login |

Finálé előtt: Emerald City

2017. 03. 02. 15:45 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: video,

Na, most kiemelt jelentősége lehet a kommenteknek, mert a héten akartam belevágni a finálézó sorozatokba. A Taboo-t vettem előre, de már a pilot alatt láttam, hogy ez nem az én stílusom, a 3. részt nem is erőltettem.

Így maradt az Emerald City, amiben bizakodok, hogy be fog jönni. A kibeszélőben pro és kontra is vannak vélemények, mondhatni nem lettem okosabb, így marad a bepróbálás, de azért még rákérdezek, hogy a nézők hogy látják, örülnek, hogy maradtak, vagy úgy érzik, hogy nem éri meg? A tovább mögött az idei záró epizód előzetese.

25 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 03. 02. 15:53

én 4 rész után kaszáltam.

winnie - 2017. 03. 02. 16:00

láttam, hogy sokan kiszálltak, de szerintem itt igazán az lehet beszédes infó, hogy a maradók hogy vélekednek.

Alexforever - 2017. 03. 02. 16:20

Én maradtam még, bár minőségben nincs olyan jó, mint a Once Upon a Time, de azért érdekel a történet és hogy mi lesz a vége :)

- 2017. 03. 02. 16:26

1 rész után ment a kasza, D’Onofrio mezmerájzolt csak pár pillanat erejéig. Miért kell az ilyen sorozatokat erőltetni? :(

mmonitor - 2017. 03. 02. 16:28

A pilot tetszett de nagyot csalódtam, most már csak azért nézem, hogy ne vesszen kárba a befektetett idő meg mégis csak fantasy. Egyébként tényleg szar, nem éri meg.

Vielon - 2017. 03. 02. 17:15

Bár picit lemaradásban vagyok, de számomra 4 rész alapján a jobb sorsa érdemes kreatív ötletek / helyenként nagyon szép képi világ / pár egészen izgalmas karakter és a kihagyott ziccerek furcsa mixtúrája az egész.

Van egy saját hangulata, és mindenképpen maradok, mert alapvetően megkedveltem a sorozatot, és érdekel is a szereplők sorsa, de sokszor hiányérzetem van.

Néha olyan, mintha a rész felére elfogyott volna az ötlet / pénz (persze gondolom, nem így van, de ilyen érzetet kelt), és emiatt a szép/érdekes nagy jelenet után gyorsan beterelik a szereplőket a 4 fal közé, vagy hosszasan időznek egy ingerszegényebb prérin.

Talán amiatt szembetűnőbb / zavaróbb itt, mint más sorozatoknál, mert mégiscsak Óz birodalmában vagyunk no….amivel kapcsolatban talán mindenkinek vannak előfeltevései, hogy hogyan is “kellene” kinéznie, mennyire kellene színesnek / “túlviláginak” lennie…ehhez képest pár jelenetet simán át lehetne emelni bármelyik (fantasy-t nyomokban sem tartalmazó ) sorozatba.

Tudom, a Once Upon a Time is ilyen, de ott meg is magyarázzák a 2 világ közti váltással, hogy miért hétköznapibb az egyik helyszín a másiknál.

Azért remélem, hogy nem kap kaszát, és a készítőknek lesz lehetőségük jobban kibontani ezt az univerzumot, mert szerintem van benne lehetőség bőven.

Szaby59 - 2017. 03. 02. 17:27

Nem volt rossz, de a főszereplő csaj/karakter valami hihetetlen gyenge. Tip-West szála a legérdekesebb eddig.

Puppa - 2017. 03. 02. 18:29

Én maradtam és tetszett is összeségèben, de az hogy jó lenne az túlzás. Igazából nem értem ezt a sorozatot mert vannak nagyon jó jelenetek plusz olyan fordulatok amire nem számítottam e valahogy nem lett ütős a végerdmény. Plusz a főszereplő csajjal nem volt az elején bajom de aztán nagy idegesìtő lett plusz a szerepe is fura néha. Plusz egy egy jó jelenetet tönkre vág, hogy utàna jön valami hihetelenül hülyeség.

Tudom hogy nem így működik de néha az volt az érzésem mintha 2 író írta volna ahol az egyiknek jó ötletei vannak a másiknak meg nem és ezt rakták össze.

De ami szintén fura volt, emerald city-n kìvül nem is tudom mi a többi nevét de nem volt egyértelmű hogy kb hol vannak milyen messze és fura volt hogy dorothy gyalog “körbejárta” míg a többieknek több nap kellett hogy lovon odaérjen és hasonlók.

Mindezek ellenére voltak olyan megoldások és karakterek akik elég érdekesek hogy kitartsak.

Saszta - 2017. 03. 02. 18:29

Én kaszáltam a pilot után, de az egyik ismerősöm minden részt kommentál nekem, ami mindig meggyőz arról, hogy jobb, hogy a kasza mellett döntöttem. :D

Amiket ír, az azt mutatják, hogy a sorozat úgy kb alapjaiban szembemegy a logikával és saját “logika” mentén halad a sztori.

energy - 2017. 03. 02. 20:27

Nos én kitartottam. Ha szerettem volna az eredetit, biztos kiábrándítónak találnám. A sok meglepetés az egyetlen pozitívuma.

cherockee - 2017. 03. 02. 21:12

A szinvonala folyamatosan emelkedik, de nem túl meredeken, és elég mélyről indult. A pilot-on beszunnyadtam, de most a 9. részben nagyon sok helyen felkaptam a fejem, tényleg.

Tarsem stilusából amúgy kb. semmi nem jött át, mármint az előző filmeihez semmiben nem hasonlit, talán a diszletek stilusában picit, de semmi a szokásos képi világából, minden sablonos.

MadCat - 2017. 03. 02. 21:29

Fura ez a sorozat, mert nem igazán erős, viszont a részek azonos minőséget képviselnek. Ami nekem nagyon tetszett, hogy egy olyan fantasy világba kalauzol el minket, amire eddig csak a Shannara volt képes. Az nálam az utolsó 2 részben nagyot nyomott a latban, hogy nálunk forgatott részek is feltűntek, főleg a Libegős jelenetek voltak sokszor. Kellemes kis sorozat, nem ver át, pontosan azt nyújtja, mint amire számít az ember és nem nyújtanak el dolgokat. Talán még a Plitvicei tavaknál is forgattak ha jól sejtem? Talán annyi negatívum van benne, hogy néha éles a váltás, mintha nem lenne teljesen koherens, de így is minden összeáll.

Dunna - 2017. 03. 02. 22:58

Részről részre jobb szerintem. Igazán megkedveltem ezt a sorozatot.

Neoprimitiv - 2017. 03. 03. 08:01

Én kitartottam (Sophie, a fura kislány egy ismerős rokona), de nem jó szívvel.

Az utolsó két rész érdekesebbé tette a végjátékot, de alapvetően úgy érzem, hogy egy jó kiinduló ötlet nagyon gyenge megvalósítását látom. Nem látványban (az néhol nagyon jó, a budapesti helyszínek pedig külön jópofák), hanem az írók nem igazán tudtak mit kezdeni a sztorival.

syxa - 2017. 03. 03. 10:21

Szintén kitartottam. Érdekes ötletek vannak benne, és a karaktereket is megkedveltem.

winnie - 2017. 03. 03. 10:29

neo, látsz esélyt kritikára? nálam is elhullott a 3. rész után…

Neoprimitiv - 2017. 03. 03. 12:37

winnie: Igen, de hétfő előtt nem lesz időm megírni.

winnie - 2017. 03. 03. 13:02

ó, az már mindegy, hogy mikor, már az is szuper lenne, ha lenne. olyan jól elhatároztam, hogy majd felhozom magam ezzel is, meg a taboo-val is, de így alakult. viszont legalább így bizonyítottam magamnak, hogy a legutóbbi daráim esetén nem muszájból maradtam, hanem mert tényleg tetszett a sorozat. (fura volt, hogy amit elkezdtem felhozni, szinte mindet végig is vittem, ld. shooter, incorporated és tsai.)

polovcev - 2017. 03. 04. 10:18

Méltó befejezése lett egy sorozatnak, ami remek ötletekkel, de gyenge kivitelezéssel operált.
Az egész évadot a nagy összecsapásra építették fel s erre ezt kaptuk. Őszíntén nem értem, hogy a pénz, az ötlet vagy a bátorság hiányzik sokszor ahhoz, hogy adjanak egy olyan befejezést ami méltóan lezárna egy fejezetet.

Bár az oroszlán legalább tényleg gyáva volt.

Bazsa - 2017. 03. 04. 23:55

Osztom Polovcev véleményét! Ha csinálnak 2. évadot akkor olyan változásnak örülnék mint egy Legends of Tomorrow-nak. Alapjába véve gondoltam hogy ez egy felvezető évad, és igen annak gyenge lett, de így hogy (spolier) jön a Beast Forever így nagy lehetőségek nyílnak meg, kérdés hogy kihasználják-e feltéve ha lesz folytatás

Tyberius06 - 2017. 03. 05. 22:26

Hát ha lesz folytatás, azt már valszeg nem követem. Ami megfogott és ott tartott az a világ megvalósítása és a boszorkányok meg a mágia története. Ami eltaszított: Oz/Frank, Dorothy és végső soron az évadzáró… Gyakorlatilag Dorothy szabadította rá a világra a Beastet (gratula érte), azzal hogy kiengedte, okés nem tudhatta, de akkor is.

Lehet Tarsem stílusából csak a díszletek maradtak meg, de a “Monarchiás” részek (Budapesten forgatva), Emerald City és azok a “gépek” meg “drónok”, azt lenyűgözőnek tartom, az a része baromira bejött.

A sztori viszont elhasalt nemtom hány ponton. West és Tip/Ozma története és fejlődése bejövős volt és Jack meg a Királynő sztorija is érdekes volt, és még azzal is megbékéltem, hogy ez kb csak egy felvezető évad, de a vége ezzel a csak te segíthetsz faszsággal… Plusz, ami miatt még kevésbé érdekel, hogy volt egy baromi szép és felépített világ, de ha tényleg elszabadult a Beast és az ő legyőzése lesz a cél a köv évadban, akkor kapunk egy kvázi posztapokaliptikus lepusztult és lerombolt világot, amire itt, ebben a sorozatban nem vagyok kiváncsi…

kahlan - 2017. 03. 05. 22:54

Szembemegyek a véleményekkel, most daráltam le a hétvégén, és annak ellenére, hogy olvastam a sok negatív kommentet, így nem vártam tőle sokat, nekem nagyon bejött… Ok, sok helyen bele lehet kötni, van benne bőven logikátlanság, de valahogy mégis elkezdett érdekelni a gyenge pilot ellenére és a végére szerintem nagyon sokat javult, belendült az egész. Nagyon fogom sajnálni, ha tényleg kaszálják… Rengeteg érdekes történetszál és karakter van benne. A látványvilága meg egészen egyedi. És tényleg úgy lett vége, hogy nagyon várnám, hogy na akkor folytassuk, hisz csak most lendülünk bele igazán…

FRG - 2017. 03. 22. 20:22

Őszintén valami borzalmas sorozatra számítottam, de nekem tetszett.
Szerintem nem lehet összehasonlítani a Once Upon A Time c. sorozattal, nem is értem ezt miért teszik sokan.Tény, hogy az imént említett sorozat is jó, de az Emerald City is. Az az ember, aki egy másik sorozat miatt kezd el nézni egy adott sorozatot, inkább ne is kezdjen bele, véleményét meg pláne hanyagolja.
Nem minden fantasynak kell egyformának lenni.
A főszereplő tetszett, Lucas is jó karakter. A végén pedig,hogy kiderült, hogy Glinda és Lucas. Szerintem összekavarta a szálakat, de a vége azért kecsegtetett egy kis reménnyel.
Nem értem, ha valakinek nem tetszik egy sorozat, akkor minek nézi. Én is rühellek jó párat, de nem is nézem és nem is veszem el másoknak a kedvét, attól, hogy megnézzék. Ha legalább leírjátok, hogy egy sz*r a sorozat, akkor legalább érveljetek, hogy miért ez a véleményetek. Akinek nem inge, ne vegye magára!
Remélem lesz folytatása és várom is! Folytatásról lehet tudni valamit?

Üdv. F.R.G

anyany6 - 2017. 03. 24. 22:15

nekem nagyon tetszett, nézném még tovább :) nem pörög annyira, egy durva nap után pont ez kell, hogy kikapcsoljon. eddig kétszer néztem meg a 10 részt és tényleg jó lenne, ha lenne folytatás.
És még egy dolog, a trónok harcát megszenvedtem az első évad alatt, megpróbálkoztam a másodikkal is, de nem jött be…

grettyo20 - 2017. 03. 26. 19:42

Véleményem szerint nem rossz a sorozat, sőt, engem is határozottan érdekelne a folytatás. Egyetlen problémám akadt, hogy nehezen azonosítottam a karaktereket. A bádogember teljesen oké volt, de az oroszlán például a maszk nélkül abszolút nem lett volna egyértelmű. Na jó, meg talán még egy probléma: Glinda. Az ő karakterének a jóság lenne a lényege és bár vissza akarja szerezni Óz-t, számomra elég taszító lett a személyisége.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz