login |

True Detective: alakul a 3. évad?

2017. 03. 29. 20:51 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: antológia, hírek, szavazás,

Elég régóta nincs hír a True Detective sorsáról. Ami nem meglepő, ha azt nézzük, hogy milyen volt a fogadtatása a 2. évadnak. De ha azt nézzük, hogy még így is nézett volt, sok HBO-s sorozatnál sikeresebb, akkor luxusnak is tűnhet. Azonban az HBO tanult az esetből: egyrészt nem akarta elsietni a dolgokat, másrészt rájöttek, hogy hiba volt egy embernek teljes kreatív szabadságot biztosítani.

A 2. évad óta eltelt időben a készítő, Nic Pizzolatto más projektek mellett (ld. a Robert Downey Jr.-os Perry Mason-projekt fejlesztése) dolgozott a True Detective 3. szezonján, és most úgy tűnik, hogy elért arra a pontra, amikor az alapötletére bólintott a csatorna, ugyanis sajtóértesülések szerint elkészült az első két rész szkriptjével (más forrás szerint korai vázlatával), s az HBO az írót megtámogatandó “kiutalta” mellé David Milch-et konzulensi kapacitásban.

A lényeg, hogy előrelépett a projekt, s ebben az előrefelé lépdelésben Pizzolatto-t a Deadwood, a Luck és a John From Cincinnati készítője segíti, ami azért nem kicsit hangzik biztatóan. Azt persze még nem tudni, hogy a szezont (ami még nincs berendelve, tehát csak fejlesztés alatt van) ki fogja vinni, ki lesz a showrunner, de egy váz készül, készülget, ráadásul értő kezekben.

A kérdés már csak az, hogy teljesen új sztorit kapunk, vagy esetleg Pizzolatto visszatér a biztoshoz, vagyis az 1. szezont folytatja valamiképp. Szerintetek?

És, ha már TD, akkor tegyük fel a két szokásos kérdésünket is:

Hogy állsz a True Detective 1. évadjával?

  • Végignéztem. (79%, 1,841 Votes)
  • Nem láttam. (13%, 301 Votes)
  • Belekezdtem, de abbahagytam. (8%, 187 Votes)

Total Voters: 2,329

Loading ... Loading ...

Hogy állsz a True Detective 2. évadjával?

  • Végignéztem. (44%, 923 Votes)
  • Nem láttam. (36%, 754 Votes)
  • Belekezdtem, de abbahagytam. (20%, 420 Votes)

Total Voters: 2,097

Loading ... Loading ...

17 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 03. 29. 20:53

komolyan nem hittem volna az első évad után, hogy a másodikat ilyen lazán kaszálni fogom 2 vagy 3 rész után, de ettől még simán várós a 3., főleg, hogy milch keze is benne lesz, vagy benne lehet.

Sawyer - 2017. 03. 29. 21:14

winnie

Szintén így vagyok vele, bár én a 2.-at végig kínlódtam… Az első magasra tette a lécet, mondják sokan, de arra nem az a megoldás, hogy telebsszuk művészies, súlytalan dolgokkal. Nem volt rossz az alapötlet, de a kivitelezés silány. Ha jól emlékszem, összebalhéztak a készítők és Pizzolatto kilépett, ugye?

Ennek ellenére várom a harmadik évadot, akár az első évadot veszik elő valamilyen formában, akár nem.

Leonie - 2017. 03. 29. 21:17

Legnagyobb bajom Pizzolattoval, hogy szvsz fogalma sincs, hogy miben tehetséges. Amit tud írni: karakterdráma. Amit nem: krimi. Ehhez képest mindig az utóbbit erőlteti, ezért lett olyan a második évad, amilyen.

PapiLaci - 2017. 03. 29. 21:31

oszinten mondom nekem mar az elso evad vegevel is nagy gondjaim voltak. Nagy potencial volt a vegeben de sikerult a leggyengébet kivalasztani. Aztan a masodik evad mar az elejetol a vegeig unalmas volt szoval… picit skeptikus vagyok

Geza Kovacs - 2017. 03. 29. 21:32

Sajnos én a 2. évadot is végig néztem, de borzalmas volt. Viszont a remény még él bennem, hiszen a 4 iszonytató főszereplőből 3 meghalt, a 4. meg, ha jól rémlik, elbujdosott végleg, szóval kénytelenek megint mással előállni.

Snoopyzit30 - 2017. 03. 29. 21:50

Nagyon hiányzik most egy olyan sorozat, mint anno az az 1.évad volt. Jó karakterek, durva történet, nyomozás, átívelés ezerrel, apró momentumok stb.

Ehhez képest a 2. évad akkora csalódás volt, mint a ház :-//

Shannen - 2017. 03. 29. 21:51

Hát a lelkesedésem már egyáltalán nincs meg. A 2. évadot én is 2 rész után kaszáltam, pedig a színészek miatt abban is sok volt a potenciál, de valami szörnyű volt az a 2 rész is.

Azért persze ha elkészül, adok majd esélyt a harmadik szezonnak, de nem hinném, hogy az bárhogy is jó lenne ha az első évadot folytatná. Persze a színvonalat jó lenne mindenképp, de az a sztori úgy volt kerek szerintem, nem kell tovább cifrázni.

herceg - 2017. 03. 29. 22:12

én is 2 rész után kaszáltam a másodikat, nyugodt szívvel. pontosabban elég mérgesen, botrányos volt. szerintem a 3. évadra visszatérnek az első évad szerkezetéhez. 2 főbb karakter, nagyon szépen kibontva, egy-két kiemeltebb mellékszereplővel, egy erős, felkavaró üggyel a középpontban. nem is kell feltétlen gyilkosság, gyerekek eltűnésének is nagyon örülnék. már ha értitek, hogy mondom. súlyos téma lenne, és elég hátborzongató, ahogy szép lassan felgöngyölítik az ügyet. bár lehet nem akarnának ennyire az elsőre hajazni. de hátha mégis. valami ilyesmiben bízom, aztán vagy csalódok, vagy nem :)

Irgum76 - 2017. 03. 29. 22:14

az első széria remek volt

de a második vége érdeklődés hiányában elmaradt nálam
pár részel a vége előtt nem kaszáltam csak egyszerűen már nem érdekelt
a színészgárda jó volt
de a sztori annyira unalmas, zavaros badarság volt, hogy elviselhetetlen

Balumedve - 2017. 03. 30. 02:37

Számomra ez egy eléggé semleges hír. Persze, jó tudni az ilyesmit, csak nincs semmilyen elvárásom a 3. évaddal kapcsolatban. A True Detective azon 3 – ingadozó minőségű – sorozat egyike, aminek egy-egy évadát csak akkor nézem meg, ha jókat írnak róluk (a másik 2 az AHS és Walking Dead).
Szóval, így utólag is köszönöm a kritikákat, megspóroltatok nekem nettó 40 percet.

Reeka - 2017. 03. 30. 07:44

Mindenképp nézni fogom a 3.évadot,várós, sőt nekem a 2. évad is bejött… Persze nem ért fel az elsőhöz, de egyáltalán nem volt annyira szörnyű.

maxib89 - 2017. 03. 30. 11:46

Végignéztem mindkét évadot, az első kötelező darab, a második felejtős volt.

Matt - 2017. 03. 30. 12:47

Az első meg volt, TOP 5-ben van, a 2.-at még nem láttam és amiket hallottam róla nincs is sok kedvem megnézni (a közeljövőben legalábbis). Az első évad nálam tökéletes volt minden szempontból, egy-két kisebb hiba volt benne, amik teljesen megbocsáthatóak. A Deadwood szintén elég előkelő helyen van a kedvenceim közt, tehát nagyon várom a 3. évadot. Azért remélem nem folytatják Rusték történetét, mert az egy kerek egész sztori volt egyszerűen hibátlan befejezéssel ami engem nagyon meghatott, felesleges folytatni, de szerintem az sem biztos, hogy a színészek elvállalnák.

denee - 2017. 03. 31. 20:16

2. évad am messze nem volt olyan rossz, mint ahogy leírták, csak míg az első egy zseniális (vége fele már az is ellaposodott), a második egy átlagosnál jobb, de felejthető nyomozós sorozat.

Gevin - 2017. 04. 02. 21:09

Pizzolatto mindig is 3 évadot akart a TD-ből, remélem megkapja a lehetőséget erre az “utolsóra”, és mindent kihoz belőle magához mérten.

Baromi jól tud írni a csávó, de kell mellé egy olyan vizuális maestro, mint Fukunaga volt, mert a váltogatott rendezés nagyon nem tett jót a második évadnak. Sosem az volt a kérdés, hogy Pizzolatto szarul vagy jól ír-e, hanem, hogy kap-e elég időt a kidolgozáshoz, illetve egy állandó rendezőt, akivel egy hullámhosszon tudnak lenni egészen a végéig. Igen, kissé egoista tud lenni a faszi, de ha megnézi az ember egy-két interjúját, vagy felolvasását, abból egyértelműen lejön milyen tehetséges is, és hogy valójában ilyen a stílusa. Kissé arrogáns, kissé támadó néha, de nagyon ért ahhoz, amit csinál és szenvedéllyel teszi mindezt.

niof - 2017. 06. 08. 19:34

Nem tudom, kinek mi baja volt a 2. évaddal, de szerintem az is nagyon jó. Csak egyszerűen nem kell az elsőhöz viszonyítani. Két teljesen más történetként kezelve a második is kiváló. Ennek fényében én a 3. évadot is várom, és örülök, hogy úgy néz ki, lesz is belőle valami! :)

winnie - 2017. 06. 08. 19:48

niof: ha elolvasod a kritikákat, illetve a kommenteket, akkor több tucatnyi választ kapsz a kérdésedre, hogy kinek mi a baja.

az nem hasonlítás kérdése, hogy valakinek tetszik vagy nem. én például néztem, aztán túl középszer volt, hogy 3-4 résznél több esélyt adjak neki, talán írtam is róla bővebben. de azon nem ér meglepődni, hogy tetszett. minden sorozatot millióan imádnak, szóval még véletlenül sem vagy egyedül.

az mindenesetre beszédes, hogy az hbo nem rendelte be anno a 3. évadot, ezzel kvázi elismerték, hogy valami nagyon félrement, nem olyan lett, mint ők akarták. de a készítőnek nyilván bejött, mint nagyon sokaknak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz