsgard páros elképesztő. A pasasnak durva kisugárzása van, látványelemnek gondoltam ,de basszus, napszemüvegben, mozdulatlanul állva is olyan feszültséget képes sugározni, h nem tudtam eldönteni, hogy megüti vagy megszexeli a feleségét. Kidman is jó, szerintem fekszenek neki ezek az érzékeny kettős karakterek. Ami plusz, hogy a gyerekek is tetszenek, rendben vannak.Nem kapok tőlük idegbajt. A sztorit nem tudom hova fogják kifuttatni, még nem is agyaltam ezen. Bízom benne, hogy nem Ziggy bántja Amabellát (már ez a név is.. anyád).

csernakakos - 2017. 03. 27. 23:24

Ida, en is nekialltam a konyvnek (a kommented adta meg a vegso loketet), de le is tettem 15%-nal jarva (Kindle-on olvasom) a trivia night informaciomorzsak miatt.
A finale utan fogom befejezni a konyvet.

Az utolso elotti resz is hatalmas lett, a szineszi jatektol a dalvalasztason at a sztoriig minden verprofi. Ha van igazsag, Nicole Kidman minden dijat bezsebel ezert.

A. - 2017. 03. 28. 00:37

Igen, Kidman régen volt ilyen jó

Shannen - 2017. 03. 28. 04:41

Így egy résszel a vége előtt nálam eddig az év sorozata. Eleinte “csak” tetszett, de mostanra nagyon összeért benne minden. Nagyon erős hangulata van az egésznek, ami egyrészt a fényképezésnek (meg persze magának a helyszínnek), másrészt a zeneválasztásnak köszönhető. Nem is tudom mikor láttam ennyire jó és hangulatos zenékkel teletömött sorozatot.
A színészek is egytől egyig kiválóak, külön pacsi jár a castingosoknak mert szerintem az összes gyerekszereplőt is baromi jól eltalálták (Chloe-val az élen), ami azért ritka.

A sztori is jó, bár a gyilkosság része annyira nem izgat, és a dialógusok is remekül meg vannak írva. De a legkiemelkedőbb egyértelműen Kidman és Skarsgard történetszála. Mindketten brutál jól játszanak, Skarsgard csak megjelenik és a gyomrom máris összerándul, Kidman-nek meg a legutóbbi két részben a terápiás részei voltak a legjobbak.

Kíváncsi vagyok a fináléra, hogy hogy fogják elvarrni a szálakat, de remélem, hogy nem az lesz a vége, mint amit itt is már volt aki tippelt, miszerint Skarsgard lesz Ziggy apja. Az túl egyszerű és csalódást keltő lenne, hogy pont oda költöznek, ahol a hapsi él…

Marcello - 2017. 03. 28. 12:07

Belekeztem a Tabooba, aztán a Legionba, mindkettőt kaszáltam, hát nem gondoltam volna, hogy pont a Big Little Lies lesz eddig számomra a befutó. Tényleg csak ismételni tudom a többieket, zseniális színészválasztás, kifinomult rendezés, érdekes sztori és karakterek… Még a most futó Homeland mellett is azt veszem észre, hogy ezt a sorozatot várom a legjobban, ami azért ijesztő. Nem egy korszakalkotó széria, de azért teljesen jó szórakozás, egyszerűen csak minden passzol benne.

Arra viszont kíváncsi leszek, hogyan tudják egyetlen részben elvarrni a szálakat, mert a gyilkosság még meg sem történt, és – gondolom – még valami nyomozás is megelőzi majd az eset feltárását… Bízom benne, hogy nem rontják el, és akkor talán még egy folytatás is benne lehetne a levegőben…? :)

Zoli221 - 2017. 03. 29. 00:18

Izgalmas volt ez az utolsó előtti rész is,csak miért kellett Madeline-t ilyen gusztustalanul meghánytatni…

Goku90 - 2017. 03. 29. 17:31

A hánytatásos résszel én is úgy vagyok, hogy kb majdnem én is elhánytam magam tőle, annyira undorító volt.

A sorozat összességében nézve viszont nálam is kellemes meglepetés és nagyon-nagyon várom a finálét és hogy kiderüljenek a dolgok.

Évek óta nem volt ennyi újonc sori amit végignéztem volna, pláne nem ennyi ami igazán tetszett, This is us, Legion, Big little lies, nagyon jó ez a tavasz :)

Ida - 2017. 03. 31. 13:12

csernakakos örülök, hogy más is nekiállt a könyvnek :)
Hát most az utolsó előtti résznél nagyon jól érik a feszültség, nagyon várom az utolsót!

csernakakos - 2017. 04. 03. 09:44

FINALE SPOILER

Ennel nagyszerubb lezarast el se kepzelhettem volna. Igen, kiszamithato, de ebben a talalasban ez teljesen megbocsathato. Nem szenzaciohajhasz hanem foldhoz ragadt. Megerintett, felkavart, Celeste jeleneteinel alig birtam turtoztetni magam.

Witherspoon mar most susorog egy 2. evadrol, es en borzasztoan orulnek ennek.

Vegre egy jo ertelemben veve feminista tortenet!

Reg szerettem.ennyire az HBO-t es Nicole Kidmant!

A. - 2017. 04. 03. 17:46

A finálé és az egész évad baromi jó volt. Elképesztően hangulatos. Tuti jelöltem lesz a Jawson, Nicollal és Skarsgarddal együtt.

2 dolog, amit hiányoltam a könyvekből:

Az egyik, hogy nem volt szó arról, hogy az erőszak alatt verbális abúzus is történt (akik nem olvasták: kövér vagy, semmire sem vagy jó, büdös a szád, stb). A könyvben szépen leírták, h ez mennyire eltorzította Jane önképét (nagyon soványra fogyott, folyton rágózott, ezt szép lassan hagyta el a történet alatt)

A másik Bonnie karaktere. A könyv egy kicsit olyan légynek sem tud ártani, gyengécske típusnak mutatta be, ezért is volt olyan erős a hatása annak, h a végén pont ő lesz az aki a legerősebbnek bizonyul és belőle is kijön az állat. A színésznő szerintem eleve egy agresszívebb karakter(nem is kedvelem), így nem volt meg ez breaking bad-effect sajnos.

rvtull - 2017. 04. 03. 21:13

Zseniális volt az egész! Nem csalódtam az HBO-ban :)

eszemix - 2017. 04. 04. 00:18

Fúha!
Ez szép volt! Nem tudok hibát felhozni egyik részre sem. Sztori, karakterek, színészek, fényképezés, zene, mint ott a szeren. Szép, kompakt 7 rész volt!

Reeka - 2017. 04. 04. 11:13

Eszméletlen jó volt ez a sorozat!! Kidman és Witherspoon főleg, de mindenki zseniális volt, a gyerekekkel együtt.
Nagyon tetszettek a párbeszédek, ez a végig feszült hangulat, a történetszálak is baromi jók voltak.
A zenék is nagyon klappoltak, és ez a helyszín is csodálatos. Néztem volna még szívesen tovább…

blook - 2017. 04. 04. 15:52

10 pont!
Nagyon kritikus vagyok a filmekkel kapcsolatban, ha nagyon akarnám lehetne ez is inkább 9, de annyira kevés jó film van, hogy 10-et kell adnom.

A történet és a szereplők is nagyszerűek. Hogy voltak e benne olyan részek ahol csak forgattam a szemem, hogy “Most tényleg?!”? Igen. Viszont annyira magával ragadott az egész sorozat, hogy nem bánom. Senki és semmi sem tökéletes.
7 órát simán megért ez a sorozat! Még néztem volna tovább is!

BTW, Nicole Kidman nekem sosem volt egy szimpatikus színésznő, de ebben a filmben zseniális!

Emike - 2017. 04. 04. 16:11

Alig vártam, hogy megnézhessem az utolsó részt, és hozta az elvárt minőséget :)
A Celeste-s részek alatt végig feszült voltam, hogy mikor bukkan fel az a pszichopata és áll neki ütlegelni szerencsétlent…
A legnagyobb libabőrt a rész során az okozta, mikor a három nő egymásra nézett és mindenkinek leesett, hogy ő volt az erőszakoló (is). Bonnie-ra, mint az elkövetőre abszolút nem gondoltam volna, de mindenesetre hatékonyan megoldotta a problémát. Ő és Renata karaktere változott az évad végére nagyon pozitivvá számomra.
Witherspoon és Kidman fantasztikusak voltak az egész sorozatban :)

Zsu - 2017. 04. 19. 09:56

Nagyon tetszett a sorozat. És tényleg klassz lenne egy folytatás. Az oké, hogy kiderült ki halt meg és az is ki ölte meg.. de feltűnt még valakinek az utolsó rész végén, hogy volt két olyan jelenet, amikor valaki a távolból figyelte a szereplőket? (A temetés után egy fa mögül és a legvégén a tengerparton egy távcsővel.) Nekem ez valahogy azt jelentené, hogy lesz folytatás…

A_Nikó - 2017. 05. 15. 22:40

Zsu! Szerintem az a rendőrnő volt, aki kételkedett abban, hogy baleset volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz