login |

2017/18: Pilotszezon – FOX (drámák)

2017. 02. 25. 17:10 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2017/18

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2017/18-as pilotberendelések: ABC (drámák)ABC (komédiák)CBS (drámák)CBS (komédiák)CWNBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák)FOX (komédiák) + a FOX 2016/17-es drámaberendelései.

A FOX idén 6 tervezett dráma pilotját forgatja le az egy, már két éve berendelt Seth McFarlane által készített űrhajós sorozat mellé. Ezek között akad orvosos, háborús, egyetemi, még egy orvosos, vámpíros és még Marvel-sorozat is. 3 nem “eredeti” projekt van, az egyik film, a másik könyv, a harmadik pedig egy képregényes világ alapján készült.

A tovább mögött megnézhető, hogy miből választanak.

The Beast

Készítő: Neal Baer, Dawn DeNoon
Történet: élet-halál orvos sorozat, melynek minden epizódja három, elég kemény esetet mutat be, melyek közül kettő alanya életben marad, de a harmadik páciens meghal. A középpontban az orvosuk lesz, aki retteg a haláltól, és mindent megtesz még a reménytelen eseteknél is a beteg megmentése érdekében.

Behind Enemy Lines

Készítő: Nikki Toscano – pilotrendező: McG
Szereplők: B.J. Britt, Marg Helgenberger, Benito Martinez Nestor Carbonell, Colm Feore, Willa Fitzgerald, Gabriel Chavarria, Melia Kreiling, Dylan Bruno
Történet: valamennyire a mozifilm alapján (itthon: Ellenséges terület) egy szappanos katonai thriller, melyben amerikai katonák egy csoportja az ellenséges hadvonala mögött találják magukat. A több nézőpontos narratíva őket követi, egy közeli repülőgép-hordozó személyzetét, valamint a washington-i hírszerző tiszteket, akiknek céljuk, hogy biztonságban és titokban hazamenekítsék a katonákat.

Controversy

Készítő: Sheldon Turner
Szereplők: Archie Panjabi, Anthony Edwards, Christine Lahti Rita Wilson, Austin Stowell, Erin Moriarty, Saycon Sengbloh, Griffin Freeman, Robbie Jones, Vince Nappo
Történet: egyetemi nemi erőszakkal foglalkozó dráma, melynek középpontjában egy elit illinois-i egyetem van, mely egy teljesen elszabadulni látszó botránnyal kénytelen szembenézni, amikor egy lány erőszakkal vádol meg pár sztárfocistát. A sorozat megvizsgálja az eset összes aspektusát a szereplők szemszögéből.

Orville (pilotszezonon kívül berendelték a 13 részes évadot)

Készítő: Seth MacFarlane – pilotrendező: Jon Favreau
Szereplők: Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Scott Grimes, Peter Macon, J Lee, Halston Sage, Penny Johnson Jerald
Történet: dramedy, ami jövőben játszódik, 2300 körül, és egy csillagok között haladó űrhajót és annak legénységének kalandjait mutatja be.

The Passage

Készítő: Elizabeth Heldens – pilotrendező: Matt Reeves
Történet: Justin Cronin vámpíros regényeinek az adaptációja lenne (itthon a könyvek A szabadulás – Hol leszel, amikor kialszanak a fények?, illetve A Tizenkettek címmel jelentek meg.), Egy karakterközpontú összeesküvéses thrillerként induló sztoriról van szó, ami posztapokaliptikus sagává változik. Az évszázadon át nyúló történet középpontjában egy fiatal lány lesz, aki az emberiség megmentésének kulcsa.

The Resident

Készítő: Amy Holden Jones, Hayley Schore, Roshan Sethi – executive producer: Antoine Fuqua
Szereplők: Emily VanCamp, Matt Czuchry, Manish Dayal, Bruce Greenwood, Shaunette Renee Wilson, Valerie Cruz
Történet: sötét tónusú, orvosos dráma egy idealista fiatal orvosról, aki első napjait rezidensként egy kemény és zseniális szenior rezidens alatt kezdi meg, aki beavatja mindabba, ami gonosz és jó a modern orvostudományban – a projekt a kórházas sorozatok The Shield-je akar lenni. (A korábbi sztorileírásban a szenior rezidensről azt írták, hogy “ravasz és halálos pszichopata”.)

The Gifted

Készítő: Matt Nix – a pilot rendezője: Bryan Singer
Szereplők: Amy Acker, Stephen Moyer, Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White, Blair Redford, Jamie Chung, Sean Teale, Cody Bell, Emma Dumont
Történet: a Marvel X-Men-univerzumában játszódó sorozat, ami két átlagos szülőről szól, aki rájönnek, hogy a gyerekeik mutánsok. Kénytelenek a kormány elől menekülni, így kerülnek a földalatti mutáns mozgalomba, akik felveszik a harcot az elnyomókkal.

16 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2017. 02. 25. 17:26

A leírás alapján az Orville és az X-Menes sorozat keltette fel az érdeklődésemet.

energy - 2017. 02. 25. 17:38

Orville (pilotszezonon kívül berendelték a 13 részes évadot)
meglepetés

THE PASSAGE (Drama)
wtf kicsit kíváncsi vagyok:)

zolkó - 2017. 02. 25. 17:52

Eddig innen találtam a legtöbbet, 4 leírást érdekesnek. A címnélküli X-Menes, a Passage, az Orville, és a Controversy. Mondjuk a Passage, ha nagyon rámegy a giccses-vámpíros (a la TVD, Twilight) vonalra, akkor hamar kuka lesz, és az Orville-ra is csak az “űrhajós” dolog miatt vagyok kíváncsi, de ha olyan lesz, mint a Killjoys, vagy a Dark Matter, akkor az is megy a kukába.

Batistuta - 2017. 02. 25. 18:12

Fox visszahozza a Firefly érzést :D érzem :D

zso17 - 2017. 02. 25. 19:16

Orville és The Passage a leírás alapján érdekel

Saszta - 2017. 02. 25. 19:19

Orville, az X-Menes és a Passage érdekel leírás alapján, utóbbi csak akkor, ha kevés vámpíros cuccos lesz benne. Nem rajongok a vámpíros dolgokért.

-T - 2017. 02. 25. 19:23

Idén minden csatorna rendelt be valamilyen katonákról szóló pilotot, csak más körítéssel?

Jelenleg csak a Controversy érdekel, aztán majd meglátjuk.

Thrasher - 2017. 02. 25. 19:39

“az orvosi drámában minden héten három eset lesz, és a végére ketten túlélik a harmadik pedig meghal,”

tudom, hogy ezek az egy mondatos pitch-ek sosem túl szerencsések, de hogy ez ennyi alapján mennyire erőlködös gimmicknek hangzik, az már fájdalmas :D

winnie - 2017. 02. 25. 19:50

thrasher: itt legalabb atadja a lenyeget, szoval ebbe bele lehet “kotni” nyugodtan. mas kerdes, hogy en az ilyenekert elnek-halnek:)

viszont frissitettem a leirast, mert human valamiert nem az enyemet vette at.

Diapolo - 2017. 02. 25. 20:39

Érdekes ez a kínálat. Néznék valami jó kórházast, de ezek egyike sem jön be. Sőt, hogy tovább menjek, eddig a jövő évi felhozatalból egyik csatorna újoncai sem fogtak meg. :/

Deny - 2017. 02. 25. 20:58

“tudom, hogy ezek az egy mondatos pitch-ek sosem túl szerencsések, de hogy ez ennyi alapján mennyire erőlködös gimmicknek hangzik, az már fájdalmas :D”

Én viszont pont emiatt vagyok kíváncsi rá. Alapból szeretem a kórházas sorozatokat, ez meg még egy jó kis tippelős játékot is kínál, hogy vajon melyik beteg lesz a túlélő. Szóval engem már megvett kilóra :) Tudom,engem túl könnyű szórakoztatni.

Istike25 - 2017. 02. 26. 00:01

The PAssage ez a év legjobb híre…
ALig várom az utóbbi 15 év legjobb sci-fi/zombi/vámpír/ horror regénye …. Egyszerűen zseniális volt a kjönyv ,ha annak csak a 10 % -kát hozzák már legenda lesz!!!

human - 2017. 02. 26. 04:46

“viszont frissitettem a leirast, mert human valamiert nem az enyemet vette at.”

mert a kereső nem találta meg

Snoopyzit30 - 2017. 02. 26. 08:50

Jaj. Nekem egyik se :(

winnie - 2017. 02. 26. 09:30

human: a készítőre kell:)

GodBadka - 2017. 02. 27. 10:07

Orville, az X-Men és talán a The Passage, ami érdekelne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz