login |

Once Upon a Time: visszatért a 6. évad – írta Qedrák

2017. 03. 08. 16:22 - Írta: vendegblogger

81 hozzászólás | kategória: kritika,

Szokatlan módon pezsdültek fel a hírek az OUAT háza táján a szezonközti szünetben. Ezek leginkább a sorozat folytatásáról, valamiféle rebootjáról vagy éppen a lezárásáról szóltak, de a készítők megerősítették, hogy teljesítik a rajongók által sokszor felvetett kívánságot, és kapunk egy musical epizódot. Lehet, hogy csak én nem rajongok eléggé a műfajért, de erről nekem határozottan az jutott az eszembe, hogy ez az ötlet jól mutatott volna az előző évtizedben, de mostanság már kevésbé számít nóvumnak.

A visszatérő részt illetően is kissé az volt a benyomásom, hogy túlzottan felkapaszkodtak egy retró vonalra, abban az értelemben, hogy a saját hőseikre és a korábbi évadokban megteremtett helyzetekre reflektáltak. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nem volt nehéz dolguk, hiszen ott hagytuk abba az elmúlt félévben, hogy Emma és Regina az alternatív világban maradt, és onnan kellett valahogy hazakecmeregniük. Ezért láthattuk a visszahozott Robin Hoodot, aki egyáltalán nem az a becsületkódex alapján élő figura, mint akit a sorozat korábbi évadában megöltek, és a sörhasú, kissé megőszült és borostás Hook kapitányt is.

Ezek az elemek a meglévő nézők arcára szinte biztos mosolyt csaltak, és Pinokkió egy rész erejéig történő visszahozása is ugyanezt a vonalat erősítette. Az összhatás egyáltalán nem volt riasztó, cserébe viszont nem kínált semmi rendkívülit.

A kívánságvilágot tulajdonképpen a fentebbi, humorosnak szánt, vagy éppen a valódi világhoz képest történt inverz karakterfejlődéssel pipálták ki, és sejthető volt, hogy nem időznek ott hosszú ideig. Azonban már a legelső rész végén sor került a „döntő” összecsapásra Gideon és Emma között, az utóbbi győzelmével.

Ez azért is volt kissé hirtelen, mert az előző fél évad konkrétan ennek az egy jelenetsornak, és Emma várható halálának a felépítésével telt el. Nem ez az első eset, hogy zárójelbe tesznek egy jelentős darabot az elmúlt részekből, és az a sanda gyanúm, hogy a nézettség folyamatos erodálásához ezek a döntések inkább csak hozzájárultak.

Ugye az előző szezon szerkezete elméletileg úgy nézett ki, hogy az átívelő szál mellett kapunk egyéni eseteket, ahogy az első évadban, ám ez inkább abban merült ki, hogy egy tartós adok-kapok alakult ki a Sötét Királynő és hőseink között. Most azonban már a legelső epizódban is erős színekkel festették fel elénk az újabb főgonoszt, Gideont.

Azok az információk, amelyeket vele kapcsolatban megtudtunk, határozottan ígéretesnek tűnnek. Egy potens és jól felépített ellenfél mindig remekül sült el a korábbi évadokban. Gideon nem olyan nagyhatalmú, mint a korábbi főgonoszok, ellenben olyan motiváció vezérli, amellyel könnyű azonosulni, nevezetesen hogy elnyerje a Megmentő erejét az őt csecsemő korában elraboló, és gonosszá felnevelni megpróbáló Fekete Tündér ellen.

Ez azért tűnhet érdekesnek, mert többeknek komoly dilemmát okoz az, hogy miként reagáljanak erre a helyzetre. A Belle-Rumpi páros például ebben a részben határozza el, hogy valamiképpen eltántorítja közös gyermeküket ettől a sorstól, félretéve nagyjából kétszer félévadnyi kölcsönös utálkozást. Feltételezhetjük, hogy Emma nem szívesen válik meg az életétől, de ezek után neki és a többieknek is megoldást kell keresniük a helyzetre.

Nem tudom, hogy van-e a sorozatok világában olyan karakter, akit érzelmileg több írói abúzus ért, mint Regina. Egyszer elutasítja az igaz szerelmét, aztán megtalálja. Egyszer boldogok, aztán teleportálják neki az egyik alternatív valóságból Robin feleségét. Aztán a feleségről kiderül, hogy nem ő az, de amúgy meg terhes. Aztán Robint megölik, látványos temetési jeleneteket kapunk róla, most pedig jön vissza, és láthatóan kezdődik elölről az egész.

Ez egyszerűen sok, és nem vagyok biztos benne, hogy nem hagytam ki valamit a felsorolásból.

A másik, amiből sok van, az a karakter, bár a fél évad első részében ez nem tűnt fel annyira.

Hófehérke például egy homlokpuszi erejéig szerepelt, Zelena viszont még ennyit sem, igaz a hiányuk nem is volt annyira feltűnő. A most szereplő hősök mellett pedig ugye jött Gideon, meg nyilván lesz a Fekete Tündér, vélhetően Aladdin meg Jázmin is még Storybrooke-ban csatangolnak valahol. Képtelenség ennyi állandó és visszatérő szereplőt úgy a képernyőn tartani, hogy mindegyikük jelenlétének legyen indokolható értelme.

A látottakat összegezve azt elmondhatjuk, hogy a rész elsősorban a régi nézőket célozta meg, újakat nem igen fognak megszólítani. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a folytatáshoz, mert eljöhet az az idő, amikor az OUAT sávjában megkockáztatnak egy újoncot. Az írók szerint bárhogyan is alakul a sorozat sorsa, le tudják maradéktalanul zárni a történetet. Hogy tényleg így lesz-e, arra a mostani fél évad bizonyára ad egyfajta választ.

81 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 03. 08. 21:40

Őszintén szólva, nekem a mostani félévadnyitó nagyon bejött, szerintem nagyon ígéretes volt.

Most pedig olvassuk el, mit írsz róla, kedves Qedrák. :)

LaCRossE - 2017. 03. 08. 21:44

És Pinokkió nekem annyira tetszett ebben a részben, hogy bánt a hiánya a sorozatban.

Lantaar - 2017. 03. 08. 21:58

Eléggé átlagos fő történetszálas rész volt. Nem volt rossz, de nem is volt kiemelkedő. Engem személy szerint idegesített Gideon. Leginkább azért, mert egy részbe akarták besűríteni az egész motivációját és inkább jött le egy komplexusos, nyafogó, dacos kisgyereknek, mintsem egy komolyan vehető “gonosznak”. A korábbi gonoszok valahogy jobb felvezetéseket kaptak, lassabban lettek kibontakoztatva a motivációik, a történetü. Nyilván Gideonról is kapunk majd egy adag flashbacket ahogy a Black Fairy neveli/kínozza, de valahogy mégis úgy érzem, hogy túl sok mindent lőttek el vele ebben az egy részben.
Egyébként meg csak én gondolom, hogy sokkal várósabb lenne a musical epizód, ha valhogy beolvasztották volna magukba a Galavant világát, miután kaszálták azt? Vagy csak én látom magam előtt ahogy Regina, Emma meg Hook értetlenül nézik ahogy egyszercsak minden indoklás nélkül elkezdenek énekelni előttük, komplett háttérzenével meg tánckoreogréfiával?

Qedrák - 2017. 03. 08. 22:55

LaCRossE: Ejnye, olvasás előtt kommentelsz? :)

androsama - 2017. 03. 09. 12:01

Az epizód nem volt jobb, mint az eddigi fél évad, bár rosszabb sem. Átlagos volt. Gideon okai Emma megölésére röhejesek. Komolyan, nem vetette volna mondjuk fel a “fogjunk össze, hogy együtt legyőzzük a Sötét tündért”, ahelyett, hogy megpróbálja megölni Emmát? Neeeeeeeeeeeeem, ilyen eszébe sem jutna, hát persze, hogy nem. Túl egyszerű lenne. Meg akkor nem lenne izgalom.

Pinokkió jó volt, csak kevés, Robin érdekesebb, mint eddig. Reginát sajnálom, Rumple-Belle meg végre kezdenek kibékülni. Az öreg Hook humorforrás volt, Killian Jones viszont már évadok óta rém unalmas. Charming meg kibújt a biodíszletből.

Musical epizódot meg kb. annyira várom, mint egy púpot a hátamra. Szerintem ez a fajta dolog még jól mutatott a ’90-es években, ma viszont inkább kínosan beleerőszakolt valaminek tartom. De ne legyen igazam!

syxa - 2017. 03. 09. 12:02

Lantaar: Tök jól hangzik a Galavant világának beolvasztása. :)
Aladdin maximum a lámpásban csatangol, mint dzsinn, Jázmin pedig Agrabah-ba ment, ha jól emlékszem.

Roxi - 2017. 03. 09. 12:55

Robin visszahozásának nagyon örülök,remélem nem szúrnak ki Reginával,hogy ez a Robin pl. másba szeret bele.
Hófehért nyugodtan ki is írhatnák annyira nem hiányzik,nélküle Charming is jobb.Pinokkió azt hittem visszatért végleg,kár,hogy csak egy részre.
Belle-Rumple közötti fordulatnak is örülök,kellenek ők együtt :) Maga a rész egyébként annyira nem jött be.

Zora - 2017. 03. 11. 22:02

6×11

Hát, ez jó volt.
Alternatív Hook pláne! :-DDD

LaCRossE - 2017. 03. 13. 16:04

6×12

Nos… ez egy szórakoztató fordulat volt.

Qedrák - 2017. 03. 13. 20:29

Hook papának lesz még egy magyarázkodós köre, azt hiszem. :)

Roxi - 2017. 03. 14. 21:21

Hook ölte meg Emma nagyapját meg is érdemli,hogy bekerüljön a családba.
Robin meg ki a fene lehet valójában?

swford - 2017. 03. 15. 16:42

Killian nem David apját ölte meg (igen valójában őt), hanem egy senkit aki szemtanúja volt egy rablásnak.

caveman - 2017. 03. 16. 02:19

Hát ez így egy kalap s…r volt, apuka így is úgy is halott volt, az ő sorsának szemszögéből számítva szinte mindegy ki szúrta le végül. Csak azért belerakni, hogy Hooknak lelkiismeretfurdalása legyen elég gyatra megoldás az íróktól.

Bookworm - 2017. 03. 18. 21:55

6×11-12: Átlagos részek voltak. Egyetértek az előttem szólóval, hogy Gideon nevetséges gonosz, ráadásul a színész is ripacs. Snow és Zelena teljesen feleslegesek, az előbbi Regina tanácsadójává avanzsálódott, míg az utóbbi még azt a pár mondatot is ripacskodva adta elő. A titkolózás (Hook) ismét századszorra bedobott klisé, ami csak felesleges veszekedést/bonyodalmat fog okozni, ha kiderül.
Aminek örültem, hogy August visszatért, remélem még marad pár rész erejéig. Az új Robin is tetszik, mivel a régi szerintem túlságosan jófiú volt. Az is jó volt, hogy Rumple és Belle végre elásták a csatabárdot és összefognak. A 12. rész végén a cliffhanger szerintem felesleges volt, mert úgyis mindig a jók győznek, ezért én már egyáltalán nem izgulok a csavaroknál és a cliffhangereknél.
Nem tudom mi ez a musical mánia, a Flashnél és az OUAT-nál is lesz ilyen rész, de azt nem tudom, hogy minek, mert az újraélesztett Gilmore Girlsnél az volt a leggyengébb rész. Plusz egyik színészből se nézem ki, hogy olyan jól tudnak énekelni.

Qedrák - 2017. 03. 19. 08:34

@Bookworm:

Pedig elvileg néhányuknak van musicales múltja/kötődése, szóval már csak a többieket kell megtanítani énekelni. :)

Berann Morak - 2017. 03. 19. 16:19

@Bookworm: Nem tudom fog-e énekelni de, Sean Maguire-nek (Robin) albuma is jelent meg a kilencvenes évek közepén. Amit képes voltam megvenni. :)

Nagyon tetszett mikor David és Hook kotyvasztották a varázslöttyöt.

Roxi - 2017. 03. 19. 17:22

Elvileg lesz valami reboot és csak négyen maradnak(Emma,Hook,Regina,Rumple) Így eltűnne végre Hófehér és hercege meg pár felesleges szereplő.Nem lenne baj.

Zora - 2017. 03. 20. 08:48

6×11-12

Még az jutott eszembe, hogy mikor Rumple bezárta Reginát és Robint a börtönbe, akkor még rajta volt Reginán a karperec, de mikor kijöttek, már nem. Hogyan került le a kezéről?

És emiatt az a gondolatom, hogy Robin valahogy Rumple segítségével jutott át a portálon, valamilyen mágiával, pont azért, hogy ellopjon valamit Reginától.

Szegény Regina, hogy a csóknál nem érzett semmit, az elég nagy szívás…

Ez, hogy Hook szúrta le David apját, egy tök felesleges momentum volt. Ha Hook nem jön, akkor is meghalt volna.

LaCRossE - 2017. 03. 20. 23:15

Szépen lekaraktergyilkolták Bae-t ebben a részben.

Bookworm - 2017. 03. 21. 13:56

@Quedrák: Nem tudtam, hogy tudnak néhányan énekelni, majd meglátjuk, hogy milyen lesz.

@Roxi: Én is kíváncsi vagyok a rebootra, és örülnék, ha ők négyen maradnának, még csatlakozhatna hozzájuk August. A 6. évadnál csak jobb lehet egy reboot, de én azt se bánnám, ha lezárnák a sorozatot.

SPOILER
6×13: Elég unalmas volt ez a rész. Bae abszolút nem volt karakterhű a korábbi jelleméhez képest. A lánykérés nem tetszett, nem tudom miért nem mondhatta el Hook a titkát és utána eldönthette volna Emma, hogy hozzá megy-e. Az viszont érdekes volt, hogy EvilQueen és Robin összeálltak. Most Zelena legalább jó volt, és az is tetszett, hogy Rumple nem hagyja, hogy Gideon gonosszá váljon. A következő rész remélem izgalmasabb lesz, már csak azért is, mert Regina és EvilQueen összecsapnak, bár szerintem Regina lesz a győztes.

Qedrák - 2017. 03. 21. 18:22

Csatlakozom, Bae részéről ez elmondhatatlanul karakteridegen volt.

Roxi - 2017. 03. 21. 19:08

Ez sokkal jobb rész volt,mint a múltkori. Bár nekem Rumple a kedvencem,így nem csoda.Jó volt,hogy picit közelebb került Gideonhoz és ezzel Belle-hez is.

anneshirley83 - 2017. 03. 21. 20:59

Én ezt a részt konkrétan untam.
Egyébként Colinnak is volt együttese, Jennifer Morison és Robert Carlyle is énekelt már.

swford - 2017. 03. 22. 06:20

Bealfire/Neal elcseszte Rumple, Emma és Henry életét. Gratula.

wondorog - 2017. 03. 27. 15:02

Hook lebukása elég béna lett, az EQ-t is gyorsan elintézték, bár elég klisés is lett. Viszont a Nautilus, hogy tudja elhagyni SB-ot, a védővarázs a vízben nem hat?

swford - 2017. 03. 28. 06:16

Ezért a hülyeségért érdemes volt visszahozni Robint.

Qedrák - 2017. 03. 28. 18:06

Nos, lehet, hogy csak én nem értek hozzá, de Jennifer Morrison mintha kissé túlripacskodta volna a szakítós jelenetét Hook-kal.

heidfeld - 2017. 04. 01. 11:06

Mivel a barátnőm még nézi, és nem rakott még ki, hogy a kutya mellett aludjak, így erőt vettem magamon, hogy megnézzem az aktuális részt.
Rá kellett jönnöm, hogy ez az egyik legnagyobb átverés. Se nem jó, se nem izgalmas, inkább unalmas. Hook egy rossz vicc, a többi meg említést sem érdemel.
Rosie Meciver viszont nagyon jó nő, játszani is tud, láttuk is vagy két percet.. Pár nap és kezd az I Zombie, hála az Isteneknek!
Nagyon szerettem vagy 6 karaktert, mára csak Hook szánalmas klónja maradt. Ha legközelebb azon gondolkodom, hogy nézni kéne, inkább megyek futni egyet az erdőbe, még hajnal egykor is…

heidfeld - 2017. 04. 01. 12:31

Bocsánat! Rose Mciver ő jobban. Igazán megérdemli, hogy helyesen írjam le a nevét.

Zora - 2017. 04. 02. 18:36

6×14

Nagyon tetszett Regina megoldása. Most a Gonosz királynő összejöhet Robinnal.
Szegény Hook, végre tökös legény lett, erre eltüntetik.

Azt tudja valaki, hogy Ginifernek (Hófehérke) miért van csutkára vágva a haja? Valami elképesztően ronda. :-(((

LaCRossE - 2017. 04. 04. 00:07

6×15
Igazi facepalm volt ez a rész. :D Egyebet nem tudok mondani.

Qedrák - 2017. 04. 04. 18:23

Én nem tudtam még eldönteni, hogy szeressem-e ezt a részt, vagy sem. Mondjuk szegény Ariel nem tudom mit keresett ebben az epizódban, de mindegy is. :D
Viszont az egész évad cgi költségvetését ellőtték erre az egy részre. :)

Roxi - 2017. 04. 06. 07:40

Aladdint bírom,Jázmint már kevésbé. Ez a rész olyan volt,mint egy spinoff keveset haladt előre a történet.

Roxi - 2017. 04. 10. 21:37

Kicsit megijedtem,hogy Gideon jó fiú lesz és nem marad egy gonosz sem. Úgyhogy tetszett a csavar,meg az “anyuka” érkezése,így még lehet izgalom az évad végére.

LaCRossE - 2017. 04. 10. 23:27

Amin picit csodálkozom, hogy Belle-nek és Goldnak nem jutott eszébe, esetleg a kicsi fiuk szívét megszerezve a Black Fairy irányítja őt. Szerintem ilyen esetekben a szülők minden létező alkalmat megfognak, hogy reménykedhessenek a gyermekük jóságában.

Sebes - 2017. 04. 13. 20:16

Már igazán mondhatnának valamit lesz-e új évad

Roxi - 2017. 04. 18. 17:06

Annyira jó lett volna,ha most meg a fél város esik álomba,de nem.Megint kihagytak egy ziccert.

Qedrák - 2017. 04. 18. 22:21

Nekem nem volt bajom a résszel, az évadban a jobbak közé tartozott, bár azon én is jót röhögtem volna, ha a fél város marad álomban, és a Fekete Tündér átveszi az uralmat. :)

Roxi - 2017. 04. 26. 07:39

Regina-Zelena együtt,Rumbelle = jó rész volt.

LaCRossE - 2017. 05. 01. 18:38

Ami tetszett: Regina és Zelena együtt, illetve, hogy megtudtuk, Rumple eredetileg Saviour volt.

Ami nem: az összes többi dolog, és ezt a kritikát az egész sorozatra értve mondom: lassan már kínosan érzem magam, amikor nézem az epizódot. Olyan szövegek vannak benne, hogy fogom a fejem, ilyeneket hogy írhat egyáltalán valaki.

szotyi - 2017. 05. 01. 20:55

komolyan elhitte bárki is hogy Rumple legyőzte az anyját? Pedig nem volt rossz rész amúgy.

Roxi - 2017. 05. 01. 21:18

100%-ban biztos voltam benne,hogy nem ölte meg.pedig olyan szép lett volna hősként látni,ha már annak született.
A musical epizód az jelenti,hogy nem fog előre haladni a történet?

LaCRossE - 2017. 05. 01. 22:03

A musical epizódnak már a promójától is elfog a rosszullét. Szeretem a musicaleket, de ez nem kelt bennem jó érzéseket.

Zsuzsy93 - 2017. 05. 02. 22:41

Azon meglepődtem, hogy Rumple is megmentő volt. Egy körforgás ez a sorozat most így…
Mindig bedőlnek R-nek, ez nem az első alkalom, sose fog megváltozni.
Én nem szeretem a musical részeket, csak a színészek énekhangja érdekel. Ez most szerintem nagyon meseszerű lesz.

Zora - 2017. 05. 07. 18:14

6×19

És tényleg!!! :-)))))))))))))
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30248537/

Zora - 2017. 05. 07. 18:51

Én nagyon idegenkedve várom a musical-részt.

LaCRossE - 2017. 05. 08. 21:09

Nagy szerencséjük, hogy imádom a musicaleket. Voltak benne iszonyat gázos részek (Charming és Snow vs Evil Queen sing-off, Emma dalolászással győzi le a Black Fairyt…), de összességében elfogadható volt.

Szaby59 - 2017. 05. 08. 22:25

Szerintem is jó volt, bár a Galavanttól messze volt a színvonal, de rosszabbra számítottam.

Szaby59 - 2017. 05. 08. 23:40

Na ha lesz is 7. évad Jennifer Morrison max 1 részre tér vissza: http://tvline.com/2017/05/08/jennifer-morrison-leaving-once-upon-a-time-season-6/

Mom - 2017. 05. 09. 08:53

Bár nagyon szeretem a musicaleket, az ilyen epizódok ritkán találnak be nálam. Az hogy a történet a sok időhúzó éneklés miatt egyszeű mint a faék, szinte mindig vele jár. Ez esetben még buta is volt, mint egy … tündérmese.
De!
Filler epizód ide-történeti nihil oda, ez nálam a hét epizódja :D
Egyszerűen fantasztikusak voltak a számok, tele vicces utalásokkal, még ma reggel is meghallgattam párat indulás előtt :)

Ha lerágnám a tíz körmöm a folytatás miatt, biztos kevésbé lennék lelkes, de én leszek a legjobban meglepve, ha lesz olyan csavar a végén, amire nem számítok. Így a sok éves kitartásom jutalmául jól esett ez a kis fanservice :) (Még akkor is, ha már rég óta érlelem a kaszát)

Roxi - 2017. 05. 09. 21:31

Meglepő,de tetszett ez az epizód.Főleg,hogy nem végig danolásztak,voltak szöveges részek is. A Regina-Charming páros közös “battle” éneke volt a legjobb.Azért kár,hogy Rumple nem énekelt.

Qedrák - 2017. 05. 09. 22:00

Most jutottam túl a musical részen, és nagyon kellemes csalódás volt. Főleg azért, mert nem vette magát komolyan. Rumpi kiszólása, hogy inkább kivájja a szemét, minthogy danolásszon nagyon ott volt. Szépen viccet csináltak a musical kellékekből is, vagy más Disney énekeknek dobtak oda egy fricskát (Let it go vs. hell no).

A. - 2017. 05. 12. 07:59

berendelték az új évadot!

Szaby59 - 2017. 05. 12. 10:42

És Rebecca Mader (Zelena) megerősítette, hogy ő sem tér vissza, az írok döntése volt.

Roxi - 2017. 05. 12. 21:37

Jó lesz ez! Eltűnik az idegesítő Charming család.Hajrá Regina és Rumple. Hook meg marad eyecandynak plusz Emma nélkül lehet megint tökös lesz.

swford - 2017. 05. 13. 10:25

Végre történni fog valami. Természetes volt, hogy az ABC megtartja Lanat és Colint. Messze ők a legnépszerűbbek. Robert kicsit meglepett. Azt hittem, hogy ő fog először megpattanni. Davidért és Snow Whiteért nem kár. Már a második évadban mehettek volna. Őszintén Belle még szerepelt benne? Jared? Minek. Ha jól olvasom Henry benne lesz. Én szerettem Bexet. Tőlem maradhatott volna.
Na, és Jennifer! Az utóbbi két évadban ugyanazt az unót arcot vágta minden egyes jelenetben. Ő ilyen. Lelkes, majd utána hamar megunja az egészet és tovább áll.
Most szemét leszek. Látszott, hogy Jennifer odáig van Colinért. Hogy az ő részéről ez több volt mint barátság. Szerintem még reménykedett is. Csak Colin nem az a típus. Most meg, hogy megszületett Colin második gyereke Jennifer lelépett. Pedig biztos, hogy jó ajánlatot kapott az ABC-től. És visszajön 1 részre. Inkább ne is jönne vissza.
Az meg a hab a tortán, hogy a CS rajongók egy része Colint cseszteti, hogy miért maradt. Ja, mert ez úgy működik. Mert, hogy ők már csak együtt szerepelhetnek.

A. - 2017. 05. 14. 11:32

swford: én nem láttam ilyen nagy chemistryt:) Kizártnak tartom, hogy ilyen motivációk álltak volna J. döntésének hátterében. Valljuk be, megfáradt a sorozat. A teljes reboot nézői szemmel izgalmas dolog, nem sok példát lehet találni a sorozatok történelmében hasonlóra, talán a Doctor who jut eszembe, de egyéb eset nem ugrik be.
Szóval izgalmas dolog, de erősen bizonytalan a kimenetele, és Jennifernek szakmailag sincs lehetősége előrelépésre, pedig pont abban a korban van, amikor még formálható a karrierje. Én így látom:)

swford - 2017. 05. 14. 13:03

A.: Majd meglátjuk. Az biztos, hogy ilyen sok szereplővel semmi értelme nem volt. Kevesebb szereplő és stúdió. Bár nem tudom, hogy miért nem L.A-be mennek vissza.

makri - 2017. 05. 15. 17:45

Ez az évadzáró rettenetesen unalmas és túlnyújtott volt. De asszem megpattanok most ezzel, a Henryvel játsszuk el ugyanezt nem nagyon érdekel.

swford - 2017. 05. 15. 17:59

makri: Itt még semmi sem biztos. A&E írja. Szóval bármi lehet, és annak az ellenkezője.

A. - 2017. 05. 15. 18:41

Jajj. Ez a bajszos kislány mint új főszereplő eléggé elvette a lelkesedésem. Már ebben a pár jelenetben alig tudtam elviselni.

swford - 2017. 05. 15. 18:53

A.: :)) De miért Hookra hasonlít a felnőtt Henry és nem Nealre?

A. - 2017. 05. 15. 19:32

swford: nem tudom:) ezekben a családi viszonyokban még így is nehéz eligazodni, hogy ki kinek kije:)

LaCRossE - 2017. 05. 15. 19:59

Ettől a nyálmennyiségtől, ami a fináléban volt, kis híján megfulladtam.

Szerintem én is ki fogok szállni ezen a ponton. :)

swford - 2017. 05. 15. 20:16

Szerintem Jennifer annyira fáradtnak és unottnak tűnt ebben az évadban. Oké. Az, hogy állandóan utazott Vancouver, LA és NYC között nem segíthetett.

Adamzget2 - 2017. 05. 15. 23:48

Még ha maga a rész nem is a legjobb, de szerintem Snow monológja után, miszerint ez nem csak a boldog befejezés, hanem egyben a boldog kezdet is. Az azt követő pár jelenet annyira szép volt, hogy simán elképzeltem volna sorozatfinálénak is. Aztán jött az utolsó jelenet… Komolyan most újra eljátsszuk ezt?
Ha ennyi mindenki lelép a sorozatból és ilyen szépen lezárták a család történetét, nem értem miért erőltetik a készítők a 7. évadot. Szerintem nálam is ennyi volt a sorozat, így ezzel a befejezéssel én megelégszem, majd idővel elfelejtem ezt az utolsó jelenetet és szép emlékeim lesznek. :)

Gerusz - 2017. 05. 16. 13:56

Sorozatzárónak megfelelő volt, mindenki megkapta a jutalmát, amiért megdolgozott… és hát őszintén szólva ki nem várt nyáltengert egy tündérmesesorozat fináléjától? :)

A hetedik évad, ha lesz, sajnos nagyon olyannak ígérkezik, mint a Scrubs 9. évadja volt. Én személy szerint kaszálom, még ha az ABC nem is.

chipesz - 2017. 05. 16. 18:26

@Gerusz:az abc berendelte, szóval már biztos hogy lesz 7. évad.

Vici - 2017. 05. 16. 19:41

Elnyújtották a befejező részt és kissé csöpögős is lett, de egy mese lezárásaként teljesen jó volt.
A 7. évadot kihagyom.

Roxi - 2017. 05. 16. 20:33

Hát akkor 6 év után a történet véget ért egy szép befejezéssel.Mindenki megkapta a maga happy endjét. Kíváncsi leszek a folytatásra.Vajon a 3 megmaradt főszereplőt, új karakterként üdvözölhetjük,vagy maradnak akik voltak.Mármint a mesevilágban,hiszen gondolom Storybrooketól is elbúcsúztunk ezzel.
És a rész vége felé amikor mutatták a toronyórát,negyed kilencet mutatott és ránéztem az órára és nálam is pont annyi volt. The Magic has happened :)

Zsuzsy93 - 2017. 05. 16. 21:56

Én kicsit csalódtam Jenniferben, még is csak ő volt a főszereplő. Itt kellett volna befejezni, szép lezárás lett volna, ha a főszereplő úgy is lelép. Azért még nézni fogom a 7. évadot, a kíváncsiság nagy úr. Legalább az vígasztal, hogy Lana és Colin marad.

Roxi - 2017. 05. 17. 12:31

A válasz a kérdésemre:
A Once Upon a Time 7. évadja nem Storybrooke-ban fog játszódni, nem az lesz a központi helyszín. És azt mondják, hogy Hook, az Evil Queen és Rumplestiltskin új személyazonosságot kap, egy új városban, és új átokkal fognak szembenézni.

Platschu - 2017. 05. 17. 23:53

Én még mindig nem néztem meg a 6. évadot, de beletekertem pár jelenetbe a YouTubeon. Most tényleg ez a vége, hogy újra kezdik az egészet és most Henryt döbbenti rá a saját eddig nem ismert gyereke, hogy miből maradt ki? Akkor miért nem spinoffot rendeltek be belőle és folytatnák azzal? Szerencsére Henryt akkor lecserélik végre…. Lehet az időugrás annak is szól, hogy láthatjuk a három mostani bébit immáron tini vagy huszonéves karakterként, így simán bemesélhetik újra a Rumplestilkin második fiát játszó srácot.

Zora - 2017. 05. 20. 18:42

6×20

Még csak 9 perce nézem, de amennyire féltem a musical-stílustól, most annyira tetszik!
:-)))
Éppen Regina énekel, és hát behalok rajta! :-DDD

Zora - 2017. 05. 20. 19:22

6×20

Nagyon jó volt ez a rész!
Nagyon jók voltak a dalok – EZER HÁLA FELIRATOZÓNAK!!! – és a színészeknek meglepően jó a hangjuk!!!

Most pedig nekiállok a dupla évadzáró nézésének.

anneshirley83 - 2017. 05. 20. 20:02

@Zora Ha a miénkkek nézted, akkor nagyon szívesen :D

Zora - 2017. 05. 20. 21:01

6×21-22

Hú, de jó volt az évadzáró!
Ha teljesen új szereplőkkel folytatódna, nem lenne belőle gondom – de mit lehet még újat ebben az univerzumban kitalálni???

Zora - 2017. 05. 20. 21:27

@anneshirley83

Igen, és nagyon szépen köszönöm!!!

Estee - 2017. 05. 29. 22:01

6×19

Gyerekek, legnagyobb jelenet az egész évadban, mikor Zelena elcsapja kocsival a Black Fairy-t :DDDD Hangosan röhögtem vagy 5 percig…

Sornyul - 2020. 07. 07. 17:07

Én mondjuk Netflixen daráltam le az évadot kb egy hét alatt, izgi volt, nekem ez is tetszett. (Bár Mr Goldot azzal a rövid hajjal megszokni… :/)
Tetszett, hogy végül a világ gyávája Goldról/Rumple-ről is kiderült, hogy amúgy tényleg megvolt benne a potenciál a hősi sorsra, hisz eredetileg megmentőnek szánták a páriák, csak a kedves mama beleköpött a levesükbe.
Belle álma meg valami hihetetlenül fájóan szép, egyik kedvenc jelenetem a sorozatban… főleg ahogy Rumple próbálja megnyugtatni a láthatóan riadt Belle-t (az eredeti jelenetekben ugyebár a legnagyobb lelki nyugalommal vissza is szól amúgy a házigazdának és alapvetően a kastély is otthonos) és ahogy nyugszik meg Belle (ahogy keringőznek) úgy világosodik ki a kastély is.
Ja, Gideon érdekes figura volt. Én nem is értem, hogy tudták a pasit úgy maszkírozni, hogy az első jelenetekben (ebben Belle álma is benne van) annyira hihetetlen antipatikus, utóbb az évad során viszont kifejezetten kedves pofija lett.
Na meg Regina és a gonosz királynő (Evil Queen ő milyen nevet kapott magyar változatban?) jelenete is annyira szép és szívfájdító volt, melynbek eredményeképp Regina kvázi alkot magának egy balanszírozott ikertesót. Ezen többedjére is pityeregtem egy sort.
Vége is tetszett, ennek ilyennek kellett lennie. Bár Robint sajnáltam, ők annyira aranyosak voltak Reginával, kár, hogy ők csak közvetve lehettek együtt, a Belle-Rumple pároson kívül ők voltak a kedvenceim.

Sornyul - 2020. 07. 07. 17:11

@Zora: igen, én sem vagyok musical rajongó, de valami hihetetlen jó lett a dalok zenei anyaga és szövege is, írtó hangulatos dalokat írtak a szereplőknek. És tényleg szép az énekhangjuk is. Azért én egy Rumpli dalt hiányoltam :D.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz