login |

Pilot: Imposters

2017. 03. 02. 14:52 - Írta: dzsiaj

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mégis hol bujkálnak mostanában az ilyen sorozatok? Vagy csak én nem találok rájuk?

Eredetileg nem akartam túl sok esélyt adni az Imposters-nek (lánykori nevén My So-Called Wife, de azóta címváltás történt). A leírás, miszerint van egy csaj, aki férfiakat és nőket csábít el, aztán lenyúlja a pénzüket, és hogy azok ne eredjenek a nyomába, megzsarolja őket, összességében nem hangzott rossznak, de hát mégis a Bravo csatornáról beszélünk.

Bizony, a „Real Housewives”-sorozatok, és még kismillió másik dokureality otthonáról, ami csak nemrég próbálkozott be a sorozatos műfajjal. És nem mondhatni, hogy túlságosan betaláltak volna vele: a Girlfriends’ Guide To DivorceLisa Edelstein ide vagy oda – nem kavarta fel túlságosan az állóvizet, a rá következő szkriptelt komédia, az Odd Mom Out pedig tippre még annyira sem.

Ezzel szemben most itt az Imposters, és ez a pilot bizony nagyon-nagyon aranyos volt. Tényleg nem találok rá jobb szavakat, nyilván lehetett volna javítani itt-ott (például a túlzott zenehasználaton, de az esetek többségében még azt is teljesen kreatívan oldották meg), de valahogy így kell első részt készíteni.

A helyzet ugyanis az, hogy a pilot sokkal-sokkal több, mint ami a leírásban benne van.

Egyrészt nincs egyértelműen ‘jó’, vagy egyértelműen ‘rossz’ karakter az első részben: pont ugyanúgy megkedveljük az átvágott vőlegényt, mint a férfiakat romlásba kergető női főszereplőt. Mindketten ugyanakkora hangsúlyt kapnak nagyjából, mindkettővel együtt tudunk érezni. Vannak bőven hibáik, mindketten keresnek valamit, ami egyelőre nem lehet az övék, és ez a tökéletlenség a képernyőről is átsüt.

Miközben ez nem ám csak egy bűnügyi nyomozás, vagy egy lélektani dráma: az Imposters ugyanis – bármily hihetetlenül hangozzék is ezek tükrében – egy abszolút feelgood, mosolygós sorozat.

Lenyűgöző ritmusban kapjuk a hol kicsit szomorú, hol kicsit vicces jeleneteket, mindezt sok zenei aláfestéssel. Ahogy már fent említettem, az én ízlésemnek talán egy kicsit túl sokkal is, de messze nem arról van szó az első részben, hogy random nyálas nóták szólnak a megfelelő helyeken, épp ellenkezőleg: a zenék is adnak az élvezeti értékhez.

A főhősök mellett egyelőre a többi karakter is teljesen jó, bár a Parker Young által alakított másik átvert srác érezhetően birkózik: nem a szerepével, hanem úgy magával az egész színészkedéssel.

A nagy kérdés az, hogy innen hova tovább: az epizodikusságot nyilván a női főhős, a The Last Ship-ből ismert Inbar Lavi (imádtam a játékát) további „hódításai” adják majd, miközben másik oldalon az elhagyott exek fognak részről részre egy újabb áldozatot találni, de a háttérben egy sokkal nagyobb erő is munkálkodik, akivel/amivel nem biztos, hogy megéri ujjat húzni a szereplőknek.

Összességében úgy gondolom, hogy pontosan így kell kinéznie egy pilotnak: már az első perctől kezdve beszippant, és nem is ereszt egészen legvégéig.

Itt nem kell azzal mentegetőzni, hogy azért lassú és dögunalmas, mert építkezik, még 7-8 rész és tuti jó lesz, épp ellenkezőleg. Úgy helyezik el a karaktereket a sakktáblán, hogy közben a sztori is megfelelő iramban halad, az első 45 percet akár még simán filmhosszúságúra is ki lehetett volna nyújtani. Akárhogy is, jó látni, hogy a két készítő, Adam Brooks és Paul Adelstein (bizony, a szemét Kellerman ügynök a Prison Break-ből) egyelőre tele van ötlettel.

Nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is kitart, pláne, hogy hamarosan Uma Thurman is érkezik majd. Nekem azonnal jöhet a folytatás (jönni is fog, mert már lement a 2-3-4. rész is), ez a pilot pedig legyen 8.5/10.

15 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 03. 02. 16:18

Én is nézem. Örülök, hogy eljut ez a sorozat az oldalra is, mert nekem nagyon tetszik.
(Amúgy nem epizódikus, hanem abszolút átívelő.)

yuing - 2017. 03. 02. 16:31

Én 3 részen vagyok túl és eddig kiváló. Nyelvtanulók figyelmébe is ajánlom, egyszerű a nyelvezete.

emeric - 2017. 03. 02. 20:03

Nem láttam, de a leírás alapján egyből a Szívtiprók (Heartbreakers) ugrott be Sigourney Weaverrel és Jennifer Love Hewitt-tal.

cherockee - 2017. 03. 02. 21:14

Nálam év kedvence, pedig sok sorozatot nézek. Párommal leültünk hetiben nézni, egyetlen sorozatként. Az első részt végig vihogtam, nekem nagyon működik az ilyen black comedy jellegű esetlenkedés, a srácok nagyon működnek bénázós duóként, imádom.

Snoopyzit30 - 2017. 03. 02. 22:14

“Nyelvtanulók figyelmébe is ajánlom, egyszerű a nyelvezete.”

Köszi, aranyat érnek az ilyen ajánlások :) Belenézek.

FrankLuck - 2017. 03. 03. 11:47

Nem számoltam vele, de meggyőztetek, egy próbát megér.

sorozat/gyilkos - 2017. 03. 04. 15:48

Kiégett, extrém finnyás junkieként is élvezhető (6,5 pont, de én winnienél 3-4 ponttal alacsonyabbat adok jellemzően).

Pro: egyedi, nem sablonos, nem bekategorizálható long-con komédiába csomagolt könnyed karakterdráma. Helyenként szellemes (néha abszurdba kacsintó) jól vezetett történettel, jól kiosztott egyedi karakterekkel. Érdekel mi történik a szereplőkkel, mert a 4-ik rész után sem lehet tudni mi történik majd velük.

A főszereplő csaj az elmúlt évek legjobb nője (legnagyobb eyecandy junkieul), egyszerűen eszement bombázó és nem fél élni vele.

kontra: a színészi teljesítmények hullámzóak. Aaron Douglas rohadt jó, a többség korrekt, de Parker Young pl. nevetségesen rossz színész (viszont a karakterében ez még elfér). Ennél nagyobb baj, hogy Inbar Lavi, a kvázi főszereplő, színészi képességei kimerülnek a csábításban (azt mondjuk magas szinten űzi), a drámai helyzetekben viszont értékelhetetlen (ez különösen a 4-ik rész kiemelt, dramaturgiailag is fontos párbeszédében fájdalmas). A jelenetet, talán a neves vendégszereplő miatt, egyébként is idegesítően túlírták.

Ajánlott.

winnie: szerintem kitehetnétek a futó sorozatok címkéi közé, megérdemli.

zsemlye - 2017. 03. 10. 23:11

Uma Thurman emberek! Uma Thurman
5. rész vége ;) ?
A 3-as Ezra-Richard-Jules együtt zseniális

Most nézem csak Paul Adelstein?! Elsőre ilyet?
Mondjuk játszani játszott elégben

Brynden Rivers - 2017. 03. 13. 10:39

Uma Thurman hogy megöregedett :O

Örülök hogy nem húzzák sokáig az egyes történetszálakat (SPOILER: halál is volt, találkoztak is), hanem 5 rész alatt ment előre annyit a történet, mint egy országos adós sorozat 13-22 része alatt.

Viszont 2-3 évadnál többet nem érzek a sorozatban, tehát remélem nem húzzák a végtelenségig, mint pl. a Suitsot.

jenga - 2017. 03. 16. 20:08

Hú, ez a 6. rész nagyon jó volt. Remek beszólások, jelenetek.
Eddig nagyon kellemes sorozat.

Eszti - 2017. 03. 17. 20:44

Nagyon jó sorozat, részről részre egyre jobb és mindig indítanám a következőt. Lehet valamit tudni a nézettségéről? Mennyire esélyes a 2. évad?

sorozat/gyilkos - 2017. 03. 24. 10:12

Meglepő, de a kritizált színészi teljesítmények jelentősen javultak. Inbar Lavi elkezdett színészkedni és a baltaarcú csókából ugyan sosem lesz Jeremy Irons, de a karakterét jól használja, és a két másik marhával oltárian szórakoztatóak.

A történetet is ügyesen csavarják, helyenként erőltetett irányba (Private Jet?), de még azok sem tudnak felidegesíteni, elvégre nem egy kisrealista dráma. Ja és helyenként üdítően vicces szövegeket tudnak beleírni.

7-7,5 pontnál jár már inkább. A szezon sötét lova eddig, ami nyerni nem fog, de szívből szurkolsz neki.

energy - 2017. 03. 31. 23:59

Nekem is nagyon tetszik, kevés manapság az ilyen jó sorozat!

winnie - 2017. 04. 08. 10:20

” kevés manapság az ilyen jó sorozat!”

helyesbítenék: túl sok manapság az ennyire jó sorozat. persze lehet, hogy csak nekem volt most egy jó időszakom, amikor hirtelen 8 remek darabot találtam 16 nap alatt.

Silver-sama - 2017. 04. 14. 10:38

Nagyon imádtam! Egyik kedvenc 2016-os sorozatom. Abszolút nem terveztem nézni, csak a premierjekor épp unatkoztam, és gondoltam, na nézzünk bele. Később pedig “na bmeg, ez nem is volt rossz.” :D
Imádtam a karaktereket egytől-egyig, a párbeszédek nagyon jópofák, viccesek és jól megírtak voltak, a sztori elég fordulatos, nem lehetett sejteni, hol köt ki az egész. Pontokban 7,5-8/10
Igazából talán jobb lenne, ha nem kapna 2.évadot. De ha kap, mindenképpen tartok vele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz