login |

Man Seeking Woman: vége a 3. évadnak

2017. 03. 16. 19:22 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly a Veep-nél írtam, hogy az 5. évadjával bekerült minden idők legjobb sorozatai közé. A Man Seeking Woman pedig a 3. szezonjával lett minden idők egyik legjobb komédiája nálam. Leírhatnám, hogy mennyire bődületesen kreatív és vicces továbbra is a sorozat, mennyire tele van zseniálisabbnál zseniálisabb ötletekkel, örökre maradandó jelenetekkel, de csak magamat ismételném.

(Helyesbítek, “magunkat”, mert már hárman is írtunk róla, ld. korábbi posztjainkat: pilot, első 3 rész, a 9,5/10-es rész, 1. évad vége, 2. évad, 3. évad eleje)

A gond csak az, hogy évadzárós írásnak vagy a nézők számára ismételgetnék poénokat, hogy összekacsintsunk cinkosan (emlékeztek arra, amikor…?), vagy pedig szuperlatívuszokat pufogtatnék ajánlásképpen a nemnézőknek, amikkel semmire sem mennének, hiszen elég szubjektív a dolog, másrészt írásban képtelenség átadni azt, hogy mi is olyan jó a Man Seeking Woman-ben.

Így hát marad az, hogy a 3. évadot fejtsem meg, hogy miért pont ennél mondtam azt, hogy mese nincs, a sorozatnak ott a helye a legjobbak között. Választ biztos, hogy nem tudok adni.

Hiszem, hogy nem (csak) az döntött, hogy ezúttal valamivel átívelősebb volt a sztori, hiszen eddig is folyamatában láthattuk a dolgokat. De az tény, hogy a mostani egy sokkal hosszabb folyamatot mutatott be, a megismerkedéstől egészen az esküvőig tartót – mindezt a szokásos módon, egy-egy buktatót kipécézve, és azt a végletekig felnagyítva.

Katie Findlay behozása persze abszolút főnyeremény volt, végre nem ölték meg, mint más sorozatokban (nekem mindig is Rosie Larsen marad a The Killing-ből), mondhatnám azt is, hogy nagyon élt (de tényleg, annyira pozitív volt a stílusa), és bár a korábbi barátnők között is voltak emlékezetesek, a Josh-t feltétel nélkül szerető karaktere nagyon sokat hozzátett az összképhez.

Persze a többiek is hozták magukat, Mike és Liz továbbra is a két kedvenc komédia-sorozatos mellékszereplőm, bár az is igaz, hogy a szülői frontért sosem fogok annyira rajongani, mint kéne. Idén is akadt pár jól eltalált vendégarc, bár azt sajnáltam, hogy Lucy barátai eléggé színtelenek maradtak egy-két kezdeti felvillanástól eltekintve.

Az a legnagyobb erénye a Man Seeking Woman-nek, hogy annak ellenére, hogy akár szkeccskomédiaként is megvalósítható lenne (és akkor lehet, hogy nem lennék oda ennyire), van valami benne, hogy helyt áll önálló sorozatként. Arról nem is beszélve, hogy bár a sokszor egypoénos szituációkból szokás szerint kisajtolnak mindent, sikerül a legtöbbször akkor abbahagyni mindezt, amikor még működik a jelenet, ritkán viszik túlzásba azt.

Hogy ne csak pozitívumokat mondjak, azt el kell ismernem, hogy az utolsó 3 rész, bár nyilván voltak benne nagyon jól sikerült jelenetek, nekem kevésbé jött be, mint az első hét (főleg a 3×08 lógott ki) – talán az erősebb szülő jelenlét volt az oka? Nem tudom. Még így is nagyon jó részek voltak persze – kicsit WPP-nek hangzik, hogy azért húzom a számat, mert kevésbé csápoltam és tapsikoltam a nézésük közben.

De persze mindez nem osztott vagy szorzott a 3. évad megítélésében, a Men Seeking Woman frenetikus volt. Nem sok sorozat képes belőlem hangos reakciókat előcsalni belőlem éjszakai nézés közben. És itt még véletlenül sem röhögésre gondolok, hiszen az komédiák esetében természetes (kell, hogy legyen), hanem mindenféle más hangeffektre, elismerést sugárzó gesztusokra, esetleg kézbe temetett arccal történő üvöltésre.

Hogy mi lesz a sorozat sorsa, még nem tudni. Le van zárva, mint eddig is, hiányérzetünk nem lenne, de ettől még a 4. szezonra adná magát az új, eddig totál kiaknázatlan tematika, még akkor is, ha a sorozat címe így érvényét veszítené.

Ha pedig mégis kasza lenne (nézettség nincs, és sajnos más FX-sorozatokkal ellentétben erről nem nagyon beszélnek a nézők és a kritikusok), akkor egy örökbecsűvel búcsúzok a sorozattól:

11 hozzászólás Ne habozz!

P Ewing - 2017. 03. 16. 19:55

Nekem épphogy nem annyira tetszett ez az évad, persze ez csak annyit jelent, hogy a szokásos 9,5 pont helyett 9 volt.
Az a véleményem, hogy a Silicon Valley mellett még mindig ez a legjobb komédia, ami manapság megy.

GeoCucc - 2017. 03. 16. 20:15

Nekem is a 3×08 tetszett legkevésbé (utána meg a 3×02), úgy tűnt hogy mindenképp akartak egy Liz-centrikus részt most is, de nem is Woman Seeking Man lett a címe, meg hát nem is keresett benne férfit. Vagyis hát az apját igen, de azért az más volt, plusz kihagyott ziccernek éreztem, hogy Josh-sal nem találkozott, miközben ennyire ügyeltek rá, hogy hasonlítson a két színész. A rész utolsó harmadát meg kifejezetten gusztustalannak éreztem.
No de most így hülyén néz ki, hogy ennyit panaszkodok egy rész miatt, miközben a sorozat nálam is bőven all time favorite, a többi epizód hozta az egyenletesen magas színvonalat. És nem is nevettem, egyszerűen csak végig a számat tátottam a kreativitás miatt. Nálam az eljegyzés-jelenet volt a csúcs, de most is csak úgy repkednek a fejemben a jobbnál jobb részletek, amelyek lenyűgöztek vagy amelyekkel azonosulni tudtam.

LoGi - 2017. 03. 16. 20:44

Tetszett, hogy tovább léptek az első 2 évad tematikáján picit, Lucy karaktere fasza volt végig, a sorozat humora pedig nem változott közben. Mindig szívesen néztem a heti részt, sose maradtam le vele, ami önmagában már eleget kell mondjon ennyi nézni való mellett. Ha valaki komédiát akar nézni, és nincs baja az agyament humorral, akkor ezt nem igazán lehet megkerülni, legjobban talán a Rick and Mortyhoz tudnám hasonlítani, csak nyilván a 2 eléggé különböző stílusú.

pody - 2017. 03. 16. 20:49

Szamomra teljesen erthetetlen, hogy mennyire alulertekelt sorozatrol van szo. Ha holnap kaszalnak, kb alig hianyozna par embernek es a kritikusok, dijatadok is messze kerulik. Pedig nalam is mindenidok legjobbjai kozott van. Mondjuk mar elso evad ota ott van.

Hiroshima32 - 2017. 03. 16. 21:47

A tökéletes 20 perces, imádom és nehéz lesz kibírni a következő évadot, ha pedig kaszálják, akkor a szívem szakad meg, jó lehetne mondjuk egy Liz-központú negyedik évad.

zolkó - 2017. 03. 16. 21:51

Nem nagyon akarom elhinni, hogy egy ilyen kreatív humorral dolgozó, néhol elvetemült, néhol nagyon is aranyos sorozatnak alig van nézettsége. :( Nyilván rétegcucc, meg FXX, meg lehetne keresni az okokat, mindegy is. Én imádtam ezt az évadot is mindenestől. Bízom benne, hogy lesz 4. évad is!! Az utolsó képért pedig köszi winnie, most percekig ezen fogok vinnyogni megint. :DDD

Thrasher - 2017. 03. 16. 22:27

Sajna nekem jóval kevésbé tetszett ez az éved.
Talán kicsit szokványosabb lehetett most a humor? Nem tudom.
Legjobban tavaly is az egyik Britt Lower-központú epizód lógott ki lefelé, és idén is.
Főleg azért is tűnt gyengébbnek a 3×08, mert előtte az eljegyzős rész viszont SZUPERÉDES volt <3

Anthonz - 2017. 03. 17. 12:20

Nyilván a sajátos humor miatt egy idő után érezni bizonyos szintű ismétlődést, de azért még mindig vannak jó részek, pillanatok.

A Lucy csaj annyira édi, ha csak 1-2 részben szerepelt volna én nem tudom mit csinálok.

Legjobb jelenet a “lánykérés”, na azon egyszerűen szétestem, meg kellett állítsam és vagy 10 percig azon röhögtem, óriási!
A folytatás meg tényleg nagyon cuki, nagyon tetszett.

FrankLuck - 2017. 03. 19. 17:40

Nálam is a harmadik évad emelkedik ki, egyszerűen zseniális pillanatokat hozott. Lucy remek választás volt, hiszem, hogy az ő karaktere emelte egy szinttel magasabbra a lecet (legalábbis nálam). Lucy képzeletbeli barátai (éa a javasolt fél Xanax) + a lánykérés ezredszerre is visítva röhögős.

Riggins - 2017. 03. 21. 13:45

ezt vártam minden héten a legjobban az elmúlt időszakban.

Edrick - 2018. 03. 23. 04:16

Hát, ez elképesztően bejött. Enyhén szólva. Mármint az első évadnál még kicsit rezgett nálam a léc a durvább poénok miatt (mondjuk Tanaka annyira beteg volt, hogy azon nem tudtam nem röhögni), de az eszméletlen kreativitás miatt maradtam, és azt kell mondjam, ritkán ül ki sorozatkor annyira széles mosoly az arcomra, mint most. Egyszerűen elképesztő. Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de basszus.. A második évad már nagyon tetszett, a harmadik meg egyenesen telitalálat. Katie Findlay minimum minden második mosolyán elolvadtam, annyira aranyos volt. Pedig Tanaka után pont ezt nem gondoltam volna soha: hogy azt fogom mondani, “aranyos”. Megmaradtak a számomra durvább poénok is, de annyira jól variálták a Lucy-tól áradó kedvességgel, hogy ez egy váratlanul új szintre emelte a sorozatot. (Az eljegyzés engedélykérős részén egyszerűen szakadtam.) Jó, persze, őt se kellett félteni, de az már tényleg csak plusz volt, hogy sikerült őt is olyan őrültséggel felruházni, amelynek köszönhetően az első pillanattól fogva beleillett a sorozat világába.

Szóval, huh, le a kalappal. És bakker, hogy milyen őrült elszálltsággal tudtak már teljesen valós problémákat elemezni? A kopaszodástól kezdve, a pilot vakrandiján, egy üzenet elküldésének problematikáján, vagy éppen a “tekerjük vissza az időt, és javítsuk meg a múltat”-on át.. a párkapcsolati problémákig szinte minden volt itt.

Tényleg nagyon megszerettem, na. Különösen ezt a harmadik évadot. (És az utolsó kép mint szöges ellentéte a pilot első jelenetének, ah. *szipp* Szép, kerek egész, és meg lesz ez még nézve párszor. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz