login |

Pilot-mustra: Making History – 1×01

2017. 03. 06. 18:30 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

It’s a time machine. I go to the past every weekend. Sometimes on Tuesdays.

Hol van a Powerless, amikor szükség lenne rá? Mikor kezdődött el ez az új trend, hogy az országos komédiákat is nem viccesre akarják írni? Nem azt mondom, hogy a Making History-nek nincs története, ez az aspektus (vagy a karakterek – á, kit akarok becsapni?) esetleg vonzó lehet az időutazást kedvelőknek, de itt tényleg az az egy poén ugrik be, amikor az egyik karakterrel pisit itatnak. YAY?

MAKING HISTORY – 1×01 – 2/10

A készítők nem sokat vesződnek alapozással, az egyetemi mindenes főhős már a második percben bemászik egy sporttáskába, hogy a múltba hoppanáljon, egész pontosan az amerikai függetlenségi háború korába, még pontosabban Paul Revere lovaglásának idejére. Kiderül, hogy mindezt azért teszi, mert odavalósi a barátnője. Azonban, amikor azt tapasztalja, hogy megváltoztatta a múltat (és a jelent), egy töritanár segítségét kéri.

A Making History-nél sajnos még a Powerless is viccesebb volt, főleg, hogy annak a világa érdekes valamennyire. Itt csak egy tipikus, minimalista kosztümös környezetet kapunk, amiben annyi eredetiség van, hogy pár híres ember elég taplón viselkedik. Más kérdés, hogy bár ők elég sokat röhögnek, szerintem nem sok vicceset produkáltak, mint ahogy azt sem tudtam értékelni komolyabban poén szempontjából, hogy a főhős hajlamos leverni mindenféle dolgot.

Pedig az először múltban járó jelenember rácsodálkozásai a dolgokra papíron viccesnek kéne lenniük, mint ahogy a nem túl észkombájn főhősé is, de igazából csak pár jelenes utalásra futja (Tom Cruise, filmes idézetek és ismert popdalok), amik nem túl kreatívak, és kevésbé poénosak, mint a Timeless-ben.

Természetesen ez a sorozat is foglalkozik a megváltoztatott múlt jelenre gyakorolt hatásaival, és még kapunk is egy nagy cliffhanger-t, ami tippre nem évados, csak 1×02-es sztori lesz. Ez számomra mondjuk közel sem volt vonzó, de abban már láttam fantáziát, hogy nemcsak a két főhős ment el a múltba, hanem Leighton Meester karaktere is szerepelni fog a jelenben. Ez adhat némi Jöttünk, láttunk-os bájt a Making History-nak, bár a Time After Time is efféle szállal operál.

Á, ez nagyon, de nagyon nem jött be. Amit a sorozat nyújtott humor terén, az még a pihent agy kategóriába sem fér bele, ráadásul az egyszerű, fizikai humora sem működik, és az mindig rossz jel, amikor egy poént után az egyik karakter megismétli azt a biztonság kedvéért, vagy elmagyarázza a párbeszéden belül, hogy mi is volt a poén az előző mondatban.

De még egyszer ismétlem magam: aki nem poénokra (én arra vágytam), mondjuk egy Hot Tub Time Machine-re vágyik, hanem szimplán csak egy olykor mosolygós és idővel esetleg feelgood 20 perces sorozatra, annak nézős maradhat a Making History. De nagy röhögésekre még akkor sem érdemes számítani, ha a humor nagyon szubjektív.

12 hozzászólás Ne habozz!

P Ewing - 2017. 03. 06. 18:46

Borzasztó volt az egész. Kihagyott ziccerek sora.
A karakterek semmilyenek, a sztori sablonos és kiszámítható. Egész egyszerűen az egészben nincs semmi friss, semmi szellemes.

Oké, a sonkás poén nem volt rossz. Meg mikor bemennek a csehóba, és a fekete csávó próbál beszélni, az elég vicces volt, de aztán azt a jelenetet is elrontották. És Leighton Meester még mindig eszement cuki, de nagyjából itt vége is a pozitívumoknak.

A következő részt azért megvárom, de nagyon meglepődnék, ha jelentős javulást látnék.

energy - 2017. 03. 06. 19:21

A történelemtanár jobban is ismerhetné a történelmet, de nekem tetszett. A Powerless na az tényleg nagyon rossz. Én várom a következő részt.

Thorongil - 2017. 03. 06. 19:46

Az biztos, hogy az alapozás elég hiányos és a történet sem tökéletes, de szerintem sokkal viccesebb volt mint a Powerless első része. Az igazat megvallva többet nevettem ezalatt az egy rész alatt, mint a Powerless első 2 részén együtt.

Annyit azért hozzá kéne tennem, hogy nem is voltak nagy elvárásaim ezzel sorozattal szemben, én a pihent poénokra számítottam, azt meg is kaptam.

monti - 2017. 03. 06. 20:19

Borzalmas volt, hagyján hogy egész a történelemhamisitásrol szolt de hülyeség volt szo szerint, am ezt odakint is észre vették

http://www.newsbusters.org/blogs/culture/justin-ashford/2017/03/05/sam-adams-takes-part-wild-satanic-orgy-foxs-making-history

winnie - 2017. 03. 06. 21:05

ó, ez egy komédia, ráadásul fikció, ilyesmi kapcsán történelemhamisításról beszélni szerintem kifejezetten vicces. épp az lehet a poénforrás, ha egy történelmi karakter úgy viselkedik és olyanokat mond, ami meghökkentő:)

FrankLuck - 2017. 03. 07. 10:43

Előzetesek alapján ezt azért jobbnak gondoltam, akár nézősnek is – még nem láttam a pilotot, szóval majd kiderül, de a 2/10 azért nem nagyon lelkesít (az 1×02-t viszont biztosan meg fogom még nézni, túl sokat láttam a pilotból (ezer trailer, preview, kist*köm), így az lesz a döntő.

szendroib - 2017. 03. 07. 10:43

Nekünk szimpi volt, én egyelőre nézem ezt is, meg a Powerlesst is, de mindkettő elég gyenge lábakon áll azért.

winnie - 2017. 03. 13. 12:14

1×02: úristen, de nagyon, nagyon, nagyon rossz… te jó ég. 1/10

lehet, hogy ez a lerágott csont korszak is az oka, úgyhogy még kap egy részt, ahol nem itt fognak szenvedni (nekem már az is elég lenne, ha a jelenben lennének, az 1×02-ben ez sem volt meg)

Thorongil - 2017. 03. 14. 11:56

a második rész tényleg elég erőltetett volt. bár az utolsó jelenet, mikor a jelenben voltak az nem volt rossz

FrankLuck - 2017. 03. 15. 18:40

Én nem utáltam ennyire, de az tény, hogy halál unalmas volt mindkét rész, komédia közelébe nem engedném, aki ezeket a részeket/poénokat(?) írta. Pedig ebből az alapból pici erőfeszítéssel tökjó szitkomot lehetett volna kerekíteni.

Thomas - 2017. 03. 16. 14:43

Még csak a pilotot láttam, de nekem kellemes meglepetés, mivel már semmit sem vártam tőle:) Párszor elmosolyodtam, nekem ennyi elég volt, igazából nagyon közel van a Timeless-hez hangulatában, talán csak egy fokkal könnyedebb annál. Nem tudom, hogy hosszabb távon ez jobban le fog-e kötni, mert ugyanolyan törileckével indított, de egyelőre érdekel, hogy mi lesz belőle.

Azt sajnálattal hallom, hogy az 1×02-ban is csak a függetlenségi háború korában voltak (de legalább nem 1 rész/korszak a felállás itt is), a jelen számomra is érdkesebb lenne, de itt most azt érzem, hogy érdemes kivárni, mi lesz belőle, a Powerlessel ellentétben. Az már a pilottal elvesztett, a folytatás csak a hab volt a tortán.

winnie - 2017. 03. 22. 12:16

1×03: végre jelen! jelen! ettől még persze botrány, hogy mennyire rossz. 1/10

(oké, csak visszaugrott 1775-be egy kicsit…, ezt nem értem, ez annyira, de annyira nem működik)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz