login |

Legion: vége az 1. évadnak

2017. 03. 31. 21:46 - Írta: human

45 hozzászólás | kategória: kritika,

De rég hallgattam a Bolerót. Ta tata tatatata… ta. Egy kép.

Az biztos, hogy az FX letette az asztalra az eddigi legjobb képregény-sorozatot (alapozásnak itt a pilotkritika a történettel). Már azoknak, akik az elvontabb darabokat szeretik, mert a realistábbak inkább a Daredevil első évadja felé hajlanak, nem? A lényeg, hogy a Legion jött, látott, és letaglózott. Vagyis.

Szóval amikor átment szöveglapokkal készített fekete-fehér némafilmbe, akkor már tudtam, hogy elérkeztünk a tetőponthoz. Egyszerűen nem hittem el, hogy ezt milyen ötletesen fűzték a történetbe, és biztos voltam benne, ennél már nem lesz jobb. Sajnos igazam lett. Ez csak a finálé erejéből vesz el egy kicsit.

Az évadról kicsi konkrétabban azt mondható el, hogy az első részben felvázolt dolgokat a végéig képes volt tartani. Értem ez alatt a rengeteg ötletes díszletet, jó jelmezeket és zenéket, és elszállt történetvezetést.

Egy ideig még emelni és képesek voltak a szintet, hiszen a főszereplő memóriájában való mászkálásban szinte bármit megcsinálhattak, és ezzel eléggé éltek is a sorozat készítői. Fantasztikus vágások és átvezetések voltak, remek zenék és olyan vizuális ötletek, amiken néha csak pislogni lehetett.

Ami még nagyon tetszett, hogy igazából nem is bonyolult a sorozat. Még ne kommentelj, várj, mondom: a hullámvasút rész a rengeteg WTF-pillanattal is remek, de közben nem kell félni attól, hogy valamiről lemaradtunk, mivel általában a magyarázattal sem spórolnak.

Így értünk el a fináléhoz és az egyetlen negatívumhoz… ta ta.

Az utolsó részben egyszerűen túl sok volt az expozíció. Nemcsak öntötték ránk az információt (olyat előtte is tettek), de mindezt mindenféle extra cselekmény, vagy vizuális meglepetés nélkül vitték véghez, egy kicsit furcsa helyzetben. Persze utána ezt is kiküszöbölték, mivel az utolsó 20 perc méltó befejezése lett az addigi őrületnek.

Még egy kicsit kitérnék a látványra. Mármint tudom, hogy a vizuális megoldásokat már éltettem, de külön kiemelném, hogy milyen ügyesen kerülték meg a mozifilmektől azért elmaradó költségvetés hátrányait.

Ugye az egészet egy kicsit régimódi sci-fi art directionnel hozták létre, amibe a “gyengébb” trükkök még illettek is. A Verne-utalások — és itt visszatérnék arra, hogy mennyi mindent magyaráztak, hiszen direkt említik az írót név szerint is — meg kifejezetten jól estek nekem.

Hopp a főszereplőről majdnem nem is tettem képet. Egyszerűen nagyon kevés ehhez hasonlító sorozat van, szerintem aki ezért odavolt, az a Wilfrednek adjon még egy esélyt. Aki meg csak most néz bele ebbe, annak sok sikert.

Ta tata tatatata… ta. Vagyis nem, a végére inkább a Pink Floyd és a hold sötét oldala kell, nem? Hova tettem a CD-t…?

45 hozzászólás Ne habozz!

kiváncsi fáncsi - 2017. 03. 30. 10:05

na, ezzel véget ért az első évad, épp megy a credits…

SPOILER:

nem is tudom, az évad összességében nagyon tetszett, de az utolsó rész dinamikája valahogy nem jött át, talán mert nem is nagyon volt neki

hoppá, a credits után beraktak még egy kis cliffhangert, ami feldobja az egész epizódot :)

szóval, talán az a gondom, hogy túl egyszerű volt ez az epizód az évad összes többi részéhez képest, mintha elfogyott volna a lendület és ugyan lezárja az évadot, keretet ad neki, mégis azt érzem, hogy ez nem volt szükségszerű, hogy ilyen legyen

nembaj, S02-t várom nagyon! :)

talán az okozta a gondot, hogy egy hét eltelt az előző rész óta – ha egyben néztem volna a két részt, talán sokkal jobban ütött volna

mintha a készítők nem számoltak volna az eltelt idővel a két rész között, mert a befejező epizód eléggé “levezető” jellegű volt, csak éppen nem volt mit levezetni már

a 7. rész után nézve közvetlenül viszont úgy érzem, jobb lett volna a hatás

DaMan - 2017. 03. 30. 10:20

Elég össze-vissza volt, de igazából eddig egy rész sem ment úgy, ahogy azt elképzeltem volna. Nekem tetszett, hogy ez kevésbé volt finálé érzetű, inkább volt olyan, mint egy téliszünet előtti rész más sorozatoknál. Csak itt sokkal többet kell várni a folytatásra.

SPOILER

Annak örülök, hogy Aubrey Plaza megmarad, most sem volt nagy szerepe, mégis talán a legjobb volt. Ezzel nem a többieket akarom szekálni, AP csak sokkal ‘jobb’ karaktert kapott az elejétől fogva.

Szerintem az évad egy laza 8/10, de ha valaki szereti ezeket a sosem nyugvó, kiszámíthatatlan sztorikat, meg van ez 9 is.

Irgum76 - 2017. 03. 30. 13:06

hát nekem is kicsit csalódás volt
hiányzott az az eredetiség ami végigkísérte a sorozatot
pedig itt is lett volna rá lehetőség bőven
a hét idézete csak így egyszerűen: “Shit” :D
egyedül az extra jelenet lett baromi jó, hatalmasat röhögtem rajta

ez a rész (nem szívesen írom le) olyan 6/10 kb
ha a múltheti részt akárcsak megközelítette volna kreativitásban tőlem megkapta volna ez a széria a 10/10-et
de ilyen gyenge fináléval csak 9/10-et tudok neki adni
ami számomra kicsit csalódás
de lehetett volna nagyobb ha kiderült volna, hogy az egész csak David agyszüleménye

mindenesetre várom a folytatást

amikor David visszapörgeti az életét én rávetítettem volna Davidre és mint mikor a videokazettát tekertük vissza anno olyan csíkokat tettem volna bele zenét meg visszafelé játszottam volna le
amikor meg el-el pukkant egy-egy entitás hatalmas standing ovation-t kevertem volna bele

a másik David Vs Kerry csak rájuk koncentráltam volna kit izgatott Oliver bütykölése
jól elhúzva a jelenetüket mangás módon (egyébként utálom a mangát) és ahogy közelednek egymás felé átalakultak volna rajzolt manga karakterekké

csináltam egy coubot ami távolról mutatja mire gondoltam:
http://coub.com/view/t1tu3

(bocs az angolért google ferdítő segített mert ez a feltételes mód már nekem magas)

nade - 2017. 03. 30. 20:50

hát.. nem lett “csak a fejedben volt az egész”, de tényleg csak kb epilógusa lehet az előző résznek.
A látvány effektek nagyját el is lőtték a teaserben, de zombiLenny meg a sárga szemű csajok jól néztek ki.

A hét idézetének való már az elején elhangzott: “I will grow a half mostache. Maybe a half beard.”

Amúgy csodáltam is hogy a már a pilotban kinyírták a stílusos D3-as ügynököt, de lám, most még kis háttérsztorit is adtak neki … tömény kötelező polkorrektséggel. Mintha nagyon nem akart volna ezzel foglalkozni Noah, csak kötelező jelleggel tette volna bele az utolsó részbe. Token fekete, token meleg, és rosszfiúból áldozattá, majd lassan jófiúvá alakítva…
Mondjuk azt is pedzegetik, hogy valami közös van benne és A Szemben… szóval lehet hogy lesz egy nem gonosz Szem, aki a barátjuk?

Ptonomy kicsit mihaszna lett az évad első fele/harmada után.. most is mi volt a terve, szitává lövi a barátait? Kingnek nem igen ártott volna.
Amy meg megint eltűnt.. lehet a telekinetikus pasit ápolta..?

Olyan 7,5/10 rész, 9.5/10 évad

Edg - 2017. 03. 31. 15:29

Összességébem tetszett az évad, de ez az utolsó rész nagyon lapos és sablonos volt. Mintha belenyúlt volna big brother, hogy muszáj kliséket is tenni már a sorozatba… (A gonosz valójában jó meleg lelkű és fekete gyerekük is van, ki nem maradhat az alakoskodás..)

everest456 - 2017. 03. 31. 17:31

Nem ezt vártam, tényleg mintha egy random Disney/Marvel produktumot láttunk volna a totál linearitásával, a kötelező klisékkel, stb, de ezt már nagyjából leírtátok…
De legalább az eddigi részek valamelyest kiemelkedtek az átlagból, várjuk a következő évadot :)

adamlyon - 2017. 03. 31. 17:51

na igen. az eleje nagyon ígéretesnek tűnt, örültem, hogy hamish linklater visszatért, az első részben ‘imádtam utálni’, még ha nem is volt benne annyit. aztán lett belőle egy megszokott marvel stílusú rész.
a végén a where’s oliver? kérdésnél már forgattam is a szemem. alapból nem ott volt, hanem valahol három folyosóval arrébb, de azért a hülye kérdéssel kellett felvezetni a ‘fordulatot’, hogy shadow king oliverbe költözött. nem is az zavar, hogy várható volt (mert vagy ez, hisz daviden kívül ő a másik telepatikus képességekkel rendelkező mutáns, aki túlélheti a hosszútávú beleköltözést, vagy az, hogy az asztrálsíkra elzárják), hanem, ahogy próbálták drámai(bbá) tenni. ez a legion sorozatban olcsónak tűnt, sokkal nagyobbat ment ennél az elmúlt hét részben.
sajnos a cliffhanger se javított nekem az élményen.
ettől még mindig az egyik nagy kedvencem (már most), bár valahogy nálam betalálnak az fx sorozatok (the americans, legion, fargo, wilfred, archer, louie).
szóval a sorozatot nagyon tudom dicsérni (bár a női karakterek ábrázolása nekem hagy maga után kívánnivalót), nagyon jó utazás volt, szerencsére csak évadzárót láttunk, sorozatzárónak nagyon-nagyon kevés lett volna.

- 2017. 03. 31. 21:56

9/10 simán. Top 15-ömbe is bekerült, a pilot meg az utóbbi évek egyik legerősebbje. Hawley, te zseni.

Chev - 2017. 03. 31. 22:17

Agyeldobósan jó, maxpontszám. Tényleg a 7. rész volt a katarzis, a 8. kicsit visszafogottabbra sikerült.
A képi világ, a hangok/zene, a történetvezetés, a karakterek, a színészek, minden kiverte a biztosítékot, annyira jó volt.

Mardred - 2017. 03. 31. 22:31

Hajjde az utolsó rész első öt percében megszerettetni egy karaktert, csodás volt. :D

pimpalaputty - 2017. 03. 31. 22:44

A jó levezető zene miatt gondolom a legtöbbeknek megvolt, de azért szólok, hogy a credits után is van még egy jelenet.

Geza Kovacs - 2017. 03. 31. 23:41

A rész vége felé gondoltam, beírom majd ide, hogy lám, a 9. rész csúcsa utána kapott egy használható, bár nem kirívó évadzárót, majd megnéztem a stáblista utáni félperces jelenetet, és az tönkre vágta az egészet. Igazán kár volt.

Nikki - 2017. 03. 31. 23:50

Az első pillanattól odáig voltam érte! Kár, hogy nem szabadulunk meg Farouk-tól, de bízom a készítőkben, hogy nem fogjuk ugyanazt látni, csak pepitában és persze Aubrey Plaza-ért nagyon nagy kár lett volna, mert zseniális gonosz. David király (éltessem már őt is, mert megérdemli), de a credits utáni jelenet nekem sem tetszett.

kiváncsi fáncsi - 2017. 03. 31. 23:57

imádtam, elejétől a végéig

kár, hogy az utolsó 2 részt nem egyben néztem meg, úgy agyoncsapott volna a tömény hatás, de így is egy óriási élmény volt a sorozat

nade - 2017. 04. 01. 00:36

Nah, ez jó válsztás volt, nem hazudott a trailer és nem okozott csalódást a Fargo író. A következő projekjeire is vevő leszek, pláne hogy az egyik projektje Vonnegut Macskabölcsője, a másik meg valami sci-fi.

Amúgy több tisztelgés is volt, nem csak Verne, a szemüveg They live!-et idézte pl.

human - 2017. 04. 01. 01:31

nade: persze, folyamat tele volt, csak azt emeltem ki ami meglepett, mert Vernét nem gyakran hoznak így be.

Roland - 2017. 04. 01. 02:07

Valószínű én nem vagyok elég érett rá, de nem kötötte le a figyelmem. Szinte csak letudva, mint kötelezőt néztem meg 4 részt belőle és azon vettem észre magam, hogy azt sem tudom ki-kicsoda, merre, hogyan, miért. Így kaszáltam, pedig az nálam ritka

marxcie - 2017. 04. 01. 03:15

Zsenialis. Amekkora csalodas volt az Iron Fist, ez akkora szuper meglepetes. Kerek meg.

fm! - 2017. 04. 01. 06:50

Ha jól emlékszem 20 másodpercet láttam az első részből. Bőven elég volt ahhoz, hogy ne nézzem tovább… :)

szpojleres mókus - 2017. 04. 01. 10:33

Nagy nehezen végigkinlodtam, nagyon nehéz volt mert gyülöltem hogy nem lehet tudni sohase ami most történik valóságos e vagy nem.

Remélem ezen javitanak egy kicsit a következő évvadban.

Ha syd nem rohan be akciózni és feljebb tekeri Oliver a generátort nem tudták volna kiirtani a gonoszt?

Én tudom hogy le kellett gyengiteni Davidet mert már nem volt igy értelme neki hogy ő az isten, de hogy egy béna robot eljön érte és csak úgy beszivja szerintem nagyon gagyin volt megoldva.

Irgum76 - 2017. 04. 01. 12:00

a tévé történetében legeredetibb és legformabontóbb sorozat
a Született gyilkosok óta nem láttam ennyi filmes technikát felvonultatni
egyszerűen tényleg minden klappol a díszletek, a ruhák, a vágás és nem utolsó sorban a színészi játék
ja és persze a sztori
ami egyeseknek negatívum, hogy nem lehet tudni mi valóság mi álom, emlék, hallucináció pont az adja meg az egyedi történetmesélést
ahogy az utolsó részben David mondja Sydnek, hogy még mindig nem tudja eldönteni, hogy csak a betegsége játszik az elméjével vagy bármilyen hihetetlen is számára tényleg minden valóság

mindent összevetve tényleg a 1×07 volt a legjobb rész és sajnos a finálé csalódás volt utána
(bár lehetett volna nagyobb csalódás is ha kiderül, hogy az egészet csak haluzta)

nálam 10/10 lett volna de kénytelen vagyok a finálé miatt csak 9/10-et ha fél pontot is lehet adni akkor 9,5/10

mindenesetre minden epizódot többször néztem meg és a finálé előtt végig pörgetem az addigi részeket és még így is magával ragadott
szóval még párszor előfogom venni újranézni az biztos

human - 2017. 04. 01. 12:40

szpojleres mókus: ha szenvedés akkor adja magát a kérdés, miért nézted végig? nekem is sok sorozat van amiről tudom, hogy jó, de nem tetszik szóval nem szenvedem végig, winnie is kiszállt.

kiváncsi fáncsi - 2017. 04. 01. 13:06

többektől olvastam, hogy zavaró volt, hogy nem volt egyértelmű minden azonnal…

ez nekem nagyon furcsa, hisz ez a folyamat lényege, hogy ahogy halad előre az ember a történetben, úgy ért meg dolgokat, folyamatában

Vielon - 2017. 04. 01. 13:28

Remek kritika lett :) “Ta tata tatatata” :)

Ha a Preacherre azt mondtam, hogy olyan, mintha Tarantino együtt sörözne Robert Rodriguezzel, akkor a Legion esetében egy Wachowski tesók vs Shyamalan vs Richard Kelly triumvirátust tudok elképzelni…no meg jó sok pálinkát..meg ki tudja még mit :)

Egyszerűen imádtam :) Hihetetlenül friss volt a “hagyományos mutánsos/hősös” felütéshez képest. Végig úgy éreztem, hogy a stílus maga a David valódi jellemábrázolása…mivel elég zűrös a fickó, szerintem ennél jobb idegenvezetést nem is kaphattunk volna a kis fejében.

Az apróbb utalások, totálisan hibbant képi megoldások, zseniális színészi játék, az agyeldobósan kattant ötletek (táncjelenet, némafilm..stbstb) a furcsa, kortalan, de mégis retro hangulat olyan kerek egésszé állt össze, hogy eddig ez az év legjobbja nálam.

10/10

Edg - 2017. 04. 01. 14:07

7.5/10 szerintem, jó volt.

kiváncsi fáncsi - 2017. 04. 01. 14:17

azért azzal kapcsolatban, hogy david beteg-e vagy sem, felmerült bennem, hogy a sorozat legelején david nővére meglátogatja őt az intézetben, beszélőn vannak, david pedig haluzik mindenfélét (feliratok a falon, emberek a szobában), amik erőteljesen mutatták, hogy van gond rendesen

de aztán ezek a jelenségek eltűntek, de hogyan?

Cardas - 2017. 04. 01. 16:29

az utolsó rész nem tetszett, szerintem alul teljesített magán. pedig addig egész jó volt.

Shannen - 2017. 04. 01. 17:06

Nagyon meglepett a sorozat. A képregényes, ráadásul X-men univerzum nulla érdeklődést vált ki bennem alapból. Aztán bepróbáltam a pilotot és elvesztem. Hétről hétre egyre jobb és jobb részeket szállítottak. Ezt a látványvilágot még évekig elnézném anélkül is, hogy kilyukadnánk valahol. Az évad csúcsa(i) a 6. és 7. rész volt számomra, a 7. rész bizonyos részeit konkrétan rögtön újranéztem, ami velem 5 évente egyszer ha megtörténik. Ilyen az amikor tehetséges emberek találkoznak, szabad kezet kapnak és alkotnak valami zseniálisat.

Az évadzáró valóban talán a leggyengébb rész volt az évadból, de persze még így is bőven remek volt. Kicsit kapkodósnak éreztem a végét, és egy pillanatra meg is ijedtem, hogy Aubrey Plaza-tól búcsúzunk, de szerencsére nem. Egyértelműen ő volt a legszórakoztatóbb karakter, látszik, hogy a színésznő is élvezi minden percét (mondjuk nem csoda, elég jutalomjáték a szerep).

Szurkolok nagyon, hogy a következőkben is legalább ilyen szinten folytatódjon a sorozat. Így az első évad 9/10, de több része is simán 10/10.

Ja és a credits utáni jelenet meg… hát nem tudom. Vicces volt, és fura. Szóval pont olyan mint az évad. :)

lurker - 2017. 04. 01. 18:57

Ne már. Azt hozni fel hibának, hogy nem mindíg volt egyértelmű mi valóság benne? Pont erről a bizonytalanságról szól a sorozat, ilyen a főhős. Remekül mutatták be a nézőknek David világát. Feltételezem aki ezt nem értékelte, az a Mementó-t is alulértékeli.
Lehet szeretni nem szeretni ezt a történet vezetést, de pont a legfőbb erényét és különlegességét felhozni hibának…

Gabe - 2017. 04. 01. 19:57

nekem ezzel a sorozattal a végére is az maradt problémám, hogy annyira más akart lenni, annyira elvont, hogy végül elment egy évad, de olyan mintha az első részt láttuk volna csak. Az már eldölt, hogy nem kapunk kapcsolatot se az eredeti karakter valódi képességeivel, se magával az x-men el. Annyira elvont, hogy elvont maradt az x-men től is.

Hát nem tudom mi lesz a sorsa a második évadnak, hisz mivel nincs kapcsolat, bármerre lehet indúlni, kérdés mit mutat a nézettség. Nekem anno a Constantine tetszett mint sorozat, szórakoztató volt, mégis elkaszálták.

Enzo - 2017. 04. 02. 01:52

A finálé tényleg kicsit gyengébb lett, mint az utóbbi részek: hirtelen infóbehozások, meg nagyon elvont, cserébe alig kaptuk a megszokott audiovizuális orgiát, meg a történet se volt olyan, mint eddig, nehéz megfogalmazni, hogy mitől is volt gyengébb.
A nagy akciójelenet a végén rendesen zavaros volt… tehát a David fejében élő mutáns a Syd-es testcsere hatására átment a csajba, ahonnan újabb testcsere hatására Kerry-be, ahonnan meg a robbanás hatására Oliverbe. A mentális parazita és a test/tudat-csere akkora dupla-tripla csavart rak az egészbe, hogy a végén nem voltam benne biztos, hogy akkor Sydnek tényleg önmagának kéne lennie. De asszem mégis így OK.

Darabkák:
-“Főgonosz” flashbackkel indítani, pláne ilyen túlhúzott polkorrektséggel? WTF? Ez eléggé elütött az eddigiektől.
-Volt egy ilyen kósza gondolatom, hogy a kihallgatós fickóból (Clark?)lesz A Szem, aki aztán visszautazik az időben :D Hát olyan hasonlóan a jobb szeme üveges mindegyiknek…
-Ptonomy tényleg WTF, részek óta nem volt normális szerepe.
-Aubrey Plaza megint remekül nyomta, örülök hogy marad.
-Mi az az Equinox? Talán az a kis gömb a végén? (Amúgy miazisten volt ez a stáblista utáni jelenet, ennél randomabb after credits cliffhangert sose láttam :D)
-Vajon mit keresnek Oliver/Farouk/Lennyék? (Hm, ezt nem is többes számban kéne írni)
-Amit itt fentebb beszéltetek eredeti hang vs szinkron témában, az nekem azért vicces, mert én felirattal néztem, és mindkét példát én tök egyértelműen úgy értelmeztem, ahogy szerintetek csak a szinkron alapján kellett volna… (Oliverék keresnek vmit, és Syd magukra értette a fall in love stb. dumát)

#hétidézete nálam Melanie-é:
“Kid…you better learn to fly like a bird, because the age of the dinosaurs is over.”

Összességében egy hihetetlenül különleges sorozat ez, elképesztően random/beteg/újszerű megoldásokkal, abszolút nem bánom meg, hogy elkezdtem. Az évad simán 8,5/10, jöhet a következő!

dexike3 - 2017. 04. 02. 10:28

A The Devil with the Yellow Eye a legjobb természetfeletti lény a Bob óta. hibernálom magam a következő évadig, mert nem bírom kivárni.

dezmond - 2017. 04. 02. 13:12

háttő a finálé elég béna volt. szerencsétlen Oliver lehúzott x évet a purgató… mármint asztrál-síkon, erre most -pont mikor elkezdett volna emlékezni- simán átveszik felette az irányítást? hát minimum valami eposzi csatát vártam volna a SK-val. ja meg nem pont előző részben volt arról szó, hogy a Shadow King erejét csak kevesen élnék túl -David is csak azért mert gyerek kora óta vele van-, erre úgy váltogatta a gazdatesteket, mint más az alsónadrágot. Melanie-tól minimum azt hittem elbúcsúzunk. Mikor a gépre kapcsolják David-et azt hittem az lesz a nagy csavar hogy másvalakit hoznak vissza, az eredetiben ugye pont az az alapkoncepció h több személyiség van, itt bemutattak kettőt.

na mindegy, attól még tetszett, az első jó marvel-sorozat :Đ

juhaszvik - 2017. 04. 02. 16:55

remekül szórakoztam, végre valami szuperhősös, aminek nem bot egyszerűségű a története, ráadásul mindezt csodaszép megvalósítás mellett. és ez a modern “hetvenes évek” is betalált rendesen.
viszont nem derült ki, hogy ki gyújtotta a tüzet :(
tudom, nem kellene még mindig ezen kattognom, de nem tudom elengedni…

a folytatástól nem félek, Oliver+Lenny kombóból ki lehet hozni olyan agymenést, amilyen ez az évad is volt, bár egyikük képessége sem volt egyértelmű számomra.

Gevin - 2017. 04. 02. 17:08

Még csak a felénél járok, de ez alapján azt mondanám, hogy ez pontosan az a módszer, amikor egy baziegyszerű történetet mesélnek el szuperbonyolultan. Ami egyáltalán nem baj, csak néha látszik a bravúros vizuális megoldások alatt, hogy valójában nincs annyira sok minden mögötte.

Ami viszont engem jobban zavar, hogy néha egy-egy jelenet valóban megközelíti a zseniális szintet (bár eddig el még nem érte)viszont a következőben meg valami halálgagyi párbeszédet kapunk, amitől majdnem bealszik az ember. Ilyen jellegű kettősséget már elég régen tapasztaltam (nem tudnám megmondani minél), de be kell valljam, hogy néha azon kapom magamat, hogy nem is figyelek, nem köt le a cselekmény. Aztán utána meg hirtelen elmélyedek a tudat alatti remek víziókban, álmokban meg képzelgésekben és szinte habozás nélkül teszem be a következő részt.

És pont emiatt kissé úgy érzem, hogy minden epizód 30 perc expozíció, minta egy film kezdődne, és mire elérnénk ahhoz a ponthoz, hogy igazán elmerülhessünk benne és élvezzük, kezdődik elölről. Mintha egy videójátékban elérnél sok-sok huzavona után az izgalmas részhez, de amikor betölt, azon kapod magad, hogy elölről kell kezdened a pályát.

Végigfogom nézni, de találékonyság ide vagy oda, baromi hullámzó az egész.

A Wilfred milliószor jobb, összetettebb, mindfuck-abb volt, valódi tartalommal a beszélő kutya mögött. Itt inkább egyfajta parasztvakításnak érzem az egészet néhol. Máshol viszont mintha megcsillanna valami mélyebb réteg.

emese - 2017. 04. 03. 02:39

Évadzáró: hát… izé. Érdekes volt.. Ja, nem! Pont ez az, hogy nem volt érdekes. Audiovizuális orgia helyett olyan olcsó műanyag, mindf* helyett meg lineáris vonalvezetés flashback-kel. Helyenként jól volt fényképezve.

Davidről kb még most sem tudunk semmit.
Egyet értek azzal, hogy olyan volt, mint más sorozatnál a téli szünet előtti rész. Azzal is, hogy a női karakterek eléggé furán vannak ábrázolva.
A cliffhanger nekem totál random volt, szerintem egyáltalán nem hiányzott.
Ez a polkorrekt főgonosz-nemgonosz érdekes figurának tűnik, remélem, a második évadban kezdenek vele valamit – nem úgy, mint a Szemmel.

Amit felrónék a sorozatnak, hogy talán egy hét alakításánál jegyeztétek meg, hogy a Legion jó terepet ad a színészeknek. Erre azt modnanám, hogy már akinek. Davidnek igen, Lenny-nek igen – bár őszintén a kiszámíthatatllanul őrültet is el lehet vinni a kiszámíthatóan unalmasig, ahol már nem eredeti hanem repetitív, és erősen tartunk erre, szerintem szívességet tettekk volna Lenny karakterének és A. Plaza-nak, ha nem hozzák vissza a következő évadra). Syd – eleinte érdekes volt, a végére az agyatlan szerelmes liba irányba ment el, ami szerintem színésznek nem jutalomjáték. És ennyi, a többi esetben a karakterhasználat átlagos (Melanie, Oliver) vagy annál rosszabb, kész pazarlás – Ptonomy, Cary/Kerry (ez különösen fájóan pazarlás), Amy.

Mindezzel együtt is újszerű sorozat, nekem egy 7,5/10.

emese - 2017. 04. 03. 12:53

Azét mélyebb mondandót szerintem egyelőre nem kell keresni a vizuális irgia mögött. Ez egy egyszerű történet baromi érdekesen elmesélve – pont az teszi érdekessé, hogy nem lehet tudni, mi a valóság. Tipikusan az az eset, ahol az elmesélés módja adja az élményt.
Viszont az after credits jelenet szerintem nem hiányzott.

Saszta - 2017. 04. 03. 16:30

Az évadzáró nekem sem jött be túlzottan, olyan volt, mintha elfogyott volna az ötlet a végére, nem tudtak volna már mit kitalálni, amivel érdekesebbé tehették volna ezt. Így maradt a szokásos lineáris történetvezetés, némi flashbackkel. A látványvilággal ugyan nem volt semmi probléma, de valahogy elmaradt a szokásos audiovizuális áradat, pedig most is lett volna lehetőség bőven, főleg David és Shadow King küzdelemnél.
A fordulatok is eléggé könnyen kikövetkeztethetők voltak, és a mellékszereplőket megint nem használták ki, sőt Ptonomy elég hülye szerepet kapott, le lett degradálva idióta szintre kb. :(

De hogy ne csak negatívumokat mondjak, mikor David-et rákötötték a gépre, az egész jó rész volt, meg örültem, hogy az 1. részben látott pasas feltűnt és kapott hátteret is, csak mondjuk nem ÍGY kellett volna ezt megoldani… Valamint az elég durva volt, mikor David folyton ismételgette, hogy nem kell félnie, és közben meg kb egy sorozatgyilkos arckifejezésével nézett a pasasra. xD És Aubrey Plaza zombiszerű jelenetei is jók voltak.

Ami meg a credits utáni jelenetet illeti… Hát, érdekesnek érdekes volt, WTF is volt, de valahogy mégsem ütött nálam. Inkább volt nevetséges, semmint hogy felcsigázzon, mi lesz a követező évadban. Nem mintha enélkül nem várnám. :) Tulajdonképpen nem is kell semmilyen cliffhanger ahhoz, hogy várjam a sorozatot, mert annyira különleges, egyedi és látványos, hogy pusztán ez elég várakozófaktornak. :)
Egy biztos, nincs még egy ilyen sorozat a palettán, és kész élmény volt ez az évad, még ha a vége gyengébb is volt a vártnál.

Az évadzáró nálam egy jóindulatú 7,5/10, az évad viszont simán 9,5/10. :)
És nagy esély van arra is, hogy ez lesz nálam a top1 újoncsorozat idén. :)

Bence - 2017. 04. 03. 21:05

Parádés, egészen egyedi. Konkrétan nem érdekel mi történik, mert azt olyan “köntösben” tálalják, hogy 0-24-ben tudnám nézni. Túlzásokat félretéve nálam az év újonca top3-ban van eddig, bár sok mindennel el vagyok maradva :-)

Kiváncsi Fáncsi - 2017. 04. 07. 16:31

a 7. részben a némafilmes jelenetnél lenny kinyírja “a szem”-et, és közli, hogy “you know, it’s been fun but you can go”, azaz kb. “jó buli volt, most már mehetsz”, majd összepaszírozza

az jutott eszembe, hogy amit mond, az átfogalmazva azt jelenti, hogy nincs rá szükség többet – de vajon a szükség maga milyen időszakra terjedt ki? csak az asztrál-gyogyó-síkon használta lenny a szemet, vagy esetleg már korábban is, amikor kiskutyát farigcsálgatott?

Crystal - 2017. 04. 07. 18:15

Nem mondom, hogy különösebben bejött, de engem nem zavart annyira a rész eleji felépülés szekció, pont az volt a lényege, hogy giccses és hatásvadász dráma :) Volt más hasonlóan ironizáló része is a sorozatnak. A credits utáni jelenet viszont elég gagyi volt szerintem.

csakén? - 2017. 04. 10. 02:36

Nagyon nagy élmény volt, régen láttam már ehhez foghatót. Csak én érzem úgy vagy, tényleg a Twin Peaks-szel kacérkodtak? (Biztos csak már nagyon várom annak a folytatását…) Persze nagyon jót kanyarítottak úgy ahogy van az egész történetből és a Marvel univerzumból.

wovbagger - 2017. 04. 20. 18:32

Két délután alatt letoltam, és tetszett – bár mire a végére értem, kicsit sok lett a sok színes-szagosság. Maga a sztori (idáig) nem (volt) túl bonyolult, de a megvalósítás élvezetessé tette, ezért végül nekem 9/10. Nem bántam, hogy az uccsó rész kicsit lendületesebbre sikerült, mert a hatodik részt (ami végig a diliházban játszódik) nagyon untam.

Külön szóbeli piros pont az alkotóknak a Pink Floyd pont a megfelelő pillanatbeli alkalmazásáért, rendesen borzongtam tőle.

(És emellett imádom a Daredevilt is.)

Netrat - 2017. 04. 30. 13:24

Tudtam innen, hogy kötelező darab, de engem annyira idegesített minden ebben a soriban — az idióta szereplők, a történet vagy annak hiánya, a zavarosság, a logikátlanság és az értelmetlen címadás –, hogy a második epizód közepénél töröltem a gépemről.

jAnO - 2018. 06. 08. 12:20

Jó sorozat, de a srác játéka számomra nem hihető és nem jó, a szöszi elmegy, megfelelő volt a Fargo(sorozat)ban is, “Árnyékkirály” (Lenny Busker???) Aubrey Plaza már bizonyított, remek.
Összességében nekem nem 8.4/10 hanem ~ erős 7-es

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz