login |

Agents of SHIELD – 4×15: Self Control

2017. 02. 25. 19:20 - Írta: superpityu

30 hozzászólás | kategória: kritika,

Újabb fejezet ért véget az Agents of SHIELD 4. évadjában, vagyis ez a jelenlegi szál már nem lesz annyira előtérben, hiszen új kihívásokkal kell szembenéznie a szereplőknek. Tegyük hozzá, hogy korántsem élveztem annyira az idei részeket, mint amennyire szerettem volna. Voltak nagyon jó húzásaik, de sokszor nem sikerült kilépni a középszerből.

Viszont a 4×15 talán a sorozat legjobb epizódja lett. Bár korábban is voltak merész húzásai a készítőknek, vagy éppen meglepően helyeztek el egy-egy csúcspontot, és itt is hasonlóan használtak fel pár dolgot.

Az epizód hangulata, a csúcsra járatott paranoia, és most még a színészi játékot is ki kell emelnem: Elizabeth Henstridge és Iain De Ceastecker közös jelenete úgy a rész 10. percében annyira egyben volt, annyira eladták az összes érzést, hogy tényleg meglepődtem azon, hogy pont tőlük kapom a legnagyobb gyomrost sorozat alatt. Mellettük Chloe Bennet kapott jobb pillanatokat, most bizonyította nem csak király akciókat tudnak vele csinálni.

Jöjjenek a spoilerek a tovább után. 

Nem tartottam túl nagy meglepetésnek, hogy 4 LMD nem pont az a 4 karakter volt, akiket Fitz az előző részben mutatott. Egyedül abban voltam biztos, hogy Jemma nem lett kicserélve. De abban is egyre biztosabb voltam, hogy darkhold ide vagy oda az Inhumans képességeket nem tudják csak úgy lemásolni. Viszont a Fitz-Simmons jelenet így is nagyon ütött. 

Daisy bizonyította, hogy a SHIELD legjobb és legerősebb ügynöke. Bár a robotMace-es verekedés felesleges volt, legalább jól nézett ki. Tetszik, hogy most jó pár részig a háttérben tartották most pedig Jemmával közösen kellett leszámolniuk az LMD ügynökökkel, kézbe kellett venniük az irányítást. A rész végi cliffel pedig ismét Daisy lett a központi figura, remekül lett ez megcsinálva.

Azért nagyon szépen építik Aida karakterét is. Külön tetszett, hogy pont a női ügynökökkel nem bírt el, talán pont őket tartotta többre, mint Coulsonékat. De egyre nagyobb kérdőjel számomra, hogy mik is valójában a tervei, hiszen Ivanov karaktere simán kieshetett volna. Miért pont ő kellett neki?

Plusz Radcliffe megölése is elszabadíthatja a poklot később. Ráadásul a Framework is a kezében van, ki tudja, hogy mit képes most csinálni azokkal akiket nem ő tölt fel a mátrixba.

Daisy és Jemma bejutása a Frameworkbe, nem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Teljesen új világ nyílik meg előttük, arról nem is beszélve, hogy Jemma bejutása még kétséges is, hiszen egy sírfeliratot mutattak, így ki tudja, ő hova került. Daisy itt is ügynök, ráadásul úgy néz ki, Ward is él, és még együtt is vannak. Coulson és Mack úgy tűnik átlagos életet élnek, Fitz pótolta valakivel Simmons-t, míg May a Hydra vezetője lehet. 

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Daisy karaktere itt fog teljesen beérni, határozott vezetővé válni. Ráadásul a Hydra főhadiszállása miatt van egy olyan érzésem, hogy megpróbálják majd kicsit megidézni a Winter Soldier-t is.

Legközelebb majd áprilisban jön új rész, addig lehet gondolkozni azon, hogy pontosan mi is vár ránk a folytatásban.

30 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2017. 02. 25. 20:18

Elképesztő rész volt.
Én egyáltalán nem tartom gyengének az idei évadot, sőt, pont, hogy biztosan és következetesen építkeztek az AI szálra egész évben, remek karaktereket behozva, Aida jó, Radcliffe idén még jobb, mint eddig volt, bár az utóbbi részekben ugye épp háttérbe szorult.

Iain és Elizabeth fenomenálisak voltak, és általában szoktak ők gyomrost hozni, nem teljesen értem, miért csodálkozol ezen? A színészek hétről hétre valami erőset hoznak, a karakterek pedig már évek óta a dráma forrásai.

A cliffhanger nagyon jól működött, felettébb kíváncsi vagyok a Framework világára, az ilyesmi mindig izgalmas, hiszen bármit megtehetnek gyakorlatilag, lásd Ward visszahozása például.

A May-t játszó színésznő is kapott pár remek és szokatlanul érzelmes pillanatot az idén, és ebben a részben is remekelt az utolsó pillanataival.

Szerintem a sorozat jobb, mint az összes Marvel-film.

Enzo - 2017. 02. 25. 20:24

4×15
Már az előző rész vége is hidegrázósra sikerült, de ez a rész erősen a falhoz vágós kategória, és egyben a sorozat legjobb 5 epizódja között érdemel helyet. És ENNEK a sorozatnak esik a nézettsége? Nooormális??
(Amúgy érdemes megnézni a graphtv-s rating grafikont, kicsit szép pontszáma van a résznek :D http://graphtv.kevinformatics.com/tt2364582 )

A FitzSimmons csavar engem rohadtul meglepett, pedig olvastam a teóriákat a kibeszélőben, de nem hittem el. A képernyőn 4-en voltak, 4 LMD-t jelzett, ebből nekem az jött le, hogy akkor Skye is, és senki más nem. A páros közös jelenete volt az abszolút csúcspont, a paranoid rettegés abszolút átérezhető volt, Caestecker és Henstridge játéka kifogástalan ismét, és aztán a végén a csavar, Fitz arckifejezés-váltása … wow, 10/10. Mindjárt meg is nézem megint.

Skye és Simmons egymásra gyanakvása is remekre sikerült, meg a feloldás is a rezegtetéssel, ami ilyen kis 2in1 megoldás, ügyes! A SkyeArmynek remélem lesz még szerepe, elég parára sikerült, meg kicsit Én, a robot utánérzés is volt benne. Ahogy beállt közéjük ugyanolyan ruhára vetkőzve, meg a melltartópántos trükk, egyszerűen zseni. Ja és ha már Skye, szexi és badass volt az egész részben, előbbi tulajdonságot betetőzve a fürdőkádban ébredős jelenettel :P

Harc a bázison: az ügynökök átfordítása kiváló ötlet volt, jól kivitelezve, Piperék csapatából eddig egy kicsit keveset kaptunk, most talán ez változik végre. A mini Quake-bombák elég menőn néztek ki + utána MackLMD és CoulsonLMD repülése…
Nagy pluszpont jár a kétféle típusú android szerepeltetéséért: a régi verzió ugye nem tudta, hogy az, és most ez a differencia elő is jött a May-Coulson beszélgetés során, ami szintén remekre sikerült. A rész kétharmadánál már éreztem, hogy Skye teljes terve nem fog beleférni a részbe… hát így azért nem teljesen igaz az a kijelentés, hogy az LMD szál le lett zárva nagyjából :D

A zenés “alterworld” montázs ütött, a Ward-csavaron egy hangyányit kevésbé lepődtem meg, mint kellett volna, mert a “wake up your boyfriend” mondatnál Ward és Lincoln is beugrott, mint Skye előző pasijai, aztn gyanús volt, hogy rögtön kimondta Lincoln nevét, na mondom akkor tuti nem ő lesz. Az érdekes, hogy Simmons itt meghalt, és hogy ez befolyásolja-e a belépését (meg hogy akkor kivel van együtt Fitz).

Ja és…ez az új story arc-cím (AoH), nem semmi :D Amúgy nekem összességében az LMD szál jobban tetszett, mint a Ghost Rider, és még mindig elámulok, hogy milyen minőségű részeket tud néha hozni a sorozat évadról-évadra.

Darabkák:
-Már a rész elején marha nagy szemeket meresztettem, amikor Aida nekiállt felvágni Ivanovot…
-Hát, Fitz és Simmons kapcsolata nem lett egyszerűbb ettől, az tuti :D Amúgy mekkora lett volna benyomni a “Simmons belevágja a kést Fitz mellkasába háromszor” jelenetet egy promóba a 4.évad elején, te jó isten! :O :D
-Radcliffe kiiktatása a többi csavarhoz képest még egész várható volt, viszont sajnálom egy kicsit, hiányozni fog a karakter a skót akcentusával együtt.
-Jojó hogy került a Zefírre? Erről lemaradtam.
-A Zefírről is be lehet csatlakozni a Frameworkbe? Ez is új…
-Ivanov levágott feje, ami a tudattal irányítja a mechanikus testét, hát ez önmagában elég durva zárás lenne, de most eltörpült a többi dolog mellett…

#hétidézete:
“[…]through all the insane crap we have gone through, the one thing I’ve known, without a doubt, the whole time… is you and Fitz belong together. This is not how your story ends. Okay?” (óóó, istenem, ezt majdnem megkönnyeztem :3 és nagyon remélem, hogy tényleg nem így végződik)

MLMÁ? MikorLeszMárÁprilis?

Silver-sama - 2017. 02. 25. 20:27

Mindenki isteníti ezt a részt. Én meg.. nemtom.. valahogy nem tűnt olyan nagy számnak. Átlagos volt. De lehet azért, mert egyszerre nyomtam le 11 részt.

tuning7 - 2017. 02. 25. 20:28

A legkreatívabb sorozat ez! Ward visszahozatala is mekkora már!

winnie - 2017. 02. 25. 21:12

tuning7: lehet a sorozat kreatív, és akármi is lesz akárhogyan warddal, de az biztos, hogy a visszahozatal ténye maga nem kreatív. legalábbis mostanság folyton ezt húzzák meg bizonyos sorozatokban, nyilván más és más következménnyel.

winnie - 2017. 02. 25. 21:14

Silver-sama: az biztos, hogy a részeket önmagukban, hetiben nézve sokkal jobban lehet értékelni, mint darálva. cserébe összességében lehet, hogy jobb lesz az összhatás. (mondjuk a dara nagyobb hátránya az, hogy úgy olyasmit is megnéz az ember, amit egyébként kaszálna, így pedig más, jobb sorozatokra nem jut ideje.)

kaminer - 2017. 02. 25. 21:38

Az előző évadot csak daráltam, de az AI szál behozása (helló Hummans, Westworld) kifejezetten jól sikerült. Sőt, a midfinálé után nagyon eltalálták a vonalat, pedig a szellemlovast is szerettem. De ráadásként egy mátrixot produkálni nagy feladat, remélem, nem egy részben intézik el a frame alternatív világát, van benne potencia bőven. Az akciók jók, a poénok is ülnek ha követed a szériát, a dramaturg is fejlődött, a cgi is rendben van többnyire. A színészek pedig odateszik magukat, a FitzSimmons mellett Dasy, May és néha Coulson is odarakta magát, már csak a múmiás fickó kinyírását sajnálom – bár hátha van valahol egy jó droid belőle. Na de Zach McGowant jó látni orosz főgonoszként, pláne a shameless együgyű indiánja után egyszerűen priceless és kiváló eyecandy :) Ritkán vagyok ilyen lelkes különösen egy 4. évadban, de most megleptek a limonádé kikapcsolódós bambulás mellett.

tuning7 - 2017. 02. 25. 21:42

Amúgy tuti, hogy ez az a ward lesz aki lett volna, ha normális élete van, mert a kép alapján tuti nem hydrás, és szerintme egy vidám, vicces, hős ward lesz!

elektro - 2017. 02. 25. 22:28

Nem tudom esetleg az autóból a Fitz által kisegített hölgy nem Aida lesz-e. Utalt rá szeretné megismerné a szerelem érzését és elvileg e célból Ivanovot is átalakította tartós darabbá.

emese - 2017. 02. 25. 23:06

Én is egyben daráltam, a kibeszélőben le is írtam mit gondolok.
Ide még 3 dolog: gondolom Radcliffe ebben az alternatív világban életben van, tehát látjuk még őt és az akcentusát is.
Az ugrott be, hogy lehet ebben a világban Fitz AIDA eredetijét segíti ki a kocsiból, tehát akiről AIDA-t Radcliffe mintázta.

A bejegyzéshez: gondolom azért tartja életben AIDA Ivanovot ilyen módon, megtartva az eredeti “ember” személyiségét, mert meg akarja érteni az érzelmeket, és egy érzelemuralt robottól abban bízik, hogy meg is tanulhatja. Egyébként meg nagyon jó eyecandy, szóval nem bánom.

LaCRossE - 2017. 02. 26. 00:12

“… Coulson és Mack úgy tűnik átlagos életet élnek…”

Én nem lennék meglepve, ha Coulson gyűlölné az Inhumanseket, és a tanári pozícióját arra használná fel, platformot biztosítson a gyűlöletbeszédének.

De fogalmam sincs, miért jutott ez eszembe. :D

Silas - 2017. 02. 26. 00:47

LMD volt az eddigi legjobb szál. és lesz 5. évad, higyjétek el. ne vészmadárkodjunk

Hádész - 2017. 02. 26. 00:53

A nézése közben beugrott az előző évados hasonló rész, amikor nem tudták, ki Hive beépített embere a bázison, az jobban sikerült, de ezt is jól összerakták. A Fitz-Simmons jelenet pedig elég erős volt.

Silas - 2017. 02. 26. 09:15

azért érdemelne valamit a két színész. nagyon megható volt

Malachi - 2017. 02. 26. 12:25

Lacrosse – azért, mert azt írta fel a táblára, amit mondasz.

LaCRossE - 2017. 02. 26. 17:09

Malachi: azt, hogy mit ír fel a táblára, nem magyaráz semmit. Arról is beszélhetne, hogy az okok, amik miatt félnek tőlük, lehetnek buták.

Hatis - 2017. 02. 26. 20:57

A HIDRA emblémás épület, amiből May néz kifelé, nem egy sima főhadiszállás, hanem a Triskelion. :D

wirth6 - 2017. 02. 27. 00:11

A Fitz-Simmons jelenet érdekes volt, egészen a végéig. Engem zavart, hogy az LMD-k ilyen irgalmatlan bénák tudnak lenni. Azon a ponton el is tettem a részt későbbre.

_Ra_ - 2017. 02. 27. 13:29

Jól láttam a végén az a Triskelion volt??

Formatioreticularis - 2017. 02. 27. 17:16

Mi az a Triskelion?

Ayrons - 2017. 02. 27. 21:08

A Shield legfőbb bázisa és központja volt régen. Amerika kapitány második részbe volt fontos :)

superpityu - 2017. 02. 27. 21:45

“Mi az a Triskelion?”

az amerika kapitány 2. részében volt, ezt zúzták le. ebből következtettem, hogy megpróbálják megidézni a winter soldier-t. és már csak azért is merek erre gondolni, mert talbot többször mondta, hogy a népnek egy új amerika kapitány kell. amikor pedig megjelent a triskelion szinte biztos voltam benne, hogy ebben a történetben daisy lesz amerika kapitány (és gondolom ward lesz bucky).

tuning7 - 2017. 02. 28. 17:42

superpityu
Ennek a ward=bucky, és sky=Ak, semmi értelme. Szerintem vagy shiedl ügynökök ők, vagy ha nem is akkor is hydra ellenesek.

superpityu - 2017. 02. 28. 20:17

tuning7: nem teljesen copypastere gondolok, hanem a karakterek szerepköre olyasmi lehet ebben a történetben.

tuning7 - 2017. 03. 01. 12:25

superpityu
Kifejtenéd, mert nem tudok rá jönni, mire gondolsz, mivel semmi hasonlóságot nem látok. Ward, és sky, együtt vannak, együtt is dolgozonak valahol. Ebben nem látok semmiylen Bucky, Steve párhuzamot.

superpityu - 2017. 03. 01. 21:00

a frameworkben szereplő daisy és ward az aida története. ott együtt vannak. valószínűleg szereteik egymást. most viszont, hogy daisy bejutott a mátrixba és öntudatánál van így nem fog rögtön ward nyakába ugrani. itt érzem benne a párhuzamaot. hogy a barátom, de nem bízhatok meg benne, mert a hydra felhasználja, vagy akármi más. plusz egyébként sem fog megbízni benne a való életben történt dolgok miatt.
plusz arra gondolok, hogy eléggé meglennék lepve, ha daisy valahogy nem tenné tönkre a triskeliont. annyira adja magát.

tuning7 - 2017. 03. 03. 16:07

superpityu
Szerintem Ward jó lesz. Szerintem Ward és sky be van épűlve a shieldbe.
https://www.facebook.com/StandWithWard/photos/pcb.1935593983343232/1935590750010222/?type=3&theater

tuning7 - 2017. 03. 03. 16:10

superpityu
Úgyse lesz gonosz, mert uygebár, a jó wardot még nem láttuk, és tuti, hogy azt kapjuk. A családi házuk is boldog. Biztos, hogy ez jó ward lesz.

superpityu - 2017. 03. 04. 15:48

tuning7: attól, hogy ward itt jó lesz (lehet), attól még daisy-nek nem fog semmit jelenteni, akkor amikor találkoznak. benne nem az lesz, hogy áá ez a faszi most rendes, akkor megbízok benne, hanem azok az emlékek, hogy mennyitt szenvedett miatta ő és a csapat.

tuning7 - 2017. 03. 04. 16:06

superpityu
Ilyet nem is mondtam, de szeritnme csak eleinte lesz ez, mert uygebár tudja jól,h ogy ez nem az a ward. Meg a kép alapján nem úgy tűnik, hogy sky elég távolságtartó, meg ward is olyan arcot vág, hogy vigyázzon miket. Tuti,h ogy be vannak épülve.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz