login |

Pilot-mustra: The Arrangement – 1×01

2017. 03. 08. 17:56 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

This isn’t about talent.

Az elkövetkező hetekben két sorozat is azzal foglalkozik, hogy egy fiatal színésznő hirtelen a reflektorfénybe kerül. A Freeform-os Famous in Love premierjére még várni kell pár hetet, de az E!-től a The Arrangement már vasárnap bemutatkozott a tévében is.

Ez a bulvárban és celebfaktorban utazó csatorna második saját gyártású sorozata a The Royals után, és annak ellenére, hogy kifejezetten trash-es és csakis guilty pleasure-ként elviselhető darabra számítottam, teljesen normális és elfogadható pilotot kaptam. Még akkor is, ha nyilvánvaló, hogy abszolút szappanos lesz, ráadásul ez még csak a kezdet, lesz itt még gyilkosság, botrány és minden más is.

THE ARRANGEMENT – 1×01 – 5/10

Szóval ilyen sors vár Mrs. Dwight-ra a The Walking Dead-ből

A The Arrangement egy klasszikus hollywood-i tündérmese, néhány túlságosan is valóságszagú és csalárd csavarral. A főhősünk egy pincérnőként dolgozó tévés színésznő, aki meghallgatásról meghallgatásra jár, és egyszercsak rámosolyog a szerencse, egy hatalmas sztár szeme megakad rajta (illetve először a játékán), hogy aztán a közös sztorijuk egy ágyban érjen véget.

A fordulat ezt követően jön, hiszen a Híres Színész nem egyéjszakás kalandban, de nem is random, “meglátjuk, mi lesz”-kapcsolatban gondolkodik, hanem a lány elé tol egy 10 millió dolláros szerződést, hogy az legyen a barátnője és később a felesége a külvilág előtt. Persze a kapcsolatuk valós maradhat, csak a lány kénytelen betartani bizonyos szabályokat. A csavar pedig az, hogy mindez nem is annyira a színész óhaja, hanem a szervezeté (egyházé? szektáé?), amihez tartozik.

Mondanom sem kell, hogy ez a háttérből irányítós, egyházas vonal számomra sokkal izgalmasabb, mint a paparazzik által uralt csillogásban való fürdőzés, azonban a pilotban pár homályos utalástól eltekintve nem volt túl erős a szektás jelenlét, az egész egy nagy homály egyelőre. (Az gondolom, később kerül terítékre, hogy a Híres Színész mit lát ebben az egészben.)

A szenvedély, szeretet, képmutatás és csalódás, no meg persze az egyik percről a másikra az emberre szakadó pompa, vagyis minden, ami a konstruált tündérmesés főszálat illeti, közel sem tűnik olyan vonalnak, ahol sok eredetiséget lehetne mutatni, itt fenyeget leginkább az, hogy trash-be (vagy nyafogásba) fordul a sorozat, ha felül akarják egymást licitálni az írók a konfliktusokat illetően.

Jó volt látni pár ismerős sorozatos arcot (Autumn Reeser nagy pocakkal viszi a prímet, Michael Vartan pedig machinátori szerepben elég szürke, szerencsére a feleségét játszó Lexa Doig menti a menthetőt), de úgyis minden Christine Evangelista-n múlik, akinek a figurája még akkor is szimpatikus, ha morálisan hoz megkérdőjelezhető döntéseket. Bár nem tudom, hogy ilyen helyzetben lehet-e belőle erős karakter.

Nem kergetek hiú ábrándokat, miszerint nézős lesz számomra a The Arrangement, de annyira gáznak sem tartottam, hogy sikítva meneküljek. Simán nézhető volt, és csak az előzetes szkepticizmusom miatt alacsonyabb a pontszám, meg azért, mert valójában, ha az ember ismeri a fenti alapsztorit, akkor sok váratlan nem fogja érni.

Az alapszituációban és pár feldobott szálban mindenképp van fantázia, még akkor is, ha néhány mellékszereplő pusztán a pilot alapján teljesen érdektelen. Itt tényleg csak az a kérdés, hogy a folytatást mennyire szappanosan képzelték el. Ha nagyon nem szállnak el, akkor… Á, inkább nem folytatom.

1 hozzászólás Ne habozz!

DaMan - 2017. 03. 08. 19:35

Na igen, én is így voltam, miután vége lett a pilotnak. Ha ezt nem az E! gyárta(t?)ná, tuti azonnal nézős lenne már csak a koncepció miatt is, de ha tippelnem kéne, pont az ellenkező irányba fogják vinni a sorozatot, mint azt én szeretném. Azért amíg túlzásba nem viszik a kliséket és az irracionalitást, addig maradok, hátha ezt a könyvet nem a borítójáról kell ítélni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz