login |

The Walking Dead – 7×12: Kellenek ide még zombik?

2017. 03. 06. 16:34 - Írta: winnie

74 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem működne sima posztapok sorozatként a The Walking Dead? Tudom, hogy a nézők elvárják a zombikat, és tudom, hogy a készítők is mindig betolják őket, hogy ha más nem, legalábbis minimálisan jelen legyenek az adott epizódban, még akkor is, ha a sztoriban nélkülözhetőek lennének. Most nem erről akarok írni, hanem inkább azon elgondolkodni, hogy még meddig jelenthetnek fenyegetést az élőhalottak?

És tényleg érdekelnének vélemények, mert egy dolog, hogy egy 2 órás filmben kemény ellenfelek a zombik, de a TWD már nemsokára a 100. órájánál jár, és bár vannak karakterek, akik még fegyvert sem vettek a kezükben, Rick és csapatának magja azért elég tapasztalt daráló. Mindez a mostani, harcközpontúnak mondható részről jutott eszembe.

Nem lehet könnyű dolga az íróknak, hiszen Rick-ék ellen már tényleg csak a zombihordák lehetnek hatásosak, esetleg a teleportáló zombik – meg az emberi hülyeség. És ezért nem is egyszerű értelmes akciójeleneteket írni, legalábbis olyanokat nem, amiknek tétje is van. Az írók, ha nem a karaktereket kényszerítik marhaságokra, hogy szorult helyzetbe kerüljenek, a sima zombi-killeket elkerülendő megpróbálnak magasabb szintű harcosoknak való szituációkat írni.

A tovább után folytatom spoilerek nélkül.

A szituációkkal viszont az a “gond”, hogy próbálják felüllicitálni önmagukat, és olykor elég mesterkéltek, mármint nem túl “reális” (haha!), hogy az idő előrehaladtával az egyre jobban szétmálló és szétcsúszó zombik egyre komolyabb ellenfelek legyenek. Nemrég tüskés páncélba öltöztették az egyiket, most lövöldöztek, egyik zombiszitut a másik után pipálják ki: mi fog így maradni a 10. évadra? Lehet, hogy megérné elfelejteni őket?

A 7×12 amúgy teljesen rendben volt, simán pozitívan csapódott le bennem, és ez a félszezon is oké eddig (nem több), ami hatalmas előrelépés az első 8 részhez képest. A sztori persze nem nagyon megy előre, de már tényleg az is haladás, hogy a részek abszolút tolerálhatóak, helyenként élvezetesek. Persze a régi fénykor egyelőre még messze van, de nemsokára kiderül, hogy az ember kontra ember elleni háborúval hogyan alakul a színvonal.

Most azonban, mint írtam, kivételesen a zombik voltak a középpontban, legalábbis az egyik szálon, mert a másikon Rosita egyre idegesítőbb hisztijét kellett nyomon követni. Oké, Rick és Michonne néhol elég komikusan adta elő a dolgokat, de szerencsére ők is képesek voltak röhögni magukon.

Rick-ék szálán csak meresztettem a szemem, hogy képesek voltak beleírni egy fake out-ot, de bármennyire is elcsépelt az efféle húzás, most működött, hatásos volt, mert volt funkciója, és még következménye is, tehát nemcsak a nézők kedvéért került bele.

Viszont, ha már hatás, akkor nekem mostanság kezdett feltűnni, hogy milyen gyakran operálnak hosszú csendekkel a készítők. Ez máshol hatásos szokott lenni, de a TWD-ben nem érzem, hogy funkciója lenne, ráadásul, ha kivágnánk ezeket, akkor jó pár perccel csökkenteni lehetne a játékidőt.

Biztos, hogy szükség volt két résszel ezelőtt egy 2 perces néma felülnézetes bevonulásra, 8 másodperces hatásszünetre Sasha és Rosita dialógjában, vagy a nagy hallgatásokra Michonne és Rick autókázása vagy parkozása közben? Hiszem, hogy nem mindenki akad fenn ilyesmin, de szerintem sokszor teljesen üres az efféle megoldás. A jelentőségteljes, 10-15 másodpercig kitartott nézések pedig olykor parodisztikusak

74 hozzászólás Ne habozz!

Irgum76 - 2017. 03. 06. 16:57

nekem bejött ez a rész
jó helyszín, pörgős, a lazaság ellenére izgalmas és zombis nekem kellenek a zombik
a csendek nekem fel sem tűnek azt meg nem értem miért lenne jó ha rövidebb lenne a játékidő
egyedül Michonne és Rick romantikázása nem tetszett inkább azt éreztem túlhúzottnak
egyszer megmutatják oké, de háromszor minek?
féltávnál gondolkoztam el azon, hogy oké felfegyverzik a buckalakókat de mi van ha azok csesznek az alkura és szépen hazazavarják Rickéket

egy kérdés: mi az a “fake out”?

winnie - 2017. 03. 06. 16:59

irgum76: nem lenne jó a rövidebb játékidő, hanem a maradékot ki lehetne tölteni még tartalommal. plusz jelenetekkel, karakterizálással, bármivel. nyilván megvan ezek mögött a művészi szándék (ezt nem ironikusan mondom, eskü), csak tényleg többször előfordult, hogy egy pörgősebb párbeszédért szurkolok, amikor minden megszólalást előtt jól meggondolják, hogy mit mondanak.

“egy kérdés: mi az a “fake out”?”

a halállal való beijesztésre gondoltam, ha ez a helyes szó rá. amikor úgy tesznek, mintha meghalt volna az illető (jelen esetben rick), és aztán kiderült, hogy nem is.

Irgum76 - 2017. 03. 06. 17:02

aha köszi

rapguruz - 2017. 03. 06. 17:03

Nekem nagyon tetszett ez a rész…
De! Az várható hogy Rosita hamarosan meg fog halni hiszen terhes, meg ez mekkora hülyeség már hogy ők majd megolik Neagent, úgy gondolom nagyon sok bajt fognak ezzel a hulyeseggel okozni Rickeknek..

bambamaci - 2017. 03. 06. 17:11

Néhány benyomás pár perccel a rész után.

1. – Rosita, Rosita, ROSITAAAAAA?! Neked tényleg nem szabadna többet adni egy vizipisztolynál…
2. – Ajjaj Tara, mit fogsz mondani Ricknek?
3. – Csak én várom, hogy végre egy szót kinyögjön Judith? A kora már megvan hozzá…
4. – Az az őz szörnyen nézett ki :) Shiva is messze van a tökéletestől, hát az őz sem lett sokkal jobb. Amúgy meg ne már, hogy egy őz ilyen buta legyen, hogy ne szaladjon el egy ennyi járkálótól, ha az őz ilyen hülye lett volna, már rég nem élne x évvel az apokalipszis után.
5. – De rég láttam ilyet, hogy Rick nem rohan vissza Carlhoz és Judithoz, élvezi az utat és a pillanatokat.
6. – Azért birtam volna még több Richonne szexet :) “cukik” voltak együtt, végre nem a borongás és a depizés ment.
7. – Richonne szexről még Eugene jutott eszembe, szegény erről a kukkolásról most lemaradt :)
8. – Rick túlságosan bizik a szeméttelep királynőben, vajon mitől olyan biztos abban,
hogy nem fordulnak majd ellenük, mikor a Negan javak elosztására kerül sor.
9. – S végül, ha ilyen reumáscsiga tempóban haladunk a nagy össznépi háború felé, akkor az évadfináléban épphogy csak ki fog törni, aztán egész kövi évadban csak háborúzni fognak.

Részletesebben:

– Rosita ennél hülyébb már nem is lehetne, totál el fogja kúrni Rickét tervét. Most Negan épp nem gyanakszik, de ha elkapják a két lányt, újra bosszús lesz, feltúr mindent a környéken, lehet az eldugott robbanószereket is megtalálhatja. Még bosszúsabb lesz. Majd jön a büntetés. Valaki, vagy valakik ezért megint fizetni fognak, emberek halnak meg, és már megint nem ez a tyúkeszű Rosita, pedig most már nagyon megérdemelné. Viszont, hogy Sasha is ennyire felelőtlen legyen nem gondoltam volna. (egyre jobban úgy gondolom, hogy Sasha meg fog halni ebben az évadban).

– Tara vajon mit fog mondani Ricknek? Tudom, sokan egyből arra gondolnak, hogy Oceanside-ról és a fegyverekről akar szólni, de bennem bevillant egy másik lehetőség is. Mi van akkor, ha Rositáról akar beszámolni, hogy továbbra sem mondott le őrült kamikaze tervéről. Nem biztos, hogy látta kisurranni, de azt tudja, hogy Rosita nem akar várni, meg is mondta neki, a pap is tudja hogy nem nyugszik. Ha elkezdik keresni, rájönnek hogy elment, utánarohannak, persze biztos nem érik utol időben, elkapják Rositáékat, mivel Rick is a közelben jár majd, lehet őket is, meggyanúsítják hogy az ő terve volt. Majd jön a büntetés. Ha viszont Oceanside lesz a téma, remélem értelmes tervvel állnak elő, hogy annak megközelítéskor senkinek ne essen baja. (mivel ők előbb lőnek, aztán kérdeznek) Bár tekintve, hogy sose a tervek szerint alakul semmi, tuti félremegy ez is.

– Szeméttelepi bandával kapcsolatban abszolút nem értem Ricket. Kb ezt adta elő: “igaz nem ismerjük egymás, de van itt pár rossz fiú akivel harcolni szeretnénk, benne vagytok?” Majd mikor Jadisék kérnek sok fegyvert, Rick erre, sima ügy, hozzuk. Rick akinek eddig komoly bizalmi gondjai bárki ismeretlennel szemben, hirtelen gond nélkül kész arra, hogy megegyezzen egy halom szeméttúróval, akik ráadásul úgy inditottak, hogy elvitték egy emberét, a papot, meg kicuccolták a kajaraktárt. De no problem, bizunk bennetek, hogy velünk lesztek, nem támadtok hátba. Felfegyverzünk titeket, ja hogy nem elég, gond egy szál se, majd hozunk még…

– Tetszett a részben az, hogy újra láthattam, hogy Michonne nem csak egy “kardos kemény csaj”, hanem vannak érzelmei, fontosak neki az emberek, meg tud roggyanni, fél az újabb veszteségtől. Sokan csak az apritógépet látják benne, tök jó hogy nem csak az.

Összeségében amúgy tetszett ez az epizód annak ellenére, hogy sok előrehaladás nem történt (+pont, hogy nem dülöngélt benne Negan, és végre nem volt full depis hangulat sem) 7/10.

winnie - 2017. 03. 06. 17:13

rapguruz: a terhesség általában életbiztosítás, hiszen ilyesmiért nem rúghatnak ki senkit, még a látszatát is el akarják kerülni (s ugye már többen is szültek “sértetlenül” a sorozatban), azonban, ha mondjuk ebben a szezonban hal meg, akkor még azelőtt írták ki, mielőtt kiderült volna. viszont, ha él, akkor a 8. évadban elvileg szerepelnie kell.

mivel azonban elég nagy hangsúlyt kap ahhoz képest, hogy mennyire kidolgozatlan a karakter, nagyon abba az irányba halad, hogy ne élje túl a találkozást negannel.

FreeKatana - 2017. 03. 06. 17:13

Csak a címre válaszolva, mivel még nem láttam egy részt se az évadból, és így az ilyen nemű írásokat se olvasom addig: Kellenek hát! Zombik a katalizátor, ők adják meg az atmoszféra alaphangulatát, mint olyat. Időnként vannak zombis álmaim, és sokszor előfordul, hogy eggyel se találkozom bennük, de pont elég a tudat, és a vele járó hangulat, feszültség. Mondjuk a TWD-re nem feltétlenül igaz (már?) ez a fajta feszült érzés, de akkor is.

Irgum76 - 2017. 03. 06. 17:20

még erre reagálnék:
“Biztos, hogy szükség volt két résszel ezelőtt egy 2 perces néma felülnézetes bevonulásra”
a többség szerint nem gagyi és béna volt
nekem viszont az is tetszett egy wtf szituáció volt és felcsigázott, hogy kik ezek mit művelnek jönnek-e ismert arcok stb

winnie - 2017. 03. 06. 17:23

Irgum76: igen, jogos, ez benne van, meg nyilván ez a készítői szándék. itt is volt egy olyan jelenet, amikor felmásztak a tetőre és kábé egy perc alatt elértek a szélére, és a kamera csak akkor mutatta meg, hogy mit is látnak. ezt végül nem írtam bele, mert itt végülis működhet a suspense és a késleltetés, hogy vajon mi van odalent. azt tudtuk, hogy zombik (naná:), de a vidámparkos környezet újdonság lehetett.

Szaby59 - 2017. 03. 06. 17:48

Remélem Tara megannyi “sejtelmes” (vagy inkább ciki) jelenet után talán végre kiböki, hogy van egy csoport rengeteg fegyverrel akik ráadásul utálják a savioroket…

majsz - 2017. 03. 06. 17:55

pár évadon belül szétmállanak teljesen a zombik és akkor jöhetnek 5 perces hatás szünetek. majd a vírus mutálódik és némelyek vámpírok lesznek mások vérfarkasok, így a dráma éjszaka tetőzik, az akció jelenetek pedig teliholdas éjszakákra redukálódnak.
bocsi a rossz “viccért”, már évek óta nem nézem, de jó elolvasgatni objektív szemmel merre, hogy áll a sorozat, milyen megoldásokat vesznek fel, mégis csak az egyik legnézettebb szériáról van szó.

Csilla0422 - 2017. 03. 06. 18:19

Az egészet figyelembe véve túlzás lenne ha azt írnám, hogy időhúzásnak jó volt. De mégis jó volt, ha csak a mostani évadot veszem figyelembe.

A vidámpark tetszett, ötletes volt.
Rick és Michonne is rendben volt, amíg nem tolták harmadjára is képünkben, hogy ők romantikáznak és…

A tető beszakadását vártam, nem is kellett csalódni. Kár, hogy ezt már elsütötték S3-ban. Ahogyan Rick menekülése is hajazott Glenn kukás sztorijához.

A szarvas nagyon bénára sikeredett. No meg butára is, hogy ilyen simán megették…

Rick még mindig azt hiszi, hogy olyan helyzetben van, hogy ő diktálhasson a kukásoknak? Mi a garancia, hogy nem fogják átvágni? Mi van ők is Negan csatlósai?

Tara – Judith “párbeszéd” nagyon bejött és érhető Tara habozása is.

Megértem, hogy Rosita tenne valamit, hiszen felelősnek érzi magát. Rick meg napokra eltűnik. A két lány meg eleve a halálára készül. Lehet ő járnak jól, mert tuti a többiek még jobban fognak szívni.

Kíváncsi vagyok, hogy az írók mit tesznek. Eddig Rositaval nem kezdtek semmit, most bontogatják és lehet okkal. Nem Christian Serratos lenne az első színésznő, aki babázás miatt kérné, hogy írják ki. De a baba miatt maradhat is.

Silver-sama - 2017. 03. 06. 18:34

Régen egy időben a Walking-ből rám ragadt az, hogy beszéd vagy egyéb cselekedet közben hosszú hatásszünetet tartottam (megfertőzött vele xd) és ez elég fura helyzeteket eredményezett… :D

Irgum76 - 2017. 03. 06. 18:36

a szarvast szerintem Rick lőtte le csalinak

mindenesetre az elég hülye húzás volt, hogy zombi hent
kellős közepén és 5 raklapnyi kajával nekiáll szarvasra vadászni mert szíve hölgyétől elvették a csúnya bácsik

rapguruz - 2017. 03. 06. 18:39

Ez beleillett ebbe a részbe szerintem.. . Múlt héten sokan kiakadtunk a CGI gagyisagan.. . Most is elég feltűnő volt a CGI Szarvas!! :D

winnie - 2017. 03. 06. 18:54

Csilla0422: ha ő kéri, akkor az persze más. de annyira jó ez a meló, hogy nem biztos, hogy érdemes róla lemondani, bár akkor a babát is georgiába kéne vinnie.

_Peter - 2017. 03. 06. 19:02

Rick és Michonne a zombik ellent legalább próbálták mókásra írni ekkora plot armorral. Csak így hogy annyi a jelentősége mintha legyeket hessegetnének el úgy hosszúra nyúlt a terep megtisztítása, a béna CGI, a fake halál súlytalan, a tetőbeszakadást is már eljátszották régebben.

Az álművész hatásszünetek és a nézések engem is untattak. Parancsba adták mindenki beszéljen lassan? És megint mintha az írók elegánsan elfelejtenék a karakter múltkor mit csinált: Hosszú vontatott béna párbeszéd Rosita és a pap között, a csaj játssza az eszét ő legalább rambózni akar egyedül is. És tényleg nem kapta meg ellenérvként az arcába ha nyugton marad és nem lő Neganre akkor még élne Olivia és Eugene-t se rabolták volna el?! Még neki áll feljebb, és tervezi a második magánakcióját a másik kettyóssal, elrontva majd Rick tervét. Azért ciki mindenki látja milyen ostoba forrófejű Rosita, hát le kéne kötözni már. Adja az önkéntes mártírt amikor tudja ismét elhibázzák akkor Neganék a társaikon verik le. Maggie-nek még nagyobb oka lenne hirtelen bosszúra, mégis ésszel tervez.

Szódával elmegy időhúzó rész volt, fináléra talán összeáll a szövetség lassan. Elég idegesítő a tempó. Rengeteg ideig lógnak a levegőben a szálak, Tara elmondja vagy se, Carol mikor tudja meg, Morgan mikor gondolja meg magát, mindenki tudja mi lesz csak még mindig nyújtják.

Matee01 - 2017. 03. 06. 19:24

Én már nagyon várom az összecsapást Neaganék és Rickék + a szövetségesek között.

rapguruz - 2017. 03. 06. 19:48

Egy valami nem tiszta az az hogy Tara miért nem szólna a női szövetségrol, hogy osszefoghatnanak?

nzoli17 - 2017. 03. 06. 19:59

Mert a noi szovetseg ha jol emlekszem egyaltalan nem akae harcolni. Ok elbujtan elnek es ha valaki kozelukbe megy kerdes nelkul olnek. Ezert is gondolja ugy tara hogy nem lenne jo szolni rola mert konnyen belehalhat jo par ember.

fireblade"pistike" - 2017. 03. 06. 20:04

A kérdés értelmetlen (persze csak akkor ha én teszem fel, pl korábban :) )
Na mindegy..
– így nem létezhetnének a zombik
– ha léteznek, így nem maradhatnának egyben
– ha mégis, könnyedén le lehet őket zúzni..
– mivel egyre kevesebb az ember, ergo kevesebb a zombi is, hiszen ők százával “pusztulnak” persze ettől még a nagyvárosoknál tízmilliószám lehetnek..valszeg ezért nem megy nagyvárosokba a sorozat történése..
Hogy kellenek-e? naná..különben ez csak egy brazil szappanopera lenne, kissé sok gyilokkal :)
attól posztapok, hogy kihalt a társadalom, és zombiland van..nélkülük fura lenne :)
Talán ritkábban de akkor fajsúlyosabban kéne őket bevetni..így kissé komolytalan már..majd mindenki tudja..elszaladni felmászni, áttolni a fején valami hegyeset és annyi :)
Egyébként egész jó rész volt..olyan kikapcsolódós :)

winnie - 2017. 03. 06. 21:08

rapguruz: megigerte nekik. kerdes, hogy kvazi onerdekbol hajlando-e megolni sok embert kozuluk, errol beszelt vegulis a kisgyerekkel a reszben.

winnie - 2017. 03. 06. 21:11

fireblade: a zombik nyilvan nem tunnenek el, de itt a sorozatban valojaban nem nagyon osztanak vagy szoroznak, foleg, ha ugy hasznaljak oket, hogy felullicitaljak magukat, vagy idiota modon meghalnak egyesek kvazi vagoi segitseggel, mert mas modot nem tudnak kitalalni a keszitok, hogy valamikepp a kozelukbe keruljon egy zombi.

vajon, ha nem lennenek minden reszben zombikillek, akkor kevesebb lenne a sorozat? ld. erre jo pelda a kovetkezo resz elozetese, ami nyilvan megmutatja a jovo heti zombis jelenetet.

fireblade"pistike" - 2017. 03. 06. 21:35

winnie:
azért az érdekes lenn, ha mondjuk nem lennének zombik, hanem egy pl világjárvány miatt halt volna ki a 99%-a az emberiségnek, és ők a maradékok, akik valamiért immunisak voltak..
hát ez egy jó kérdés, eltekintve pár halálesettől (amit másképp is meglehetett volna oldani) nagyon nem hiányoznának..nem kellenek az embereknek zombik hogy gyilkolják egymást vélt vagy valós haszonért, hatalomért.
Az elején még komoly meghatározó szerep jutott a zombiknak, ugye..pl Daryl bátyja, Glenn megismerése, egyáltalán az élelem és túlélésért való küzdés miatt..de ma már csak apró zavaró tényezők, persze figyelni kell rájuk, de nagyrészt csak akkor ölnek, ha más jobb ötlet nem jut a készítők eszébe..
Szerintem ezért kezd ellaposodni a sorozat, persze emberi drámák, meg küzdések, de ehhez nem kellenek zombik meg apokalipszis..
engem sokkal jobban lekötne egy vándorlós apokvilág felfedezős zombis bújkálós sorozat, ahol a csapatnak nap mint nap küzdenie kel a betevőért (mert nincs kaja! minden megromlott rég) és közben összeakadhatnak ilyen olyan túlélőkkel csapatokkal, de ez a Negan féle idiótizmus..nekem nevetséges.

Sulo - 2017. 03. 06. 21:38

Itt már tényleg minden ismétlés volt. A tetőn azon gondolkoztam, hogy ha már pár évaddal ezelőtt a helikopterrel rájuk szakadt a födém akkor most nem mernek ilyen gagyit újra bedobni. Erre tessék. Az egész vidámparkról meg nekem egy kicsit Zombieland kikacsintás átérzésem volt a készítőktől. A halállottó meg lassan alakul azzal ahogy egyes karaktereket kezdenek kibontani. Christian Serratos terhessége meg elvileg nem akadály (de nem akarok képregényes spoilert).

Sulo - 2017. 03. 06. 21:43

És persze még ami önmaga paródiája s ismétlése volt: a Glenn-effekt de most legalább nem vártunk rá majd fél évadot.

Bad Land - 2017. 03. 06. 23:02

Erdekes resz volt.
Nekem tetszett.
Rosita idegesito,de o engem mindvegig idegesitett.
A Cgi szarvasnal egy elo kitomott is jobb lett volna fix kameraval (hihetobb lett volna).
A story-ra kellene ragyurni egy kicsit,mert laposabb mint a falusi aszfalt,jopar karakter parkolopalyan van.
Kivancsi vagyok a nagy boss fight-ra,a Rositaekat meg lekapcsoljak (tippre Trevor).
Walking dead mercevel egy 6/10-es resz.

Asszem - 2017. 03. 06. 23:32

Én azt várom, mikor jön már pár helikopter és a felszabadító hadsereg…

Amúgy kurva unalmas rész volt, idegesítő párbeszédek, szar színészek, hiteltelen sztori, stb. stb.

várom a csatát az évad végén negannel, hű, de meg leszek lepődve, ha legyőzik, de természetesen majd olyan cliffhangerrel, hogy csak köv évad elején derüljön ki, hogy az a dörrenés Negan mögül szólt és valami nem várt karakter (morgan, carol, mittomén) lőtte le, hogy a legnagyobb filmes klisé is kipipálva legyen.

azért nézem, mert néha még mindig jó a hangulata

lamademon - 2017. 03. 07. 00:40

jajj, hagyjátok már szegény CGI őzikét…
posz-apok sorozat, alig vannak már ilyen nagy állatok szabadon, honnan szereztek volna rendes őzet…

Pipacs - 2017. 03. 07. 02:49

Az őzike tényleg jó hülye helyen legelt… (Kivételesen az én szememet is szúrta a silány “látvány”, de csak ott a vidámparkban.) Azt egy percig sem vettem komolyan, hogy Ricket eszik, viszont az átfutott rajtam, hogy emiatt a hülye “félreértés” miatt a csajnak annyi. (Rómeó és Júlia a zombiapok közepén. :)) Nekem bejött a romantika, meg a vadászat, viszont Ricken látszik, hogy húzza a vihar előtti csendet rendesen…

Tara minden kétségét és a döntést meghozó kulcs gondolatát is a gyerekkel beszélte meg, én nem tom ki mire figyel, de mindig van olyan kérdés, amire tök egyértelműen benne van a válasz a részben.

Rosita-val a f*sz ki van, jobb lesz ha tényleg ott hagyja a fogát, de mondjuk ha beleköp ezzel a többiek levesébe, az még ennél is bosszantóbb lesz.

Szerintem is hagyni kéne a kukás nénit, úgy forgatja ki az alkut, ahogy akarja, nem éppen az az ideális szövetséges.

nofearthewalkingdead - 2017. 03. 07. 02:51

Ne most tényleg ne már. Bármilyen állatkert adott volna ingyen egy nyamvadt őzikét a forgatásra (van ilyen ott ugye?). A végén már a színészek is CGI lesznek. :D
A hét kérdése: Tudja valaki, hogy a 2. évadban is CGI volt-e az őz/szarvas?
Még Tara és Judit jelenete is össze volt vágva, egy jelenet kivételével, nem mutatták őket egyszerre.
Ez a Rosita meg már soványabb lassan, mint egy zozó (na nem az, akivel összefutott), jót is tesz neki a terhesség.
Amúgy van a soriban nő, aki még nem szült?
Már-már bravúros, ahogy ezt kezelik az írók. Szegény Scully-nak anno még 0. típusú találkozásra kellett vonulnia ez idő tájt (persze vágesz, h az 2 szereplős sori volt). :)
Ilyen szempontból mondjuk Carol-lal nem kell rizikózni (bár a mai világban..) :D

Pepinnyó - 2017. 03. 07. 04:44

Megmondaná valaki mi van Heath-szel? A Tara-s epizód óta nem láttuk, és úgy emlékszem elszakadtak. De nem halt meg ugye jól emlékszem? Vajon benne lesz még vagy kiírták?

winnie - 2017. 03. 07. 05:43

Pepinnyó: nem halt meg, de a színész most a 24: legacy főszereplője, így a szezon során nem tudják használni. leghamarabb a 8. évad elején tudják visszahozni és akkor a szezon teljes első felében szerepelhet is akár. ha a 24: legacy kasza lesz, akkor tovább is.

Pepinnyó - 2017. 03. 07. 06:42

Köszi szépen, winnie

Kormányzó - 2017. 03. 07. 09:44

Csilla0422: 6-7 éven keresztül csak egy tető szakadhat be és soha többet nem szakadhat be már szereplők alatt?

Néha a szarvas sincs a helyzet magaslatán és hibázhat, vannak példányok, akik kifutnak a kocsik elé inkább, minthogy a másik irányba inkább…

Rick valószínűleg azért bizakodóbb a kukásokkal, mert már nagyon le akarja zárni a Negan ügyet és nagyon kell neki a szövetséges és kockáztat jelenleg… Ilyet is szoktak az emberek, max hibázik, hisz ember… :)

Tara valószínűleg azért nem mondaná el egyből a tengerparti lányokat, mert nem akarja, hogy több ember meghaljon és ők veszélyesek, ezért átgondolja, de ezek kiderülnek a részből!!

dexike3 - 2017. 03. 07. 11:18

Corey Hawkins-nak (Heath) mostanában indult be a karrierje (Kong koponya sziget, stb.), biztos eléggé elfoglalt, lehet hogy csak kinyiffanni tér majd vissza egy epizódra…

Eva - 2017. 03. 07. 12:20

Nálam kikerült a heti nézősből, majd valamikor bedarálom. Egyre inkább unom a zombikat, mintha csak a technikai kivitelezés kedvéért tolnák az arcunkba…

Norin - 2017. 03. 07. 12:43

Mièrt nem volt bohòc zombi? :(

mrsitn - 2017. 03. 07. 12:56

Nekem tetszett. Feljövőben ez a félévad.

A romantikát és a békés idillt szerintem csak picit tolták túl. Várta már az ember hogy mi lesz majd a geb@sz. És azt kell mondjam tényleg jó volt Michonne-t is nőnek látni, érzelmekkel.

A kukás néni és bandája rettentő unszimpatikus. Ennek ellenére nekem nagyon zavaró a szervezettségük. Ez a tény arra utal, hogy erősek, vagy azok voltak. Simán elképzelhető hogy Neganék őket is lerabolták már. Nekem nagyon baljósak. Én azt is el tudom képzelni, hogy ők Negan oldalán állnak bele a csatába.

Azt, hogy egy ekkora csoportnak (de igazából akármekkorának) ne legyen fegyvere, autója, egyéb közlekedési eszköze egy posztapok környezetben azt egyszerűen nem tudom elképzelni. Étel, ital, fegyver. Tetszőleges sorrendben. Ezek nélkül életképtelenek.

jenga - 2017. 03. 07. 13:06

Nem tudom mi bajotok Rositaval, az egyetlen ertelmes ember a csapatbol. Mar reg le kellett volna vadaszniuk negant. En is pont azt tennem amit o. A fickot ki kell loni, minel hamarabb. Persze, nyilvan elszurjak, mert a keszitok ezt akarjak. Pedig sokkal egyszerubben kivitelezheto egy sikeres orgyilkossag, mint haboruban nyerni.

Kormányzó - 2017. 03. 07. 13:23

nofearthewalkingdead: Az hogy az álló, legelő szarvas a másodikban igazi volt-e azt nem tudom, a többire itt a válasz:

https://youtu.be/BBY7wXBqz-E?t=20s

jenga : az orgyilkosság az adná, én is azt tenném, lehetőleg egy lövés és kussba elmenekülni, hogy ne tudják , hogy honnan származok. :)

repeater aka Zsírfeka - 2017. 03. 07. 13:45

Persze, hogy cgi volt a második évadban a szarvas. Miért, mi más lett volna?

bambamaci - 2017. 03. 07. 14:31

@jenga “Nem tudom mi bajotok Rositaval, az egyetlen ertelmes ember a csapatbol. Mar reg le kellett volna vadaszniuk negant. En is pont azt tennem amit o. A fickot ki kell loni, minel hamarabb. ”

Attól, hogy 1 embert sikeresen lelőnek, még mindig ott marad a tengernyi megmentő, jócskán van jelölt a vezér posztra. És biztos nem is hagynák szó nélkül, azonnal mennének vérengzeni, pár embert agyonverni büntetésképpen. 1 ember lelövése, még ha az maga Negan is, nem oldaná meg a problémát, csak előkészületlenül magukra húznák a bosszújukat.

Kapásból ott van Simon, mint legjobb embere, simán átvenné a hatalmat, nagyon úgy néz ki egy húron pendülnek Negannal, valszeg a kezdetektől fogja együtt nyomják az apokalipszist.

bambamaci - 2017. 03. 07. 14:40

@Kormányzó: Nem lenne nehéz rájönni, kiktől származik a golyó:

– a legfrissebb sebei Rickék csapatának vannak
– Rosita már egyszer rálőtt Neganra.
– A Hilltopban nincsenek harcosok, párszem zombi mikor bement a falaikon belülre, majd mindenki a házában lapult, Gregoryval a főgyávával együtt.
– A királyságot nem baszogatják annyira, hogy onnan lőjön valaki, a nép a falakon belül azt se tudja, hogy a Megváltóknak ad cuccokat Ezékiel.

Nagyon hülye lenne Negan örököse, ha nem tudná, merről fúj a szél.

Felhő - 2017. 03. 07. 14:59

Pont azt beszéltük a feleségemmel az epizód nézése közben, hogy tekintetbe véve, hogy ennyi év után hiába halhatatlanok a zombik, lassan simán le kell hogy rohadjanak a csontjaikról, szép lassan eltűnhatnének és maradna “csak” poszapok sorozat a WD!
Persze ez nem hinném, hogy meg fog történni, mint ahogy gondolom (nem olvastam) Kirkman sem hagyja el őket a képregényben. De jogos a felvetés!

Enzo - 2017. 03. 07. 15:26

7×12
A kis road trip egész érdekes volt, de talán rövidebb hatásszünetekkel meg kevesebb beszélgetéssel+szótlan nézéssel befért volna egy másik értelmes szál is a részbe. Rositáról feljegyeztem, hogy csak szenved, most legalább végre csinálnak valamit Sashával, aki ugyan nem kecsegtet sok sikerrel, de legalább a terhesség-problémát megoldhatja előre.

Az eddig felhozott témákra csak bólogatni tudok, a tetőbeszakadás vótmá, a CGI őz borzasztó volt (de csak az egyik nézetből, az a fura), Rick kamuhalála meg Michonne-on kívül egy percig nem volt hihető, de érzelmileg ennek ellenére mégis kellett. A zombik meg lassan tényleg csak mellékes veszéllyé degradálódnak, ez utóbbi főleg akkor jött át, mikor Rick a kerítés mögül számolgatta őket, hogy hány van még :D

Végre találnak sokmindent (kaja, víz, fegyverek) nagy mennyiségben, és nem einstandolja valaki tőlük útközben vagy nem csúszik bele a teherautó a tóba ugye. Kellett már egy ilyen pozitív kimenetel is. De hogy ezek a szemétdombiak mekkora telhetetlen g*cik…

Darabkák:
-Rosita megtalálta az eddigi legrondább zombit, váó.
-Juditka baba milyen nagy már :O
-Géppuskás zombi, LOL :D
-A vidámpark, mint helyszín, egész jó ötlet volt. Rick mikor beállt az óriáskerékhez a kordon mögé, nyomhatott volna valami jegykezelős szöveget: “Tessék, csak tessék! Georgia állam legnagyobb óriáskereke, most csak 3 dollár 99 cent! Remek szórakozás az egész családnak!” :D

“I think we overshot it.” avagy “Azt hiszem, ezt benéztük.” :D (ideje volt ilyen önmagán röhögős hozzáállásnak is, jól jött)

majsz - 2017. 03. 07. 15:39

@fireblade”pistike” apokalipszis mindenképpen kell, hiszen az adja az egész koncepciót, a dráma alapját. az elején nekem is jobban tetszett, a felfedezés, zombik elől menekvés, de ez hosszútávon nem tartható (csak ez). minden sorozat a kapcsolatokról/ellentétekről szól, attól nézik az emberek, nem pedig a körülmények miatt, azok csak ezeket alapozzák meg illetve írják körül. lehet már tudnák zombik nélkül is vezetni a sztorit, de mégis csak egy korlátot jelentenek a karaktereknek, illetve az üres világban bolyongást meg átnevezhetnék a the walking men-re..

Irgum76 - 2017. 03. 07. 16:15

apokalipszis mindenképpen kell
yep
de akkor indítsanak új sorozatot és hívják Falloutnak :)

Irgum76 - 2017. 03. 07. 16:18

most nézem újra
azt jól értem, hogy az elején kinyírnak egy kis csoport saviorst???

NoFearthewalkingdead - 2017. 03. 07. 16:22

@Enzo Már nem Georgia államban vannak.

NoFearthewalkingdead - 2017. 03. 07. 16:32

@ Kormányzó
Hehe, köszi. Sokszor egész jól sikerült ezek szerint. Persze már nem emlékszem, pampogtunk-e akkoriban, hogy pl. ‘az a CGI tó de gagyi volt már’. :D (mellesleg nekem ezek fel sem tűntek)

Irgum76 - 2017. 03. 07. 16:33

Rosita mért picsog Gabrielnek?
nem ő volt az aki rálőtt Neganre?
és nem azért ölték meg a dagi csajt?

Morgan - 2017. 03. 07. 17:15

Én csak azért könyörgök, hogy ne legyen túszjelenet. Mninden sorozatban ellövik egy rakás alkalommal és itt is meg volt már számtalanszor. Minden szereplőt imádok, de inkább látnám meghalni őket mint még1x megkötözve, vagy fegyvert eldobva az első felszólításra.

Pipacs - 2017. 03. 07. 18:10

Irgum76 – 2017. 03. 07. 16:18

Sztem csak loptak tőlük, amíg nem figyeltek.

Decay - 2017. 03. 08. 00:56

(Spoilerek) Szóval hogy van az a dolog, hogy amikor beszakad alattuk a tető, épp egy kaszkadőrmatracra esnek, ami pontosan oda volt tolva, ahova majd leesnek? Ez olyan szinten ciki, hogy ha jobban belegondolnék, lehet, megszavaznám az eddigi teljes sorozat mélypontjának. Pedig mostanábani viszonylatban ez egy egész jó epizód volt, kiemelve, hogy a vursli, mint helyszín hangulatilag nekem teli találat. De az ilyesmik egyszerűen szétzúzzák a néző élményét, már amennyiben van igénye a hitelességre. Kiragadó jelleggel példák:
– az őzike CGI-je annyira olcsó volt, hogy meg voltam győződve, Rick délibábot lát, ezt akarják velem láttatni.
– Michonne, amikor egyszerre két koponyát átszúr, azok egy millimétert sem mozdulnak hátra, mintha a levegőbe szúrna — ennyit rólad, Newton! Ez már az elejétől fogva így szokott lenni.
– Minden járkáló 30-40-es és karcsú. Jó, most kaptunk egy magas, kövér nőt, teljesen kivételes módon, viszont B-kategóriás maszkkal… :/

Kormányzó - 2017. 03. 08. 08:31

Decay: Az nem kaszkadőrmatrac, hanem sima matrac és valószínűleg azért kacarásznak és hahotáznak mert arra estek és nem szedegetik éppen össze a derekukat a járólap alól :)

Már régóta a zombik nem a fő fenyegetést jelenti, ez rég ember embernek farkasa elven mozog, de nem tudom, hogy figyeltek :D Gondolom élveznétek, ha több, mint 6 év után is csak a zombik jelentenék a veszélyt, cseppet sem pampognátok :D Hozzászoktak a zombikhoz és könnyebben tudják gyilkolni őket így x év után már, szerintem ez lenne amúgy is. A baj akkor van, ha horda jön.

fireblade"pistike" - 2017. 03. 08. 15:29

Jöhetne már egy horda….

szocsika - 2017. 03. 08. 19:54

Ez kicsit off, de mindig kiakadok azon amikor valaki szerint 6 meg 7 év telt el a “bezombulás” óta, pedig a timeline szerint kb 630 nap (+-pár hét) pörgött eddig le. A sorozat tényleg a 7. évadban van és Carl lassan szakmunkás-bajuszt fog növeszteni, de csak szűk 2 év telt el eddig. Mondjuk a készítők a 4. vagy 5. évad után nyomhattak volna egy időugrást de ezt a ziccert kihagyták.
Hogy ne csak off legyen: a mostani részben a tetőbeszakadós jelenetnél megint csak eszembe jutott, hogy ezek az amcsik valószínűleg nem tudnak lapostetős ojektumokat építeni, mert szerintem gagyi, hogy egy – valószínűleg – szigetelt tető nem bír ki pár évszakot. LoL

Divexa - 2017. 03. 08. 20:05

Nekem meg pont ez a rész nem tetszett. Töltelék részként éltem meg. Egy picit sok, elnyújtott volt Rick-ék kirándulása. Ráadásul Ricktől teljesen karakteridegen volt az időhúzás. Folyton az járt a fejemben, otthon nem éhesek? Logikusabb lett volna haza, majd újra ki, kirándulni.
Rositát sose bírtam, de az akcióján nem lepődtem meg. Be van sózva, és ezt nem is rejtette véka alá az előző részekben sem. Az meglepőbb, hogy még nem raktak rá pórázt.
Zombik kellenek, mindenképp! És bár egyre kevesebben kell hogy legyenek, azért utánpótlás simán van. Már egy infarktus után “megzombulnak”. Furi is hogy nem mutatnak több természetes, vagy baleseti halálozás utáni “zombulást”. Talán a börtönben volt utoljára….

Pipacs - 2017. 03. 08. 20:14

szocsika:

Egy kis szirszar gyorsba felhúzott raktárépület volt, amin ráadásul állt a trutyi, amit alapesetben letakarítottak volna, gondolom ezért szakadt be.

Divexa:

Nem éheztek, mert a kukások visszaadtak nekik csomó kaját. (Ha jól emléxem, a felét.)

röviden-tömören - 2017. 03. 08. 20:24

Bejött, hogy a legutóbbi hótunalom miatt kompenzálnának. Csak ugye ezzel.. Az előzőnél jobb, de az nem nehéz..

Decay - 2017. 03. 08. 21:54

szocsika: tudnál forrást adni ehhez az infóhoz? Korál az elsőben még a dömpert tologatta, ezt senki nem gondolhatja komolyan.

Decay - 2017. 03. 08. 22:09

fölösleges elméleti kérdés: akkor is fake-out, ha a nézők számára világossá teszik, h. a szereplőnek semmi baja?

Danee - 2017. 03. 09. 00:27
Kvanar - 2017. 03. 09. 03:09

Ritkán írok hozzászólást, és akkor is általában hülyeséget, mert nem tudom 100%ban követni az összes sorozatot, amit nézek, de most meg kell szólalnom.

Jómagam is sorozatíró vagyok, az évek során már minden pozícióban megfordultam, és lelomboz, hogy mindenért szerencsétlen írókat okoljátok.

Ezek az írók profik, kihozzák a maximumot abból, amit a főproducerek, akik vagy értenek hozzá vagy nem kiszabnak irányvonalakat és határokat. (tartalmi határokat, mert x-y évadig szeretnék húzni, és félnek a gyorsítástól, és költségvetési szabályokat) A story editorok konkrétan sudokuznak néha, hogy hány külső/belső, már meglévő set lehet, hány új settet építhetnek, hány VFX jelenetet engednek évadonként. Melyik színész hány jelenetben kell minimum használni, vagy éppen melyiket hányszor lehet maximum használni. Hány tömegjelenetet írhatnak stb stb… sorolhatnám micsoda kötöttségekkel kell megküzdeni még egy olyan nézett sorozatnak is mint a TWD.
Állandóan sakkoznak, és biztosra veszem, hogy a lehetőségeikhez képest mindig profi munkát tesznek le az asztalra. Aztán felállnak abban a biztos tudatban, hogy ők mindent megtettek. Beülnek a kocsiba és elmennek a pasijukkal, férjükkel, feleségükkel, csajukkal pihenni, nyaralni, vagy otthon írni a saját, soha moziba nem kerülő szkriptjeiket.

Aztán jönnek a rendezők, meg a színészek akikről két évad után derül ki, hogy óriási baklövés volt lecastingolni őket. Kiderül, hogy a gyártás valamit elnézett és most mégse lehet az a reptéri jelenet vagy tökömtudja.

Mennek a telefonálgatások, a story editor a vezetőíró és a dramaturgok ott szopnak, hogy most melyik már megírt jelenetet tudják átpakolni.

Kiderül, hogy a rendező-asszisztens szarul mérte le az epizód idejét, akkor a rendező belepakol két kínos csöndet a vágó meg kínjában kénytelen belerakni, bár érzi, hogy lassú, és unalmas.

Aztán mindenki hazamegy, az epizód adásba kerül, a srácok kikapcsolják a telefont, hogy az egyetemi évfolyamtársuk ne tudja felhívni őket, hogy: “tudod a klubban mesélted, hogy írtátok azt a baromi jó cirkuszi epizódot, na az oltárian el lett baszva”

S akkor az író kibont egy üveg whiskyt, koccint a barátnőjével, leül az erkélyen, letépi a nikotin tapaszt, rágyújt a dugi cigijére, és szép, cizellált nyelven elküldi a producert a rákos-büdös inkompetens anyjába.
Másnap bemegy a writers’ roomba, közösen is elküldik a producert az anyjába az írók, majd amikor a producer bejön bájosan megdícsérik mekkora zseni.
Bejön a lineproducer sír egy kicsit a csökkenő nézettség miatt, kirúg pár írót, és felveszi rendezőnek az unokaöccsét, vagy kinevezik a sminkest.

Ti meg szídjátok az írókat… :)

Becsüljétek meg őket, és szídjátok a producert, aki a videovillageben az új csaját fűzte ahelyett, hogy rákoppintott volna a rendező fejére, hogy haver ez lapos.

winnie - 2017. 03. 09. 06:58

kvanar: “lelomboz, hogy mindenért szerencsétlen írókat okoljátok.”

nem kell, hogy lelombozzon, mert vannak jó írók, és vannak rossz írók. meg közepesek. és jó eséllyel, ha nem jön össze valami, az az író, de főleg a showrunner hibája, ritkábban a kiegészítő embereké. nyilván mindenki a legjobbra törekszik, de van, akinek ennyire futja. a twd-nál sokat számított, hogy két nagyon profi showrunner ki lett golyózva az első két évadban, és utána egy kevés írói tapasztalattal rendelkező embert tettek meg a semmiből showrunnernek.

viszont az epizód idejével nincsenek gondok, mert az amc sportot űz abból, hogy hosszabb epizódokat ad le.

Morgan - 2017. 03. 09. 13:40

Én örültem hogy rickék szusszanhattqak egyet.

Asszem - 2017. 03. 09. 18:35

Én az építkezést várnám már, ahogy a civilizáció újra beindul. Az ráadásul adhatna egy jó lezárást a sorozatnak, mert valamikor véget kell érnie.

winnie - 2017. 03. 10. 05:12

Asszem: valamikor véget kell érnie, de az még jó pár év. ráadásul, ha le is zárják, akkor is tudni fogjuk, hogy talán 1-2 nappal később minden összeomlik és ismét káosz lesz.

Quantumleap - 2017. 03. 10. 11:33

Szerintem az adhat lezárást, ha a vírus felszívódik, és szereplőink ezt észreveszik az által, hogy egy vagy több járkálómarta, nem fejlövéssel meghalt személy nem változik át.

Quantumleap - 2017. 03. 10. 11:36

Bár meg kell jegyezzem, ez még akár 1-2 évaddal a vége előtt is bekövetkezhetne. Mert oké, nem kreálódik több járkáló, de attól még ugyanúgy belehalnának a harapásba. És onnantól, az “ember embernek farkasa”-vonal mellett értelmesen helyet kaphatna egy “irtsunk ki minél többet”-vonal is.

Asszem - 2017. 03. 10. 18:33

Vagy mondjuk egy kis fricskaképp bevonulna a Mexikói Felszabadító Hadsereg és legyakná a zombikat :)

Candy - 2017. 03. 12. 17:57

Én örülnék,ha egyszer kiderülne,hogy milyen vírust szabadítottak anno az emberekre,aminek nyilván nem tudták előre,hogy ez lesz a következménye.
Bár még évekig is elnézném akár,de jó lenne egy végkifejlett dolog,amiben sok mindenre magyarázatot kapnánk.Ha egyszer befejezik,remélem elvarrnak minden szálat. Továbbá,szívesen néztem volna egy-egy részt,kinek milyen volt a korábbi élete,pl,Negannak,illetve,hogy a járványkitörés után milyen utat járt be idáig..

Gabor.V - 2017. 11. 05. 12:46

3 éve mondom, hogy a Walking Dead egy posztapok diszletek között játszódó szappanopera. Ha holnaptól nem lenne benne egyetlen Z sem, akkor sem változna érdemben a sorozat.

The Walking PICSOGÁS

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz