login |

Délelőtti videó 5.: Death Note

2017. 03. 26. 13:10 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: mozifilm, video,

Pár nap alatt az egyik legnézettebb YouTube-os Netflix-előzetes lett a Death Note-é, melynek alapja egy manga, amiből készült animesorozat is (arról itt írtunk bővebben), szóval helye van a blogon az élőszereplős amerikai filmnek is.

Trailer a tovább mögött. Rendezte Adam Wingard (You’re Next, The Guest, Blair Witch), a főbb szerepekben Nat Wolff, Margaret Qualley, Keith Stanfield, Paul Nakauchi, Shea Whigham és Willem Dafoe.

13 hozzászólás Ne habozz!

Wisp - 2017. 03. 26. 13:22

Hú, na ebbe biztos belenézek majd :)

play - 2017. 03. 26. 13:25

Adam Wingard tavaly még Outcast piltot rendezett :)

Diaspar - 2017. 03. 26. 14:09

Az a problémám az előzetessel, hogy hangulatban semmi sem utal az eredeti műre. Nem azért volt jó az anime, mert a történetben kap egy srác egy könyvet amivel megtud ölni másokat és hogy ez mekkora király dolog. Azért volt zseniális, mert a főszereplő és az ellenfele azzá tette. A főszereplő az átlag embernél jóval intelligensebb figura, mindenki előtt jár jó pár lépéssel, mint mondjuk a nagy kedvencünk Sherlock (Benedict Cumberbatch). Egyszer csak kap egy tárgyat ami lehetőséget ad neki, hogy megváltoztassa a világot, jobb hellyé tegye azt. A történet elején csak próbálgatja a dolgot, mit lehet és mit nem a könyvvel, mindezt úgy, hogy senki se jöjjön rá hogy ő áll a dolgok mögött, hiszen ő igazából egy sorozatgyilkos. De mégis felfigyel rá valaki, egy másik hasonlóan intelligens ember, aki a rendőrség pártján van, ezért mindenáron meg akarja állítani a sorozatgyilkost. Kezdetét veszi az ő szellemi párbajuk. Miközben a főhős egyre nehezebben tesz különbséget jó és rossz között. Egy idő után eljut oda, hogy az ügy érdekében bármit megenged magának.

Sajnos az előzetesből annyi jött le, hogy egy tini srác kap egy könyvet, megöl vele pár embert, bajba kerül és jön a menekülés… Nem láttam még a filmet, nem tudom milyen lesz, lehet hogy életem filmje lesz. De előzetes egyelőre nagyon nem győzött meg.

Alterego9 - 2017. 03. 26. 14:12

Az alapmű iránti tisztelet tényleg nem tűnik ki belőle, de lehet hogy ez csak a trailer hibája.

Solya91 - 2017. 03. 26. 14:26

Kíváncsian várom ,a Death note egy alap mű, láttam a japán filmeket is vajon a netflix hogyan fogja megoldani???
Augusztusig még van mit várni. ..

Shed - 2017. 03. 26. 15:02

Az a helyzet hogy a Death note az egyik legjobb anime, amit valaha is csináltak a japcsik, de legalábbis a legjobb 10-ben benne van. Ezt kétlem hogy bárki anime rajongó is vitatná.

Elképzelni sem tudom, hogy egy max 2 órás filmbe hogy tudnák átültetni az eredeti történetet.

Diasparnak igaza van. Az eredetiben a legfontosabb a szellemi párbaj, ami a két főszereplő között zajlik.

És az hibátlanul van megírva. Sokat nem várok egy amerikai filmtől.

Emlékszem, majdnem lefejeltem a tv-t, mikor a klasszikus Infernal Affairs trilógiát megcsinálták az amerikaiak Tégla néven. Majdnem okádtam, annyira szar lett az eredetihez képest.

Kb. ez lesz itt is gondolom…

Andro - 2017. 03. 26. 16:49

Na, ebbe bele nem nézek. Már a képek is elrettentettek, a trailer meg egyenesen borzalmas! Inkább egy laza tarkón lövés, mint ez a rettenet! Egy újabb manga meggyalázása amerikai módon. Gratula USA! *tapsol*

LasDen - 2017. 03. 26. 17:44

Olyat akartok kilátni egy 1 perces teaserből (aminek a célja csak a figyelem felkeltése), ami az animében 37 rész volt. És a szokásos gyalázós szövegek. Jól van, jól van, fejlődőképesek vagyunk, látom én…

tDr1v3r - 2017. 03. 26. 18:06

Shed, én vitatom. A Madhouse jól adaptálta a mangát, de pont azzal a résszel együtt ami a történet végére szét is cseszte az egészet…

Nem rossz az anime, félre ne érts, de csak egy olyan közösségkedvenc mint a Naruto vagy a Tokyo Ghoul (amitől még mindig hányok hogy elrontotta a Pierrot). A Mello arc előtt egy gyengébb 8-ast érdemelt szerintem az anime, utána meg max egy 5-öst…

A film érdekel, a japán live action-t (nem a drámasorozatot, a filmeket) pont az eredeti műtöl való elrugaszkodás tette jóvá, talán ennek is sikerül összehoznia azt a bravúrt.

Ronaldo - 2017. 03. 26. 18:43

Affene, valamiért azt hittem ez sorozat lesz közben meg egy kétórás film. Hát, érdekes :/

Shed - 2017. 03. 26. 19:00

tDr1v3r:

Sajnos a mangát nem olvastam, engem csak az anime érdekel. Elhiszem hogy rosszabb mint a füzetes változat, ezzel együtt is nagyon jónak tartom. A Tokyo Ghoul nekem nagyon összecsapottnak tűnt, mintha hiányzott volna belőle a fele.

A Narutot vagy a Bleachet nem is feltétlen akartam belevenni a legjobb 10be, de inkább pontosítok. A komolyabb, felnőttesebb animék közül nálam biztos bent van a legjobbak között. Lehet, ha olvasnám a képregényt akkor másképp gondolnám, ezt elfogadom.

Akárhogy is, egyetlen filmbe nem tudom elképzelni hogy zanzásítani lehetne.

Ninaa - 2017. 03. 26. 20:59

Az egyik legjobb anime volt, amit életemben láttam. Viszont az amerikai változat.. félek tőle… elég érdekes az egész előzetes, de nem a jó értelemben. Viszont Death Note, akármennyire nem tetszik a trailer, látnom kell a filmet.

Jon - 2017. 03. 27. 00:06

Sosem szoktam lehúzni semmit trailer alapján, de ez esetben az alapmű annyira zseniális, ez meg annyira közepesnek tűnik, hogy muszáj.
De még ha jobb is közepesnél, az eredetit nem érheti utol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz