login |

Pilot: Clique

2017. 03. 10. 14:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Angliában már megint egy komolyan vehető, fiatalokkal foglalkozó sorozattal próbálkoznak, ami esetében plusz lehet, hogy a Skins-írószoba egyik tagjától érkezik, olyantól aki a későbbi évadokon dolgozott. Mondjuk ezúttal egyetemi helyszínt kaptunk és kevesebb játékosságot.

A történet középpontjában egy női baráti pár áll, akiknek barátsága a gyerekkorukban kezdődött. Az egyikőjük tipikus no fun-típus, a másik pedig ennek szinte az ellentettje, a mindenbe belekeveredő szabadabb vérű. Az első évüket kezdik az egyetemen, és a pilotban konkrétan azt látjuk, ahogy a kispályás bulikból valami elit körbe sodródnak.

Mármint röviden tényleg így tudnám összefoglalni, pedig a Clique igazából szólni is akar valamiről a bulik mellett, és eléggé sötét helyekre fog menni a történetével majd. Egyelőre annyit láthattunk, hogy a két lány egy bulin kiszúr egy klikket, olyan lányokat akik összetartanak és valami más sugárzik belőlük.

Később kiderül, hogy mindegyik különlegesebb lány egy furcsa, feminista elveket tartó professzor gyakornoka, és természetesen a főhőseink is megpróbálnak bekerülni közéjük. Na, ezeken a karaktereken, és a vezetőjükön át jó pár kérdés előkerülhet a női ambícióról és barátságról (ami sokszor nem a legerősebb), esetleg még a feminizmusról is, méghozzá kritikus nézőpontból. Ráadásul mindezt egy teljesen női írógárda tollából.

A legnagyobb gondom a Clique-kel, hogy valahogy sterilre sikerült a pilot, néhol már-már művire. Mármint értem, hogy az elit külvilág felé mutatott tökéletes arcát akarták szimbolizálni ezzel, ami kezd is repedezni a rész vége felé, viszont nem érzékelhető, hogy miért pont ez rántja be a két lányt. Nincs intoxikáló hatása a buliknak amikben részt vesznek, sem az összetartó gyakornokoknak. Nem látni, miért lenne annyira fontos közéjük tartozni.

Mindezek ellenére a Clique végre egy olyan angol pilot volt, amiben ismét éreztem valami pluszt, nem pedig pofára esést produkált, mint a Gap Year. Legyen olyan 6/10, de az úgy, hogy 4/10-es kezdésről ment folyamatosan felfelé a játékidő során, szóval megvolt az epizódon belüli javuló tendencia.

7 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2017. 03. 10. 16:58

Kicsit lassan indult be, de a végére rendesen felpörgött. Először azt hittem, arról fog szólni, hogy a két penészvirág be akar kerülni a pompom-csapatba, de itt sokkal komolyabb a dolog. Feminizmust nem igazán éreztem eddig a történetben, inkább azt a fajta kiszolgáltatottságot, mint a Girlfriend Experience-ben, de itt az öngyilkosság vagy annak látszó gyilkosság még tovább súlyosbítja a helyzetet. A téma érdekes, a szereplők jók, nálam biztos nézős.

kieten - 2017. 03. 12. 18:43

“viszont nem érzékelhető, hogy miért pont ez rántja be a két lányt” csak az egyik lányt rántja be másik gyorsan rájön, hogy nem a legjobb közösség. Én azt nem értettem, hogy-hogy csak lányok voltak az órán, teremben.

freestyle82 - 2017. 04. 10. 12:29

Ma ejjel kerult fel hbo tarba(tudom, nem hbo-sorozat, de van olyan kategoria is, h egyeb gyartasu sorik)

A pilotot meg is neztem es eleg jo volt, eddig 3 resz kerult fel, azt hiszem 6 reszes az evad.

Az angoluk meredek, szoktam erteni az amcsi es brit akcentust is, hat ennel bajban lettem volna felirat nelkul:)

freestyle82 - 2017. 04. 21. 00:40

Eleg jo meg mindig, nem rengeti az eget, de siman megnezem mar az evadot, 2 reszem van meg.

Az 1×04-ben a resz vegi “jelenet” jo volt, innen folytatom az otodik resszel pillanatokon belul.

Nikolka - 2017. 05. 11. 02:21

Eddig 2 részen vagyok túl. Aki végignézte megírná, hogy lezárt-e az évad.

Amúgy tetszik. Érdekes. Bár fura ez a csicsás világ egy Brittaintől :) Messze kanyarodott a Skinstől.
A sorozat nekem kicsit amúgy a HTGAWM-et jutattja eszembe.

Ferike - 2017. 05. 11. 20:42

Daráltam,nekem nagyon tetszett.Az évad nincs lezárva.Szerintem lesz folytatás,én legalábbis örvendenék neki :)

Raisen89 - 2019. 01. 22. 17:51

Ha úgy vesszük, ráfoghatjuk, hogy le van zárva az évad. Max hagytak kiskapukat nyitva, hogy folytatni lehessen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz