login |

Pilot: Brockmire

2017. 03. 30. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ilyen az, amikor egy jelenettel megvesznek rögtön 2-3 résznyire? Az IFC új komédiája, a Brockmire annyira jól kezdett, hogy ha utána sima közepes lett volna, akkor is maradok egy darabig. Erre még jobb is volt az átlagnál.

A történet középpontjában egy sportkommentátor áll (meglepő módon Brockmire a neve), akit elég durván megcsal a felesége, ezért egy üveg viszki után kifakad egy meccs közben. Kirúgják, eltűnik 10 évre, amikor is egy kis csapat menedzsere visszarángatja Amerikába, hogy újra közvetítsen.

A visszatérése kapcsán szembesül azzal, hogy internetes meme lett, konkrétan az egyike ez elsőknek, akikről vírusvideó készült. Ez szíven üti, de Amanda Peet (ő hívja vissza) valahogy mégis meggyőzi arról, hogy elvállalja a munkát és ne legyen öngyilkos egy maréknyi bogyóval.

Az egyik nevet már elmondtam, Peet miatt is nézős lehetne, de a főszerepben Hank Azaria látható, akit valamiért főleg bírok. Lehet azért, mert általában nem okoz csalódást, mint ahogy most sem?

A szókimondás mellett, a már említett kifakadás eléggé részletesen történik, leginkább az fogott meg, ahogy leírja a történéseket a főszereplő. Mármint tényleg, szinte ott érzed magad a történetei közben.

És ha a részletezett péniszről való kokószippantás nem lenne elég, a kisváros underdog baseball csapatának feltörése tipikusan olyan téma, ami valószínűleg tele lesz mosolygós pillanatokkal. Ha nem tolják túl az érzelmi szintet, és nem megy át nyálasba a sorozat, akkor jó évadnak nézhetünk elébe.

Sima 8/10 a pilot. Lehet, hogy csak tökéletesen ráhangolódva néztem, de komédia ritkán kap el így. Pedig nem asztalcsapkodósan nevetős, de valahogy mégis. Leginkább a Bored To Death jutott eszembe róla.

A tévés premierre 04.05-én kerül sor, de a pilot mindent korlátozás nélkül már megtekinthető. Amúgy ez a régi Funny or Die-videó a sorozat alapja.

3 hozzászólás Ne habozz!

dochollywood - 2017. 03. 30. 15:02

Hmm… a Bored to Death-nél jobb referencia nem is kell :D

Úgyhogy a héten tuti teszek vele egy próbát. :)

winnie - 2017. 03. 31. 22:11

jópofa volt, bár nem tudom, hogy mennyire a stílusom, mondjuk 6,5/10, de hank azaria félelmetesen jó.

FrankLuck - 2017. 04. 20. 14:39

Az első két rész bejött, pedig téma alapján nem vártam túl sokat – az első évad biztosan le fog csúszni, aztán meglátjuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz