login |

Arrow – 5×17: Kapiushon! – írta Silver-sama

2017. 03. 29. 14:50 - Írta: vendegblogger

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Eszméletlen, amit az Arrow leművel ebben a szezonban.

Én voltam az, aki a legjobban kételkedett benne, ám kénytelen voltam belátni, hogy az idei évadra alig lehet rosszat mondani. A múlt heti rész kapcsán még azt is megkockáztatom, hogy a sorozat legjobb epizódja volt.

A tovább mögött spoilerek következnek.

Prometheus játszmájának következő részeként nem mást rabolt el, mint Olivert. Már a hatodik napja tartja láncra verve, miközben különböző módokon fizikailag és mentálisan is kínozza. Gyakorlatilag bármikor elsétálhatna, amennyiben megvallaná azt az egy dolgot, amit még magának is fél beismerni.

Ezt a folyamatot követhetjük nyomon, miközben a jelen eseményei erősen összemosódnak a flashback-kekkel – és meg kell hagyni, nagyon jó munkát végeztek a készítők.

Orosz téren egy kiváló történetet kaptunk, ami akár a szál korrekt lerendezése is lehetett volna, de mint tudjuk, messze még az évad vége. Többek között láthattuk Oliver gyilkolási vágyának az eredetét, valamint Malcolm Merlyn is feltűnt végre, aki eléggé benne van a dolgokban.

Adrian nem tartózkodik attól, hogy minden lehetséges eszközt bevessen annak érdekében, hogy megtörje Olivert – többek között ez is teszi olyan jó gonosszá (még Slade-nél is jobbá?). Felhozakodik Felicity szemüvegével és egy a fiáról, Williamről készült képpel, ami Olivert már majdnem a határaihoz sodorja. Hogy segítsen neki, beviszi a cellába a rég nem látott, kissé meggyötörtnek tűnő Evelint, és ultimátum elé állítja: ölj vagy megölnek.

Végülis nem képes megtenni, és Adrian eltöri Evelyn nyakát, melynek hatására Oliver nem bírja tovább, és bevallja; nem azért ölt, mert muszáj volt, hanem mert…

I wanted to! And I liked it!

Miután megkapta, amit akart, Prometheus nyomot éget Oliver Bratva tetoválására, hogy mindig emlékeztesse őt az együtt töltött idejükre. Később, ahogy ígérte, elengedte. Oliver egy bejelentéssel tér vissza az Arrow barlangba: befejezte.

Josh Segarra ismét brillírozott a pszichopata szerepében, öröm volt nézni, és Stephen Amell is megmutatta, hogy tud ő, ha olyan szerepet bíznak rá. Curtisék abban az egy percben pedig bőven jók voltak.

Még 5 rész az évadból, és azt hiszem, ezt már nem tudják elrontani. De mi lesz akkor, ha még erre is rátesznek egy (vagy két) lapáttal?

16 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 03. 29. 15:00

Mi fog történni, ha a flashback utoléri? 5 év most fog letelni.
Amikor látszat eltörte a nyakát, nem raktak be hangeffektet, ezért kicsit furcsáltam is a dolgot. Akkor ezért.

Más is írta már, hogy milyen jó rész volt… nekem nem tetszett annyira. Átlagos volt.

ALDO - 2017. 03. 29. 15:20

Már az évad elején mondták, hogy nem lesz több flashback. A szezonzáró utolsó jelenete lesz a pilot első jelenete, amikor a halászok megtalálják a szakállas Olivert a szigeten.

LaCRossE - 2017. 03. 29. 15:29

“Amikor látszat eltörte a nyakát, nem raktak be hangeffektet, ezért kicsit furcsáltam is a dolgot. Akkor ezért.”

Én azt hittem, hogy csak irtó bénán komponálták meg a jelenetet.

Viszont fun fact, hogy ma megnéztem felirattal, és ott kiírták a nyaktörés hangeffektet benne (nyakreccsenést mondjuk továbbra sem hallottam.

Stiles - 2017. 03. 29. 15:39

“Stephen Amell is megmutatta, hogy tud ő, ha olyan szerepet bíznak rá.”
ez annyira igaz, Stephen igenis nagyon jó színész, csak kell hozzá egy olyan karakter is.

ezzel az évaddal eddig megvettek kilóra. Segarra szerintem az eddigi legjobb főgonoszunk. és az idei évad az első, ahol nem bosszant/untat a flashback, hanem kifejezetten érdekel, plusz zseniálisan folyatják össze a jelennel.

úristen, már csak 5 rész? hogy elrepült az évad.

Edrick - 2017. 03. 29. 16:13

Na, na. 23-mal lesz vége, az még 6 rész. Bár a maival tényleg csak öt. És most nem kötekedésből, de az írás az 5×17-et foglalja össze, a 18 tegnap/ma ment le. Most meg egy hónap szünet itt is. :( De ekkora tempó után talán kell is neki egy kis pihenés

Rob - 2017. 03. 29. 16:40

5×17 lesz az nem?

majsz - 2017. 03. 29. 17:04

Az 5×18 ma fog lemenni nem? Egyébként most hogy egyezik össze a sztori a Legendsel, mert ott meg egy alternatív valóság ütött be és az elvileg hatással lenne rájuk.

ecsillag - 2017. 03. 29. 17:05

Edrick: Mi az, hogy tegnap/ma ment le? OO A mi időnk szerint holnap (03.30.) hajnal kettőkor adják le az 5×18-at.

Edrick - 2017. 03. 29. 17:13

Bocs, tenyleg, csak mar nagyon elore szaladtam, egyrészt mert mar tűkön ülök, másrészt meg a cím is bekavart egy kicsit : ) Szóval ma/holnap lesz a 18, és utána egy hónap szünet:(

Vielon - 2017. 03. 29. 20:07

Ez az évad tényleg mérföldekkel jobb, mint az előző kettő..valóban visszatértünk a gyökerekhez.

Nálam pihizett a sorozat, így a 9. résztől darában néztem (tyűdejóvolt:). Tetszik az új felállás, az új szereplők is érdekesek (egyik sem panel), amikor Tina bemutatkozott, még egy kis libaruha is befigyelt (végre Black Canary is megérkezett a történetbe…igennnn:)). A részek izgalmasak, a történet pörög.

John Segarra zseniális, lazán bekerült a top 10 “Imádnivaló pszichopata főgonosz” listára :)

Stephen Amell valóban bizonyította, hogy nem csak szép, ügyes is :)

De….a nagy vallomásnak nálam erősen retcon szaga volt…egy percig sem tűnt reálisnak, hogy a badass de alapvetően jó hősből.. szadista antihős lesz, sőt…valójában eleve ilyen volt…ha azt nézem, hogy a flashback részben látható “jól megkínoztam, mert gyakoroltam” Oliver nem is olyan sokára eljut Pilot Oliverhez, akkor a két személyiség közt minimum egy tudathasadás lehet(ne) az egyetlen logikus kapocs…tudom, az első évadban előbb ölt utána kérdezett..de mégsem adta elő Hannibal Lecter kapucnis verzióját :)

Bevallom, bizakodom abban, hogy Oliver ezt az egész cirkuszt valójában megtévesztésként játssza el (ahogyan tette ezt Rhas al Ghulnál is..)

Azért is bízom ebben, mert Oliver kicsit “hamar” megtört…mondom ezt úgy, hogy engem már simán azzal meg lehetne kínozni, ha valaki megváltoztatná a wifi jelszót…szóval respect, h állta a sarat…de..

Ayrons - 2017. 03. 29. 20:09

Egy érdekes elmélet van Vigilante-ről. Lényege annyi ,hogy ő a valódi Adrian Chase és Promi csak ellopta a személyiségét.

Vielon - 2017. 03. 29. 21:04

Ayrons!

-spoiler-

Az eredeti (képregényes) történet szerint Adrien Chase Vigiliante, így az elmélet szinte biztos, hogy helyes…hogy az arrow-ban ezt hogyan oldják majd meg, az más kérdés. Earth2 hasonmásos sztori? (ennek örülnék mondjuk, nagyon csípem a színészt) Esetleg az eredeti Adrien Chase-t még nem is ismerjük, nem is láttuk eddig? Hiszen az kiderült, hogy a név felvett…Mindenesetre, bárhogy is lesz, John Seagarra őrült pszicho verziója hiányozni fog, hihetetlenül passzol hozzá a kattant őrült szerep :)

-spoiler vége –

lacus - 2017. 03. 29. 23:00

jó kis rész volt, tetszett hogy a jelen és a múlt eseményei is gyakorlatilag szinkronban voltak, a második évadnak is ez volt az erőssége

Edrick - 2017. 03. 30. 01:00

@Majsz: “Egyébként most hogy egyezik össze a sztori a Legendsel, mert ott meg egy alternatív valóság ütött be és az elvileg hatással lenne rájuk.”

Szerintem úgy lesz, mint ahogy Flashpoint is lement a Flash 3. évad elején; hogy akkor és ott történik, azon idő alatt nem hat másra (másik sorozatra), következménye viszont simán lehet, mikor vége van.

Atis - 2017. 03. 30. 15:04

Vmit nem értek
Chase és Prometheus 2 különböző karakter. A néhány résszel ezelőtt a tetőn ezt megmutatták…
Akkor most hogy is van ez?

ata - 2017. 03. 30. 18:08

Az Vigilante volt. Chase=Prometheus

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz