login |

Vágóhíd az Iron Fist-ben

2017. 03. 23. 21:55 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: video,

Ha már az Into The Badlands-nél dicsértem a verekedős jelenetek megvalósítását (tényleg nagyon szépen filmezettek és abszolút követhetőek), akkor egy kicsit Iron Fist-eznék is (kibeszélő itt).

Korábban már bántottam az egyik bunyót (és jeleztem, hogy én laikus és meggyőzhető vagyok), azóta megnéztem még kettőt (a Badlands után nagyon lassúnak és esetlennek tűntek, de ez tényleg szubjektív), és simán lehet, hogy egyébként topon van a sorozat ilyen szempontból, azonban volt egy jelenet, ami szembejött velem azzal a kommenttel, hogy 35 másodpercet 56 vágással oldottak meg. Pedig nincs is benne kerítés.

A tovább mögött megnézhető a (nem spoileres) verekedés – rátok hagyom annak az eldöntését, hogy borzasztó vagy zseniális. Vagy átlagos, ezer hasonló van és semmi értelme ilyesmin fennakadni.

19 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 03. 23. 22:02

Hát valóban, ez a sok vágás szerintem nagyon a hátrányára vált, eszméletlenül zavaró.

LaCRossE - 2017. 03. 23. 22:05

Ha már verekedős jelenet, az Arrowban Oliver vs. Kovar verekedése nekem nagyon bejött – bár imádom
Dolph Lundgrent, lehet, ezért. Maga a jelenet is zseniálisan lett megoldva a flashback-jelen ugrásokkal.

https://youtu.be/rtS6rWULMQY

karit - 2017. 03. 23. 22:11

Ha már kerítéses jelenet, ott volt a TD1 egysnittes jelenete including kerítés.
Na, most legalább jól megnézem.
https://www.youtube.com/watch?v=s_HuFuKiq8U

symor - 2017. 03. 23. 22:16

Hát nekem az Iron Fist egy tömény gyötrelem volt harcművészeti szempontból, főleg, hogy a történet alapját az adja, hogy a főszereplő srác minden idők egyik legjobbja lenne.

Ehhez képest Finn Jones egy puhapöcs benyomását kelti leginkább, valami olyan érzés mintha egy szőke hímringyó próbálná újrajátszani Bruce Lee szerepét :)

Finn egy rossz korba született Michael Dudikoff, akiben legalább fele annyi színészi alázatnak kellene lennie a szerepe iránt mint Keanu Reeves-nek 25 évvel idősebben, ha már harci koreográfiákból áll egy szerepe. Csak ezt nagyon nem látni, a dublőreit annál inkább.

Míg Mike Colter (Cage) egy hegyomlás, Charlie Cox (DD) egy jobb színész, Jon Bernthal (Punisher) pedig egy emberbőrbe varrt kitörni vágyó állat volt a Netflix ezzel a bájgúnárral szerintem nagyon mellélőtt.

Marco Materazzi - 2017. 03. 23. 22:17

Pont ilyesmin gondolkodtam mostanság az Arrow kapcsán én is. Ha “kiakadsz” ezen akkor mit szólsz az ottani bunyókhoz, a legtöbb nagyon gagyi, engem az tud zavarni, bár a fentebb linkelt bunyó Lundgrenttel tényleg jó lett azt belátom, de a legtöbb random verekedés kiakaszt.

Lantaar - 2017. 03. 23. 22:35

Elég közepesek voltak a verekedések az Iron Fistben, legalábbis a főszereplő verekedései. Nagyon sok helyen lehetett látni, hogy lassú, esetlen, közel sem tötöttek annyi időt az egészre, mint mondjuk a Daredevilben. Ezt egyébként Finn Jones is megerősíítette egy interjúban, hogy gyakran a jelenet felvétele előtt kb. 15 perccel kellett megtanulnia a koreográfiát. És annyk ellenére, hogy én élveztem az évadot (köszönhetően annak, hogy hatalmas Marvel rajongó vagyok), azért ez iszonyatosan szégyenteljes, hogy pont abban a sorozatban lettek elsietve és összecsapva a harcjelenetek, ami az adott univerzum egyik legjobb harcművészéről szól.
Sebaj, talán majd lesz egyszer egy Shang Chi sorozat, amivel lehet szépíteni…

Flanker - 2017. 03. 23. 23:26

Ezt tényleg szarrá van vágva, és olyan is, borzalmas. A közepes alja

NLZ - 2017. 03. 24. 00:29

Hogyhogy ennyivel rosszabb az Iron Fist a többi Netflix Marvelhez képest?
A sztori borzalmas, a karakterek rosszak, a bunyó is. A második részt 3 részletben néztem, annyira nem tetszett, egyelőre le is tettem pihenőre.
Csak Defenders miatt fogom végigszenvedni.

sup3rdan - 2017. 03. 24. 01:32
Silver-sama - 2017. 03. 24. 06:01

‘Pedig nincs is benne kerítés.’ Szakadok XXXDD

zolkó - 2017. 03. 24. 06:24

Nevetséges, és zavaró is. A pilotot láttam csak, az sem volt túl meggyőző, félre is raktam, ez most még egy ok a halogatásra.

Kopasz - 2017. 03. 24. 07:54

LaCRossE

Azért az Oliver vs Kovar bunyó nem olyan nagy szám. Simán lehetett látni, hogy kaszkadőrök nyomják helyettük, bizonyos részeknél. Átlagos bunyó, nem tudom miért pont ezt hoztad fel példának:)

winnie - 2017. 03. 24. 08:12

kopasz: attól, hogy mi látszik vagy nem, még nem lesz jobb vagy rosszabb, nem? de azért zömében a színészek szoktak lenni a sorozatban, mert miért ne, ha megtehetik?

egyébként bármennyire is leszólják olykor az arrow verekedéseit, aki átlagosnak véli, az nem néz sok másféle sorozatot, hiszen az átlag jóval alacsonyabban van – nemcsak képregényes vagy akciósorozatok vannak. anno rakosgattunk ki jobb, rosszabb videókat az arrow-s bunyókról, azokból azért kiderült, hogy mennyire alaposan vannak koreografálva. nincs külön stábjuk, de azért a kaszkadőröknek bőven van dolguk, ráadásul a coordinatort ki is emelték rendszeres rendezőnek.

persze komolyabban nem vagyok képben, szóval nem tudok nyilatkozni a megvalósításról, de az biztos, hogy ebben a sorozatban veszik az egyik legkomolyabban a műfajt. hogy ez mire elég, az más kérdés.

shed - 2017. 03. 24. 08:40

valaki felhozta a badlands sorozatot. na, ott elhiszem hogy a föhös egy mestergyilkos. itt nekem sokszor gagyinak tüntek a verekedös jelenetek. kár, pedig pont azoknak kéne elhitetniük hogy iron fist a legjobb. a szinész is hiteltelen számomra. 15év kolostori képzés után nem igy viselkedik és nem igy gondolkodik senki. basszus, ebben a karakterben nincs harmonia, önfegyelem, méltoság. és akkor chi meg magasztos mondatok? hol van ez a DD két évadátol?

GodBadka - 2017. 03. 24. 10:14

Igen, a verekedős jelenetek, nem illettek a mítoszhoz.

Hogy ez a színészek, vagy a rendezők hibája-e inkább, azt nem tudom. Valószínűleg mindkettő.

Szerencsére a legrosszabbat letudták az első részben. A többiben már egy picivel jobb volt a színvonal ebből a szempontból.

Brynden Rivers - 2017. 03. 24. 10:23

Ezt lett volna a Marvel Doctor Strange-e (abban is közelharc van) de a Netflix elkapkodta.

És ez nem Finn vagy Jessica Henwick hibája, 15 perc alatt nem lehet megtanulni egy koreográfiát, túl kevés idő volt a forgatásra és láthatóan a forgatókönyv, kamerakezelés is gyengébb lett.

Vielon - 2017. 03. 24. 11:00

“pedig nincs is benne kerítés” :D:D:D:D

Amúgy, ha azt nézzük, hogy Iron Fist leendő “kollégája” már letolt egy 3 perces (szinte) vágás nélküli folyosós bunyót, akkor ez az 56 vágás enyhén sok(k). Daredevil badass volt, önmagában…vágni sem kellett hozzá, hogy feszült legyen a jelenet és lendületes és izgi és…na mindegy…

Bár minden képregény adaptációnak adok egy esélyt alapból, ezt a sorozatot, még nem kezdtem el…lehet, hogy nem is fogom?

Gondolat kísérlet: vajon hogy vágnák azt a jelenetet, amiben Iron Fist és Daredevil kergeti Bryan Millst? :)

KenChi - 2017. 03. 24. 11:53

@sup3rdan

Ennél jobb soha nem lesz :)

tuning7 - 2017. 03. 25. 09:41

Kopasz
Amell saját maga ccsinálja a koreográgiáit, szóval max dolphnál leeht látni,de ott se nagyon, a 3. és a 4.évadban nagyon lehetett látni, hogy más harcol, de az 5.évadban egyáltlaán nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz