login |

2017/18: Pilotszezon – ABC (drámák)

2017. 02. 28. 20:20 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2017/18

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2017/18-as pilotberendelések: ABC (drámák)ABC (komédiák)CBS (drámák)CBS (komédiák)CWNBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák)FOX (komédiák) + az ABC 2016/17-es drámaberendelései.

Tavalyról az egyik midseason reménységet még várjuk, de remélem idén jobb pilotokból válogathat majd az ABC. Lesz több feldolgozás külföldi alapanyagból, új sorozatot hoz Marc Cherry, és Greg Berlanit, valamint Shonda Rhimes produkciós cége sem pihen.

A tovább mögött ott a felhozatal. 11 pilot plusz 2 berendelt sorozat.

The Crossing
Készítő: Dan Dworkin, Jay Beattie
Szereplők: Sandrine Holt, Steve Zahn, Natalie Martinez, Jay Karnes, Marcuis Harris, Tommy Bastow, Simone Kessel, Bailey Skodje, Rick Gomez, Kelley Missal, Rob Campbell, John D’Leo, Grant Harvey, Luc Roderique
Történet: egy háború sújtotta ország menekültjeiről, akik egy amerikai városban kezdenek el megjelenni menedéket kérve. A furcsa csak az, hogy a menekültek amerikaiak, és 250 évvel későbbről érkeznek, a jövőből. A múltja által gyötört helyi seriff, egy szövetségi ügynök és egy menekült lányát kereső anya van a középpontban, valamint egy meglepő összeesküvés.

Deception
Készítő: Chris Fedak – executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Jack Cutmore-Scott, Amaury Nolasco, Lenora Crichlow, Ilfenesh Hadera, Justin Chon, Vinnie Jones, Laila Robins
Történet: egy szupersztár bűvészről, akinek karrierjét derékba töri egy botrány, és csak egy helyen tudja tovább gyakorolni azt, amihez ért, a megtévesztés, az illúzió és a meggyőzés művészetét – az FBI-nál. A szervezetnél ő lesz az első illuzionista tanácsadó, aki megmagyarázhatatlan bűnügyekben segít a kormánynak, illetve félrevezetési szaktudásával kap el kémeket és bűnözőket.

Doomsday
Készítő: Mark Bianculli, VJ Boyd
Szereplők: Taye Diggs, Claire Holt, Jack Davenport, Rachelle Lefevre, Dan Byrd, Rochelle Aytes, Justin Chatwin
Történet: Szeptember 11-e után az amerikai kormány egy titkos agytrösztöt (think tank) alapított, mely a tudomány és a szórakoztatás világának legkreatívabb elméit gyűjti össze. A feladatuk emberek által kialakítható katasztrófa-szcenáriók és azok megoldásainak kitalálása. Miután roppant veszélyes ötletek merülnek fel, a résztvevők névsorát titkosítják és a programot leállítják. Azonban amikor egy pontosan olyan katasztrófa történik az országban, amit ez az agytröszt anno kidolgozott, ismét összehívják őket, hogy megakadályozzák további, ugyancsak általuk kitalált események létrejöttét.

The Good Doctor
Készítő: David Shore – executive producer: Daniel Dae Kim
Szereplők: Freddie Highmore, Richard Schiff, Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez, Hill Harper, Irene Keng, Beau Garrett, Chuku Modu
Történet: koreai formátum alapján. Egy Savant-szindrómás fiatal sebészről, aki egy elit kórház gyereksebészeti osztályára kerül. És adódik is rögtön a kérdés: képes-e egy olyan ember életeket menteni, aki képtelen más emberekkel kapcsolatot kialakítani?

The Gospel of Kevin
Készítő: Michele Fazekas, Tara Butters
Szereplők: Jason Ritter, Cristela Alonzo, JoAnna Garcia Swisher, India de Beaufort, Dustin Ybarra, Chloe East, J. August Richards
Történet: Könnyed egy órás Kevinről, akinek romokban az élete, viszont az Isten megbízza a világ megmentésével.

Marvel’s The Inhumans (8 részes évad berendelve)
Készítő: Scott Buck
Szereplők: Anson Mount, Serinda Swan, Iwan Rheon, Ken Leung, Eme Ikwuakor, Isabelle Cornish, Mike Moh, Sonya Balmores, Ellen Woglom
Történet: A sorozat Black Bolt (Fekete Villám) és a királyi család eddig még el nem mesélt történetét fogja megismertetni a nézőkkel.

Las Reinas
Készítő: Dean Georgaris
Szereplők: Daniella Alonso, Sonia Braga, John Corbett, Matt Davis, Amanda Warren, Shalim Ortiz, Eric Winter
Történet: egy latino nyomozónőről, aki kénytelen szembenézni múltjával, mikor egy ügy miatt fel kell fennie a kapcsolatot családjával, akiktől eltávolodott – nem mellesleg ez a család Miami legerősebb bűnszövetkezetét is alkotja. Visszakerülve abba a világba, amit azt hitt, hogy maga mögött hagyott, meg kell találnia azt a vékony sávot a törvény és családja között, amelyen közlekedhet.

Salamander
Készítő: Jeff Pinkner
Szereplők: Larenz Tate, Allison Miller, John Leguizamo, Neil Sandilands, Elaine Tan, Treat Williams, Victor Williams, Karine Vanasse, Michael Cerveris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Eric Bogosian, Josh Boone
Történet: az azonos című belga sorozat alapján, egy zseniális, ám erősen emberkerülő mérnökről, aki társul egy szkeptikus nemzetbiztonságis férfival, hogy elkapjanak egy rejtélyes bankrablót, aki lenyúlt 66 széf dobozt, melyek a legnagyobb hatalmú elit tagjaihoz tartoznak, s melyek révén egy zsarolássorozatot indít be, mely egy még nagyobb összeesküvéshez vezet.

Ten Days in the Valley (10 részes évad berendelve)
Készítő: Tassie Cameron
Szereplők: Kyra Sedgwick, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Malcolm-Jamal Warner, Josh Randall, Abigail Pniowsky, Mark L. Young, Emily Kinney, Ali Liebert
Történet: egy magát túl hajtó egyedülálló anyáról, tévés krimiíróról, aki egy kemény válási procedúra közben jár. Amikor lányát elhurcolják az ágyából éjszaka, a nő mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt – az élet persze imitálja saját tévésorozatát.

The Trustee
Készítő: Jay Scherick, David Ronn – executive producer: Elizabeth Banks
Szereplők: Meaghan Rath, Michael Cudlitz, Lance Gross, Laverne Cox, David Warshofsky, Tim Kang, Berto Colon, L. Scott Caldwell, Trevor Lerner
Történet: derűs, csajos haverzsarus komédia (egy órás a sorozat!) egy elszánt, de makacs nyomozóról, aki aki valószínűtlen helyről kap társat, egy harsány exbűnöző személyében, aki börtönből szabadulva a rendőrség megbízottjává válik és mindenféle kulimunkát végez. Kettejük elég különbözőképp viszonyulnak a bűnhöz és bűnhődéshez, együttműködésük mégis gyümölcsözőnek bizonyul.

Unit Zero
Készítő: Lindsey Shockley
Szereplők: Toni Collette, Rob Huebel, Kimberly Hebert Gregory, Dana Powell, Peter Cambor, Parvesh Cheena, Ayden Mayeri, Jamey Sheridan, Matthew Le Nevez
Történet: Könnyed akciókomédia egy egyedülálló anya CIA-s mérnökről, aki pár adminisztratív munkát végző munkatársából álló titkosügynök csapatot vezet. A tagokat az ügynökségen sem tartják sokra, és épen ezért kvázi láthatatlanságuk révén tökéletesen alkalmasak a CIA titkos, beépülős küldetéseire.

cím nélküli
Készítő: Marc Cherry
Szereplők: Reba McEntire, Saamer Usmani, W. Earl Brown, Jack Coleman, Ben Esler, Natalie Hall, Ryan McPartlin, Saidah Ekulona, Emily Rose, Roslyn Ruff, Amanda Detmer, Will Buie Jr., Saamer Usmani
Történet: egy Kentucky kisváros seriffjéről, aki mellé egy fiatal FBI-ügynök érkezik segíteni a nyomozásokban. A seriff új társát bevezeti a déli-gótikus közösség színfalai mögé, rengeteg, saját titkokkal rendelkező bizarr karaktert ismertetve meg vele.

For The People
Készítő: Paul William Davies – executive producer: Shonda Rhimes
Szereplők:  Britne Oldford, Ben Rappaport, Anna Deavere Smith, Hope Davis, Vondie Curtis Hall, Rege-Jean Page, Susannah Flood, Wesam Keesh, Lyndon Smith, Ben Shenkman
Történet: jogi dráma, ami New York déli körzetének szövetségi bíróságán (“Anyabíróság”) játszódik és új jogászokról szól, akik a védelem és a vád képviselőinek is dolgoznak a legnagyobb volumenű ügyeken az országban, s közben magánéleteik is összefonódnak.

14 hozzászólás Ne habozz!

Saszta - 2017. 02. 28. 20:37

Ebből az első három érdekel, a többi nem igazán keltette fel a figyelmemet így leírás alapján.

Tyberius06 - 2017. 02. 28. 21:11

Hm… vannak érdekességek itt, lassan csekkolnom kéne a többi csatorna kínálatát is…

The Crossing
Doomsday
The Gospel of Kevin
Ten Days in the Valley
Kentucky sheriffes címnélküli
The Trustee

ezek tűnnek érdekesnek. De pl. a Doomsday akkor lenne érdekesebb, ha mondjuk NEM részenként kapnánk új katasztrófát…

Lemoni - 2017. 02. 28. 21:34

Néhány sorozat visszaadta a hitemet a képregényes cuccokba, na meg Iwan Rheon és Anson Mount is hívó nevek, szóval jöjjön az az Inhumans.

Saszta - 2017. 02. 28. 22:05

Jaj, az Inhumans nálam is ott van a listán, Iwan Rheon miatt, valahogy elsőnek átsiklottam felette.
De lassan tényleg sok lesz már a szuperhősökből… Mindenesetre valamivel mindig felkeltik az érdeklődésemet az ilyen típusú sorozatok.

Thrasher - 2017. 02. 28. 22:16

Egyelőre nálam az ABC nyer, színészeket és pitcheket tekintve is.
Annak azért örülnék, ha az “antiszociális zseni” műfajról kicsit leszoknának már a csatornák, de hát na…

dzsiaj - 2017. 02. 28. 22:21

Azért néhány projektnél nem nagyon erőltette meg magát az ABC, hogy legalább kicsit is eredetinek tűnjön…

The Crossing- ezzel már próbálkozott az ABC Resurrection néven, csak a halottakat jövőből érkezett emberekre kell cserélni.

Deception- ezt meg a CBS csinálta már meg The Mentalist címen.

The Good Doctor, a készítő David Shore, és egy nem emberbarát orvosról szól? Hmm, hol is volt már ilyen?

Las Reinas- Ööö.. Jennifer Lopez? Shades of Blue?

Nyilván nincs új a nap alatt, de leginkább ennél a csatornánál érzem azt, hogy meg sem próbálják feltalálni az új spanyolviaszt, vagy mit.

energy - 2017. 02. 28. 23:31

The Crossing= A média válasza a mostani politikára?
Deception= összes krimi manapság + Szemfényvesztők? Ettől sírni tudnék:)
The Gospel of Kevin: Ebből jó komédia is lehetne ennyi alapján.
Egyik sem tűnik annyira érdekesnek.

Enzo - 2017. 02. 28. 23:42

Inhumans nézős,a The Crossing és a Doomsday is jónak tűnik.
@dzsiaj: ha már nyúlás a Crossing, akkor nem inkább 4400?

winnie - 2017. 03. 01. 07:06

enzo: de hát ott a refugees/refugiados, abban 3 milliárd ember menekül a jövőből. bár tény, hogy ez összességében inkább hasonlíthat a feltámadókra a mikrokörnyezet miatt.

zolkó - 2017. 03. 01. 11:46

A The Gospel Of Kevin, meg esetleg az Inhumans érdekel, a többi ennyi alapján nagyon nem. Latino zsarus, exbűnözős, CIA-s mérnökös. Nem tudnak a sablonoktól elrugaszkodni, de nagyon nem. Kérdés hogy az írók ennyire ötlettelenek, vagy a csatornák szórják ki azt, ami nem fér be szerintük az átlagnéző fejébe.

winnie - 2017. 03. 01. 13:33

zolkó: mert az emberhez szóló istenes vagy a szuperhősös nem sablon? már, ha a sablon azt jelenti, hogy az elmúlt 70 évben készültek hasonló sorozatok. és mégis érdekelnek.

a berendeléseket nem a fenti két sor alapján hajtják végre, hanem egy teljes szkript alapján. és attól, hogy egy sorozat beleillik egy műfajba (attól, hogy valami zsarus, nem sablon lesz, hanem krimi vagy bűnügyi – ez műfaj), még nem lesz sablon.

és épp az mutatja az írók ötletességét, hogy még megszabott keretek között is képesek rengeteg fajta sorozatot kitalálni – színes karakterekkel (na, itt már lehet sablonokat számon kérni, hiszen itt tényleg nincs semmilyen megszorítás), vagy pedig évenként 22 eredeti sztorival.

a fentiek közül bűvészes sorozat biztos, hogy nem volt sok, mint ahogy jövőbe a jelenbe menekülős sem – és mégsem érdekelnek. ergó nem azzal van a gond, ha valami véletlenül sablon.

winnie - 2017. 03. 01. 13:35

(arról nem is beszélve, hogy érdemes megnézni, hogy mik most a menő sorozatok. mindre rá lehetne húzni, hogy sablonos az alapsztorijuk. de maguk a sorozat nem sablonosak, még akkor sem, ha az egyik egy skizofrén őrültről szól, a másik egy űrhajós-nyomozós, a harmadik meg egy simlis ügyvédről, mint a legion, a the expanse vagy a better call saul.

Guru - 2017. 03. 03. 22:02

Csak nekem tűnik az egész agyatlan ötletlopásnak?

Deception=Mentalista
Doomsday=Scorpion
Salamander=MacGayver

Guru - 2017. 03. 03. 22:04

Mintha kezdenének kifogyni a témákból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz