login |

How To Get Away With Murder: vége a 3. évadnak – írta infinity

2017. 02. 27. 15:20 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

He was a murderer.

Egy ideig nem kell idegeskednünk és izgulnunk kedvenc szereplőink sorsa miatt, ugyanis lezárult a HTGAWM 3. évadja – viszont már most készülhetünk a negyedikre.

A félévad-záró óta valami megváltozott és ez talán a sorozat történetében először történt meg. Ugyanis eddig voltak heti esetek is, míg most kizárólag a központi szállal foglalkoztak, annak megoldásával, illetve leleplezésével, ami érthető is. Egyrészt ez magyarázható azzal, hogy most egy kulcsszereplőtől búcsúztunk el és az ügy reflektorfénybe helyezése alapkövetelmény volt. Másrészt Annalise sorsa is váratlan fordulatot vett, így nem lett volna értelme ügyeket vállalni, habár lett volna még ügyvéd a háznál.

Azt a kérdést azonban fel kell tenni, hogy vajon megérte-e a készítőknek, illetve nekünk, hogy kizárólag az áldozat esetére fókuszáltak?

Amikor az idei részek elkezdődtek rögtön rá akartam minket vezetni a gyilkos személyére, de mivel ez az a sorozat, ahol semmi nem az aminek látszik, gondolhattuk, hogy nem ilyen egyszerű a megoldás. Éppen ezért már nagyon vártam az évadzáró részeket, gondoltam tudtam, hogy itt valami nagyon durva dolog lesz, hogy ugyanolyan megdöbbenéssel fogadom a gyilkos kilétét, mint ahogyan anno az áldozatét. Nem így történt.

Igaz, hogy az utóbbi pár résszel és a finálé felépítésével is nagyon meg voltam elégedve, de amikor kiderült ki áll a háttérben, csak ennyi jutott eszembe: WTF?! Szó se róla, meglepődtem, de inkább értetlenül állok a dolog előtt, egy nagy kérdőjellel.

Jelentkezzen az, aki sejtette, hogy kinek a műve ez az egész! Egyáltalán létezik olyan néző, akinek a toplistáján szerepelt ez a név mint potenciális gyanúsított? És ez vajon jó vagy rossz? Nézzük tovább spoileresen a tovább mögött a történteket.

A fináléhoz közeledve Connor neve jött elő, mint első számú gyanúsított, ezzel maga mögé utasította a toplistán a Mahoney család tagjait és nagyjából mindenki mást. A rész elején is bűnösnek állították be, de mégsem gondoltam, hogy ő ölte meg Wes-t, habár jogos volt a bűntudata.

Reménykedtem, hogy valami eget rengető megoldást tárnak elénk az utolsó percekben – a félévadzáróból kiindulva -, de kicsit csalódtam, amikor kiderült, hogy (valószínűleg) Laurel apja ölette meg Wes-t. Szóval jobban örültem volna, ha ismerjük a tettest és egy kiemeltebb szereplő „aratja le a babérokat”, ami sokkal izgalmasabb lett volna. Többet ígért ez a dolog…

Az viszont tetszett, hogy Annalise és csapata Atwood-ot tartja fő ellenségnek, így a tárgyalásra reménykedve érkeztek. Az ehhez kapcsolódó kedvenc jelenetem az volt, amikor Annalise papírra írta Bonnie-nak, hogy mit is kellene mondani, habár Bonnie képviselte az ügyet. Jól indultak az események, mégsem úgy alakultak a dolgok mint várták, tehát erőfeszítésük eredménytelennek tűnt.

– That was a big waste of time.
– You think?!

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy halottról jót vagy semmit. Nos, a sorozat rendesen megcáfolta ezt, ugyanis egy meglepő fordulattal már azzal találta szemben magát a néző, hogy minden gyilkosságot Wes-re kentek. Ezáltal Annalise megállapodott az ügyésszel, hogy ejtik az ügyét és Connor-t is elengedte Denver.

Korrupció ide vagy oda, ez a kissé klisés megmozdulás is izgalmasnak ígérkezett abból a szempontból, hogy az utolsó részig nem tudtuk, hogy ki irányít. Szóval szerintem ez a mostani sztori is megállta a helyét.

A szereplőkről röviden annyit, hogy nagyon örültem, hogy Annalise talpra állt, megmutatta mitől olyan sikeres ügyvéd és újra elrendezte a dolgokat, megmentve ezzel mindannyiukat.
Bonnie karakterével végre kezdtek valamit, ami jót tett neki. Amikor Annalise-t kispadra ültették akkor esélye nyílt arra, hogy megmutassa ő is van olyan jó, mint mentora. Szépen állta a sarat, azonban a tanítvány mégsem szárnyalta túl mesterét.

Frank most nem volt idegesítő, mint az évad elején és amikor börtönbe vonult, illetve amikor átvette a saját ügyét kifejezetten tetszett, amit csinál, bizonyítva ezzel azt, hogy méltó lehet a megbocsátásra.

Nekem az Asher és Michaela közti kapcsolat egyelőre kifejezetten tetszik, szóval remélem, hogy nem fogják tönkre tenni. A Keating-négyesből, utóbbinak pedig kifejezetten jól állt, hogy Annalise távollétében ő tartotta össze a csapatot, és több dolgot vállalt magára.

Oliver végre képbe került és barátairól megtudott pár nemkívánatos részletet. A beavatás jó ötlet volt, bár ezzel Oliver nem teljesen értett egyet, viszont már nem kell titkolózni előtte. Connor valahogy sosem volt szimpatikus, most sem lett az. Az évadzáróban eleinte tetszett, hogy magára vállalta volna, hogy gyanúsított lesz, de amikor bevallotta, van egy másolat Annalise telefonjáról, nálam akkor ásta el magát.

Az viszont pozitívumként csapódott le bennem, hogy megkérte Connor kezét. Azt nem tudom, ebből lesz-e valami – tekintve a se veled, se nélküled kapcsolatukat -, de érdekesen is elsülhet a dolog.

Laurel jól hozta a gyászoló barátnő szerepét, tehát a karakterrel semmi gondom nem volt és voltak jó megmozdulásai is. Izgalmas volt látni, hogy a karaktere odáig merészkedik, hogy kész lelőni Charles Mahoney-t, s bár végül nem jutott el odáig, de érdekes lehetett volna belegondolni, hogy mi történik, ha bekövetkezik egy újabb halál.

A záró két rész alatt egy percig sem unatkoztam, voltak megdöbbentő pillanatok bőven, például amikor kiderült, hogy Wes valójában Charles Mahoney fia, vagy amikor Laurel elszántsága, és meglehetősen érdekesen alakították az eseményeket. Ezeket pedig továbbra is zseniálisan pörgetik fel a mindig jó zenei aláfestéssel, így a finálé összességében nekem megér egy 7/10-et.

A zárással tehát összességében meg vagyok elégedve, csak a gyilkos személyére vonatkozó megoldás hagyott kívánnivalót maga után a szememben. Még rengeteg megválaszolatlan kérdés áll előttünk, ezért kíváncsian várom, amikor minden apróságra fény derül, illetve hogyan magyarázzák el azt, ami most csak egy nagy kusza és zavaros dolognak tűnik.

Mindenképpen várom a folytatást, és remélem, hogy sokan kitartanak a sorozat mellett Amerikában, hogy még tovább folytatódhasson.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 27. 15:39

csak a 3×15-öt néztem meg a premier és az előző félvéadzáró után, de nem volt olyan fun, mint a 3×09, nem lett annyira ütős. a végén a megoldás elég random volt. nyilván meglepetés, de ha fel is vezettek belőle valamit, attól még erőltetett.

kíváncsi leszek, hogy merre fogják elindítani a 4. szezont.

-T - 2017. 02. 27. 15:59

Egyetértek a leírtakkal.
Én is sokkal jobban örültem volna annak, hogyha valaki olyat hoznak ki gyilkosnak, akit már ismerünk. Nekem a promók is azt sugallták, hogy így lesz. De nem így lett, viszont így nekem a gyilkos kilétéről csak annyi volt a véleményem, hogy: Ez most komoly? És miért?
Bár meglepett, és kíváncsi vagyok a miértekre, az egész nem ütött akkorát.
De ez a kenjünk rá mindent Wes-re, csak mert halott, viszont felhúzott.

Annalise börtönszála nagyon bejött. Valahogy ebben az évadban nagyon jól megalkották a történetét, és az sem idegesített, hogy minden második jelenetében sírt.
Michaela szerintem simán elmehetne Annalise 2.0-nak. Sokkal jobban, mint Bonnie. Nagyon jót tett neki, hogy kicsit előtérbe került. Amúgy Asher-rel szerintem is nagyon jól működnek együtt.
Laurelt az évad elején nem tudtam hova tenni, de a második felében lévő szerepéről már nem tudok rosszat írni. Hiteles volt.

A többiek is mind rendben voltak.
Connor-Oliver eljegyzés kissé hirtelen jött, nem tudom elképzelni, hogy innentől kezdve boldogan élnének.
Az évad nálam 6/10, a dupla finálé pedig 7/10.
Ja és a készítőknek jár a nagy pacsi, amiért idén is visszahozták az Annalise anyját alakító színésznőt egy epizódszerepre. Nagyon bírom az alakítását.

Casey Novak - 2017. 02. 27. 16:24

Ennyi erővel a sarki fűszeres is lehetett volna a tettes.
Nagyon szemét a felépítése a sorozatnak, mert ezzel a folyamatos flashback/flashforward, belebegtetés és cliffhanger hármassal mindig visszacsalnak, pedig már nagyon belefáradtam.
Az első évad még teljesen hiteles és izgalmas volt, de ez az öt – most már négy… – gyerek több gyilkosságot látott, (sőt, sikált el) eddig, mint az egész Scotland Yard.
Frank észrevétlenül ment át teljes pszichopatába, eleinte sem volt százas, de legalább emberi volt. Bonnie továbbra is lábtörlő, Annalise meg az évtized legidegesítőbb női karaktere a listámon. Tudom, hogy benne van a murder a címben, de ha még valakit megölnek, már csak röhögni fogok az egészen.

denila - 2017. 02. 27. 16:38

En akkor,amikor AK mondta Laurelnek, hogy West kell beallitani a hunyonak, mert kell egy masik gyanusitott, azt hittem, hogy az fog kovetkezni, hogy be kell valahogy vonni az apjat az ugybe, es akar raterelni a gyanut, illetve mivel behoztak azt a szalat, hogy Laurelt elrablasakor az apja kenyszeritette hamis vallomastetelre, igy nem lepodtem meg a vegen, hogy o allt a hatterben. De eleg randomnak tunt, jobban orultem volna, ha mar ismert szereplo a gyilkos.

infinity - 2017. 02. 27. 18:20

Én azt olvastam, hogy már annyiszor emlegették Laurel apját, hogy a készítők mindenképpen be akarták építeni valahogy a sztoriba. -de ehelyett inkább egy jobb gyilkost kellett volna keríteni-

wellwellwell - 2017. 02. 27. 22:59

Lehet h en tul sok true crime sorit nezek de nekem nagyon bejott h laurel apja tetette el west lab alol.
Az viszont h west egy pszichopata allatta silanyitottak, nagyon nem. :(
@-t- : erdekes, engem pont ezek a dolgok irritaltak. :)
Sztem mich-asher kozott zero a kemia.
A bortonszal fortelmesen gyenge volt. Oliver es connor nincs eljegyezve.
Osszessegeben engem is irrital ak, meg egy csomo minden mas is, de vmiert megis harom eve nezem. :)

Lori - 2017. 02. 27. 23:42

Nagyon nem orvendek, ennek a leleplezesnek, nagyon random volt, amellet hogy 6 reszen huztak hogy ki olte meg West, most meg kitudja meddig, hogy miert.Szerintem folosleges mpost megkellett volna amellett hogy ki olte meg, azt is, hogy miert.Es hogy pont Laurel apjara esett a valasztas, full ertelmetlennek erzem, es csak egy kliset tudok elkepzelni okkent, de ha nem igy lesz, akkor majd meglepodok.amugy 6.5-7/10 az evadra

Anni - 2017. 02. 28. 13:20

Nekem az utolsó két rész jobb volt mint az egész évad. Összességében meglepődtem, hogy Laurel apja akarta Wes-t holtan látni, csak nem annyira értem, hogy miért. Zavarta, hogy a lánya egy szinesbőrűvel van? vagy tudta, hogy köze van a Mahoney családhoz? vagy amúgy semmi köze Laurel-hez és behoznak egy hót random dolgot? biztos választ kapunk erre csak kérdés, hogy mennyi idő múlva mennyi múltba tekintéssel, ami ennek a sorozatnak az alapja és már kicsit uncsi.. de maradok mert még így is 10/7-et érdemel.

Viola Davis pedig isteni. Nagyon kijárt már neki ez az Oscar-díj, ezt a sorozatot is ő viszi a hátán.

winnie - 2017. 03. 01. 08:06

“Laurel apja akarta Wes-t holtan látni, csak nem annyira értem, hogy miért”

egyébként az ilyen kérdések miatt kell másképp viszonyulni a sorozatokhoz, mint a filmekhez. mert míg a filmben minden előre el van tervezve, a sorozatokban sok mindent utólag találnak ki, illetve az utólagos ötletekhez igazítják a sztorit.

mert ugye először jön az ötlet, hogy valaki meghal, utána találják ki hozzá, hogy ki hal meg. majd pedig ezt követően, amikor megvolt, hogy wes, kitalálták, hogy ki legyen a gyilkosa . ergó vagy ezzel egy időben, vagy ez után találják csak ki azt, hogy miért akarta laurel apja megöletni wes-t. ha ugyan meg akarta, mert még ezzel is lehet csavarni.

szóval ezen tényezők miatt még nem is nagyon érdemes agyalni, hogy mi a motivációja a gyilkosnak, hiszen jó eséllyel még a készítők sem tudják, hogy mit adjanak neki, melyik illik jól a sztoriba.

és ezzel kapcsolatos az is, amit infinity írt:

“már annyiszor emlegették Laurel apját, hogy a készítők mindenképpen be akarták építeni valahogy a sztoriba.”

idővel azért emlegették az apját, hogy be tudják építeni a sztoriba, ne csak random jöjjön. amennyire tudták és lehetőségeik engedték, megpróbálták felvezetni őt pár jelenetben és említéssel.

winnie - 2017. 03. 01. 08:08

a másik sorozatos technikai dolog nicholas gonzalez, akinek a karaktere megölte west, meg ugye laurel családjának a barátja, most kapott egy pilotot, amit ha berendelnek, akkor már nem nagyon szerepelhet a sorozatban, maximum egy rövid időre. kíváncsi vagyok, hogy ha erre sor kerül, mit tesznek: az egyik lehetőség, hogy megölik és beillesztik ezt is a sztoriba. amiben ugye az az érdekesség, hogy nem volt ilyen terv, ha sor kerül rá, akkor azért történik, mert a szükség ezt diktálja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz