login |

Love: a 2. évad

2017. 03. 19. 21:40 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Nemcsak “kezdett”, hanem “véget is ért” a teljes szezon, mivel a Netflixen megy. Szóval múlt pénteken az egészet feldobták a netre, hogy nekieshessünk a magunk tempójában. Nekem most így sikerült, bár nagyjából ismét csak egy hétvége volt, mint az első szezon. Főleg, mert a kezdés nagyon fájt.

Ugye a Love egy szerelemről szól, vagyis… nagyjából így lehet röviden összefoglalni. Tavaly összeismerkedtek a főszereplők, idén pedig próbáltak a rengeteg beidegződésen át eljutni egymáshoz és a tényleges felnőtt párkapcsolathoz. De ez persze rohadtul nem egyszerű, főleg nem 30 fölött, elég sok csomaggal.

Viszont a folytatás kezdete konkrétan borzasztóan kezdett, mivel Mickey-t túlzottan önzőnek állították be. Mármint nem olyannak, aki a függőségei miatt hibázik (mondjuk olyan is volt később és teljesen jól működött a történetben), hanem csak simán rossz embernek láthattuk. És ott még nem is Mickey régi énjének a bemutatása volt a lényeg.

Ezen felül most is durva volt érzelmileg az egész. Ezúttal sokkal kevesebb rózsaszín felhőt kaptunk: az elején még akadtak jó napok, az egyik résznek mintha hasonló is lett volna a címe, de a konfliktusok még mélyebbre mentek, aminek köszönhetően kemény volt néhol nézni.

A belerázódás után viszont idén is olyan erős volt a Love, mint az első évadjában. Mondom, egy kicsit más, szerintem ezúttal erősebb problémákkal, viszont a sorozatos forma miatt kicsit túldramatizált helyzetek mögött is mindig jelen volt őszinteség. És bizony sokszor nem klisés helyzetre futott ki a feloldás sem.

Azt sajnos mindenképp a negatívumok közé kell írnom, hogy a kicsit mellément kezdés után a finálé is gyenge volt. Akadt benne egy olyan “üldözéses” jelenet, amit a rendezője pár év múlva valószínűleg le fog tagadni, és az egyetemeken “így nem szabad!”-jeligével fogják tanítani. Ránézésre a színészek sem tudták, mi volt ott, hiányzott a direction.

A fent említettek miatt viszont most a 8/10 csak épphogy meglett. Szerencsére az utolsó percek, az “ebbe a klisébe tart a sorozat”-felrúgása végül felhúzta az egészet.

11 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2017. 03. 19. 22:21

Az üldözős jelenet tényleg érdekes volt, de nekem ilyen problémám nem volt vele, Mickey furcsaságai miatt valahogy működött, de ha nem is, apróság rengeteg jó dolognak a tengerében. Nekem a kezdéssel sem volt igazán gondom, tetszik, hogy a sorozat nem igazán ugrik át periódusokat, kb. mindent megmutatnak, mindig onnan folytatják szinte, ahol abbahagyták, emiatt is érdekes, mert a pár hónapot, amióta ismerik egymást, gyakorlatilag teljes egészében megélhettük.

Vannak biztos hibái a Love-nak, de elképesztően élvezetes nézni, minden oldala jó, a humor, a dráma, a szereplők, a helyszínek, az írás, a rendezés, nagyon élveztem a második szezont.

Diapolo - 2017. 03. 20. 00:13

Nálam még mindig az egyik legjobb. Kilóra megvettek ezzel a sorozattal.

Anthonz - 2017. 03. 20. 09:08

A fickó rettenetesen irritáló, sokan elvesz az élvezeti értékből..

Réka - 2017. 03. 20. 10:38

megnéztem, de fájt közben :)

meg akarom érteni Mickey-t, de amikor megcsalta Gust, hát, egy rohadt önző, szar alaknak tartottam, aki csak burkolózik a problémáival..

de valsz azért érzem úgy, mert én Gus-szal tudok azonosulni emberileg, és nem Mickey-vel.

az üldözés sz*r volt, én azt szerettem volna, ha Mickey lebukik, vagy legalábbis őszinte lesz.

binczki - 2017. 03. 20. 18:26

A férfi főszereplő miatt nézhetetlen számomra sajna.

Riggins - 2017. 03. 22. 20:11

még csak 2 részt láttam, de akkor nem csak én vagyok kevésbé lelkes a kezdés láttán.

idioty - 2017. 03. 25. 01:42

Az elején én is megijedtem, hogy megint kezdődik elölről, de szerencsére nem. Az évad nagy részét egynap alatt néztem meg. Ez így nagyon tetszett. Amúgy nekem Gus tavalyi kirohanása Mickey ellen a forgatás helyszínén az volt kicsit karakter idegen volt.
Nálam 10/10 az évad. Nekem minden egyes pillanat élvezet. A legjobban amúgy a (tavaly rendkívül idegesítőre sikerült szupersztár) kis színésznőcske kirohanása tetszett a szülei ellen. Azon a ponton nagyon felröhögtem.

Joncsi - 2017. 03. 25. 21:57

Szerintem nagyon szerethető sorozat. Ahogyan az első évadnak, úgy a másodiknak is megvoltak a gyengébb-erősebb részei. Összességében nálam 10/9. Leköt, és akar szólni valamiről de könnyedén.

k.karas - 2017. 03. 27. 00:53

nagyon fasza továbbra is.
valaki más is észrevette, hogy az egész évad egy nagy Uber reklám volt. Egyszer csak észrevettem, hogy mintha minden részben lett volna egy-két mondat amikor megemlítik, úgyhogy elkezdtem figyelni.
Aztán az apuka applikációjának bemutatásánál jöttem rá, hogy ez egy gigantikus product placement. nézzétek vissza a jelenetet, az konkrétan egy átugorhatatlan ad. nagyon zavaró ha felfigyel rá az ember.

vvvvv - 2017. 03. 28. 17:03

Végig néztem, szerintem jóval laposabb volt mint az első évad, sokkal kevesebb poén, nem igazi dramedy inkább sima dráma. Rossz nem volt de én nem ezt vártam, kicsit csalódtam, talán kevesebb rész kellett volna.

Béla bá - 2017. 04. 03. 01:17

kurvára volt ilyen kapcsolatom, mint Gusnak Mickeyvel, amikor eszementen akartam megmenteni valakit, aki egészen jól elvolt az elvonókon, de ülve a gödör alján, basszameg, ez a sorozat annyira elevenembe talált, hogy majdnem felhívtam az illetőt 2 év után :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz