login |

Taken: 2 rész után

2017. 03. 08. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

Nyilván ma már semmire sem elég, ha egy pilot korrekt, de a Taken korrektsége (kritika) azért tartotta bennem a lelket, hogy hátha nézős marad a sorozat. És tényleg így éreztem annak ellenére, hogy időm sincs minden jót nézni, szurkolni pedig valójában képtelen vagyok annak, hogy valami ne jöjjön be. Az 1×02 azért is döntött el sok mindent, mert ez végre megmutatta, hogy milyen is lesz a sorozat a filmes első rész után.

Nem nekem való lesz. Amikor a 24-et néztem tizeniksz évvel ezelőtt, akkor értetlenkedtem, hogy miért nincsenek a tévében akciósorozatok, hiszen ennek a műfajnak sikeresnek kéne lennie. Most viszont sokadjára jövök rá, hogy nekem a 24 nem az akciózás miatt tetszett, a random lövöldözések és verekedések sokszor még akkor is csak eltompítanak, ha kreatívan prezentálják őket.

És a Taken pontosan ilyen akciósorozatnak tűnik. Ha eltekintünk az elég átlátszó nyitójelenettől, akkor el kell ismernem, hogy vannak jobb húzások az akciók terén, de ettől még csak egy tipikus hírszerzős, kommandózós, heti küldetéses sorozatnak tűnik, amibe Bryan Mills magánéleti átívelése mellett még egy, a pilotból maradt, de egy cseppet sem érdekes átívelő szál van jelent. (Jajj, és a hallucinációk!)

Nem kötött le, amit láttam, de tisztességesen van összerakva, és még a főszereplő is rendben volt, bár annak nem tudom, hogy mennyire örüljek, hogy amennyire lehet, a készítők realista módon próbálnak közelíteni az “újonc az elit egységben”-felálláshoz. Ez azt jelenti, hogy nem küldik rögtön Mills-t mindenhová, parkoltatják, hogy tanuljon, s ez szép és jó, azonban így a néző azt láthatja, hogy a mellékszereplők akcióznak, márpedig nem arra fizetett be.

Oké, nyilván ez nem tart sokáig, és egyébként is csak arról van szó, hogy így másképp kell bevonni a főhőst a dolgokba, akit szép lassan fel fognak építeni és fejleszteni, most már csak az kell, hogy a néző türelmes legyen (én nem leszek), és mondjuk a 10. rész környékére a megalapozott mellékfigurák segítségével valóban érdekessé váljanak a történetek. Mert egyelőre még mindenki összemosódik, még a Jennifer Beals által alakított főnök is csak vázlat, így nem volt miért aggódni érte. (Nálam az 5/10-es kezdés után ez 4/10 volt, de aki szereti az akciókat, annak sokkal jobban bejöhet.)

3 hozzászólás Ne habozz!

sunny - 2017. 03. 08. 15:11

Az első rész tetszett, de a második rész után/miatt nálam kasza.

majsz - 2017. 03. 08. 15:36

Elsőre biztosan úgy voltak a néző az akcióra fizet be, később még lehet jobban belemennek a karakterekbe is. Mintha Mills meg a szobatárs csaj között valami románc szagú dolgot már sejtetnének. Az igaz, hogy erősen eltérhet a pontozás műfajkedvelés alapján, ha pl valakinek tetszett a SIX, most ahelyett nézheti ezt :)

Tyberius06 - 2017. 03. 08. 17:43

Nekem már az első is csak szódával ment el, a második elején értetlenül néztem, hogy ezt valóban komolyan gondolták e… Halluzások, meg álbevetés…
Persze okés, voltak tényleg, helyes részek, amik tetszettek. Az mondjuk vicces volt, hogy lecserélték a drogbárót játszó színészt. A pilotban még az SGU parancsnoka volt (ezzel picit el is lőtt pár dolgot a pilot, mert neves színész minimális játékidővel, az se tűnt túl jelentősnek kezdetben, eléggé kamu szagú erőforrás pazarlásnak tűnt, szóval gyanítottam vmi hasonló fordulatot), de a második részben már más színész játszotta a drogbárót.

Szóval kasza…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz