login |

A Hallmark Movies and Mysteries krimisorozatai (frissítve)

2017. 02. 25. 15:05 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: ajánló, tévéfilm, , , , , , ,

Már rég akartam írni ezekről a sorozatokról, s végül a dupla magyar premier jó apropót jelentett. A Hallmark Channel anno itthon is jelen volt, és egy ideje ismét belevágott a sorozatozásba, olyan szériákkal, mint When Calls The Heart, a Cedar Cove vagy a Signed, Sealed and Delivered. Ez utóbbi egy irtó aranyos, postai nyomozós sorozat, mely egy évad után tévéfilmek sorozataként folytatódott, évente három tévéfilmmel, vagyis mondhatni hat epizóddal.

Ja, és a Hallmark Channel-ről átkerült a Hallmark Movies and Mysteries alcsatornára, melyre ez a modell azóta is jellemző (meg korábban is az volt a Jesse Stone-filmek révén Tom Selleck-kel), ugyanis az elmúlt években a HMM-en jó pár női nyomozós krimiregény-adaptáció indult, melyek a cozy mystery vonalat képviselik, mint a tavalyi Agatha Raisin-sorozat.

Hátha valaki nézi ezeket (vélemény?), illetve valakinek felkeltik az érdeklődését.

 • Garage Sale Mystery: Suzi Weinert könyvei alapján 2013-ban indult, a főszereplője Lori Loughlin, aki egy kirakodóvásár-szakértő és régiségkereskedő, aki jó szemmel szúrja ki az értékes régiségeket és segít a helyi rendőrségnek.
  Eddig 6 film ment le: Pilot, All That Glitters, The Deadly Room, The Wedding Dress, Guilty Until Proven Innocent, The Novel Murders, The Art of Murder.
 • Flower Shop Mystery: Kate Collins könyvei alapján 2016-ban indult, a főszereplője Brooke Shields, aki egy virágbolt tulajdonosa, de korábban ügyvédként dolgozott.
  Eddig 3 film ment le: Mum’s The Word, Snipped in the Bud, Dearly Depotted.
 • Murder She Baked: Joanne Fluke könyvei alapján (magyar nyelven kis kaphatóak) 2015-ben indult, a főszereplője Alison Sweeney, aki cukrász egy minnesotta-i kisvárosban.
  Eddig 4 film ment le: A Chocolate Chip Cookie Mystery, A Plum Pudding Mystery, A Peach Cobbler Mystery, A Deadly Recipe.
 • Aurora Teagarden Mysteries: Charlaine Harris könyvei alapján 2015-ben indult, a főszereplője Candace Cameron Bure, aki könyvtárosként dolgozik egy georgia-i kisvárosban, és természetesen szeret nyomozgatni.
  Eddig 4 film ment le: A Bone To Pick, Real Murders, Three Bedroom, One Corpse, The Julius House.
 • The Gourmet Detective: Peter King könyvei alapján 2016-ban indult, a főszereplője Dylan Neal, aki egy világhírű séfet alakít.
  Eddig 3 film ment le: Pilot, A Healthy Place to Die, Death Al Dente.

Itthon ezek közül a héten mutatta be az HBO a Virágbolti rejtélyek első filmjét (holnap ismétlik, majd írok emlékeztetőt, ha nem felejtem el), illetve márciusban jön a Hannah kisüti.

UPDATE: Kettőt kihagytam, mert ahhoz eddig még nem volt folytatás, de mivel most érkezik, így feltehetően nem csak egy lesz.

 • Fixer Upper Mysteries: Kate Carlisle könyvei alapján 2017-ben indult, a főszereplője Jewel Kilcher, akinek a karaktere házakat, lakásokat újít fel.
  Eddig 1 film ment le, a Framed for Murder: A Fixer Upper Mystery, de áprilisban érkezik a folytatás, a Concrete Evidence: A Fixer Upper Mystery.
 • Hailey Dean Mysteries: Nancy Grace könyvei alapján, a főszereplője Kellie Martin, aki egy ügyészből lett terapeutát játszik.
  Eddig 1 film ment le, a Hailey Dean Mysteries: Murder, With Love, de áprilisban érkezik a folytatás, a Hailey Dean Mysteries: Deadly Estate

3 hozzászólás Ne habozz!

szabadúszó - 2017. 02. 25. 19:01

Köszi! Nem is tudtam róluk. Joanne Fluke könyveit olvastam, a többieket is elolvasom és megnézem majd a filmeket. Guilty pleasure-nek tökéletesek. :)

laci16 - 2017. 02. 25. 19:12

winnie: Lehet tudni,hogy itt Magyarországon mikor folytassák a signed, sealed delivered következő filmjét (Signed, Sealed, Delivered: From the Heart)?

Ani - 2017. 04. 21. 21:52

Guilty Plesure ez a tipusú film számomra, igy:

Garage Sale Mystery: Aránylag oké rejtélyek, de nem igazán indokolt, hogy nyomozzon Lori. A férjet, lánygyereket, fiúgyereket menet közben lecserélik.

Flower Shop Mystery: Szánalmas.

Murder She Baked: nem lenne rossz, de tananyag lehetne, hogyan ne irjunk szerelmi háromszöget.

The Aurora Teagarden Mystery: Elmegy egynek.

The Gourmet Detective: Lassan indul be, de utána jó szinvonalat hoz, és még humor is van benne.

Fixer Upper Mysteries: A legjobb eddig. Jó a kémia a két főszereplő közt, és nem mondvacsinált ürüggyel keverednek nyomozásba.

Hailey Dean Mysteries: még nem láttam

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz