login |

Making History: 3 rész után

2017. 03. 23. 14:49 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

Férfiasan bevallom, hogy az időutazósok közül winnie negatív kritikája után semmi kedvem nincs belenézni a Time After Time-ba. Viszont a Making History-t muszáj volt bevizsgálnom, hiszen mégiscsak komédia, méghozzá korrekt koncepcióval.

A sorozat alapja röviden annyi, hogy a főszereplő az apja cuccai között talál egy időgépet, aminek segítségével a múltban csajozik. Vagyis pontosabban beleszeret egy nőbe, és visszajár hozzá, miközben modern dalokkal, találmányokkal és történetekkel szórakoztatja, amiket sajátjaiként ad elő.

Yeah, ride away you sexist pig.

A probléma az, hogy ez a románc a függetlenségi háború útjába áll. Konkrétan a csajozás a pillangó, ami mindent megváltoztathat a jövőben. Ebből bármi lehetett volna, még akár valami dráma is. Sajnos a sorozat sem döntötte el igazán, hogy mit akar.

Az a legnagyobb bajom így 3 rész alapján, hogy össze-vissza csapkodnak a készítői. Egyrészt ott van a jelenben lúzer, viszont a múltban sztár főhős, akinek a szerencsétlenkedése vicces lehetne.

Aztán az elmaradt háborút mégis tető alá kéne hozni. Ide simán elférne társadalomkritika is, amivel próbálkoztak a fegyveres téma elővételével, de nem mertek igazán mögé állni. Ellenben az ezen a sztorin felvezetett karakterekből simán lehetne akár egy füves vígjáték is.

Konkrétan az egyik főszereplő mondja, hogy az átlagemberek hatalmas tettei az igazi történelemformálók, így a legendaként ismert személyek mindennapi baromságai tök szórakoztatóak lehetnének. Vagyis voltak is a 2. részben valamennyire.

S ha mindez nem lenne elég, még valami dráma is jelen van, mivel a csaj a jövőbe rángatva rájön, hogy a pasija mások dalaival szédítette. Micsoda konfliktus, de persze ezt sem merték vagy tudták rendesen megírni. Egyszerűen csak a sorozatnak ki kellett volna állni egy dolog mellett.

Szerintem a múltban történő dolgoknál kellett volna maradniuk, és azt végigvinni egy 13 részes midseasonön – talán a fináléban a jövőbe rángatva a csajt.

Nyilván vissza fognak még utazni az időben, hiszen vannak furcsa dolgok a mostani jelenben, de sajnos nincs egységes hangulata a sorozatnak. Pedig láthatóan főleg a füves filmeket tekintették inspirációnak, legalábbis minden, ami a múltban történik olyasmi lendületű és humorú, a castingról nem is beszélve.

Valószínűleg akkor sem jönne be mindenkinek, ha olyan lenne ahogy felvezettem, viszont legalább egy bizonyos célközönséget elérhetne ahelyett, hogy leül a sok szék között a földre. Tényleg nem tudom, 5/10 a pontszám mondjuk, de nem igazán akarom folytatni.

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 03. 23. 15:02

hehe, a harmadik rész után mondtam, hogy ennyire rossz országos komédiát rég láttam. de ha a füveseket említed, akkor lehet, hogy ez is az oka.

a gondom itt is az, ami mondjuk a trial & errornál – bár az azért (még) szórakoztat: ha a sztori miatt nézném, akkor lehet, hogy semmi bajom nem lenne. csajozik, visszamegy, a jövőbe hozza a lányt, tipikusan viselkedik, mérges lesz, oda meg vissza, alakul a cselekmény – a társával is elindítottak egy szálat, ami szerintem időutazásba fog torkollni.

de én nem a sztori miatt nézem, hanem azért, mert komédia. és mivel várom a komédiát, de nem kapom, a történet sem érdekel. szóval így kezelje mindenki, amit írtam. akit a sztori érdekel, az lehet, hogy kap 1-2, talán 3 jófej figurát, akik néha idióták, bár nyilván nem röhögi szét az agyát rajtuk.

egyébként ezt írtam róla:

1×03: végre jelen! jelen! ettől még persze botrány, hogy mennyire rossz. 1/10

(oké, csak visszaugrott 1775-be egy kicsit…, ezt nem értem, ez annyira, de annyira nem működik)

human - 2017. 03. 23. 15:07

szerintem van poén, csak grandmas boy és hasonlók szintjén, ilyesmi filmre gondoltam a füves rész emlegetésekor.

winnie - 2017. 03. 23. 15:20

jaja, emlékszem, hogy egyszerre azt a method manes füveset a te hatásodra néztem meg, aztán sugárba hánytam, hogy wtf.

például ott vannak a múltbeli guyok, akiktől engem a víz lever, annyira nem bírom őket, de tuti, hogy más meg imádja őket.

Malachi - 2017. 03. 23. 16:52

énénén, nagyon bírom a múltbeli pacákokat. ártatlan kis sorozat ez, szerintem nézhető. legalább nem érzem kínosan tőle magam, mint az összes bepróbált komédia 80%-ától. jó, hát viccesnek nem annyira vicces, de kit izgat. khm. :D

Silas - 2017. 03. 23. 18:01

korrekt sori. nem a legjobb, de nem kaszálom. time after time-ot sem, pedig annál nagyon mondjátok, hogy szinte már nézője sincs

winnie - 2017. 03. 23. 18:59

Silas: a nézőkkel nem érdemes foglalkozni – mármint nézés kapcsán. mivel így vagy úgy jó eséllyel még kasza esetén is lemennek a részek, ezért, ha jó, akkor érdemes nézni.

FrankLuck - 2017. 04. 05. 12:22

Pár poén van a harmadik részben, de a köztes időkben vadul viszkettem, kellemetlen nézni. Nagyon meg akartam tartani, de a háttérzajaim szintjét sem éri el, kár érte.

Thomas - 2017. 07. 04. 19:51

A múltbéli csávóktól engem is lever a víz:) A jelenben sokkal jobban működik a sorozat, nagyon remélem, hogy nem kerülnek már vissza 1775-be! Viszont a Chernek öltözés sem nem vicces, se nem értelmes nem volt, meg a tipikusan unalmas konfliktus sem, szóval azért még lenne hova javulni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz