login |

The Walking Dead – 7×14: Csak a köret

2017. 03. 20. 17:49 - Írta: human

110 hozzászólás | kategória: kritika,

A húst ennénk, erre továbbra is a köretet tolják elénk, pedig már csak két rész van az évadból. Valaki szóljon már a TWD készítőinek, hogy ahonnan merítenek, azok művészfilmek, nem pedig popcorn darabok. Mármint tippre az utóbbihoz kéne közelebb állnia a sorozatnak, ha már sokáig az egyik legnézettebb volt, még ha van is benne “filozófia”.

Ezen a héten is tisztán látszott, hogy művészieskedni akartak, hiszen van egy kiképzős montázs videójátékbaa illő hegedűs zenével és nagyon koncentráló arcokkal. Gyorsan le is rombolták az utóbbi hetek jobb részei utáni pozitív hangulatomat, bár nevetni azért tudtam rajta. A tovább mögött már spoilerek is lesznek.

A rész nagyja egyszerűen semmit nem számít. Olyan dolgokat tudtunk meg túlhúzva, amire nem kellett volna ennyi időt pazarolni. Ez nem az a sorozat, meg nem is képesek rá a mostani írók, ez már korábban is kiderült.

Elvitték a dokit, a Hilltop vezetője egy alkoholista és majdnem elszólta magát Daryl és Maggie ügyében, de így is szar dolgokat fog tenni, a falusiak pedig pár nap (hét?) kiképzés után némi önbizalmat szereznek, ami tippre az első lövés eldörrenéséig fog tartani.

Mindezt a már említett művészies cold opennel, ami gondolom a Maggie és a többiek közötti aktuális viszonyokat akarta bemutatni Rosita befutásáig. A gond csak az, hogy mindez rohadtul unalmas volt. Komolyan, ez a legnagyobb baj jelenleg, hogy nincs valódi mélység. Nem azért, mert ilyesmire vágyok, hanem egyszerűen sokszor látni, ahogy izzadnak a készítők, mert tudják, mi kéne oda, de súlytalan a végeredmény. Mert nem képesek jobbra, és ezt ismét bebizonyították. Kéne egy showrunner-csere megint?

Hogy a pozitívumokat is megemlítsem, Daryl bűntudatát elég jól oldották fel a pincében, ahol nem mert Maggie szemébe nézni. Vagyis inkább úgy mondom, hogy végre feloldották, így újra cselekvő módba tud lendülni, amit a rész végén be is lengettek.

Ezen kívül mi volt még? Ja igen, Abraham női szintén megoldottak egy konfliktust, és még csak verekedniük sem kellett hozzá. Kár, hogy egyikük sem igazi mesterlövész, hiszen akkor sokkal türelmesebbek lennének, és legalább lenne esélyük a Negan megölésére irányuló tervükben.

Amúgy ez a Sasha/Rosita-szál engem most rohadtul zavart. Egyszerűen sütött belőle a “csak azért történik, hogy haladjon a plot“-hozzáállás, avagy tologatták az építőkockákat amatőr módon, mert még csak minimálisan sem próbálták meg a csajok puskás tervét hihetővé, véghezvihetővé tenni írásilag. 

Pedig egy balul elsült merényletkísérlet még izgalmas is lehetett volna. Vagy az, ha egy pillanatra is el lehet hinni, hogy komolyan megpróbálják, csak becsúszik valami értelmes fejlemény, ami miatt változik a terv.

És nem, Eugene meglátása nem ilyen fordulat. Mondjuk itt legalább az érdekes lett, hogy a fő hazugunk Negan akar maradni. Ez egyelőre komolynak tűnik.

110 hozzászólás Ne habozz!

Irgum76 - 2017. 03. 20. 18:07

ezek komolyan arra hajtanak, hogy agyf*#%t kapjak a sorozattól
az ismétlés ismétlésének ismétlése
végre kezdtem megkülönböztetni Sasha, Tara, Rosita
hármast akik eddig nekem valami egy csaj volt a háttérben
erre ez pöcsmörgés meg a kizárom a barinőmet a rambózásból
mert annyira összejöttünk az elmúlt pár órában, hogy még azt is megkérdeztem tőle, hogy katona volt-e
mert az az x hónap amit együtt töltöttünk erre nem volt alkalmas
baz vagy negyedórát picsogtak a semmin

egy pozitívuma van a résznek:
Eugene miatt valszeg nyertem egy túró rudit Pipacstól :)

sepörd - 2017. 03. 20. 18:07

évek óta hetiben nézem de most lemaradtam 3 résszel, ott vesztett el mikor Eugen bohóckodott azokkal a plázap.csákkal, na mondom ez minden már csak nem twd.

Enzo - 2017. 03. 20. 18:12

7×14
Összességében azért tetszett a rész:
-Az elején a kis montázs hangulatos lett.
-Jesus és Rosita múltjából is kaptunk némi adalékot a karakterekhez, utóbbinak a “összejövök srácokkal és hasznos dolgokat tanulok tőlük” taktikája egész érdekes volt :D
-Daryl bocsánatkérését remekül oldották meg, kellett.
-Örülök, hogy figyeltek ilyenekre, mint a Rosita-Sasha feszültség továbbvitele, majd feloldása, illetve Eugene fémöntvény-zombis ötletének megvalósítása.

Amúgy tökre elfelejtettem, hogy Hilltop-ban Maggie-t se láthatják meg a Saviorök, nem csak Darylt. Így kisebbfajta csoda, hogy még senki se szólta el magát, főleg nem Gregory. Úgy érzem, az általa kapott kis belépőnek lesz még jelentősége. Eugene jól nyomja, de mondhatta volna a végén, hogy folytatni akarja a beépülést. Vagy…esetleg nem? Erős duplacsavar lesz ha tényleg átáll Neganhoz. Sasha meg nyomott egy Armageddont a végén, kíváncsi leszek meddig jut.

Darabkák:
-Jesusról akkor eddig még nem volt utalás, hogy meleg, nem?
-A láda aszpirin mekkora g*ciség volt. Mondjuk röhögnék, ha valaki rájönne, hogy valami hasznosat lehet belőle készíteni :D
-Gregory amikor mondta Jesusnak, hogy sokan vannak a lakókocsijában, és az tűzveszélyes, hát nem tudtam volna eldönteni, hogy kiröhögjem vagy pofánverjem :D
-Daryl hogy érte őket utol ekkora hátrányból? És miért olyan hú de drámai cliffhangeres befejezés, hogy ott van? :D

winnie - 2017. 03. 20. 18:13

enzo: ő lenne ott?

human - 2017. 03. 20. 18:17

winnie: elvileg ő kell legyen, mármint előtte kérdezte a kis csajt, hogy hova mentek a nők, ami valszeg nem véletlen jelenet, plusz nyílpuska tipikus Daryl dolog. De lehet a NeganDaryl az.

Enzo - 2017. 03. 20. 18:35

“lehet a NeganDaryl az” :D :D
You mean Dwight.
Amúgy végülis nem kizárt, mivel nem igazán érzékeltették, hogy akkor Rosita mennyire messzire futott el… na akkor jó cliffhanger, de az előtte bevágott Daryl-kérdés miatt gondoltam én is, hogy ő az.

pamparam - 2017. 03. 20. 18:39

Annyira tudtam, hogy egy hatalmas bullshit duma volt az, hogy a nagyszünet után majd felpörögnek az események. Ugyanaz a lagymatag, unalmas fostenger, mint már nagyon régóta. A készítők írjanak inkább lányregényt ennyi színpadiaskodással és nyűglődéssel.

Irgum76 - 2017. 03. 20. 18:55

engem az nem hagy nyugodni, hogy mi járhat Sasha fejében?
oké kiakarja nyíni Negant még ha beledöglik is
de az nem jutott eszébe, hogy egy hadseregen kell átverekedni magát valószínűbb, hogy a közelébe sem kerül
és ha saját élete nem is számít neki arra nem gondol mi lesz Alexandria sorsa ha meglátják, hogy onnan való???
ez a csaj mit csinált mikor Negan szétcsapta a pasija fejét?
nem lett volna értelmesebb legalább ketten menni ha már mindketten szuicid hajlamúak?
egy emberéletet megment de kockára teszi egy egész város sorsát ehhh

winnie - 2017. 03. 20. 19:00

Irgum76: ilyen hozzáállással egyébként egyszerűbb lett volna neki lőnie a távcsöves puskával:)

krisz - 2017. 03. 20. 19:03

Az a végén szerintem Dwight lesz. Egyrészt nem szerepelt ebben a részben, de tulajdon képpen mégis a végén, mert az imdb-n ott a neve. Másrészt Daryl a Hiltopp-ban van, nekem legalábbis úgy jött le.

winnie - 2017. 03. 20. 19:05

“mert az imdb-n ott a neve. ”

ez azt jelenti, hogy valaki beírta, aki ugyanúgy nem tudja, hogy mi a válasz – hacsak nem hangzott el. az imdb-n a tévés stáblisták tekintetében elég sok a fals infó. de aki állandó, az mindig rajta van egyébként is a stáblistán.

Irgum76 - 2017. 03. 20. 19:11

na ja
de esetleg várhattak is volna egy másik alkalomra amikor Negan előjön
oké Eugene azt mondta a rádióba, hogy nem jön elő egy darabig
de ha visszamentek volna kajáért napokat is várhattak volna egy tiszta lövésre

abc - 2017. 03. 20. 19:14

Én elgondolkodtam a kaszán, a rész alatt végig azt éreztem, hogy ez csak az időmet rabolja fölöslegesen. A távcsöves jelenet meg annyira fájdalmas volt, hogy az nemigaz. Miért nem tudott lőni? Eugene-nél esetleg megértem, de volt olyan is amikor egy random savior állt csak Negan előtt, sőt szerintem tiszta lövés is lett volna, ha jól tud célozni. De ha el is fogadjuk, hogy nem volt esély lőni, miért nem maradnak ott a toronyban? Negan talán soha többé nem fog kijönni? Ennél jobb esélyük nem lett volna, erre berohannak egy hadsereg közé, ráadásul egyedül a csaj, mert a másikat kizárja… Nem tudom ki írja ezeket a balga történéseket, de már csak felidegesíteni tudnak. Most már remélem gyors halála lesz Sasha-nak, mert az teljesen egyértelmű, hogy nem fogja Negant megölni, kár is a műsoridőt ilyen hülyeségekre pazarolni.

rapguruz - 2017. 03. 20. 19:16

Hát nem tudom én nevettem a bevezető montázson… Miért nem maradtak Sashaek az épületben??

Enzo - 2017. 03. 20. 19:21

@rapguruz: én úgy vettem ki, hogy Eugene mondta hogy hozzanak még zombikat, a környező épületekből (vagy mi), és azért kellett menniük onnan.

ayren - 2017. 03. 20. 19:26

Dög. Unalom. Volt.

Irgum76 - 2017. 03. 20. 19:28

“Miért nem tudott lőni? Eugene-nél esetleg megértem, de volt olyan is amikor egy random savior állt csak Negan előtt, sőt szerintem tiszta lövés is lett volna, ha jól tud célozni”

vagy mozgásban volt vagy Eugene illetve a doki takarásában volt

elvileg tutira kellett volna menniük egy lövéssel
nem kockáztattak inkább biztonságosan megrohamozták az objektumot :)

Irgum76 - 2017. 03. 20. 19:32

Enzo:
nem hiszem, hogy azért mentek volna be hiszen közben besötétedett

Stewe Cross - 2017. 03. 20. 19:54

Elég lapos rész volt, remélem az utolsó kettőt kicsit felpörgetik érdekesebb dolgokkal, amúgy a rész végén a fickó az Dwight volt, hosszabb haja van mint Daryl-nek így meg lehet őket különböztetni.

rapguruz - 2017. 03. 20. 20:06

Szerintem megvarhattak volna az épületben akik jönnek és Simán kilohettek volna őket… Sokkal logikusabb lett volna mint ahogy betamadtak Neageneket…

human - 2017. 03. 20. 20:09

“nem kockáztattak inkább biztonságosan megrohamozták az objektumot :)”

:DD

Irgum76 - 2017. 03. 20. 20:10

Rapguruz:
két lövedékük volt a puskához

bajan122 - 2017. 03. 20. 20:11

Elso alkalom h bealudtam egy reszen. Az hogy ez este 8kor tortent szamomra is jelzes erteki. A ket csaj sztorija halal unalom. Lehetne jo de ahhoz irok kellenenek.

Az izgalmasnak szant jelenetek alatt a zene .. mosolyogtam magamban, hisz nem a zenetol lesz izgalas. Pl ki hitte csak egy pillanazig is hogy Derylt es Maggiet megzalaljak?!?! Vicc.

A Rositat jatszo szinesz es az alkitasa nekem hiteltelen. Egy percig nem hiszem el a szenvedeset sem a depressziv halalvagyat. Ahogy azt sem hogy o barmiben is profi. A csajbol sut az elkenyeztetett plazacica es nem a kulso miatt. Nekem tehenen a gatya esete.

Szoval ez most gyenge volt.

rapguruz - 2017. 03. 20. 20:26

Nem is emlékszem kés is volt náluk igaz?
Na mindegy is már… Nyilván nem véletlen így írták meg a sztorit, de azért mégis….
Durva amúgy hogy már csak két rész van hátra az évadból…

MsSofn - 2017. 03. 20. 20:30

Annyira vártam, hogy történik valami, aztán vége lett a résznek. Ez most annyira meh volt, hogy most először ingatta meg a hitemet a soriban..
-Eugene wtf?! Teljesen érdektelen mi lesz vele, ha meghal hát meghal, ha meg nem akkor elképzelésem sincs mivel lehetne életét lehelni a karakterebe
– Sasha wtf szintén.. Logikátlan lépések, felesleges dráma és buta döntések. Azt hiszem az lesz az alja, ha ezek után életben hagyjak
-Jesus is kapott mélységet (vagyis annak szánt valamit),hogy aggódjunk majd érte az évadzaroban. Csak nem sikerült annyira a dolog.
– A többiek pedig főleg meh..
Túl sok karaktert akarnak most melyiteni a fináléra, de ezzel az egész ellaposodik (halál lottó lesz most is?)
Nem hiszem, hogy ebben a sodrásban el fogunk jutni a nagy csatáig, bár már minden core karakter a harc mellett van.

dbew - 2017. 03. 20. 20:55

hát nem volt egy nagyeresztés
az tuti

Csilla0422 - 2017. 03. 20. 21:05

Ó te… mi volt ez?!
Az első 5 percben azt hittem a sok zene miatt, hogy musical epizód lesz. Már ettől kiakadtam. Aztán a rész végén úgy voltam vele, hogy az lehet érdekesebb és izgalmasabb lett volna.

Jesus meleg… lehet ő lesz Daryl párja? Vagy a finálé egyik áldozata?

Könyörgöm Eugenetól szabadítsanak már meg.

Meglepetés akkor lenne, ha Sasha túlélné. Őt “előkészítették” a távozásra.

Faehren - 2017. 03. 20. 21:10

Én kaszáltam úgy 3 résszel ezelőtt. Annyira vontatott és unalmas, hogy kínszenvedés volt végignézni az évad részeit. Hol a dráma? Sehol… Kifulladt szerintem ez a sorozat, nincs már eredeti ötletük- képregényt nem ismerem, de kétlem hogy ilyen lenne.

Desmond Wallace - 2017. 03. 20. 21:18

Végre jó volt a múltkori rész, erre most megint dögunalommal támadnak az írók.
Lehet, hogy Negant is halálra kéne untatniuk.

Silas - 2017. 03. 20. 21:37

Lehet hülyeséget mondok mert lehet nem így van de miért kap heti kibeszélőt? Én magam se értem miért nézem még de bőven elég lenne a premier, félévadnyitó/záróról meg a fináléról írni

Quantumleap - 2017. 03. 20. 21:42

Enid azt mondja Maggienek meg Darylnek, hogy majd távoltartja a savioröket, amíg ők bent rejtőznek, mert Alexandriába nem ezek járnak. Akkor már többször is voltak ott, mint mi láttuk, hogy ilyen jól emlékszik az arcokra? És az nem tűnik fel nekik, hogy ő régebben nem volt ott Hilltopban?

winnie - 2017. 03. 20. 21:52

Silas: azért kap, amiért a the big bang theory 11. és 12. évados berendelést. mert igény van rá, ld. olvasottság, kommentszám. ha nem lenne igény, akkor nem kapna, mi értetek vagyunk.

(egyébként mindig szeretjük, ha van legalább egy sorozathoz heti rendszeres kibeszélő, hogy ne csak a realitykhez legyen. ez adja magát, de 2 hét múlva reméljük, lesz valami újonc.)

winnie - 2017. 03. 20. 21:57

Quantumleap: egy random ember csak nem fog feltűnni nekik, főleg egy gyerek, azok mind ugyanolyanok:) a “nem ezek jártak ott” tényleg elég lazy írás, teljesen megalapozatlan.

Asszem - 2017. 03. 20. 22:24

“A Rositat jatszo szinesz es az alkitasa nekem hiteltelen. Egy percig nem hiszem el a szenvedeset sem a depressziv halalvagyat. Ahogy azt sem hogy o barmiben is profi. A csajbol sut az elkenyeztetett plazacica es nem a kulso miatt. Nekem tehenen a gatya esete.”

Engem is baromira zavart ez a hűdekemény-és-durcás vagyok nézés, kb. az Anakin Skywalker-t tönkrevágó Hayden Christensen jut róla az eszembe, ott is hasonlót éreztem, nem tömény gyűlöletet, hanem gyerekes durcit.

Ezzel szemben a Gregory-Gavin színészpáros nagyon jót alakított, ott számomra hiteles volt az egész jelenet, főleg a konténereknél.

_Peter - 2017. 03. 20. 22:29

Én is untam, egyetlen érdekesség Eugene a végén. Annyira felesleges ennyi részes évad, ha ennyire képtelenek értelmesen kitölteni az időt. Sok lassú művészkedés, vontatott párbeszéd a semmiről rémes színészekkel, semmi hangulat még az izgalmasnak szánt jelenetek is annyira gyengék: ki izgult Richonnért múltkor vidámparkban és most Marylért a pincében? Hogy Gregory kacérkodik az árulással?
Olyan faék egyszerű sztori WC-n ülve TV műsorújság szintű három mondatos leírásból 99%-ban képben lennél. El nem tudom képzelni a Talking Deadben mégis miről beszélnek. Ezt a hetek óta készülő Abraham özvegyei magánakciót is képesek voltak dögunalmasra megírni egész eddig lelkiztek duzzogtak, tudtuk eredménytelen lesz nem is ez a gond, de még magát az akciót is végig duzzogták, lelkizték. Reméltem amikor húzták egymás haját veszekedve melyikük öli majd meg Negant egy zombi megharapja őket közben és ennyi volt a küldetésük. Évadonként van 2-3 jobb rész, többi minősíthetetlen amit az írók művelnek. Hetente nézve főleg kiütközik, darálva talán egy fokkal elviselhetőbb lenne a tempó.

“miért kap heti kibeszélőt?”

Hogy tudjunk panaszkodni és nevetni. Engem a sorozatnál már jobban érdekelnek a mémek és poénok.

Quantumleap - 2017. 03. 20. 22:30

Asszem: Gavin?

Asszem - 2017. 03. 20. 22:33

Quantumleap: Simon-t akartam írni, elbasztam, de Gavin is jó színész, nekem ők ketten hiteles gonoszok és talán félelmetesebbek is, mint Negan.

Quantumleap - 2017. 03. 20. 22:37

Asszem: Ja, csak mert már azt hittem, elkerülte a figyelmemet valami.

Vajon az évadzáróban megmurdél valaki nevesített szereplő Neganéktól?

Asszem - 2017. 03. 20. 22:42

a klifhenger után a következő évad elején majd kiderül… :)

Bad Land - 2017. 03. 20. 22:56

Trevor a Gta V-bol sokkal hitelesebb lenne mint Negan,marmint fonoknek. Egyszeruen szintekkel jobban es hihetobben jatszik.
A resz maga lagymatag volt.
Par resszel ezelott egy egesz autopalya volt tele Saviorokkel,most ket Rambone bemegy a hatso udvarra,a legjobb sniper ponthoz es komolyan senki arra se jar.
Orseg,csapdak,zombi biztonsagiak,senki sehol.
Amikor random savior-ok voltak Negan elott,legalabb lohettek volna,ha jol eltalalja talan at is ment volna az egyiken es Negant kinyirtak volna.
Aztan tok logikusan 2-en vannak mondjuk 100 ellen,de ez tul jo arany,az egyiket zarjuk ki … gyakorlatilag biztos a kudarc.
Ha az irok tokosek lettek volna,egy rpg-vel mentek volna,celozni felesleges lett volna, ertem en hogy ott volt Eugene meg a doki de akkoris felkellett volna ebreszteni a nezoket.
Elindult az egesz a lejton,s vilagrekordokat dontogeto sebeseggel.

Bad Land - 2017. 03. 20. 22:58

Bocs a duplaert.
Egy szimpla drotkerites elott ugy allt Rosita mintha a kinai nagy fal lett volna elotte,siman megmaszhato marmint ha olyan nagy tulelo katona.
Amugy Sasha mit csinalt azzal a keritessel hogy osszefort?

_Peter - 2017. 03. 20. 23:11

Bad Land – 2017. 03. 20. 22:56

Igazából az egész Rosita-Sasha témához nem lehet hozzászólni érdemben olyan gyenge. Erőltetett szenvedős sztorijuk és a színészek is. Emlékszünk amikor még például Andreát tartottuk idegesítőnek? Hát ő egy tutin megírt karakter Emmy díjas alakítással Rositáékhoz képest. Ide jutott a sorozat.

Irgum76 - 2017. 03. 20. 23:22

Bad Land:

“Amugy Sasha mit csinalt azzal a keritessel hogy osszefort?”

vas u alakú biciklizárral lakatolta le
mert volt nála…

Lilia - 2017. 03. 20. 23:57

Tippre Daryl csúnya szenvedős halált fog halni a segítség közben (ha ő az és nem D) és a két csaj megmenekül.

Hegedda - 2017. 03. 21. 00:05

Rég pörgettem ennyit egy részen.
Inkább kolbászolnának valamerre ezzel is tágítva a világot, de ez a toporgunk, mint a szarógalamb ettől agysorvadást lehet kapni, “we are the walking dead” nemhiába mondta Rick koma.
Ennyi zsibbasztóan következetlen karakter nem is tudom hol volt még…
Jézus meleg, kíváncsi vagyok meddig kell várni az amerikai valláskárosultak nyilatkozatára :D

fireblade"pistike" - 2017. 03. 21. 00:15

tingli-tangli rész, nyavajgással..meg semmivel
ez is megvolt..

Pipacs - 2017. 03. 21. 01:02

Irgum76 – 2017. 03. 20. 18:07

:) Évad végéig várjunk ezzel a biznisszel, de igen, most Neked áll a zászló…:) fireblade”pistike” lóg már egy túró rudival nekem, mert azt a fogadást én nyertem, de mostmár kivárjuk a finálét. ;)

winnie – 2017. 03. 20. 18:13

Én is visszapörgettem, de még egy nyílpuskás fickó, ilyen hajjal és ilyen morc beállással a világon nincs, szóval ő lesz az. :D

“Eugene mondta hogy hozzanak még zombikat, a környező épületekből (vagy mi), és azért kellett menniük onnan”

Ez végre egy használható indok lenne, mert amúgy tényleg baromság volt az egész, tudtuk, hogy úgy se lövik le, akkor miről szólna a finálé?

“Lehet, hogy Negant is halálra kéne untatniuk.”

Ott a pont! Fegyver, lőszer úgyis kevés van. :D

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a múlt heti remek rész után egy nagy nulla volt, tele számomra érdektelen szereplővel. Egyedül a kamrás rész ért valamit, imádom Darylt, amikor elérzékenyül. <3

fireblade"pistike" - 2017. 03. 21. 01:43

Mindig megfizetem a tartozásom
vagy ezt már mondta valaki? :))

Nofearthewalkingdead - 2017. 03. 21. 02:57

Amikor megláttam, hogy Maggie meg Hilltop, hirtelen arra gondoltam, inkább csinálok valami mást, de már olyan kényelmesen feküdtem, hogy inkább maradtam.
Aztán meg örültem, hogy egy kicsit beindulnak az események, de persze csak úgy tűnt.
A Savior-ok érkeztével aztán felocsudtam kicsit.
Valahogy az ő szereplésük érdekesebb, mint a többieké (na nem azoké). Ez a kisNegan vezető Simon is nagyarc milyen pofákat vágott már :D De azt továbbra sem értem, hogy az öreg Challenger professzort miért nem váltották még le egy nyisszentéssel. Eniid meg miért hagyta magára szegény Carlt? Így a pubertás küszöbén, főleg úgy, hogy nem sok tinicsaj mászkál arrafelé. :)
A rambocsajok akciója még érdekes is lett volna, de szerencsére nem lett az.
“Kár, hogy egyikük sem igazi mesterlövész, hiszen akkor sokkal türelmesebbek lennének, és legalább lenne esélyük a Negan megölésére irányuló tervükben.”
Ez nagyon nagy szöveg volt és igaz is teljesen :D
Az pedig abszolút logikátlan, amit Sasha csinált, amikor Rosita ötlete volt az egész. Tippre vagy kaja lesz, vagy feleség. :D
Nem beszélve arról, hogy ezzel veszélybe sodorja az otthoniakat is.
Amúgy mennyire tuti, hogy a végén az Daryl és nem Dwight?
Ő ráadásul még ismeri is Rózsikát.
Ja és végre megoldódott a központi rejtély, amin annyit rugóztunk, “tartalék Dr. Carlson”. Nem csak, hogy vicces szófordulat, de még teljes mértékben igaz is, hiszen tesók. :)
És az eheti kérdés : Jesus meleg?

Laja - 2017. 03. 21. 03:14

Azt nyilatkozták a készítők, hogy brutális lesz az évadzáró, ez ad reményt. Akkor komoly intenzitásváltás lesz, mert az eddigiek alapján csak azt tudnám elképzelni, hogy az évadzáróra esetleg megszerzik a fegyvereket, és megállapodnak, hogy elindulnak Negan felé.. A következő évad 1-3. részében úton vannak, stratégiákat dolgoznak ki, a 4. részben valami totál más szál, az 5. rész végén pedig megkezdik a támadást.. Vagy a következő évad végén..

human - 2017. 03. 21. 03:41

Laja: mindig ezt nyilatkozzák, a félévadzáróra is elsütötték :D

winnie - 2017. 03. 21. 04:51

és azt is nyilatkozták, hogy nem lesz cliffhanger, mert nyilvánvalóan azt szűrték le a 6. évados fináléból és a felháborodásból, hogy a közönség utálja a cliffeket, márpedig ők nyilván inkább a nézők kedvében akarnak járni, mintsem saját elképzeléseiket valósítják meg.

Nézőke - 2017. 03. 21. 04:55

egy észrevétel:
Simon meg az a húsz másik,odamenne egy random hilltop lakóhoz,és egyet rándítana a szemöldökén,az meg bizonyosan összefosva töredelmesen bevallaná,hogy a terhes nő miatt ne vigyék már el az orvost, meg az íjásszal is kezdeni kéne valamit,mert sosem fürdik.

Szóval ott vannak vagy 80an,és mindenki tudja,hogy Maggie + Daryl + fegyverkezés van, de olyan kiváló közösséget alkotnak,hogy egy emberként tartják a szájukat… nagyon hihető.

:D

bajan122 - 2017. 03. 21. 05:41

Az Eugene szal szerintem semmi csavart nem tartalmaz. Atallt es kesz, ami raadasul logikus lepes is reszerol. Mar eleve Rickekhez is ilyen cellal (vedelem es megbecsules) csatlakozott. Ezzel szemben a kettos ugynok szerep nagyon tavol all a karakteretol. Gyenge mind mentalisan mind fizikalisan mikozben Nagen meg pont a megtores es sorbaallitas mestre, ebbol szarmazik a hatalma. Ha kiderul hogy Eugene csak megjtzotta magat az szamomra nagy minusz lesz.

A hilltop-i fonok, Greagory-nal egy ilyen kettos szerep mar jobban jonne ki. Az onkarakterebol siman kinezem hogy csak atveri Simont. Ez az elnagenesedes epp azert hiteles mert tenyleg benne van a karakterbe az arulas lehetosege es Simon is pont ezert hisz neki. En inkabb innen varom a csavart.

Bagosz - 2017. 03. 21. 08:36

Eugene majd a döntő pillanatban fog segíteni a régi társainak oszt meghal (mondjuk ez eléggé sablonos).Jobb is így, hogy belül is van,illetve lesz szövetségesük.Még ha most még nem is mer segíteni.

Quantumleap - 2017. 03. 21. 08:50

Ja, és egy ilyen beköpés még nyilván követelne 1 vagy 2 további hilltopi életet, tehát már csak ezért sem logikus, hogy valaki erre vetemedjen.

Quantumleap - 2017. 03. 21. 08:54

Nézőke: Szerintem senki nem olyan naiv közülük, hogy azt higgye, hogy ha önként spiclivé válik, akkor azt majd Neganék busásan megjutalmazzák. És nyilván tudnak a Spencer-dologról is. És egy ilyen beköpés még nyilván követelne 1 vagy 2 további hilltopi életet, tehát már csak ezért sem logikus, hogy valaki erre vetemedjen.
Maggie szülése meg végülis símán lemehet orvos nélkül. Valószínű így is lesz.

Morgan - 2017. 03. 21. 09:50

Szásának bűntudata lett mert rájött hogy Rozi egyetlen igazi szerelmét vesztette el míg ő csak egy pasit akivel jól érezte magát ezért aztán úgy döntött egyedül is meg tudja adni magát a szévjöröknek mert tuti az lesz hogy megadja magát amint elegen körbeveszik.
Már az alapötlet elég ostoba volt, de sikerült még nagyobb hülyeséggé változtatni az akciót.

Beregi Attila - 2017. 03. 21. 10:04

érdekes, mert nekem tök tetszett a rész, sok jó feszült jelenet volt (jó zenei aláfestéssel)

nekem is az az egy dolog érdekes sasha akciójában, hogy ez a rambó módszer mire jó… még ha meg is öli negan-t, tuti revansot vesznek, és így, hogy sasha-ék nem szóltak jóelőre, hogy mire készülnek, hilltopnak nem sok esélye van rendesen felkészülni

Smithy - 2017. 03. 21. 10:10

Csatlakozva az “első rész volt, amin elaludtam” témához, nekem az előző volt rész az első, amin sikerült bealudni :D Ez se volt túl izgi, de érdekelt annyira, hogy figyeljek rá. Azt azért hozzá kell tennem, hogy a TWD volt az első sorozat, amit néztem, emiatt mindig valamennyire a kedvencem fog maradni… Azóta belevetettem magam a sorozatok tengerébe, de csak a (számomra) jobbakat néz(t)em, Breaking Bad, SOA, Fargo, Bates Motel,Banshee. Horror témát eleve nagyon kedvelem, így tökéletes sorozat lehetne számomra a TWD, de folyton elcseszik az írók. Nem elég, hogy sokszor feleslegesek a párbeszédek, de nagyon lassúak is, mintha direkt lassított felvétel lenne. Egyáltalán nem értem ebben mi a koncepció, és hogy gondolják, hogy ez bárkinek tetszik. Szerintem emberek 99%-a azt mondja erre, hogy gyerünk már, nyögd már ki és pörögjünk tovább… Sok a logikátlanság is és írói bénázás, de mindezeket még be is nyelném, ha a párbeszédek pörgősebbek lennének. Minden esetre én nézni fogom, amíg megy :D

seven - 2017. 03. 21. 10:18

Asszem újra bebizonyosodott az, hogy a TWD írógárdájának a nőnemű karakterek írása hatalmas problémát jelent.

Rosita és Sasha szenvedését kihúztak egy egész évadra. Elképesztő önismétlő szarkavar volt az egész, de még ezen az epizódon belül is. Meg akarok halni, menjük, meg akarok halni, menjünk, csúnya arcot vágok grrrrr

Sajnálom a Rositát alakító színészt, mert ebben az évadban folyamatosan ugyanazt a >:( képet kellett vágnia.

Sasha mondjuk már öreg motoros ilyen szempontból, kb mindenkit elvesztett akit fontosnak vélt, de kb mindig ugyanúgy reagálta le, szóval nem volt benne semmi érdekes. Úgyhogy a halála (már ha meghalt, de gondolom) hatalmas megkönnyebbülés lehet mindenkinek.

Aztán ebben az epizódban emlékeztettek az írók hogy létezik Maggie is. És hogy ő most fontoskodik. Persze ez krvára nem látszik, meg úgy nem is nagyon érdekes, de mindegy, legalább csinál valamit.

Ja, és ez nem ehhez az epizódhoz tartozik, de amit Michonne-al művelnek az írók, az is elég vicces. Egy alapvetően érdekes karaktert leredukáltak fuckbuddy-nak.

Alapvetően hatalmas hiba volt Abaraham-ot kinyírni, mert egész egyszerűen hiányzik egy karakter ami tényleg egy KARAKTER, és visz némi színt a sorozatba. A jelenleg élő karakterek nagyrésze egy érdektelen massza, ami csak lopja a jeleneteket attól a pár karaktertől akit szívesen nézne az ember.

Azt hiszem nagyon ráfér erre a sorozatra egy soft-reboot, valami olyasmi ami a 4. évad elején történt.

winnie - 2017. 03. 21. 10:24

“Sajnálom a Rositát alakító színészt, mert ebben az évadban folyamatosan ugyanazt a >:( képet kellett vágnia. ”

ebben csak az a rossz, hogy christian serratos gondolom, nagyon büszkén nyilatkozik arról, hogy mekkora kihívás az egész neki, és milyen jó irány, hogy ennyire összetett rosita, meg ilyesmi – én meg csak egy duzzogó gyereket látok. itt van vele a kétoldalas interjú: http://ew.com/tv/2017/03/19/the-walking-dead-rosita-christian-serratos-other-side/ – most nem is merem elolvasni.

Noxon - 2017. 03. 21. 11:13

Jó rész volt max nehezen indult be, de teljesen élvezhető volt. A vége meg egész izgalmas.

Berill - 2017. 03. 21. 11:28

Én csak azt nem értem, hogy miért van oda minden szereplő Rositáért? Sasha és a pap is biztatják, hogy mennyire nagy szükségük van rá, mintha valami nagy feladatra nézték volna ki…
Oké, hogy tud csomózni, meg bombát hatástalanítani, meg nyilván összetartanak, és nem akarják, hogy öngyilkos legyen, de nekem ez duma túlzás.

Irgum76 - 2017. 03. 21. 12:20

esetleg spoiler a s7e15-höz

véletlenül belefutottam az előzetesbe
(vannak ilyen hülye gyerekek a Coub-on akik azon élvezkednek ha premier után kiteszik a következő trailert)
de az a pár másodper alapján amit láttam tényleg badass lesz a finálé

mrsitn - 2017. 03. 21. 12:53

Nekem sem jött be ez a rész. Laposabb mint az előző.

Én Dwightra tippelek a végén.

Eugene-nel kapcsolatban zavar az, hogy amit a rádióba bemondott az pontosan az volt amire a lányoknak reagálnia kellett. Ha nem mondja be akkor maradnak kint.

A kerítést Sasha egy csavaros végű U vassal rögzítette vissza, de előtte Rosita egy drótvágóval vágta le, ha utána akart volna menni akkor ugyanúgy egy nyisszantás és mehet.

Sasha beltéri/épületharchoz beviszi a távcsöves puskát. Minek???

Az , hogy Meggie munkásságát komolyabban megadják, nekem is hiányzik. Én szívesen elnéznék egy taktikázós, tervezem a jövőt a Hilltopiakkal részt. Megmutathatnák, hogy mit is akarnak elérni a jövőben, mert akkor jobban ütne az , hogy ez megvalósul, vagy esetleg egy csapásra összeomlik. Egyáltalában kíváncsi lennék olyan részekre ahol a posztapok gondolkodásmódba mélyebben beleláthatunk.

Irgum76 - 2017. 03. 21. 13:18

Mrsitn:

A kerítést Sasha egy csavaros végű U vassal rögzítette vissza, de előtte Rosta egy drótvágóval vágta le, ha utána akart volna menni akkor ugyanúgy egy nyisszantás és mehet.

ha csavaros végű lett volna akkor Rosta kicsavarja és kész :)

szerintem Sasha a drótvágót is magával vitte ezért nem tudott Rosta nyirbálni

ayren - 2017. 03. 21. 13:47

seven
“Asszem újra bebizonyosodott az, hogy a TWD írógárdájának a nőnemű karakterek írása hatalmas problémát jelent. ”

Carol nem ilyen.
Ő viszont parkolópályán volt eddig ebben az évadban.

És kérdés, hogy melyik írógárdának jelent gondot. Gondolom, rendesen kicserélődtek az első évad óta, nyilván pont ez a baj.
A mostani komplett alkotógárda igazi kutyaütő banda, ezért csúszott odáig ez a sorozat, hogy majd elalszom rajta, vagy olyan brutális, hogy kifordul az ember gyomra.
Ha az évadzáró hasonló lesz a 7×01-hez, akkor 2 brutál közt megkaptuk idén nagy semmit.

Orpheus - 2017. 03. 21. 13:49

A mesterlövéses rész nagyon frusztráló volt, többször is volt alkalom a lövésre, de nem lőtt, többször is lehetett volna lőni, hogy biztosan elvérezzen, meghaljon, ha mondjuk nincs tiszta fejlövés/szív egyébre lehetőség.

Egyébként nem vittek kaját, hogy azonnal változtattak a terven és feladták a mesterlövészes dolgot az első kudarc után? Vagy ez a Negan 1 hónapban 1x jön csak ki?

Eugene meg okosan döntött, hogy nem ment el velük, seperc alatt megtalálják őket és megölnek valakit, mert elszökött, talán Eugene-t is.

A végén az árnyékban álló alakra külföldi fórumokon olyasmit írtak, hogy az lehet nem Daryl, hanem Dwight, de majd kiderül..

Egyébként ez az egész Negan-es dolog azért zavaró, mert elég lenne odébb menni pár államot, felpakolni az autókat és nekiindulni, illetve úton maradni jó darabig és oda valószínűleg nem mennek utánuk, kizárt hogy több államon keresztül kiskirálykodjon Negan, annak az esélye meg elég kicsi, hogy van még egy olyan állat mint Negan máshol is, ha mégis így lenne az első alkalommal le kell lőni, amíg tehetik, amíg van náluk fegyver..
Arról nem beszélve, hogy már jó párszor lett volna esélyük megölni, pl Carl is egész közel járt.

A letelepedős történet egyébként is unalmas ebben a Walking Dead-ben.

winnie - 2017. 03. 21. 14:22

Orpheus: “elég lenne odébb menni pár államot, felpakolni az autókat és nekiindulni, illetve úton maradni jó darabig”

?? évekig, vagy elég sokáig úton voltak. találtak egy lakható helyet (a többiek már 2 éve itt élnek), ez nem opció. és nem biztosíték semmire. alexandria főnyeremény a letelepedésre, semmi értelme feladni azt, amit 5 szezonon át kerestek.

“A letelepedős történet egyébként is unalmas ebben a Walking Dead-ben.”

ahogy másoknak az éveken át tartó vándorlás volt az. tavaly végre változott a sztori. és nyilván jó ideig így is marad.

“az első alkalommal le kell lőni”

hát, igen. szerencsére a karakterek zöme nem lő emberekre, főleg nem random emberekre.

karit - 2017. 03. 21. 14:40

“így, hogy sasha-ék nem szóltak jóelőre, hogy mire készülnek, hilltopnak nem sok esélye van rendesen felkészülni”

Enid elvileg tíz perc múlva beköpte őket Maggie-nek, szóval már biztos hegyezik a lándzsákat. (Vagy már be is kerítették a szévjörök városát, lásd az utolsó snittet.)

Amikor Simon a ládára mutatott, azt hittem, dr. Carlsonért cserébe Negan elküldte a náluk lévőt, így az aktív szén helyett a raklapnyi Aszpirinnel rendesen megleptek az írók.

Azzal már kevésbé, amit Rositáék műveltek; Oswaldnak nem volt ilyen könnyű dolga. Reméltem, hogy jól összevesznek Abrahamon, és épp egymás haját tépik, amíg Negan a töltés tetejéről szmájlit hugyozik az ablakuk alatt, de a balul elsült lábujjhegyen-kerítésrángatós-Judzsin-megmentő-akció utáni rambózás a két [KETTŐ DARAB] golyóval (amiből az egyiket már el is lőtték) meg a négyméteres rohampuskával sokkal kreatívabb kliffhenger volt.

Most biztos jófejek lesznek az írók és jövő héten visszakapcsolnak a vurstliba, talán hagytak még ott Rickék pár céllövöldés puskát.

Quantumleap - 2017. 03. 21. 14:55

Orpheus: Többször is beszélve volt ez már. Rick nem fog a kétéves gyerekkel útra kelni, és amúgy is elege van már a vándorlásból. És honnan tudni, hogy másutt nem ütköznek hasonlóba, lásd a börtönből is a Kormányzó miatt kellett pucolniuk. Másrészt pedig nyilván nem akarja Eugene-t sem sorsára hagyni, bár még nem tud arról, hogy átállt (?).

Irgum76 - 2017. 03. 21. 15:00

“rambózás a két [KETTŐ DARAB] golyóval (amiből az egyiket már el is lőtték)”

hangtompítós pisztollyal lőtt Sasha

Slow - 2017. 03. 21. 15:08

miért nem pakol fel mindenki és megy el úgy 500-600 kilométerre innen?
úgy viselkednek, mintha szigeten lennének…

esküszöm már csak az itteni kommentek miatt nézem, jó ez a kiábrándult alázás, szépen összehozza ez a sorozat a mazochista embereket :)

Slow - 2017. 03. 21. 15:10

ja most olvasom, hogy más is megkérdezte ezt… okés, gyerekkel nem indul neki, de mivel Rock már kb minden 3. részben van, ennyi erővel lehetne egy olyan csapat, aki nekiindul… talán valami izgalom is kijutna

human - 2017. 03. 21. 16:58

” Gyenge mind mentalisan mind fizikalisan ”

de hát épp azt építették tavaly vagy idén az első felében, hogy végre ő is cselekvő. Pont ezért nem egyértelmű, hogy teljesen átállt. Nem mellesleg tényleg gyenge, de tisztán látszik, hogy logikája még mindig van, hiszen erről szólt a mérgezés sztori, ahol geci módon de ki is állt magáért Eugene.

johnny336 - 2017. 03. 21. 17:02

Azért valóban erős, hogy nekiálltam a résznek, majd 10 perc után inkább indítottam egy Sleepy Hollowt, annyira érdektelen volt, és inkább itt elolvasom, hogy mi a mák történt benne.

karit - 2017. 03. 21. 17:37

“Pont ezért nem egyértelmű, hogy teljesen átállt. (…) erről szólt a mérgezés sztori, ahol (…) ki is állt magáért Eugene”

Szerintem ha nem állt volna át, akkor a “biztonság kedvéért dupla adag” mérget naivitást tettetve átadta volna a háremhölgyeknek, és a jóhiszeműségével ‘talán’ megússza a “csapda” merényletet. (Oké, az a ‘talán’ lehet, hogy kevés volt neki.)

Itt végre elismerik a tudását, felnéznek rá, és még kedvére parancsolgathat is. Tegye fel a kezét, aki az ő helyében inkább a vesztesnek tűnő oldalon maradna.

_Peter - 2017. 03. 21. 18:36

Nem egy bonyolult sorozat, szerintem Eugene-nak mellékesen jó játszhatja az eszét és kaja, ubi, tévé, de nem átállt, csak kalkulált. A fejében gyorsan lefuttatta a számításokat és arra az eredményre jutott nem ez az alkalom a menekülésre. Múltkor is a mérgezést kockázatosnak találta. Amikor megcsinálta Rozinak a golyót, látta mi a következmény. Gyávaság mellett ő nem olyan fajta egy ilyen spontán hirtelen fejetlen csirke tervben amit a két csaj előadott bízzon. És velük ellentétben ő tudja Negan kegyetlenül megbosszulná a szökést. És ahogy mindenki másnak, neki is lehet saját terve. Egyelőre szerepet játszik. Szerintem még a feleségeket is meg akarja menteni majd, hogy végre becsajozzon. Látszik a lassú karakterépítésén majd kulcsszerepe lehet neki is amikor Rickék végleg legyőzik Negant. Nem idén, majd következő vagy azutáni évadban.

Dwight a végén ahogy meglátta Rozit, lehet most kezdik vele az átállást. Eugene és Dwight múltkori Neganek vagyunk dumája mögött ott van nem szívből mondják már, csak túlélésből és várnak a megfelelő alkalomra. Színt is vinne majd jövőre egy Daryl-Dwight dinamika kénytelenek lennének együtt harcolni.

Nem tett jót a hetente más csoportok és helyszínek formátum, mire az egyik szálára visszatérnek eltelt egy hónap. Az sem tett jót a főbb színészek sokat hiányoztak Rick, Negan, Maggie. Nagyon lassan hozták össze amit tudtunk hónapok óta, Kingdom hogyan csatlakozik messziről átlátszó volt, Carol és Morgan megjavítása elhúzva, a kukások szövetsége és a tengerpartiak még mindig vissza vannak. Közben Roziék összecsapott tervét keservesen elhúzták szenvedősen ismételve és erről is tudtuk potya, tehát hamarabb lezavarhatták volna az írók. Carl egyedül jobb merényletet tervezett és normál időben bemutatták.

winnie - 2017. 03. 21. 18:44

“felnéznek rá, ”

ne…, ezt te sem gondolhatod komolyan:)

winnie - 2017. 03. 21. 18:48

_Peter: ha nem bonyolult a sorozat, akkor eugene nem játszik szerepet. semmi, de semmi értelme nem lenne nem átállnia, hiszen az a biztonságos. ha játszik, az veszélyes. ha átáll, akkor mindenképp nyer, mert ha negan legyakja ricket, ő élni fog, ha pedig rick nyer, akkor is. sima opportunizmus, köpönyegforgatás. persze segíthet rickéknek, lehet hős a végén belőle, de ha minden így maradna, ő tökéletesen elégedett lenne.

viszont arra más szót kéne találni, hogy valakivel megmutatják, mi történik, illetve, hogy tesz ezt-azt, amiről nem lehet tudni, hogy mi mozgatja. ez nem karakterépítés. ez inkább krónika:) most sem karakterizálást kapott, csak megmutatták, hogy milyen neki.

Irgum76 - 2017. 03. 21. 19:34

“Színt is vinne majd jövőre egy Daryl-Dwight dinamika kénytelenek lennének együtt harcolni.”

hahaha
Daryl és Dwight együtt, ez valami rossz viccnek szántad?

Sheen - 2017. 03. 21. 20:07

Orpheus:
“kizárt hogy több államon keresztül kiskirálykodjon Negan, annak az esélye meg elég kicsi, hogy van még egy olyan állat mint Negan”

Igencsak nagy esélye van, ugyanis ennyi idő után vagy nem találnának életképes közösséget, vagy ha igen, annak már vezére is lenne. És jó esélyel nem lennének szívesen látott vendégek sehol. Már Maggie apja is zavarta őket a fenébe, mert nem vágytak idegenekre. A governor is megválogatta kiket fogad be. Terminusba szervesen beépülhettek volna (haha). A kórházban kialakított rendőrállamnak is megvoltak a szabályai és a vezére. Daryl a kóválygása alatt a claimed klánban is tapasztalta hogy ott is van vezér, és annak a szabályai szerint kell élni. Kingdom is ugyanez. Királyság tigris stb. Még Alexandriában is be kellett fogniuk a pofájukat eleinte (mert az alexandriaiak ugyebár száműzték azokat akik nem tetszettek nekik).

Rohadt nehéz ebben a világban életképes közösséget találni. Még nehezebb olyat ami nem pszichopata tagokból áll, és be is fogad. Az meg szinte lehetetlen hogy ezek után a sima kényszerű beilleszkedés helyett még vezető szerepet is kapj. Olyan meg már szinte a mesében sincs hogy még kettő (vagy három) közösséget találj utána, akikkel tárgyalni tudsz. Ja hogy ez mind összejött csak ott egy Negan.

Semmi baj megyünk innen, majd jövő héten mindezt újra összehozzuk, kissé odébb. Mi az nekünk.

Hhugi - 2017. 03. 21. 21:01

Na egy Daryl-Dwight duót én is megnéznék jövőre :D

_Peter - 2017. 03. 21. 21:29

winnie – 2017. 03. 21. 18:48

Eugene változott. A gyávasága és félelme ellenére egyre többet vállalkozott a közösségben. Magához képest. Megjelent a machete leckén és bár Rosita lenézte, a horda ellen harcolt ő is. Megmentette Tarát, befenyítette Nicholas-t, hogy nem hagyják hátra Glennt. Zombikat már ölt, ez legalább olyan fejlődés mint a pap változása. Amikor legutóbb hallgatott Rositára a remek csináljon egy db töltényt tervvel, Abraham és Glenn után újabb embereket veszítettek. Most nem hallgatott rá. Félelemből is természetesen és lehet azon akar dolgozni belülről omlasztja majd a rendszert, vagy csak még információt gyűjt a bullshiteléssel megszerzett kiváltságos helyzetével. Egyértelműen be van tojva még mindig, de ha visszanullázzák egyszerű nem cselekvő gyáva bábuvá mint az elején volt annak mi értelme. Részben hős lesz ő is.

Irgum76 – 2017. 03. 21. 19:34

Hát nem lenne rosszabb vicc mint a Rosita-Sasha páros kínlódását nézni. Többnyire fekete-fehér helyzetek voltak a sorozatban, mászkáltak gonoszokkal találkoztak aztán legyakták őket és így tovább. Néha nem ártana kicsit bonyolítani a helyzetet, Dwightnak is van oka Negan ellen fordulni így adott lenne Darylék javára játszana akik lenyelve a békát nem nyírnák ki rögtön ha tud hasznos információt mondani. Ilyen világban nem lenne idegen az ördöggel cimborálni pillanatnyi érdek miatt. Ahogy ott volt Merle. Aztán persze Negan legyőzése után a végén Denise és a többi szemétségért megkapná Dwight a fejébe a nyílvesszőt, mert ami jár az jár. Én azt is sajnáltam amikor Beth abban az atlantai gestapo kórházban volt és azt a rendőrnőt még beleírhatták volna kicsit tovább a sztoriba, hogy vajon meg tudta volna váltani magát valamennyire.

Irgum76 - 2017. 03. 21. 22:00

lehet, hogy érdekes lenne (bár szerintem nem)
de egy átlag ember, hogy reagálna arra ha valaki háromszor átcseszi megöli a barátját stb?
és itt nem egy átlag emberről beszélünk hanem Darylről!
még ha félre is tudná tenni a bosszúvágyát akkor is félszemével mindig hátra pillant, hogy Dwight mikor akarja átvágni a torkát?

Quantumleap - 2017. 03. 21. 22:16

Szerintem Dwightra símán ráfogható, hogy amiket tett, azt a kényszer és megtörés hatására tette. Egy bizonyos börtönből szökős sorozatban is elfogadtuk a főhősökkel együtt egy negatív figura pozitívvá válását, dacára annak hogy több megbocsáthatatlan dolog (elsősorban gyilkosság) terhelte őt.

Pipacs - 2017. 03. 21. 23:08

ayren – 2017. 03. 21. 13:47

Úgy is van, és Michonne és Maggie karaktere is egészen jól össze lettek rakva, így kissé túláltalánosításnak érzem a “TWD írógárdájának a nőnemű karakterek írása hatalmas problémát jelent” kijelentést.

Walter Bishop - 2017. 03. 22. 00:26

nem tudom,hogy csak nekem szúrt vajon szemet ez a sok odavetített “helyszín”, de már a múlt héten is iszonyat nevetséges volt az őzike,hogy konkrétan eltűnkt a lába. Pont akkor állítottuk meg mert hívásunk volt és nem hittünk a szemünknek. Ez most akkor drágapénzért vett színészek ,de asylum?

lz - 2017. 03. 22. 02:24

nem olvastam el mindenkit, ne haragudjatok, rengeteg hsz van, lehet már előttem kifejtette valaki, de szerintem a rész végén a csávó az a NeganDaryl, human szavaival élve. Egyrészt, mert, ha jól emlékszem ő vette el Daryl nyílpuskáját, ezért van a hátán.

winnie - 2017. 03. 22. 06:23

Pipacs: mindkét figura alapja a képregény, illetve az első és a 2. vagy a 3. évad, amikor még javarészt más írók voltak. de azóta mi a helyzet velük? gondolj arra, hogy ki maggie és michonne most. mit adott nekünk velük kapcsolatban a sorozat az elmúlt 6 részben, egy vagy két évadban?

michonne konkrétan egy a szezon elején kapott valamit, amikor elment egyedül bóklászni. maggie kábé semmit.

a gond az, hogy most azok a női karakterek, akik kapnak is anyagot (mert ők nem kapnak), mennyire rossz anyagot kapnak. még ide lehet sorolni enid-et is, aki…, aki viccnek is rossz papírbábu.

mókus - 2017. 03. 22. 10:29

Quantumleap:
azért egy Robert Kneppert bármelyik TWD-s színészhez hasonlítani kissé túlzás :D a Prison Break annak idején a jól megírt karakterek miatt volt sikeres – és ehhez kellettek megfelelően karakteres színészek. TWD-nél ezt nem érzem.

mókus - 2017. 03. 22. 10:34

kicsit off, de mondjuk érdekes, hogy az évek során mennyit változott a karakterizálás. korábban valahogy gyorsabban építették a karaktereket különböző elejtett információmorzsákkal és egészen kiválóan megírt párbeszédekkel (the shield, the sopranos, prison break, 24). manapság a breaking bad óta viszont kezdenek átkapcsolni a sorozatokban erre a hosszú, művészieskedő karakterábrázolásra minimál szövegekkel (ilyen a game of thrones is többek közt).
valahol jó lenne megtalálni az arany középutat, de elég erőteljesen látszik egyes sorozatokon más, sikeres kult-sorozatok hatása.

Quantumleap - 2017. 03. 22. 13:21

mókus: Ki beszél róla? Ő sokmindenné vált a sorozatban, csak jóvá nem. És nem is kényszerből cselekedett. Olyanra gondolok, aki rendesen pozitív lett, és a főszereplők mellé állt. De itt ne írjuk ki, mert törlik!

Silver-sama - 2017. 03. 22. 21:30

Az, hogy most eseménytelenebb részek vannak, csak azt jelenti, hogy ütősebb lesz a finálé, nem? Gondolom spórolnak rá.

Piemaker - 2017. 03. 22. 21:59

Ennél az évadnál érzem leginkább,hogy totál felesleges a 16 rész.
Sokkal jobb lenne ha csak a lényeget látnánk 8 vagy 10 részben.
Tudjuk,hogy háború lesz de végig kell nézni ahogy mindenki eljut erre az elhatározásra.Ezt miért nem lehet úgy bemutatni,hogy mindenki szerepeljen mint a félévadzáróban.Közben meg feszesebb is lehetne a rész.

Pipacs - 2017. 03. 23. 00:11

winnie:

Abban igazad van, hogy ők “a régi” női karakterek, pont ezért adtam ayrennak igazat, aki azt is írta, hogy az írók cserélődtek is. Ettől még nem kell a komplett gárdára ráhúzni, hogy kutyaütők a női karakterekkel, max a mostaniak bénáznak pettyet ezen a téren. Hozzáteszem, hogy a kukás néni ellenpélda is lehetne, ha főbb szereplő lenne, szerintem legalábbis elég izgis figura, bár kissé idegesítő, de ez nyilván cél is. Szóval nem értek teljesen egyet egyik oldallal se, ez összetettebb problémakör. Ezért is van a junkie, hogy kicsit ütközzenek a vélemények…

Sign27 - 2017. 03. 23. 05:37

én azt nem értettem még az előző részben, hogy a Savior-brigádnak szánt kaját miért kell 7-8 embernek szállítani.. Miért nem lenne elég, ha odavinné egy sofőr, aztán kész, ennyi???

winnie - 2017. 03. 23. 07:04

Sign27: védelem? nem véletlenül van náluk fegyver. annyira azért nem bíznak bennük.

winnie - 2017. 03. 23. 07:08

Pipacs: nem a karakterek a rosszak, hanem vagy az, ahogy a megteremtésük óta kezelik őket, vagy az, ahogy az elmúlt időszakban kezelik.

értem én, hogy vélemények és egyik/másik oldal, de van, aki azt mondja, hogy maggie például bármilyen karakterizálást kapott az elmúlt 15 részben? az, hogy rosita kapott (végre?) megint csak nem kérdés, ki lett emelve, és az valóban már lehet beszélgetés tárgya, hogy ez jól van-e megcsinálva vagy sem, de nála én mindenképpen azon az oldalon állok, hogy látom, mit akarnak (azt mondjuk nem értem, hogy miért, hiszen veszett fejsze nyele egy ennyire hanyagolt figurához nyúlni ennyire későn), de nekem folyamatosan csak a pukkancs duzzogása az, amit látok. ez vagy az írók, vagy a színész hibája, vagy pedig az enyém, hogy nem látok bele többet.

Pipacs - 2017. 03. 23. 14:41

winnie:

Rosita tényleg gáz a hisztis kamaszlány attitűddel, meg a kamikaze akciózással.
Nagyjából értem mit akartok mondani ezzel az egésszel, de én továbbra se ezt látom bajnak a készítők részéről, sokkal zavaróbb a fölösleges időhúzás, vagyis inkább a rosszul beosztott játékidő, illetve a logikátlan lépések, mint amilyen most a “két mesterlövész” jelenet volt, ami után mégis megrohamozták Negan főhadiszállását.

Sign27 - 2017. 03. 23. 21:20

winnie: Most viccelsz, vagy nem értettél??? Odaviszi egy ember/akárki/sofőr a cuccot. Mit kéne védeni???? A kocsit??

winnie - 2017. 03. 23. 22:14

Sign27: az embert, aki odaviszi.

Sign27 - 2017. 03. 23. 22:33

winnie: ezt most úgy írod, mintha a széviöröknek nem lenne érdekük, hogy legyen ember, aki odaviszi a cuccot.. De amúgy meg ha felszólították Ezékieléket, hogy fegyvert eldobni, akkor eddig is eldobták amúgy is, szóval végképp nem értem.. Mindegy, vannak nagyobb logikai bajok is a filmmel, majd rugózok azokon!:)

Pipacs - 2017. 03. 24. 13:46

Sign27:

Hülyék lennének egyedül vagy akár csak ketten menni, amikor láthatod, bármikor lehet bármi is… Nem csak Naganék jöhetnek “meglepetéssel”, hanem akármi is közbe jöhet, zombi orda vagy éppen egy másik csapat, akiknek kell az ellátmány, stb. Meg ez egyfajta “küldöttség”, fura lenne ha csak 1-2 ember menne, egyrészt mert ez is a szakrális, színpadias “királyi” megjelenés része, másrészt meg ha eddig is ennyien mentek, gyanús lenne, ha most kevesebben, mondván, hogy kevesebb a szajré is. Egyből elkezdenének Neganék szimatolni, hogy a többiek miben mesterkednek, hogy “nem tudtak” jönni. Ezzel az egésszel próbálják elkerülni, hogy megjelenjenek a városon belül, így tartják őket távol. Nekem ez a meglátásom, de tényleg kár is ezen agyalni, ráadásul akkor ugyanezen az alapon felmerül a kérdés, hogy Neganék meg miért mennek ugyanígy tucatnyian, amikor fejenként jut mindenkire kb összvissz egy-egy dinnye…

Evergreen976 - 2017. 03. 24. 17:07

Néztem…csak néztem…30 perc eltelik…semmi sem történik…
Bocsánat, ez vérgyenge volt.Megkockáztatom hogy ez a leggyengébb évad.
Nagyon elegem van ebből a “húzzuk a ki—-tt rétestésztát ameddig csak lehet” stílusból.
10/2 ez az epizód nálam.

histi - 2017. 03. 25. 00:05

Egy pozitívumot tudok felhozni a résszel kapcsolatban. Kitisztítottam közbe a billentyűzetem! :)

Evergreen976 - 2017. 03. 26. 12:10

histi: akkor a 60 (90) perces évadzárónál a gépházat is kipucolod , leviszed a szemetet , megcsinálod a tavaszi nagytakarítást a lakásban…
XD

Boci - 2017. 03. 26. 22:11

Általában sok mindent el szoktam nézni a sorozatnak, de most ez a rész tényleg nem sikerült.
Biztos Daryl volt ott a végén? Nem lehet, hogy égett-arcú Daryl cosplay volt az?

Shred - 2017. 04. 20. 16:08

Szerintem a TWD-ben az egy szem Carolt leszámítva nincsenek önmagukban karakteres női figurák. Nekem valahogy Maggie is súlytalanná vált, amióta megözvegyült, a Glennel való viszonya adott eddig neki drámát. Ezért tartom hülyeségnek, hogy egy ilyen súlyú akcióra, mint a Negan elleni merénylet, két alapvetően szürke és nélkülözhető figurát küldtek el az írók. Még Tara is jobb lett volna, ha már mindenképpen a girl powert akarják kidomborítani, benne is több kraftot érzek, mint ebben a két ide-oda csámborgó özvegyasszonyban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz