login |

The Walking Dead – 7×15: Térdre!

2017. 03. 27. 18:50 - Írta: human

141 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát, nem is tudom… A múlt heti rész után azon filóztam, hogy csak a fináléról írok legközelebb, mert a felfelé tartó minőség hirtelen megzuhant. De azért csak legyen már heti kibeszélő, nem? Pedig csak egy tipikus, a finálét felvezető részt kaptunk.

Főleg, hogy a sorozat készítői most bemutatták, mire képesek, hiszen két olyan poén volt a 7×15-ben, hogy borultam. Persze komolynak írták a jeleneteket, de egy pillanatra sem tűnt annak egyik sem. Spoileres leszek a tovább mögött.

A rész története annyi, hogy Rick-ék elmentek a tengerpartra gyöngyöt fegyvert halászni, meg is szerzik, de az amazonsereg nem tart velük, viszont egy jó kis zombicsata után azért kölcsönösen elismeri egymást a két banda, meg bemutatják milyen cool és harcias a csajtörzs. Siralmas jelenetpáros a plot-zombikkal, olyan mechanikus volt, hogy röhögtem végig rajta.


Közben kiderül, hogy mi történt Sasha-val. Ez volt az igazi mélypont, amin szakadni lehetett. Míg Darylt a zenével és alvásmegvonással kínozták, addig itt Negan sima dumával próbálta meggyőzni őt a csatlakozásról. Miután meg akarta erőszakolni egy Savior, aki ilyen komikusan végezte.

Komolyan mondom, minden ami a cellában történt siralmas volt. Az erőszaktevés gagyi felvetés, Negan dumálása unalmas, ráadásul ebben a helyzetben még viccesebb volt.

Az egyetlen, ami valamennyire érdekes lehetett, hogy Negan sejt valamit Rick-ék mesterkedéséből. Más kérdés, hogy a cliffhangert nem is ehhez kötötték, hiszen az túl izgalmas lett volna, helyette NeganDaryl és Rosita lett bedobva, akik beszélni akarnak Rick-kel.

És ha nem lett volna elég a zombihorda “közös veszély”-nek való használása, ami összekovácsolja a közösségeket, még a hangtalan/teleportáló zombit is előszedték a repertoárjukból. A Maggie vs. Iszákos (Gregory?) konfliktusba csak egy jobbról támadó kellett. Vagyis balról. A lényeg, hogy lopakodó üzemmódban volt.

Hopp, ezek szerint háromszor nevettem a zombis drámán. Viszont legalább Gregory-t átlökte azon a bizonyos határon az eset, hiszen egy nő védte meg, és tulajdonképpen meg is alázta az emberei előtt, így elindult a Saviortől kapott címre. Milyen címre? A ge… Ja, ez nem az a blog.

A lényeg, hogy vannak ugyan a szálak, de szerintem ez az eddigi legrosszabb konfliktus, a feszültség pedig végképp nulla. Közel sem tűnik véglegesnek ahova tartunk, és ugye a cliffhanger nem is veszély volt. A TWD a régebbi évadjaiban legalább a fináléiban villantott, és az unalmas részek után az utolsó kettő általában működött. Most azokból az egyik már nem vált be, már csak egy esélyük maradt.

A végére már csak egy kép maradt, szerintem a készítők teljesen  a jobb oldali, mosolygó karakterrel tudnak azonosulni.

Jövő héten találkozunk. Lehet, hogy részemről utoljára? Vagy ezúttal meggyőznek Scott Gimple-ék? Mondjuk a blog miatt úgyis megnézem a premiert, szóval… A finálét pedig még úgyis megnézzük közösen, ha már idáig jutottunk.

141 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 03. 27. 18:33

nekem megint az vitte le nagyon a részt, ahogy jeffrey dean morgan beszél, ahogy előadja a figurát. a debütálása a 15 perces monológgal nagyon jó volt, de azóta annyira lejárt lemez ez a stílus, ez a lassú, modoros beszéd, egyszerűen idegesítő ahogy megalszik a tej a szájában…

Pocok - 2017. 03. 27. 19:04

Szerintem már a kezdetekkor is nagyon ciki volt.

A Sasha szál siralmas volt. Ígértek valamit és semmit nem kaptunk.

Gregory-t elírtad.

Irgum76 - 2017. 03. 27. 19:18

Sashaán én is nevettem mikor kinyílt a cellaajtó és ott ücsörgött
nyakszúrás dettó bazz egy rúd párizsit nem lehet így átdöfni

a vízizombik viszont nagyon gusztustalanra sikerültek mindenem borsódzik, viszket ha csak a gombás, keléses testükre gondolok

az akció részel nem volt bajom sőt örültem is neki
(igaz a bemutató alapján arra számítottam, hogy már Neganék ellen mennek)

Csilla0422 - 2017. 03. 27. 19:39

Az AMC ezt az évadot kiadta valahova vagy komédia írókat alkalmaztak? Mert egyre inkább önmaga paródiája a sorozat.

Amíg Negan első benyomásra jó volt, (na jó már akkor is a kevesebb több lett volna) addig mostanra idegesítővé vált. Kár, hogy JDM van ott…

Undorító volt, amit Rick és csapata az amazonokkal művelt. Nagyon nyeregben érzi magát, remélem, hogy Negan ismét kilöki onnan.

Az egyetlen értékelhető szál Sasha kommandója lett volna képekben, ehelyett baromi unalmas módon elmondták. Megkezdődött Sasha hattyúdala és Eugen még tapsol is hozzá.

Ezek után a fináléban sem nézhetünk nagy izgalom elé.

Hhugi - 2017. 03. 27. 19:46

Hahh,nekem bejött főleg a vége,remélem Dwight majd valamit kap azért Daryltől:D
Meg Sasha tud majd valami hasznosat kezdeni a kis “ajándékával” :D

Silver-sama - 2017. 03. 27. 19:51

Megint nagyon jó volt a rész.

Batistuta - 2017. 03. 27. 20:02

Elsőre azt gondoltam Sasha megharaptatta magát a cellában, és így próbálja Negant eltenni láb alól, de sajnos nem így történt.

Amúgy nem sok minden történt, Rosita power :)

Sulo - 2017. 03. 27. 20:04

Kellene egy oceanográfus (aki esetleg megcáfol) mert az idősíkot a történésekben végleg elvesztettem. Szerintem egy ilyen kagyló/korall telep kialakulása mint a vizizombik fején volt évekig tart. Tehát lassan az évadok száma megegyezik a sztori éveivel is pedig ha jól tudom nem telte el valójában ennyi idő a kezdetektől.

Hhugi - 2017. 03. 27. 20:18

@Sulo

Én is így tudtam,bár Judith kora kicsit rácáfol erre :D

Irgum76 - 2017. 03. 27. 20:23

Csilla0422:

“Amíg Negan első benyomásra jó volt, (na jó már akkor is a kevesebb több lett volna) addig mostanra idegesítővé vált. Kár, hogy JDM van ott…

Undorító volt, amit Rick és csapata az amazonokkal művelt. Nagyon nyeregben érzi magát, remélem, hogy Negan ismét kilöki onnan.”

ez a két dolog eléggé üti egymást

“Undorító volt, amit Rick és csapata az amazonokkal művelt”

mér lett volna undorító? egy csepp vér nélkül elvették tőlük a fegyvereket és csak azokat semmi mást
sőt még azt is megigérték, hogy visszadják
a nők egy része még támogatta is őket a végére
a pufi csajt meg anno simán kinyíratta volna a nagyi mert megtalálta a helyüket

“Megkezdődött Sasha hattyúdala és Eugen még tapsol is hozzá.”

Sasha pont nem akart öngyi lenni ezért kért Eugenetől vágóeszközt, hogy azzal majd meglepi Negant ezért nem volt túl boldog a ciánkapszuláért

bellarea - 2017. 03. 27. 20:27

Érdekes, nekem pont Negan dobja fel az egészet, Rickék idegesítőek, de nagyon. Azt máig nem értem, miért bíznak a kukás bandában, miről maradtam le. Vicces lenne, ha a fegyverek átadása után a pofájukba röhögnének, hogy haha, ezzel majd bevágódnak Negannál, pápuszi. Valamennyi fegyvert hagyhattak volna az amazonoknak, kicsit neganosra vették a figurát. Ha még évekig folytatni akarják ezt a sorozatot, kéne egy alapos nagytakarítás, ahol kisöprik azokat a karaktereket, akikkel nem tudnak mit kezdeni. Én azon nevettem nagyon, mikor Eugene a mérget adta Sashának fegyver helyett :D
Egyébként ha most Gregory beköpi őket, akkor abból csúnya harc lesz, és nem tudom, volt-e idén halállottó, de Sasha és Rosita mindenképp pakliban vannak, bár Sashával jelenlegi helyzetében még kezdhetnének valamit, Rosita esélyesebb.

Ronaldo - 2017. 03. 27. 20:38

“Míg Darylt a zenével és alvásmegvonással kínozták, addig itt Negan sima dumával próbálta meggyőzni őt a csatlakozásról.”

Na persze, az is(Daryl) milyen hatékony volt ugyebár. Amúgy meg kiderült már, hogy Negan elég kiszámíthatatlan, de amúgy sem értem, miért kéne kötelezően mindenkivel ugyanolyan sablon szerint viselkednie?

Liu - 2017. 03. 27. 20:42

Sulo:

Bár, nem oceanográfia a szakirányom, de jaja… kagylók még hagyján.( 1-1.5 éves korukra lesznek átlagosan 4 centisek pl. az osztrigafélék) a korall az, ami legendásan lassan nő :) (5-15 mm/év)

winnie - 2017. 03. 27. 20:45

ronaldo: szerintem ez nem számon kérés, csak dokumentálás, leírta, hogy mi történt. nyilván van egyébként egy bevett stílus, de me, hiszem, hogy azt várta volna el azok után, hogy eugene-nal sem csinált semmi ilyet.

_Peter - 2017. 03. 27. 20:47

Egyetértek annyira gyenge, hogy erőlködve keresem a pozitívumot: hála az égnek megúsztuk Sasha kommandózásától megkíméltek már úgy elhúzták az egészet, felüdülés volt azzal nyitni már el is fogták és ott a cellában. Ami más téma katasztrófa lett az egész jelenet. Lehet Negan és JDM kapcsán azt hitték az írók na egy karakter aki feldobja a sorozatot, de már nagyon rég elmúlt a stílusának kezdeti “oh shit” itt van Negan hatása és gyorsan átment irritálóba az egész karakter. A dülöngélés, mondókák, az egész beszéde, gagyi na…

Ismét olyan rész, már tudtam részekkel ezelőtt mi lesz csak már essünk túl rajta, csak várni kellett a napirendi pontokra, semmi meglepetés az égvilágon:

tengerpartiak fegyverének megszerzése: tudtuk meg fog történni, megtörtént, lapozzunk
Gregory kacérkodik az árulással: régóta és messziről látszott, ásítás
Dwight átállása, kényszer szövetség: régóta lebegett ez is, előző kibeszélőkben kitárgyaltuk

Faék a sztori tényleg, 3-4 jóval korábbi jelenetből ki lehet következtetni az évad felét. Béna cliffek, tavaly is a kukásGlenn, most is ki hitte el a sötét alak Daryl és nem Dwight. Annyi kis mellékes újdonság volt Jézusról kiderült a felebarátait szereti, most szájbarágták Aaron párja is harcolni akar, majd talán az lesz neki kampec és akkor jövőre lehet Aaron&Jesus.

Legalább annyival leptek volna meg jönnek vissza a fegyverszállítmánnyal, Negan pedig Sasha akciója miatt már ott főzi a spagettit Alexandriában és röhögve várja a visszatérő bandát és einstandolja az új fegyvereket.

Finálé után amikor ősszel jön az új addigra megpróbálom kaszálni, mert még tíz évig ezeknek az íróknak ilyen ovis sztoriját, nulla karakter, gagyi megvalósítás, béna cliffek satöbbi ezt nem lehet hetiben még évekig nézni. Zombinak kell lenni hozzá annyira gagyi, hova jutottak már az első évad minőségéhez képest. Bocsánat a rant miatt.

Pipacs - 2017. 03. 27. 20:49

Az elején csak nekem ütötte meg a fülemet Rick Michonne-nak szánt “Jól vagy?” kérdése? Lehet, hogy bekapta a legyet?

Nekem nem volt olyan komikus Negan cellás késelése, max annyiból, hogy sose hittem volna, hogy egy “jó zsaru-rossz zsaru” szituban Negan játsza a jót. :) Mert szerintem itt ez történt. Mindenkit másképp akar az oldalukra állítani, egy nőt spec ezzel lehet(ne). Hagyta, hogy a legkanosabb embere nekiessen, és mint megmentő (és tényleg :D) belibbent.
A végén úgy tudtam, hogy okoska a méreggel fogja kiszúrni Sasha szemét.:) Annyira manipulálható amúgy ez a figura, ahhoz képest, hogy állítólag zseni. Jut eszembe, asszem ezt a túró rudit bukni fogom…

Az, hogy totál védtelenül és kiszolgáltatva hagyták a nőket a parton, az tényleg nagy g*ciség volt, nem is értem. A “térdre” már csak hab volt a tortán. Dw. legalább megérdemli, bármit is kap, a csajok viszont nem.

Gregory eddig minden szituból szarul jött ki, úgyhogy sztem semmiféle veszélyt nem jelent Rickékre nézve, Negan a lényeget úgyis sejti, Gregory-t meg úgy elintézik, hogy mire kettőt pislog, zombi is lesz belőle.

Csilla0422 - 2017. 03. 27. 20:58

Irgum, pont azért voltak undorítóak, amit bellarea is írt. Rick tanult Negantől és ez az ami nem tetszik. Pont azért remélem, hogy kapni fognak és Negan újra a helyére teszi Ricket. Lényegtelen, hogy visszaadják a használt fegyvereket, amikor fegyver nélkül hagytak ott egy közösséget. Negan az évad elején csak visszavágott Ricknek, aki ugye egy éjszaka alatt lemészárolta az egyik támaszpontot.

Az igazság szerint Sasha már múlt héten megkezdte a kilépőjét. (Szerintem ő fog meghalni) Eugen meg simán vágja, hogy mire megy ki a játék, ezért is adott bogyót az éles eszközök helyett. Azt meg úgy értettem, hogy tapsol hozzá, hogy különböző cuccokat visz neki, amit elvileg nem lenne szabad. Érdekes módon a bünti elmaradt.

winnie - 2017. 03. 27. 21:06

csilla0422: bár ember-ember, gyilkosság-gyilkosság, de nem hiszem, hogy érdemes összemosni másokat terrorizáló tömeggyilkosok megölését kvázi nemes célból (tudom, tudom…) és a brahiból való ölést. az írók több eszközzel is jelezték, hogy jogosnak érzik rickék tettét. ettől még azt tett, amit tett közjó ide vagy oda, de a “csak visszavágott” kitétel nem hiszem, hogy indokolt negan esetében. attól, hogy rick is ölt, nem hiszem, hogy bárkiben megfordulna, hogy “rossz” ember, és viszont, az sem, hogy negan “jó” lenne. nyilván a jó-rossz is marhaság, de érted, mire gondolok:)

Pipacs - 2017. 03. 27. 21:21

Akkor sem kellett volna őket teljesen kiszolgáltatottan ott hagyni. Néhány kés nyilván maradt, de nulla lőfegyver. Ez aljas dolog, sőt “rossz”. Nem mészárlás, de igenis közeledik a két “oldal” erkölcsi szintje. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy a jó öreg “háborúban mindent lehet” elv mentén, és mert látják, hogy Neganék a jóóóval lentebb vannak, jóóóval undorítóbb, embertelenebb módszerekkel élnek, akkor nekik is lehet kicsit keményebben, mocskosabban játszani, és így is elmondhatják magukról, hogy ebben a világban még mindig ők a “jó fiúk”. Vmi ilyesmit éreztem ebben a részben.

Irgum76 - 2017. 03. 27. 21:23

_Peter:

“tengerpartiak fegyverének megszerzése: tudtuk meg fog történni, megtörtént,”

azért amikor Tara ott kecmergett arról szólt a fél kibeszélő minek egy részt elpazarolni egy olyan helyszínre ami soha többet meg sem lesz említve

winnie - 2017. 03. 27. 21:25

Irgum76: amióta elgondolkodott tara, azóta azért sejteni lehetett (bár lehet, hogy régen is csak én mondtam, hogy nem jönnek vissza:), bár én továbbra is kötöm az ebet a karóhoz, hogy sokkal jobb az “egyszer és soha többet” közösség, mint régen a kórházasok, mert így az egész csak egy “kell egy sztori, amibe fegyvereket írunk bele”-húzássá silányul, akkor pedig lett volna egy jó vagy rossz önálló novella.

rapguruz - 2017. 03. 27. 21:32

THE WALKING DEAD TIMELINE

http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_TV_Show_Timeline

Hátha érdekel valakit

Irgum76 - 2017. 03. 27. 21:32

Pipacs:

úgysem tudtak a csajok lőni :)
aki a környéken zombult azt kiirtották mind
akiket meg partra vet a víz azokat eddig is lándzsával böködték
nincsenek életveszélyben
de Neganékkel ellentétben nem g*ciségből vittek el mindent hanem a szükség miatt ha nincs elég fegyver nem csatlakoznak a kukalakók és bukta az egész terv
plusz Neganék egy percre nem gondolkodtak volna azon, hogy hagyjanak-e párat vagy sem

Bad Land - 2017. 03. 27. 21:32

Nekem tetszett ez a resz,kiszamithato volt az igaz,de mar jo ideje az egesz sorozat az.
Nem latom az eselyet sem hogy egy jo finalet hoznak ossze,sajnos.

Pipacs - 2017. 03. 27. 21:39

Irgum76:

Ennyi nőt, bármilyen vagányak is, könnyen megtámadhatnak arra járó bárkik, akár Negan emberei is. Pár fegyver ide vagy oda már nem számított volna. Legalább az őrszemeknek egy-két puska. A cél szentesíti az eszközt? Nem minden esetben, én azt mondom.

Irgum76 - 2017. 03. 27. 21:51

elvileg elég jó rejtekhelyük van
de állíthatnak csapdákat, csinálhatnak nyilakat
illetve a terepismeretet, rejtekhelyeket kihasználva lenindzsázhatják az esetleges látogatókat késekkel is

Terminusba se volt könnyű odatalálni pedig az ki is volt táblázva

winnie - 2017. 03. 27. 22:12

nyilván nem jelent a világon semmit, de gondolom, korábban sem találtak rájuk. az egész egy nagy bullyzás volt, szó se róla, de ettől még nem bántottal _közvetlenül_ senkit – ennek kapcsán legalább az írók korrekten levezették mindkét oldalt, még szájbarágósnak is lehet mondani – ezt fontosnak tartották. rickék álláspontját is lehet védeni, a másik oldalét is.

tényleg, ha van nem hivatalos timeline, akkor lehet esetleg térkép is. nyilván ők elég messze vannak alexandriától (mondjuk így hirtelen fura is a dolog – mennyi idő alatt értek oda rickék, ha taraék több hetet voltak portyázni mire rájuk találtak (nyilván nem folyamatosan távolodtak)), talán napokra, de az érdekesebb kérdés lehet, hogy neganék mekkora területet fednek le. alexandriától gondolom pár órára vannak, de a helyőrségek hogyan szórhatták el, stratégiailag mekkora távolságokra van értelme?

Sulo - 2017. 03. 27. 22:16

Na igen a timeline mellé a térkép. Nekem a legjobban Carol háza zavarta a szememet az évadban, szinte egy viszonylag forgalmas és elég hamar elérhető út kellős közepén állt de pl. Neganék nem tudtak róla. És csak tetézte az egészet a rendben tartott kert meg az éjszakai fény (gyertyák, kandalló ami füstöt is enged etc).

blade78 - 2017. 03. 27. 22:41

Valaki látta az Walking Dead akciófigurákat :P
Van egy hatalmas spoiler egy boton :D

Enzo - 2017. 03. 27. 23:10

7×15
Sasha @SaviorHQ:
Na, legalább elmondták, mi történt, ha már nem mutatták rögtön. Egy kis Easy Street-et vártam volna, de nem volt :( És ami a legnagyobb csalódás…ne már, hogy Eugene tényleg átállt? Ha még Sashának is azt mondja, akkor tuti nem épült be, pedig annyira biztos voltam benne…
Éreztem, hogy Sasha csak megjátssza a szuicid gondolatokat, fel is röhögtem amikor Eugene valami hasznos helyett a tabit adta oda neki :D

Oceanside:
Na, tegye fel a kezét, ami emlékezett a Nők és Gyerekek Paramilitáris Közössége vezető karaktereinek neveire! Senki? Én se :D A stratégiai plot-walkerek tényleg nevetségesek voltak, bár a közös harc egész menőre sikerült.

Hilltop:
A késes csavar érdekes volt, az előzetes alapján mindenki azt hitte, hogy Gregory orvul megtámadja Maggie-t, aztán kiderült, hogy csak őrt áll, de aztán mégis elgondolkodott…
Mekkora balf@sz ez az ember, egy terhes nőnek kell megvédenie a lopakodó zombiktól :D de Maggie legalább előnyére fordította a szituációt, jöt röhögtem amikor beárulta a random arcoknak :D

A vége a legcsekélyebb mértékben sem volt meglepő, egyrészt az első Daryl-t tartalmazó jelenet tök egyértelművé tette, hogy akkor Dwight volt az előző rész végén, másrészt mivel a previously-ban belengették Dwight árulását, és az egész rész során jegelték, 99% pontossággal meg lehetett jósolni, hogy mi fog történni a végén, ehhez képest annyira rájátsztottak a zenével, mintha lett volna 1 db ember is, akit meglepett hogy Dwight áll ott. (A NeganDaryl-ozás meg egyszer vicces volt, de konzisztensen ne hívjuk már így…)
Mivel egy miniháború sem fog beleférni a fináléba, hiába lesz nettó egyórás, ezért valami nagy és idegesítően félbevágott standoffot tippelek zárásnak. Yay…

#hétidézetei természetesen Negantől, szerintem még mindig k*vajó a karakter, JDM lubickol a szerepben, nem tudom mit kell ezen sírni, hogy milyen.
“You’ve got some beach-ball-sized lady nuts on you, coming in all kamikaze like that.” :D

“Or you can use that blade and stop ol’ Rapey Davey from becoming Dead-Alive Rapey Davey, save yourself, join the cause.” :D

Sulo - 2017. 03. 27. 23:19

@blade78 arra gondolsz ahol egy kék baseball sapkás baltás áll a bot mellett?

Nézőke - 2017. 03. 27. 23:26

blade78: az mellé oda van írva,hogy Comic series.
:D
Azokból Rick is hiányos jobbkézzel rendelkezik.
Tehát nem biztos hogy medusaheadként végzi :D

winnie - 2017. 03. 27. 23:27

enzo: én negan miatt csak azért sírok, mert borzasztóan van előadva. a karakter jó, sőt, tök jó, de sajnos az a stílus, amit JDM nyom, nekem már a második résznél dögunalmas… lett…, mert képtelen…, …, normálisan be… szélni, mert… mindent így… … … KELL MONDAnia.

oké, magáévá tette a figurát, kidolgozta, törődik vele, de adott neki egy…, hogy mondjam, egy egypoénos stílust, ami idővel fárasztóvá válik és már nem nyűgöz le, mint elsőre. és amikor belekezd az egy perces, erőltetetten hangsúlyozgatós monológjaiba, amit harmadannyi idő alatt végigmondhatna és kiderül, hogy még tartalma sincs a mondandójának, akkor az elég nagy csalódás és totális időrablás. a lényeg, hogy nálam abszolút a “just SHUT UP!” hatást éri el, amit olykor követ az “értjük, nagyon gonosz vagy, oké, lapozzunk!”-felhördülés:)

teljesen biztos vagyok benne, hogy a többségnek negan a nagy kedvence és JDM játékát pazarnak érzik, talán még díjat is kapott mostanság, vagy jelölést, szóval még csak elvakultságról sincs szó, de nálam vicces kívül, tönkreteszi a “műélvezetet”, a jelenlétével húzza le a részeket. a karakter jó. az is, hogy szemét, számító, amit csinál, az is teljesen rendben, ezt értem. csak JDM… nem mondom rá, hogy ripacskodik, amit más írt, de ez nekem túlzottan színészkedős, na. lehet, hogy ez a jó szó. nem természetes, hanem túlságosan átlátszóan színészkedős.

(és ezzel mondom, nem akarok meggyőzni senkit, ez teljesen egyéni szoc. problem, nem sokan hisztizhetünk miatta – biztos vagyok benne, hogy szinkronosan nem lenne ekkora gond.)

winnie - 2017. 03. 27. 23:29

enzo: ja, egyébként:

“idegesítően félbevágott standoffot tippelek zárásnak”

nem olvastam a nyilatkozatokat, csak a szalagcímeket, remélem, ezek nem spoileresek, de lejjebb írom, mert a végkicsengésére utalnak (bár ez szerintem következtethető a nézői reakciók alapján)
.
.
.
.
.
.
lincoln azt nyilatkozta, hogy “nagy elégedettséget kiváltó a finálé”, vagy a zárás, mármint a finálé vége. míg reedus a Braveheart-ot emlegette, azt hozta fel párhuzamként.

Nézőke - 2017. 03. 27. 23:33

..a részről pedig..

Sasha nevetséges írók által herélt karaktere.
Oké,most hirtelen meg akarja ölni Negant.. egy üvegdarabbal…oké…és előtte miért nem?
Akkor,amikor a disznóölő ott hevert, és megtekinthettük patyolat tisztán pl. a torokátszúrás utáni snittben, meg különböző fények játszadoztak a töksötét cellában, mindegy, dramaturgiai hiba. Szóval, Sasha megfogja a fejbeszúrt embert,és nekitámasztja az ajtónak. Negan valahogy bejut,de addigra már Sasha megpróbálhatta volna ledöfni. De nem.
Hülyének nézik nem csak a nézőket,hanem a saját karaktereiket is.

Irgum76 - 2017. 03. 27. 23:37

most újranézve felmerült bennem a kérdés ha már Sasha tényleg kamikaze üzemmódban van mért nem próbálta tökön szúrni Negant?
csak olyan tessék-lássék módon felvette volna mint aki vizsgálgatja aszt föltolja a 30 centis bökőt
mire Negan észbe kap már kasztrált kisfiúként énekel a pokolban
nem, hogy meglendítené luszilt
de ha mégis Sashanak tök nyolc

Irgum76 - 2017. 03. 27. 23:47

hát igen Negan a legjobban utált tévés szereplőből a legidegesítőbb szereplővé avanzsált

Enzo - 2017. 03. 27. 23:48

@winnie: oké, én se próbálok meggyőzni senkit, csak már mindenki ezen van kiakadva, gondoltam javítok az arányokon.
#finálé: háááát, majd meglátjuk, erre nem tudnék képregénymentesen reagálni sokat, de mivel még most sem tartanak ott, hogy “na akkor induljunk”, ezért nem hiszem hogy egy konkrét csata beleférne az évadzáróba… (vagy valami történik közben, ami keresztülhúzza a számításokat)

fireblade "pistike" - 2017. 03. 27. 23:53

Hát ez az a fajta rész mikor kb 10p történését kell elnyújtani a teljes részre..sikerült..
pár dolog aminek meg kellett történnie..pipa
ennyi.
Negan fárasztó, de mintha kezdene stílusa lenni..és kezd érthetően taktikázni..tud ő sokkal többet szerintem.
Nagyika egy szánalmas Carol paródiának beillett..
gyenge rész, de ha rossz a főpróba jó az előadás?
hát majd kiderül..

Pipacs - 2017. 03. 28. 00:03

“a disznóölő ott hevert, és megtekinthettük patyolat tisztán pl. a torokátszúrás utáni snittben”

Visszanéztem, és a kés bizony végig csurom vér, még amikor Eugene bemegy hozzá, akkor is.

“különböző fények játszadoztak a töksötét cellában”

Igen, miután Eugene bevitte a lámpást.

Asszem - 2017. 03. 28. 00:10

sasha azért nem akarta negant megölni a késsel, mert tudta, hogy negan számít rá. viszont ha Eugene tényleg becsempész neki bármit, amire negan nem számít, akkor talán még lehet esélye.

természetesen mi tudjuk, hogy nem lehet esélye, mert negant csak és kizárólag rick ölheti meg, ezért is tét nélküli az egész kísérletsorozat.

nemrég zombivá vált embert lehet késsel homlokon átszúrni?

Pipacs - 2017. 03. 28. 00:15

“ha rossz a főpróba jó az előadás?”

Milyen szép analógia. :) Úgy legyen!

_Peter - 2017. 03. 28. 00:17

Sasha kiváló példa mennyire bénán építenek karaktert ezek az írók, ha lehet ezt annak nevezni. Idén a térdelés után ő és Rozi jóval több időt kaptak az íróktól hogyan gyászolnak és tervezik a bosszút, mint Maggie. Ami már kapásból furcsa, hiszen ha volt valami rendesen felépítve az évek során az a Maggie-Glenn páros és nem a semmiből elővett Abraham háromszög. Sasha depi Bob után hihető volt, ez most nem. Rosita azt mondta szinte bárkivel összeakadt ha úgy volt.

Elég hiteltelen volt a hosszú és unalmas civakodásuk melyikük gyászolhatja jobban, melyikük bosszulja meg Duke Nukemet.

Nem szóltak senkinek, ezzel veszélybe sodorva Rickéket. A mesterlövész terv annyi volt lelkiztek az épületben, öt percnél se tovább vártak Neganre mintha csak évente egyszer ment volna ki az udvarra. Jött a rambo kamikaze terv, az is bukta lett. Most megint teljesen gagyi: egész évadban makogták az öngyilkos küldetést és neki minden mindegy csak egy esélyt akar, ott a lehetőség a cellában nem próbálja meg. Negan megint bemegy hozzá, akkor sem próbálja meg. Eugene-nek sápítozik még egy esélyért Negan ellen csak egy pisztoly csak egy kés, hát én is nevettem volna a tablettán, ha nem tudtam volna a múltkori feleséges méregkeverés témából hogy azt fogja hozni neki.

Ahogy számolom nagyjából a “remek” Sasha-Rosita páros négy esélyt elbénázott: Rosita 1 db lőszer kísérlete Alexandriában, Sasha a puskával és kétszer a késsel. Mivel mindenki tudja nem ez a két mellékkarakter öli meg a főgonoszt, teljesen felesleges volt kettejük szálára ennyi időt szánni. Carl magánakciója értelmesebb volt normál időtartammal.

Olyan ez az évad is mint amikor 10 oldalas fogalmazást kér a tanár, aztán a diák csak rizsázik a semmiről, növeli a sorközt, nagyobb betűtípus minden trükk csak legyen mivel kitölteni. Fináléban gondolom nagy művészi képek ahogy fegyverkeznek, Dwight lerajzolja mi hol van, cserébe Gregory beleköp a levesbe, Rick elmondja a lelkesítő freedom beszédet a szövetségeseknek aztán elindulnak D-Day rohamra. Omaha szakaszon gondjuk lesz, de befutnak az amazonok harcolni akarnak. Az már az írók trollkodási szintjén múlik kapunk-e rendes csatát, vagy vágás és eredményhirdetés jövőre, mert a háború vége még messze, jövőre vagy később nem tudom hány évadot akarnak Neganből kihozni. Talán pár morzsát dobnak, például Carol és Morgan terminátor módban már járna nekünk ennyi unalom után. A tigrist is rossz CGI-vel is jó lenne látni akcióban.

Pipacs - 2017. 03. 28. 00:21

Irgum76:

Azért a puska az puska. Egyébként Neganék követhetik is Rick mozgását, random jelleggel, s akkor pont ők vezetik el a tutibiztos kis rejtekükre a kiéhezett vadakat…
Mindegy, lendüljünk túl ezen, egy dolog viszont biztos: így sokkal nagyobb lett az esély, hogy egyszer, lehet hogy a nagy ütközet után, de az amazoncsapat emiatt még bosszúért fog kiáltani Rickékkel szemben.

_Peter - 2017. 03. 28. 00:31

Pipacs, az amazonoknál csak a mama van kiakadva. Ráadásul ők azt sem tudják hol van Alexandria, nincsenek járműveik, elszigetelten éldegélnek. A fiatal nő ellenkezett a mamával, ő mondta a többség harcolna Negan ellen és értik Rickék ügyét. Az bután jönne ki Negan lemészárolta a férjeiket, erre ők Rick ellen fogadnának bosszút aki Negan ellen harcol.

Pipacs - 2017. 03. 28. 00:40

Igen, csak érted, heteket is tölthetnek fegyver nélkül. Ha ez alatt történne bármi, őket okolnák, akárhogyan is sül el a háborúsdi. És ha Rick állja a szavát, és visszaviszi a fegyvereket, nem lesz nehéz követni őket Alexandriába. Ez csak egy teória, mondom, ezzel a húzással növelték az esélyt, ettől még nem kell meg is történnie.

winnie - 2017. 03. 28. 00:42

“ináléban gondolom nagy művészi képek ahogy fegyverkeznek, Dwight lerajzolja mi hol van,”

hehe, előttem a jelenet, amint (a twd mostanság előszeretettel használt hosszú, néma snittek koncepciója szerint) egy percig mutatják, ahogy dwight rajzol – de persze csak a rajztábla hátoldalát látjuk, valamint ahogy a keze mozog. surrog a ceruza, surrog, amikor letelik az egy perc, akkor pedig ráfordul és ráközelít a kamera, bear mccreary előkapja a cintányért, és ott lesz rajta a mesterterv.

winnie - 2017. 03. 28. 00:45

pipacs: “az amazoncsapat emiatt még bosszúért fog kiáltani Rickékkel szemben.”

biztos? nem tűnik reaálisnak, ha legyőzik neganékat, megölik azokat, akik megölték a szeretteiket, és még a fegyvereiket is visszaadják nekik.

Pipacs - 2017. 03. 28. 00:50

winnie:

Nem, nem biztos, csak van rá szerintem némi esély, ha idő közben történne vmi velük, amíg fegyvertelenek. Kvázi a kövi évadba 1-2 rész erejéig el tudom képzelni, hogy ilyesmi előjön. De simán tévedhetek is. Csak azért jutott amúgy eszembe, mert annyira kihangsúlyozták, hogy egy szem stukkert sem hagynak nekik. Ha nem lenne semmi jelentősége, akkor marad pár puska mutatóba, oszt lapozzunk…:)

Pietro - 2017. 03. 28. 01:28

Én 29:38-nál nevettem, amikor Daryl megölte a zombi-Darylt, akiről elsőre azt hittem, az igazi Daryl :)
Eléggé siralmas ez az évad is, de nálam épp JDM Neganje menti meg eddig.
Az a csicsergő kismadár a kukás néni lesz :)

Talán Spoiler:
Korábban imdb-n a 7×06-hoz “Tara encounters a group of female survivors” helyett “Whisperers” volt írva. Csak én futottam ebbe bele? Elszólták magukat vagy egy nagy kamu volt az egész? Nagyon korán lett volna még behozni őket, de ki tudja, lehet belőlük nőnek ki, és így lesz már közös múltjuk Rick-ékkel.

fireblade "pistike" - 2017. 03. 28. 01:37

Pipacs:

Ok a fegyvertárat kiürítették, de attól még nyugodtan maradhatott náluk jó pár kézifegyver..a házban is volt ugye..:)
és nem akkora kaland körbe cserkelni megint a környéket, és keresni pár fegyvert..
Szerintem nem lesz a nagy harc a zárásban..hanem valami nagy cliffet sütnek el..mittomén, rájuk repül egy B-2 bombázó vagy akármi..:)
Vagy az első puskalövésnél snitt..és várhatunk őszig..

Nofearthewalkingdead - 2017. 03. 28. 02:53

Ez egy jó rész volt.
Igaz, Sasha sztoriját nagyon elrontották.
Ez az öngyi dolog nagyon gáz. Végig azt vártam, hogy kitalál valamit, pl. Rambokéssel kinyírja NeganEugene-t és szökik, vagy a zozót felhasználva akciózik valamit, de nem.
Azért azt meg kel említeni, hogy Negan-t árnyalták kicsit ebben a részben, itt beszélt a legnormálisabban és most először mondta azt ki, hogy ők tulképpen nem is olyan gonoszak, ami nézőpont kérdése.
Azt mondjuk túlzásnak tartom, hogy mindenkit egyből be akar szervezni, aki odatéved.
Meglepő, hogy Sasha volt a 4. vendég Alexandriából (2. hívatlan), mégse megy oda balhézni.
Az pedig piros pont, hogy Dwight átáll, Merle óta nem volt ilyen érzésem egy szereplő kapcsán. Még a végén igazi vadnyugati romantikus hőst csinálnak belőle. :D
Amúgy meg ki csiripelhetett Negan-nek Rick-ék tervéről? Vagy csak simán van szemük, fülük? :D

winnie - 2017. 03. 28. 03:05

Nofearthewalkingdead: “most először mondta azt ki, hogy ők tulképpen nem is olyan gonoszak, ami nézőpont kérdése.”

az annyira nem nézőpont kérdése, hogy bedob valakit egy kemencébe, hogy poénból agyonver pár embert, hogy terrorizál és megaláz másokat? csak azért, mert ő azt mondja?:) azért, ha valaki így gondolja, akkor ott gond van, a múlt (és a jelen) ettől még nem válik meg nem történtté, ő marad ugyanaz a szadista, pszichopata tömeggyilkos. tud kedves lenni és vicces, ez teljesen jogos, de ez csak azt jelzi, hogy számító. ha valakit fel akar használni valamire, mielőtt kinyírja, akkor negédeskedik vele (simán benne van, hogy a fickót is ő küldte oda, hogy megölhesse és jó pontot szerezhessen sasha előtt). az, hogy nem gonoszak cinizmusként is felfogható (meg nyilván egy gonosz nem tartja magát gonosznak). a lényeg, hogy mindenkivel úgy bánik, ahogy az a saját érdekeit szolgálja.

Quantumleap - 2017. 03. 28. 03:06

Dwightnak vajon első körben oralizálnia kell? Bocs, csak úgy látom, itt még senki nem sütötte el. :)

Azt nem értettem, hogy Rickék miért nem hagyták, hogy Cyndie velük menjen. Nem ők szeretnék, hogy csatlakozzanak hozzájuk?
Amúgy az amazonok nem biztos, hogy minden fegyvert odaadtak. Elvégre az nem szentírás, hogy ők is nyilvántartást vezettek róla, másrészt pedig ha ki is derül, azért Rickék csak nem torolják meg Negan-módra, és ezt ők is sejthetik.

Quantumleap - 2017. 03. 28. 03:07

Nofearthewalkingdead: Nyilván Gregory köpött Negannek.

deszter - 2017. 03. 28. 05:38

Szását meg Rozáliát azért építgetik mert valamelyik hamarosan megnyeri a halállottót. Judzsínt meg elkezdtem bírni mióta átállt (vagy nem). Nem rossz ez, csak komédiaként kell nézni:))

dexike3 - 2017. 03. 28. 06:37

sajnos nem fog felnőni a 4×16-os fináléhoz szerintem a befejező rész. nálam az viszi az eddigi legsötétebb epizód díját, mikor Carl-t akarják épp megerőszakolni a Claim banda tagjai.

winnie - 2017. 03. 28. 07:09

pietro: az imdb-t userek szerkesztik, így ha valaki félreért valamit, hülyeséget ír, az úgy maradhat, amíg nem javítják. itt valamiért nem a hivatalos leírást vették át, vagy csak valaki átírta. egyébként elvileg nem a nőkre gondoltak (ettől még persze lehetnek ők), hanem a hidas zombikra, legalábbis a 7×05-ös előzetes alapján.

ayren - 2017. 03. 28. 07:39

human
“…mert a felfelé tartó minőség hirtelen megzuhant. ”

Felfelé? Ez most komoly?
Már az előző évaddal is gondok voltak, de a mostani valami gyötrelem. Egyszerűen dögunalom az egész a rendkívül (öncélúan?) brutál első részt leszámítva, de az meg pont azért volt rossz.
Pedig én tényleg szerettem mindig a TWD-t, és két-három évaddal ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy egyszer majd a kaszát fogom fontolgatni.

ayren - 2017. 03. 28. 07:49

_Peter

“csak várni kellett a napirendi pontokra, semmi meglepetés az égvilágon”

+1

Ez a probléma az egész évaddal.
Kiszámítható az egész, ami egy rendkívül gyenge, hármas alá iparosmunka eredménye.
És nem pusztán az akciókra gondolok, egyszerűen érzelmileg sem tud semmilyen téren megmozgatni, pedig az előző évadokban azért akadt néha katartikusabb pillanat is.

ayren - 2017. 03. 28. 08:02

winnie
“lincoln azt nyilatkozta, hogy “nagy elégedettséget kiváltó a finálé”, vagy a zárás, mármint a finálé vége. míg reedus a Braveheart-ot emlegette, azt hozta fel párhuzamként.”

Hát nyilatkoztak már eddig is sokan a készítők közül, agyondicsérve, ami majd jön, aztán kaptunk egy kalap sz*rt. Én hiszem, ha látom.

rapguruz - 2017. 03. 28. 08:08

Sajnos nekem ez a rész tetszett a legkevésbé, végig untam… AnnyiRa kiszámítható volt… Komolyan SaSha meg a női csapat… Volt egyáltalán Aki emlékezett bárkire is a nők közül?? :D
Mondhatnam azt is hogy végre jövő héten finale…

redriot - 2017. 03. 28. 08:08

Mikor Sasha fegyverért könyörgött és közben végig a cellaajtó előtt álló Júdzsint mutatták végig az járt a fejemben hogy talán eredetileg úgy tervezték hogy Judzsin ismét bemegy a cellába és Sashat is mutatja a kamera ahogy beszél de ezt jelenetet a színésznő nem tudta meggyőzően előadni.
Így csak fel kellett mondania a szöveget, nem kellett színészkednie. Problem solved.

Szezonzáró: Rick most komolyan odaviszi azt a rengeteg értékes fegyót a szeméttelepre egy csapat szédelgő holdkórosnak meg az “én vagyok a világ ura” fejjel mászkáló királynőjüknek? Mit látott bennük ami ennyire meggyőzte? A körtánc koreográfia? Mert harcolni még nem látta őket. “I need guns. A lot. Now” Hát én egy gunt adtam volna a kisasszonynak, egyenesen a szájába.

Több értelme lett volna ha inkább a hilltopiakat fegyverzi fel és ad nekik egy alapkiképzés.

tghooker - 2017. 03. 28. 09:03

Ha van X darab robbanóanyagom, muszáj elpazarolni egy kis tüzijátékra? Háború előtt az ember pont, hogy ilyen készletekkel tudna igazán tartalékolni, de tényleg a halász-amazonokat ezzel kell riogatni…áááááá

fireblade "pistike" - 2017. 03. 28. 10:06

Már bocs, de a robbanóanyagot nem lehetett volna mondjuk Alexandia előtti úton elásni?
és mikor jön Negan..simán földkörüli pályára állítani a bandájával együtt..

seven - 2017. 03. 28. 10:38

Na, bocs a hosszért, de most kiadom magamból…

Negan. Abszolút winnie-nek van igaza, pedig eleinte imádtam, de már nagyon unalmas. Egész egyszerűen mindig ugyanazt – úgyanúgy adja elő. Az egyetlen epizód ahol éreztem a különbséget, a Carlos epizód volt. Azt hittem ott elkezdődött valami. De nem.

szerintem már nem is vehető komolyan.

Először is – JDM… már bocsánat, de ez a fizikum… ezek a vékony lábak, nagyon nem illenek a karakterhez. Nem tartom fontosnak a teljes képregényhez való ragaszkodást, de egy ilyen karizmatikus, ijesztő karakterre igenis ráférne még pár kiló.

Másodjára, már kezd kicsit idegesíteni, hogy a saját embereit mindenféle hezitálás nélkül kinyírja, de mondjuk Sashát vagy Carlt nem, annak ellenére hogy mindkettőjük kilőtt pár Savior tagot, és azzal a céllal mentek oda hogy Negant hűvösre tegyék. Mindez azok után hogy Daryl elszökött, ergo nem lett sikeres az agymosás, azt hinné az ember hogy kicsit kevésbé lesz elegendő Negan.

Nem hiszem el, hogy Negan a vajszíve miatt jutott volna el oda, ahol most van.

Egyébként visszatérve Sashára, atyaég. Minden pozitívumot amit az előző rész utolsó 10 percéről mondtam visszavonok. Tökéletes módja lett volna Sasha karakterének a kiírására, nem is kellett volna, hogy lássuk hogyan hal meg. Csak a tudat, hogy valószínűleg kilőtt jó pár Saviort, és eközben halt meg, elég lett volna. De neeeem.

A TWD elvesztette a tökösségét. Régebben nem húzták vonták a karakterek sorsát ennyit, hanem ha eljött az idő, puff.

Mindamellett, már az is unalmas, hogy szinte minden Saviornak hiányzik az egyik kereke. Pedofil, pszichopata, elmebeteg, negan v2 szinte mindegyik. Miért? Ez nem vehető komolyan. Vagy ez történik ha túlságosan is követik az írók a képregényeket? Mert anno a Kormányzó/Woodbury azért elég komolyan át lett írva, és szerintem jól tették, sokkal kifinomultabbak voltak, és jobban illettek a sorozatba. Persze, a 3. évad tele volt hibákkal, de azért legalább a Kormányzó és társai nagyrészt emberek voltak, emberi tulajdonságokkal, nem 2 lábon járó büntető törvénykönyvek.

Ez még Negan karakterének se tesz jót, mert szerintem pl Simon sokkal keményebb megjelenésre mint Negan, és hát, ugyanúgy viselkednek (csak Simon tud normálisan beszélni).

Ez számomra az eddigi legrosszabb évad. Igen, az elején tetszett jó pár rész, de amióta visszatért a sorozat rengeteg kritikán aluli epizódot kaptunk, és az irányvonal se tetszik.

Már a fináléban sem bízom. Egyébként már mondtam egy korábbi kibeszélőnél, de szerintem nagyon jót tenne a sorozatnak egy 4. évados soft reboot, némi time skippel. Talán a finélé után.

noodles - 2017. 03. 28. 11:21

seven: miért lenne igaza winnienek? ez nem egy, így van vagy nem így van kérdés. Negan ilyen és kész, lassan beszél. Daryl meg néma, Michonne faarcú, ilyenek a karakterek. Nekem bejön Negan, remélem sokáig velünk marad.

“ha valakit fel akar használni valamire, mielőtt kinyírja, akkor negédeskedik vele”
először azt olvastam, hogy akkor neganeskedik vele :D

Neganek szerintem a bajszos embere szólt, előző részben Gregory mondta neki, hogy vannak páran akik lázadoznak.

Amikor a kapszulát odaadta Eugene nagyon röhögtem, hatalmas troll a faszi :D Meg ezek a dumák, hogy a párna nem antiallergén, mivan? :D

Erdő - 2017. 03. 28. 11:23

Sashával kapcsolatban Asszemmel értek egyet: amíg Negan tudta, hogy a vadásztőr ott van, addig számított a támadásra, vagyis erősen kétes kimenetelű volt a dolog. Ha viszont sikerül Eugeneból kicsalni egy kést, akkor váratlanul támadhat. Ez nem teljesen logikátlan. Bár igaz, hogy Sasha mindenre el volt szánva, mivel látta, hogy Negan nem bántja, sőt megvédi és a csatlakozására számít, ez megnyitott számára egy másik utat. Ami igazán gáz volt szerintem, az az, ami előtte történt, a Rositával végrehajtott (illetve végre nem hajtott) támadás. Meg az, hogy Rositán senki sem kéri számon a folyamatos baklövéseit, amelyeknek mindig más issza meg a levét.
A fegyverek elvitele a halászfaluból: nekik is szívességet tesznek azzal, ha a Megváltókat eltakarítják az útból, amit az unoka meg is köszön Tárának. Hogy fegyver nélkül maradnak, az elég nagy probléma, különösen annak a fényében, hogy nem nagyon láttam falakat a házak körül, és a robbanások után 2 perccel megjelent egy zombihadsereg; vagyis lehet, hogy a többi embercsoporttól elég jól el vannak rejtve, a zombik azonban ott ólálkodnak körülöttük. De egy háborúban nem biztos, hogy mindig van jó megoldás, sokszor csak kevésbé rossz. Azt viszont nem értem, hogy miért nem mentek el harcolni azok, akik menni szerettek volna?

Asszem - 2017. 03. 28. 12:22

“Már bocs, de a robbanóanyagot nem lehetett volna mondjuk Alexandia előtti úton elásni?
és mikor jön Negan..simán földkörüli pályára állítani a bandájával együtt..”

gól! ez kb. olyan, mint hogy miért nem a sasokkal vitték a gyűrűt a halálcsillagba.

ezeregy módja lenne csak Negant kinyírni, ahelyett, hogy frontális csatába mennek az összes Saviorrel, akik amíg Negan él, biztos engedelmeskednek, de ha nincs Negan, nem annyira biztos…

Na mindegy, várjuk az évadzárót.

Van már cliffhangerlottó, hogy milyen zárással fognak felhúzni minket?

winnie - 2017. 03. 28. 12:52

Asszem: legutóbb azt állapították meg, hogy a sorozatnézők nem szeretik a cliffhangeröket, mert utálták a finálét, így most nem lesz cliff – legalábbis ezt nyilatkozták többször, több helyen.

ami egyébként valahol aggasztó, mert azt jelenti, hogy akármi is lesz, lerendezik.

Asszem - 2017. 03. 28. 13:08

winnie: az miért baj ha lezárnak egy-egy szálat? nekem tök rendben lenne, ha egy epikus fináléban kinyírják Negant és a köv. évad arról szólna, hogyan repacifikálják a savioröket és a többi telepet.

aztán jöhetne egy teles évad is, vagy bármi, ahol nem az a téma, hogy van egy főgonosz ember, akit le kell győzni. Mondjuk kitörhetne járvány amire meg kell keresni a városban az ellenszert, vagy pl. lehetne az a sztori, hogy elkezdik fokozatosan visszafoglalni a városokat is és újraépíteni az infrastruktúrát…

Irgum76 - 2017. 03. 28. 13:22

“az miért baj ha lezárnak egy-egy szálat?”
azért mert 7 részen keresztül néztük, hogy hogy csicskulnak Rickék aztán 7 rész felkészülés a háborúra
és ezt zárják le 40-60 percben…

ende - 2017. 03. 28. 13:46

seven: “már kezd kicsit idegesíteni, hogy Negan a saját embereit mindenféle hezitálás nélkül kinyírja, de mondjuk Sashát vagy Carlt nem, annak ellenére hogy mindkettőjük kilőtt pár Savior tagot”

ez pedig teljesen rendben van szerintem. akit könnyen kilőttek, vagy kiérdemelte hogy kinyírja, azért nem kár, neki erős Neganek kellenek. (Sasha az írók szerint erős nyilván, az más kérdés, hogy nézői szemmel egy ostoba Darwin-díjas p*csa.)

winnie - 2017. 03. 28. 14:06

“akit könnyen kilőttek, vagy kiérdemelte hogy kinyírja, azért nem kár, neki erős Neganek kellenek.”

az orvost is? amúgy bárkiből bármikor lehet rabszolga, nem feltétlenül kell ezért megölni őket.

winnie - 2017. 03. 28. 14:08

Asszem: nem mondtam, hogy baj, ha lezárnak, de nyilván a negan elleni harcot nem zárják le, hiszen még el sem kezdődött. ez szerintem nagyon messze van a sejthető szembenállástól. legalábbis hiba lenne, ha nem csinálnák meg, hogy feláll egymással szemben a két oldal és megpróbálják kijátszani egymást a részek során.

ebből pedig az következik, hogy el sem fog kezdődni semmi, cserébe a nyolcadik évad (talán) csak erről fog szólni. de az sem lehet a vége, hogy elkezdődik valami, mert az is cliff. ergó lehet, hogy lesz valami és lerendezik, de… nem, az elképzelhetetlen. kizárt, hogy egy random akciójelenet akarjon lenni az összecsapás. szóval lesz valami epic, de olyasmi, aminek a vége nem hoz döntést. de akkor meg hol az elégedettség?

bajan - 2017. 03. 28. 14:09

Ez a rész nekem tetszett. Még a butyutaságiaval (Jack Sparrow szerű kagylófejú zombik, hangtalan zombik stb.) együtt is. Nagy meglepetések/fordulatok nincsenek, de legalább haladt a történet előre és a szálakat is igyekeztek szövögetni.

A jövőre nézve: nagyon nem tetszene ha Nagen-t egy részben rendeznék le. Nem is hiszem, hogy így fog történni. Elég sok potenciál van még a Nagen féle csapatban. Ráadásul mennyire lenne hiteles, ha az eddigi legkomolyabb ellenfelet pár napi szervezkedés árán ki is pipálnák.

Ami biztos, hogy Nagen “holnap” készül valamire.

Soldierdsgn - 2017. 03. 28. 14:14

_Peter: Eléggé leegyszerűsíted mások érzelmeit és érzéseit azáltal, hogy Glenn-Maggie régrbb óta voltak együtt, ezért neki kéne bosszúsabbnak lennie, de nem számolsz azzal, hogy neki van egy baba, így máshogy kell gondolkodnia, meg neki nem támadt ilyen “remek” ötlete mint a csajoknak.

Azt, hogy miért nem szúrta le vagy próbálkozott ott a késsel, már leírták, mert nem lett volna spontán, számított rá Negan.

Az meg, hogy felesleges volt ez, mert tudjuk, hogy úgysem ők ölik meg, hát egy olyan filozófia, ami az össze a többi sorozat és film felét, ha nem háromnegyedét semmissé teszi…

ende - 2017. 03. 28. 14:17

winnie: igen, ő egyelőre úgy tudja, van csereorvos Eugene személyében. És lojális társakra van szüksége elsősorban, hiszen rabszolga, mint mondod, bárki lehet.

Soldierdsgn - 2017. 03. 28. 14:36

ende: a csereorvos, a kemencés orvos tesója a Hilltop-ból.

ende - 2017. 03. 28. 14:38

Soldiersgn: jogos. Csak hogy betartsanak Hilltopnak, gondolom. Jenő meg tartalék.

Soldierdsgn - 2017. 03. 28. 14:43

Nem tudom, hogy Júdzsín-t orvosdoktornak kezeli-e vagy tudja, hogy csak tudomány doktor?! :)

ende - 2017. 03. 28. 14:48

Aki A-Z ismeri a humán genom projektet, az csak helyre tud rántani egy ficamot, nem? :) Én a helyében széfben tartanám Haircutot.

Sulo - 2017. 03. 28. 14:59

@Soldierdsgn csak tudománydoktornak hiszen nem vitte volna el múlt héten a rendes dokit Hilltopról Negan.

Quantumleap - 2017. 03. 28. 15:11

Tényleg nem azért, hogy vitát indítsak, de vegyétek már a fáradtságot, hogy utánanéztek a nevek helyesírásának, a fonetikus írást pedig végképp hagyjátok el! Eugene, és nem Júdzsin, meg ilyesmi!

winnie:

Az, hogy a következő epizód végén elkezdődik a háború, nem feltétlenül számítana cliffhangernek. Egyrészt, a nézők közül szinte mindenki számít rá, másrészt, le lehet úgy vezetni, hogy ne olyan jelenetben végződjön, aminek a feloldásán konkréten izgulni kell. A háború elkezdődik, és majd jövőre látjuk, miképp mennek tovább a dolgok. Szerintem ez lesz.

_Peter - 2017. 03. 28. 15:48

“Azt, hogy miért nem szúrta le vagy próbálkozott ott a késsel, már leírták, mert nem lett volna spontán, számított rá Negan.”

Ez rendben lenne, csak akkor mellette ne legyen ott a sápítozás minden részben hogy csak egy esélyt kaphasson, fel is áldozná magát. Milyen nagyobb esélyre számít mint egy szobában lenni Negannel és egy kés, egy zombi adott egy próbához? Rositával volt 3-4 lehetőségük, rengeteg időt elvitt a téma. Se jó akciójelenet nem lett belőle, se ütős dráma. Maga a páros is inkább idegesítő volt. A semmiből erőltetett szerelmi háromszög miatt, és mert az írók először Abraham halálakor úgy írták meg jóban van a két csaj. Aztán mégis civakodás témát írtak nekik. Olyan gyenge és elnyújtott volt az egész szál és a béna terveik, nem tudtam drukkolni nekik, pedig az lett volna az írói cél.

Carlnál is tudtuk nem fog neki sikerülni a merénylet, de azt legalább viszonylag jól megírták, nem húzták el egész évadra. És egy kamasztól még hihető is átgondolatlanul belefog egy kamikaze akcióba és az legalább elhozta Negan egyetlen érdekes jelenetét, ahogy dumált Carllal, spagetti és babázás.

A csatát remélem minimum úgy oldják meg Negan is készül valamilyen meglepetéssel és az lesz a cliff. Nem létezik Carl és Sasha merényletek, Daryl szökés, Dwight eltűnés után nem gyanakszik a lázadásra.

(nagy kár egy Fat Joe vs Jerry párbajt már nem láthatunk, legalább a tigrist vessék be)

karit - 2017. 03. 28. 15:57

“Azt, hogy miért nem szúrta le vagy próbálkozott ott a késsel, már leírták, mert nem lett volna spontán, számított rá Negan.”

Nem várhatták a Rambónyicák, hogy Negan magzatpózban horkol majd egy függőágyban. Jobbnál jobb alkalmakat csesztek el. Ahogy ott guggolt Negan Lucille-al, Sasha egyetlen mozdulattal hátrabillenthette volna és lekaszabolja azzal a cápanyúzóval, mielőtt Negan meglóbálhatná (vagyis inkább a falba verné) az ütőjét.

Ehelyett kért egy borotvapengét Judzs… izé, Eugene-tól, amit majd rápöcköl a reggeli névsorolvasásnál? Nooo.

Ez a mindenkit átállítok attitűd is unalmas, húzhatna végre Negan valami váratlant. Mondjuk a finálé végén, végignézve a mező szélein rohamra váró két csapaton, átállhatna Rickékhez.

karit - 2017. 03. 28. 15:59

Elég lett volna egy +1 is, bocs.

ende - 2017. 03. 28. 16:09

“húzhatna végre Negan valami váratlant, mondjuk a finálé végén átállhatna Rickékhez” – ugyan már, ilyet csak tehetségtelen, a karaktereket következetlenül építő írók húznának.

…oh wait.

Boci - 2017. 03. 28. 16:25

A múlt heti résznél lényegesen jobb volt. A tipikus hibák megvoltak, de valahogy jót tett a résznek, hogy szinte mindegyik csoport benne volt. Bár nem feltétlenül van bajom azokkal a részekkel, amelyek csak egy közösségről szólnak.
Lehet ,túl elnéző vagyok a sorozattal. A zombik engem az elejétől idegesítenek, szinte minden filmben gagyinak tartom, szóval én már immunis vagyok a lopakodó zombikra…

Pipacs - 2017. 03. 28. 17:11

“minden Saviornak hiányzik az egyik kereke. Pedofil, pszichopata, elmebeteg, negan v2 szinte mindegyik. Miért? Ez nem vehető komolyan. ”

Hát pedig pont ezaz, “megszoksz vagy megszöksz”, helyesebben itt: “megdöglesz”. Aki beáll egy ilyen pszicho góré mellé, az vagy eleve kettyós, vagy ha még ép az elméje, akkor tuti vagy meghal, vagy elmenekül vagy előbb-utóbb bekattan. Ez egyfajta posztapok szelekció, az marad negan, abból lesz jó negan, aki egy másik sorozatban simán nyerne egy ingyenes és “csak oda” szóló jegyet Arkham falai közé.
Na ha vmin, akkor ezen igazán kár idegesíteni Magadat, seven! :D

human - 2017. 03. 28. 17:26

“Mikor Sasha fegyverért könyörgött és közben végig a cellaajtó előtt álló Júdzsint mutatták végig az járt a fejemben hogy talán eredetileg úgy tervezték hogy Judzsin ismét bemegy a cellába és Sashat is mutatja a kamera ahogy beszél de ezt jelenetet a színésznő nem tudta meggyőzően előadni.
Így csak fel kellett mondania a szöveget, nem kellett színészkednie. Problem solved.”

Nem, ennél sokkal rosszabb: azt tervezték, hogy a néző, avagy mi meglepődünk azon, hogy valójában nem akar öngyilkos lenni és csak etette eugenet.

karit - 2017. 03. 28. 17:32

Trollkodás volt vagy nem, az a csehovi ciánkapszula tutira el fog még sülni valamikor. (Ha van konnektor a cellában, akkor talán csak két év múlva.)

Candy - 2017. 03. 28. 18:04

Ahogy kezdődött az évad,lehet úgyis fog befejeződni.Lucille lecsap..lehet Sashának kell majd valakit kinyírni vele,ha átáll a sötét oldalra.

winnie - 2017. 03. 28. 18:39

Quantumleap: arra célzok, hogy azért csak nem az lesz a vége, hogy a seregek, a’la braveheart egymás fele rohannak és fade to black:)

Im99 - 2017. 03. 28. 18:54

Eugene amikor a pirulákat adta Sasha-nak nem “legálisan” volt ott, ha meglátják simán retorzió járt volna. Amikor bement takaróval, lámpával akkor megkérték, hogy vigye oda, kinyitották neki. Szóval én ezt nem rovom fel hibának, hogy abban a jelenetben miért nem bent beszéltek.
Negannél vicces ez a dolog, hogy 62-szer baseball ütővel megütni valaki fejét teljesen normális, de erőszakolásról szó sem lehet. A másik, hogy a feleségei is egyfajta erőszakkal a feleségei, nem önszántukból. Szóval ennek a dolognak nem értem a lényegét.
A fináléra szerintem már elkezdődik a háború és kapunk egy kis ízelítőt abból, hogy mi várható a 8. évadban.

Pipacs - 2017. 03. 28. 19:07

Im99:

A “dolog lényege” a manipuláció. Ha Negan előveszi a “jó zsaru” figurát, akkor nincs erőszakolás. Ha meg éppen az szolgálja az érdekét, akkor (random) kibelez valakit Alexandria fô utcáján. Ennyi, és még ez is több, mint ami egy klasszik pszichopata viselkedésétől elvárható lenne, már ami annak logikus voltát illeti.
Huhh, de bonyolultan fogalmaztam…:) Azért gondolom érted, mit akarok mondani. ;)

Im99 - 2017. 03. 28. 19:16

Egyszer Scott Gimple nyilatkozta azt hiszem, hogy Negan nem pszichopata és ez a legijesztőbb a karakterében.

Pipacs - 2017. 03. 28. 19:28

A pszichopatának olyan nagyon konkrét definíciója nincs, kb minden olyan elmebeteget annak mondanak, akinek nincsenek jól körülírható, egyértelmű, “szabályokkal” meghatározható tünetei. Úgyhogy akár az is lehet. Az biztos, hogy bomlott elme, mert normálisnak semmiképp nem nevezhető, szóval…

Im99 - 2017. 03. 28. 19:30

Vagy csak akkora hatalomvágya van, hogy megéri neki ezeket a pszichopata jegyeket felvenni. Végül is társadalmi megkötései nincsenek igazán az apokalipszis kitörése után.

Pipacs - 2017. 03. 28. 19:50

Sok pszichopatának van hatalmas hatalomvágya, ezt akár történelmi példákkal is alá lehetne támasztani. :) (Őket se érdekelte a társadalom bármilyen kötöttsége…) Szóval akár stimmelhet is. De végülis mindegy, mert akárhogy is van, valszeg magas az IQ-ja és emiatt lehet veszélyes, amint említették, hiszen az “őrültsége” okán akár alá is becsülhetik taktikai és egyéb harc során bevethető képességeit.

Im99 - 2017. 03. 28. 20:45

Ha már ennyire komolyra vették a Savior/Negan figurát, hogy évadot, évadokat ölel fel akkor gondolom kapunk előzménytörténetet, az tartogathat érdekességeket.

Pipacs - 2017. 03. 28. 21:57

Hm… Fura hogy gyakorlatilag Negan felbukkanása óta mindenki azt várja, hogy legyen előzménysztori. Vajon a készítők is tudják ezt? Amúgy ez vhol azt igazolja, hogy mégiscsak érdekes figura, ha ennyi ember fantáziáját izgatja, hogy honnan jött, hogyan vált ilyenné, stb.

Im91 - 2017. 03. 28. 22:17

Szerintem evidens lenne, ha azt nézzük a Kormányzó is kapott teljes részt, ha nem is pont előzményről volt szó benne. Negan pedig nagyobb karakter mint ő. A képregényben kiadták, arról hallottam.

winnie - 2017. 03. 28. 22:20

nem biztos, hogy szerencsés lenne – ha oda a misztikum, lehet, hogy megsínylené a karakter. a twd nem véletlen, hogy ódzkodik (főleg, amióta gimple van) a flashbackektől. ha karakterizálni akarnak, akkor tényleg az a jó megoldás, mint a kormányzónál, hogy fillerszreű önálló részt írni neki.

v0m1t - 2017. 03. 28. 22:42

amikor elkezdték a fegyvertelen nőket és gyerekeket robbantásokkal terelni :DDD

csak nem az a humor herold írta a részt aki a FEARTWD-ben tavaly a bebaszós randalírozást? :DD

Im91 - 2017. 03. 28. 22:49

winnie: Lehet akkor fogják megejteni amikor úgy érzik kiengedték ami a karakterben van, vagy éppen akkor amikor átalakulóban lesz és ahhoz fogják használni. Marketing szempontból is hasznos, pl bábuk, egyéb relikviák miatt. Ha látják az igényt rá, nem fogják kihagyni.

Pipacs - 2017. 03. 28. 23:00

Ha jól lenne megírva egy háttér történet, akár adhatna is pluszt az amúgy sokak szerint (köztük vagyok) egysíkú, szinte unalmassá vált karakteréhez. A jelenlegi írócsapat viszont nem feltétlenül a legrátermettebb erre a feladatra… Meghát nem is az évadzáróban lesz ilyen, s ha Negan kinyiffanna (bár nem hiszem), akkor meg már minek.

karit - 2017. 03. 29. 00:53

“Negannél vicces ez a dolog, hogy 62-szer baseball ütővel megütni valaki fejét teljesen normális, de erőszakolásról szó sem lehet. A másik, hogy a feleségei is egyfajta erőszakkal a feleségei, nem önszántukból. Szóval ennek a dolognak nem értem a lényegét.”

Van az a mondás Jupiterről meg az ökörről.
Nem csoda, hogy ott mindenki Negan akar lenni.

winnie - 2017. 03. 29. 04:54

“Ha látják az igényt rá, nem fogják kihagyni.”

valójában olyan, hogy “igény”, nem nagyon lehet, mert van 10-20 millió néző, akiket nem lehet egyenként megszondázni, maximum pár hangot lehet hallani, vagy látni, hogy 10, 100, 1000 vagy akár 530 ezer ember egyenként ezt kéri a neten, és még mindig csak töredék, és nem tudni, mit akar a többség – az ilyesmi felmérhetetlen.

de ami lényegesebb: az írók azt fogják csinálni, ami szerintük kell, nem fogják hagyni magukat befolyásolni. mint ahogy nem teszik annak kapcsán sem, hogy például nem fog kiderülni, hogy mi okozta a járványt.

ha van valami konkrét készítői szándék, az esetek 99%-ában az meg is valósul, nem hagyják, hogy kívülről bárki is beleszóljon, hiszen mást akar az író (hogy a sorozat minél tovább tartson), és mást a néző (hogy megtudjon ezt-azt)

Quantumleap - 2017. 03. 29. 07:45

winnie: Akkor mégis hogy van az, hogy néha hallani, hogy egyes sorozatokból azért írnak ki szereplőket, mert a nézőknek nem szimpatikus, illetve azért hoznak vissza a halálból, mert pótolhatatlan űr keletkezett számukra?

Amúgy meg, egy ilyen Negan-flashback-epizódnak, és akár a flashbackes szerkezet visszahozatalának azért is lenne értelme, hogy változatosságot vigyen a sorozatba. Elég sokan panaszkodnak, hogy mostanság le van ülve, monoton, unalmas, csak az félévad nyitó és záró epizódok izgalmasak, meg ilyesmi.

winnie - 2017. 03. 29. 08:31

Quantumleap: alapból alig írnak ki szereplőket sorozatokból ily módon, szóval bármi hasonlót lehet anomáliának tekinteni, meg ha valami nem működik, akkor azt az író látja meg először, nem pedig a néző – és a véleményük egybevághat. de ezek azok, amik mérhető dolgok, és mérik is. a csatorna is tudja mérni és tud intézkedni. (de ez tényleg ritka. ha a nézők véleménye annyit jelentene, akkor egy csomó karaktert kiírnának. így inkább vagy háttérbe szorítják őket, vagy megpróbálnak normális anyagot adni nekik, hogy így építsék fel őket.)

de azt nem fogják mérni, hogy ki milyen flashbacket akar. rég rossz lenne, ha az írók a nézőkre hallgatnának, hiszen akkor nem ők írnák a sorozatot és totális káosz lenne. de mondom, ez eleve nem megvalósítható, hiszen csak véges számú hang jut el hozzájuk. és mivel az írás jóval előrébb jár, mint a sugárzás, így ez végképp nem is jelent gondot.

az olyan nem feltétlenül konkrét dolgok, mint az s6 finálé utáni felzúdulás kezelhető azzal, hogy nem írnak cliffet – ez nem kreatív váltás, a sztorin nem változtat. mint ahogy az sem, hogy a 7×01 után visszavettek az in your face kegyetlenkedésből. (pedig sokaknak biztosan bejött.)

(a flashback, ha eddig nem volt gimple eszköze, akkor adja magát, hogy ne is legyen – ettől még persze bármikor dönthet úgy, hogy csinál. más kérdés, hogy anno frank darabont akart flashbackeket, amiből nem lett semmi a 2. évad elején. az pedig baromira nem ugrik be, hogy glenn mazzaránál michonne kapott-e, vagy csak beszéltek a két háziállat zombija eredetéről. de mintha kapott volna.)

Quantumleap - 2017. 03. 29. 08:50

winnie: A második évadban 1 flashbackre emlékszem. Epizód eleje, Lori ment Carlért a sulihoz, vagy ilyesmi. Michonnenak valami álomba hajló flashbackje volt, ahol a két haverjával beszélget, utána hirtelen zombivá válnak.
Lényeg: A képregényben jelentek meg Negan-flashback sztorik, akkor talán kicsit esélyesebb, hogy a sorozatba is belerakják, mintha csak szimplán a nézők akarnák.
Mellesleg ha mostanában elkezdenének flashbackezni több szereplővel, azt remekül rávilágíthatna például arra, hogy mekkora változáson mentek át az apokalipszis kitörése óta. Tök flash lenne például Darylről vagy Carolról kapni járvány előtti visszatekintést.

winnie - 2017. 03. 29. 08:57

igen. na, akkor még játszott mindez, mostanra eltűnt – a és nem csak azért, mert az amc drágának tartotta már az s2-ben is.

persze, ezzel nem azt mondom, hogy nem érdekelne, vagy nem érdekelne jobban, mint most. de erre mondja a készítő azt, hogy az nem a twd lenne. mármint nem az ő twd-je – általában nem szokott ekkora pálfordulás lenni, és ha valahol, itt aztán nyafog ilyen-olyan dolgok miatt a közönség, de nyilván semmi hatása nincs. vagy szinte semmi.

(a képregény az más dolog. azt más ember csinálja, plusz ott, ha valami is volt negan, az irreleváns, itt nyilván akármi lehet.)

Quantumleap - 2017. 03. 29. 09:11

Winnie:

Milyen szempontból drága egy flahback?
Mintha emígy nem lennének tele nyafogással a TWD-kibeszélők. :)

Pálesz - 2017. 03. 29. 09:19

A finálében szerintem Sashat robbanómellénybe beöltöztetve egy csapat gyerek/ nő között beküldik Rickékhez. Két legyet egycsapásra: ha Rickék leszedik őket, akkor olyanná válnak, mint Neganék (ártatlanokat, családtagokat, barátokat ölnek…).

Quantumleap - 2017. 03. 29. 09:33

Pálesz: Milyen gyerekek és nők között? :)

winnie - 2017. 03. 29. 10:59

Quantumleap: új díszleteket kellene felhúzni egy rész, vagy két jelenet miatt – vagy máshova kiszervezni egy forgatást (utcára, stb.). nagy macera, ha egy sorozatnak ki kell mozdulnia a komfort zónájából, főleg olyan sorozatnak, ami sosem teszi. ha pedig prevírus állapotokat mutatnának, erről lenne szó.

karit - 2017. 03. 29. 11:01

“az s6 finálé utáni felzúdulás kezelhető azzal, hogy nem írnak cliffet”

Ez remélhetőleg nem azt jelenti, hogy idén megmutatják, melyik térdeplőt vágja fejbe.

Irgum76 - 2017. 03. 29. 12:30

én azt nem értem ezt a szituációt, hogy lehet úgy lezárni, hogy ne legyen cliff

1, felcuccolnak és megindulnak Negan bázisa ellen = cliff
2, kitör a harc = cliff
3, kitör a harc Rickék győznek Negan meglép/fogságba esik = cliff
4, kitör a harc Rickék győznek Negan meghal = nincs cliff
5, Negan és Rick felmérik a szituációt és elmennek teázni háború helyett = nincs cliff

Quantumleap - 2017. 03. 29. 13:28

Irgum76:

“2, kitör a harc = cliff
3, kitör a harc Rickék győznek Negan meglép/fogságba esik = cliff”

Ezek nem cliffek, hanem aforizmaváltások.

karit - 2017. 03. 29. 21:43

Afomik?

Kvanar - 2017. 03. 30. 00:28

Ebben az évadban kb azok a részek voltak jók, és itt a fórumon is mindenki azokat a jeleneteket emlegeti, amik konkrétan a képregényből lettek szóról-szóra átemelve.
S egyre inkább érzem ebben az évadban, hogy ráfekszenek a képregényes témákra, ha ez a tendencia marad, és ennek látom nyomait majd az évadzáróban, akkor nem kaszálom a sorozatot, amúgy se tenném többször felmerült bennem, de heti 40percet mindig megér ez a sori pár héten át.

Pipacs - 2017. 03. 30. 02:12

Kicsit logikátlan, hogy a Negan féle előzménysztori kapcsán az írók nem igazán akarják figyelembe venni az úgynevezett “nézői igényeket”, de bezzeg mert tavaly sokan hőzöngtek a finálé és a szar cliff miatt, most emiatt egyáltalán nem is lesz….
A másik meg, hogy eleve a következtetés hibás, nem az volt a baj, hogy cliff, hanem hogy elcseszett egy cliff volt, ergo nem anélkül kell befejezni egy évadot, hanem csak jól kéne megírni, és ha már itt tartunk, feloldani is a nyitórészben azt.

fireblade "pistike" - 2017. 03. 30. 09:24

Hát én nem vagyok kíváncsi Negan előéletére.. a mostanira se nagyon :) Kiderülne hogy jóságos óvóbácsi volt, csak megették kedves kis gyerekeket a gonosz zombik, akik pl a családja volt, és ezért úgy kellett járniuk mint a szabolcsi dinnye..saját keze által, és meghasonlott..vagy ilyesmi.
Érdektelen, lényegtelen..Negan hamarosan (1-2 évad) és távozik, remélhetőleg langymeleg zombikakaként (tényleg, ürítenek? :))
szóval nem kell előélet, szerintem.

Quantumleap - 2017. 03. 30. 09:28

karit: Rosszul fogalmaztam. Inkább mondjuk úgy: felállásváltozás, koncepcióváltás. Tehát nem cliffhanger, mert az nálam azt jelenti, hogy két évad között megesz a fene, hogy vajon miképp folytatódik a dolog. De egy “Neganék visszavonulnak, és a csata kezdetét veszi.” értelenszerűen nem számít annak. Mint ahogy valakinek a halála sem, mert az max. ledöbbent, de nem ülök miatta tűkön a folytatásig.

Quantumleap - 2017. 03. 30. 09:33

Pipacs: Nem magával a cliffel volt a baj. Más sorozatok is éltek már a “vajon ki hal meg közülük”-csattanóval. Hanem az volt a gond, hogy beharangozták, hogy milyen durva és gyászos lesz, mert valaki búcsúzik. Ami a feloldást illeti, az meg is történt a nyitórészben, vagy mire célzol? Avval nincs baj, hogy nem rögtön az epizód elején tudtuk meg, ilyenkor egy kis idegtáncoltatás szinte kötelező.

Quantumleap - 2017. 03. 30. 09:34

fireblade “pistike”: Ne legyél olyan biztos. Ha JDM nem akar kiszállni a sorozatból, Negan még jó sokáig maradhat.

Sheriff Hood - 2017. 03. 30. 09:55

Olvastam az eredeti, Kirkman-féle Negan sagát, és ezerszer jobb, feszesebb, érdekesebb ennél.

Szerintem a készítők azzal rúgták ki maguk alól a sámlit, hogy görcsösen akartak valami újat írni bele a képregényt olvasók miatt, és minden, amit hozzá költöttek, sz@r lett. Ennyi. Nem véletlen, hogy a “szolgai módon” lemásolt, szinte kockáról kockára átültetett premier működött a legjobban. Szerintem igenis volt helye a gore-nak, még a rész felépítése is tetszett, és bár kegyetlen volt, nyers és brutális, az eredeti TWD is pont arról szól, hogy ebben a világban a zombik között is az emberek jelentik a legnagyobb fenyegetést (Kormányzó, kannibálok, Negan, plusz egy a sorozatban még fel nem bukkant csoport), szóval volt annak értelme, hogy ez volt az eddigi legdurvább rész. Sőt, a dupla kivégzéssel még azt is el tudtam fogadni, hogy miért úgy végződött a 6. évad. ahogy.

A készítők töketlenségét jelzi azonban az is, hogy a gore-on fennakadó nézők nyomására elnézést kértek, és kilátásba helyezték, hogy nem lesz több ilyen. Miért? Ha nem öncélú és hatásos (márpedig én abszolút át tudtam érezni azt a teljes kétségbeesést és elveszettséget, amit Rickék éreztek akkor és amire Eugene is utalt a heti részben), akkor nincs vele gond. Az időről-időre felbukkanó szétmálló/szétszakadó zombik sokkal öncélúbb gusztustalanságok, mégsem sír senki értük, mert nem kötődnek úgy hozzájuk, mint a főszereplőkhöz.

Nekem nincs gondom JDM “modorosságával” sem, a karaktert Kirkman találta ki és ilyennek találta ki. Negan egy ripacs, színpadias, gyakran szónokol olyan helyzetekben is, amikor abszolút oda nem illő, ez a legkisebb baj vele. Az, hogy a karakterében rejlő potenciált nem tudták kihasználni, hogy a jeleneteit sokszor random dobálták be, amolyan “na, most legyen egy kis Negan is” módon, a passzivitása Dagadt Joey kivégzése és Daryl szökése után sokkal inkább zavaró.

Megkockáztatom, az évad második fele gyengébb, mint az első, azaz az évad tulajdonképpen folyamatos lejtmenet. Tuti nézős sorozatból amolyan guilty pleasure lett azoknak, akik megkedvelték ezeket a karaktereket, és érdekli őket, hogy mi lesz az egészből.

Ami a “Térdre!” jelenetet illeti, hát az tényleg a legalja volt az egésznek, Rick leállítja Darylt, mert ő a higgadt vezető, aki lehetőséget lát – gondolnád, erre kiderül, hogy csak ő akar badass-kedni, na hagyjuk már!

winnie - 2017. 03. 30. 10:26

Sheriff Hood: száz színész százféleképp tudná előadni negant, nem hiszem, hogy legalább a negyedül ne tudná zseniálisan hozni, úgy, hogy senki ne kérdőjelezné meg a karaktert. egy ennyire kiszámíthatatlan figurát tesz teljesen kiszámíthatóvá és, ami a legnagyobb bűn, unalmassá, idegesítővé jdm. pedig a legjobb gonoszokat látni akarja a néző, nézni, szeretni akarja utálni őket, és nem áttekerni a marhaságait.

a gore-ral nem hiszem, hogy sok baja volt a nézőknek, eleve nem mutattak sokat (és korábban is volt gore) – a párhuzamosan adott american horror story 6. évadjában sokkal, de sokkal durvább jelenetek voltak, amik senkit sem zavartak, vagy legalábbis nem keltettek felzúdulást. a téma eléggé ki lett már beszélve, de azért nagyon kevesen nem találták öncélúnak a 20-30 percen át előadott pszichológiai kínzást. lecsapott valakit? oké, felőlem tunkolhatott volna a vérben, de utána a totálisan elhúzott pszichikai terrort sokkal kevésbé in your face is lehetett volna ábrázolni sokkal hatásosabb módon. van, hogy a kevesebb több, és ezt az arányt nem találják meg a készítők.

komolyan nem lehet véletlen, hogy a premier kritikái egymástól függetlenül bélyegezték meg torture porn-nak az egészet – én is a pornó kifejezést használtam anélkül, hogy bármit olvastam volna. ahogy valaki írja, “It was torture-porn masquerading as storytelling”

de persze a végkövetkeztetésünk ugyanaz: az írók.

noodles - 2017. 03. 30. 11:31

“száz színész százféleképp tudná előadni negant”
erre van a rendező, hogy vezesse a színészt, utasítsa hogy milyennek szeretné látni a jelenetben. persze a színész hozza a saját eszköztárát de ha a rendezőnek nem tetszik valami állítsa le és magyarázza el, hogy mi a gebasz.

Evergreen976 - 2017. 03. 30. 11:42

Szerintem indítványozzunk egy olyat , hogy fizessenek nekünk azért hogy nézzük ezt a remekművet.
Bocs, ez rossz volt.
Kitartok még a záróepizódig…

Pipacs - 2017. 03. 30. 12:26

Quantumleap:

Hát a tavalyi évad feloldása tényleg megtörtént, csak undorítóan (és nem fizikai értelemben) kivitelezve, de erről volt szó az akkori kibeszélőben is, sőt, ha jól látom, winnie is kifejti itt fentebb, mi volt vele a “baj”, nem mennék bele újra. Plusz pl csak hogy még egyet említsek: (azt hiszem az félévad záró rész volt), amikor kimentek a zombik közé, és a szöszke gyerek elkezdett “anyuzni”, aztán kb sehogy se magyarázták meg a kövi rész elején, hogy is nem tépte szét mindannyiukat “a tömeg”. Na szóval ha vmiben bénák, az ez…

Irgum76 - 2017. 03. 30. 18:32

“a gore-ral nem hiszem, hogy sok baja volt a nézőknek”

hát pedig anno sokan írták, hogy ezért nem nézik tovább
de mindegy

a másik, hogy lehet-e mérni, elemezni a nézői reakciókat
nem úgy megy, hogy vannak teszt vetítések epizód-előtt után nem tudom de szerintem kéne, hogy legyen

most hirtelen a Matt LeBlanc-féle Episodes/Sikersorozat jutott eszembe ott pont az volt a poén, hogy hogy változott át az adaptáció
(jó tudom nem egy dokumentum film :) )

winnie - 2017. 03. 31. 13:27

noodles: “erre van a rendező, hogy vezesse a színészt, utasítsa hogy milyennek szeretné látni a jelenetben. ”

nem. nem. nem. tévéről van szó. a rendező nem feltétlenül ismeri a sorozatot. oké, a kulcsrészeket, miképp az ő elsőjét greg nicotero rendezte, de a rendező nem a játékot irányítja. a színész megalkotja a karaktert a szkriptről, kitalálja a nüanszokat, a rendező, illetve a helyszíni EP már csak instruálja, de nem azt, hogyan játsszon.

erre céloztam a kommenttel is. száz színész százféleképp. lenne, aki jobban, lenne, aki rosszabbul, de mind más lenne, rendezőtől függetlenül. a karakter lényege az oldalakról úgyis lejön.

winnie - 2017. 03. 31. 13:29

Irgum76: az a sok 5. vagy 100. vagy 460, ha ennyi kommentet elolvastál:) a gond nyilván nem a vér mennyisége volt, vagy a beleké, hiszen korábban több volt. maximum a brutalitás mértéke, és pár részlet, de utóbbi múló snitt, és az is csak azért, mert glenn vagy abraham volt az alany.

viszont nem nagyon tartanak ilyesmiből vetítéseket. nem is lenne idő, hiszen eleve egy rész végső változata nem sokkal az adás előtt készül el.

Divexa - 2017. 04. 01. 09:03

Nekem változatlanul tetszik JDM játéka. Miért? Mert szórakoztat. Inkább néznék 30 perc monológot tőle, mint 5 perc – ki szerette jobban Abrahamot – nyavajgást a két csajtól. Az viszont elszomorít Jesust mennyire “kiherélték”. Nagyon jó karakternek indult, de sajna partvonalra került, max bábáskodik. Micsoda potenciál volt benne, kár érte. :(

Quantumleap - 2017. 04. 01. 09:26

Divexa: Jézusnak még símán lehet jelentős szerepe.

Quantumleap - 2017. 04. 01. 09:30

Amúgy meg winnie, abban csakugyan igazad van, hogy a rendszeres flashbackelés a járvány előttre költséges lenne a készítőknek. De azt nem hiszem el, hogy nincs annyi pénz az erszényükben, hogy egyszer egy évadban csináljanak egy erre épülő részt. Sokkal több értelme lenne, mint bizonyos fajta eddigi filler epizódoknak. Ha pedeig úgy érzik, hogy az már nem lenne az igazi TWD (ez is hülyeség amúgy), akkor esetleg legyárthatnának visszatekintéseket webisode-ok formájában vagy ilyesmi. :)

Divexa - 2017. 04. 01. 09:57

Quantumleap: ebben reménykedem. Remélem nem csak 1 nagy belépést szánnak neki, és game over.

Sunsetjoy - 2017. 04. 01. 18:16

winnie: erről a beszédleírásról az jutott eszembe, hogy “oké, hogy szekéren ül, de legalább az út legyen beton!” :)

Shred - 2017. 04. 20. 21:54

Hát én a Karib-tenger zombijain nagyon röhögtem, ahogy másztak elő a hajóroncsból. Már csak Sparrow kapitány kellett volna, ahogy szaladgál fel-alá a parton:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz