login |

Finálé előtt: The Vampire Diaries

2017. 03. 10. 15:15 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: video,

Most nem is annyira az évadról érdeklődnék, hogy milyen volt, hanem azt kérdezném, hogy ki mit vár az utolsó részre. Lesz valami nagy durranás, WTF? Vagy csak szép, andalító lezárást kapunk?

Egy teaser és egy hosszabb előzetes a tovább mögött. Illetve utána egyéb videók: előbb pár, amikben a szereplők és készítők egyenként elmondják, hogy mi volt a kedvenc jelenetük, majd pedig arról beszélnek, hogy mi volt a kedvenc színfalak mögötti pillanatuk. Aki rajongó, azoknak nagyon ajánlom ezeket a rövid videókat, mert sok emléket felidézhetnek.

17 hozzászólás Ne habozz!

jessm - 2017. 03. 10. 15:25

Én valahogy mindig azt képzeltem, hogy a két testvér meghal vagy elhúz a naplementébe.

Szerintem andalító befejezés lesz, nem várok komoly meglepetést.

Freckles - 2017. 03. 10. 15:28

Voltak pillanatok ebben az évadban amikor úgy éreztem, hogy lesz vmi wtf moment a lezárásban.
De most már úgy érzem, hogy csak egy sima, andalító befejezést kapunk. Esetleg megölnek még valakit, hogy még jobban sírjunk a végén :)
De nem tippelnék, hogy kit. De az is benne van a pakliban, hogy happy end lesz mindenkinek. Én valahogy ezt érzem erősebben.

energy - 2017. 03. 10. 16:32

@jessm
“Én valahogy mindig azt képzeltem, hogy a két testvér meghal vagy elhúz a naplementébe.”

Már rég abbahagytam a sorozatot… Ezek a vámpírok bírják a napfényt?

juhaszvik - 2017. 03. 10. 16:57

energy: minden második sarkon kapni egy gyűrűt, amit ha felvesznek, akkor nem lesz bajuk a napfénytől (Daylight Ring, sunlight resistance +100%)

juhaszvik - 2017. 03. 10. 17:01

energy: amúgy meg attól függően, hogy mennyire fontos szereplő, a napfény hatása állandó vagy ideiglenes halál (a halál nemétől függetlenül vissza-visszatérnek szereplők)

energy - 2017. 03. 10. 17:09

@juhaszvik
Hát ez a magyarázat kisegített, jobbat nevettem rajta, mint a legtöbb mostani komédián:D Köszi!

majsz - 2017. 03. 10. 18:37

Kb semmit nem kell várni, az évados főgonoszok már halottak, végére visszahoztak egy karaktert ellennek (nem nehéz kitalálni) ha már Dobrev is visszatért, meg sztem az összes eddigi karaktert valahogy visszahozzák, járnak majd “odaát” vagy valami hasonló. Elparádéznak 2 óra hosszát, lesz dráma, epic sh.t, biztos vagyok benne hogy full finálé feelingje lesz, igazából tétje már nincs semminek.

Betti - 2017. 03. 11. 16:22

Sziasztok!

– S P O I L E R –

Most néztem meg a The Vampire Diaries 8.évad záró részét, fináléját.
Az egész sorozat zárása..

Talán kicsit nehézkesnek éreztem, de miután kétszer is megnéztem az utolsó 15-20 percet, valamelyest érthetővé vált.

De kezdjük az elején:

Bonnie médiumi és valószínűleg boszorkányos képességei következtében halála adott pillanatában Elenával álomszerű környezetben kommunikál. Ezt Katherine nagyon ügyesen kihasználja a későbbiekben, amikor Stefan és Damon Elena testét mennek ellenőrizni. Nagyon illet az egész féltékeny hasonmás és új pokolbéli főgonosz szerephez, bár kicsit sajnálom, hogy nem huncutkodhatott tovább (egy kis szórakozás mindenkinek kijár).
Már-már tragikus, hogy Stephan verbenával cuccol, mert előretudja, hogy a testvére meg akarja igézni, és az önfeláldozása, hogy beadja a vérét Damonnek (benne a cure-val) ezzel elzárva felesleges köröket (akar-e megöregedni, meghalni, blablabla), és könnyed, nyilvánvaló lezárást ad, még ha teljesen elcsépelt is. Majd pátyolgatják egymást Lexivel a békés, túlvilági Mistic Fallsban.
Caroline vívódása érthető(túl hosszúra sikeredett), de legalább a bájos kis Gemini-ikrei és a suli ott vannak neki, Alaricról nem is szólva (aki még mindig szexi).
Visszatérve Bonniera, örülök, hogy Enzóval és a barátaival is, de főleg önmagával normális lezárást kapott. Már nem kapaszkodik Enzo szellemébe, de nem is vitázik a sorssal, elfogad. A sikeres (Benett ősboszikkal végrehajtott) varázslat után jó nézni a békéjét.
Vickire nem vágytam, de legalább egyszer Matt is boldog, majd üldögélhet a padján, amit kapott (azért a dicsőségért, ami nem is neki jár).
És a Végére Damon és Elena: Örülök a boldogságuknak, és a lehetőség szerinti hosszú, emberi életüknek, ami után mindenki találkozik a szeretteivel, akikkel való viszontlátásról hányatott sorsa alatt teljesen lemondott.

Nos ennyi lenne.

Viki - 2017. 03. 12. 00:51

Megnéztem. Többet és/vagy mást vártam és mégsem. Kb így jellemezném. De az biztos hogy semmi epic-et nem éreztem. Pedig szóltam a páromnak, hogy ezen tuti bőgni fogok, hát nem így történt. És nem tudom hol hallottam hogy 2 órás lesz, de az is csalódás volt hogy ezzel szemben csak 46 perces volt.

maximalyc - 2017. 03. 12. 08:07

2 oras volt az, a Forever Yours-szal es a reklamokkal egyutt.

majsz - 2017. 03. 12. 11:09

Rém gyenge évadzárás, talán egyik legötlettelenebb amit sok évados sorozatoknál láttam.
Szerintem az íróknak fingjuk nem volt írjanak. Az első fele tipikusan gyenge TVD rész, a vége pedig hát még gyengébb? Teljesen tipikus, de sajnos nagyon sok helyen logikai buktatókkal teli részt láttam.
Spoileresen
Kezdve a harang rengetéssel, a pokolból kimenekült Vikit nem lehet végleg megölni, de sokféleképpen fel lehetett volna tartóztatni, de persze nem mert ez kell a további drámához.
Stefan mártír halála is egésszé komikus, Damon túl éli a tűzcsóvát a szomszéd helységben miközben, Stefan tartja, az akkor “éppen halott” Katherinet, amúgy feleslegesen, mert arra a pár másodpercre be is léphetett volna a Damon mellé. De úgy tűnik itt mégis valami jelentőséget akartak adni a halának, ami végül csak nem jött át. Ezzel teljesen feleslegesnek érzem, amit felépítettek Steroline között.
Ugyanakkor a Bonni Elena “anomáliát” egy mondattal feloldották, ahol külön érdekes volt, hogy Damon nem volt jelen, pedig az utóbbi 2 évad motivációja erre volt kihegyezve. Ezt fokozva, Delena kapott kb 2 röpke jelenetet, majd ugrottak is testvérek és a Gilbert família reunitejához, ezzel teljesen súlytalanná téve az Elena románcot és azt sugallva hogy a végcél nem is az élet, hanem a “túlvilági” bandázás. Itt pedig fel is vetődik, hogy mi is ez a túlvilági téma, amit bemutattak a végén, mert ugye előtte kerültek már annyi helyre és vissza, de érdekes ide sosem, most épp miért. Ja mert hogy vége a sorozatnak.

majsz - 2017. 03. 12. 11:11

Rém gyenge évadzárás, talán egyik legötlettelenebb amit sok évados sorozatoknál láttam.
Szerintem az íróknak fingjuk nem volt írjanak. Az első fele tipikusan gyenge TVD rész, a vége pedig hát még gyengébb? Teljesen tipikus, de sajnos nagyon sok helyen logikai buktatókkal teli részt láttam.
Spoileresen
Kezdve a harang rengetéssel, a pokolból kimenekült Vikit nem lehet végleg megölni, de sokféleképpen fel lehetett volna tartóztatni, de persze nem mert ez kell a további drámához.
Stefan mártír halála is egésszé komikus, Damon túl éli a tűzcsóvát a szomszéd helységben miközben, Stefan tartja, az akkor “éppen halott” Katherinet, amúgy feleslegesen, mert arra a pár másodpercre be is léphetett volna a Damon mellé. De úgy tűnik itt mégis valami jelentőséget akartak adni a halának, ami végül csak nem jött át. Ezzel teljesen feleslegesnek érzem, amit felépítettek Steroline között.

Bee - 2017. 03. 12. 17:04

Szerintem is gyenge volt és kiábrándító.
@majsz
Mindegy, hogy belépett volna a másik szobába Stefan otthagyva Katherinet vagy nem mivel a gyógyírt már beadta Damonnek szóval pár hét alatt utolérte volna a 171 éve és ugyan úgy meghalt volna.

Anni - 2017. 03. 12. 17:19

Na akkor lehet egyedüli leszek de nekem tetszett a zárás. Nyilván nem egy Lost féle komoly finálét kaptunk.. érzékelhető volt, hogy rohantak a dolgok és nem volt idő mindenre amit sajnálok.. de szerintem amit kihoztak belőle rendben volt, még akkor is ha Elena szinte felesleges volt és tök idegennek hatott. Kellett pár zsepi is de biztos azért mert az elejétől Stefan volt a kedvencem :)

8 év hosszú idő és végigkísérte ezt a szakaszt az életemben a VD. Érdekes, hogy mennyire hozzá tud nőni az emberhez egy sorozat.. Volt, amikor temettem az 5-6 évad körül de végül kitartottam mellette és nem bántam meg. Egy biztos, sose felejtem el ezt a sorozatot és a szereplőket se :)

Alex M - 2017. 03. 13. 00:01

Szerintem olyan csopogos volt mint amire szamithattunk de nem ertem a veget…
Ha Stefan meghalt es megjelenik mint szellem ugyanugy mint mindenki,ha a vegen a Damon atoleli es elsetalnak akkor most Damon is hallott?😮

Ennn - 2017. 03. 13. 00:44

Hát ez a zárás volt az eddigi egyik leggyengébb zárás amit láttam valaha.
Csak azt remélem, hogy Carolinet és a sulit átmentik valahogy New Orleansba…

Anni - 2017. 03. 13. 00:51

Alex M : A végén meghalt Damon és Elena is, miután leélték együtt az életüket és békére találtak a mennyekben Elena a családjával Damon pedig Stefannel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz