login |

The Amazing Race: kezdett a 29. évad

2017. 03. 31. 15:00 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Szkeptikus voltam a totál idegenes felállás kapcsán. Sőt, szkeptikus is vagyok, de ez az évadnyitó nagyon jól sült el – kivéve a legvégét, ami… Nem tudom, nem, ilyet nem szabadna.

A premier kapcsán azért is aggódtam, mert még a normál szezonoknál is előfordul, hogy nagyon kapkodós az első rész, hogy semmi nem fér bele, itt pedig talán 10 perc felvezetést is kaptunk, mielőtt kialakulhattak volna a párok. És mégis bejött, amit láttam. Lehet, hogy azért, mert már jó régen nem láttam amerikai TAR-t, de szerintem nem leszek egyedül.

Lehet, hogy ennek az is az oka, hogy most nincsenek fix párok. Így ugyanis elég volt szerválni 22 jó karaktert, míg a párok esetében simán benne volt, hogy egy nagyon jó figura mellett egy unalmas vagy egy idegesítő van, vagy pedig inkább közepeseket választanak be, ha nem tudnak jó dupla castingot csinálni. Itt viszont tényleg bárkit választhattak – bár szerintem Vanck-nek semmi keresnivalója itt.

Az persze tény, hogy nem sok párosról tudtuk meg, hogy ők milyenek – a neveikkel pedig meg fog gyűlni a bajon, de azért páran kiemelést kaptak. Arra kíváncsi leszek, hogy a mostani súrlódások vajon állandósulnak-e, illetve a mostani nagy haverságok végig megmaradnak-e, vagy ez csak a kezdeti szakasz.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel – lesz hosszú főcím vajon? Ha nem, akkor szomorú panda.A hosszúhajúak estek ki, Kevin és Jenn.

Nyilván nem érdekel a dolog az első rész után, nem fogom sajnálni őket, ahogy a SzakállasHentest sem sajnáltam volna, de ez a “sötétedés miatt nem detour-ozhattok és ezért büntetést kaptok”-húzás eléggé meglepett. Oké, ha két kajakozás között fix időnek kell eltelnie, akkor nem szóltam, de nyilván legkésőbb harmadikra nyertek volna, és akkor nem buknak két órát. (Igen, ők késtek, de akkor is…)

És nyilván ez sem lett volna thing, de az, hogy a másik csapat eltévedt (és komolyan, még az órát sem mutatták?) kicsit komplikálta az összképet.

A másik dolog, hogy nyilván valahogy párokat kellett választani (kíváncsi vagyok, hogy a készítők által előzetesen megálmodott csapatok közül hány valósult meg, mert kizárt, hogy ne lettek volna vágyaik), így ezen nem fogok lovagolni, de azért egyes párok mondhatni már a start előtt elvéreztek, mint ahogy némelyek “túlerőben” lévőnek tűnhetnek, de a TAR-ban bármi előfordulhat. (Az szép gesztus volt, hogy Phil elvitte a lányokat, de akkor miért nem elsőnek értek oda?)

A panamai káosz jópofa volt, lehet, hogy ezzel nem számoltak annyira a készítők, így húzódott el a nap, elég nagy lemaradásokat szedtek össze egyesek. S bár megint előkapom a szkepticizmusomat, hogy mennyire fog működni az idegenes felállás, azt el kell ismernem, hogy mindenképp érdekes lesz látni, hogy mi is mondhatni a játékosokkal együtt fogjuk megismerni a párjaikat.

Favorit? Egyelőre még nincs, szerintem.

      

12 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 03. 31. 15:18

Pont most néztem meg. Szerintem is nagyon jó lett. Én a teamfun-nak drukkolok :)

A Phil kocsizást én sem értettem. Második gépre fértek fel.

Enzo - 2017. 03. 31. 16:57

29×01
Hú, ez király volt, persze részben azért, mert már nagyon vártam :) A bemutatkozó videókat megnéztem mindet, úgyhogy nekem nincs nagy problémám a nevekkel.

Érdekes volt a kezdés több szempontból is:
1. Rögtön elküldeni őket a bőröndökért, amihez zászló- és égtájtudás szükségeltetett. (cseh zászlós bőrönd, lol)
2. Nem tudtam, hogy vajon a rajtnál lesz random húzás, vagy előre megadták a párokat…hát kiderült, hogy egyik se, ez a választósdi ötletes volt :)
Röhögtem, mikor a szőke csaj (Ashton) bemondta, hogy erős srácot szeretne, erre Vanck kiválasztja :DDD ennyire elcseszett párost rég láttam, szerintem gyorsan kizúgnak :D (mondjuk konkrétan egyelőre nincs másik csapat, aki unszimpatikus lenne)
Shamir tudott dögös csajt választani, amit hangoztatott hogy szeretne, ez is tetszett…és hát a két izompacsirta nőci egy csapatban, az priceless :D (de legalább kaptak Philtaxit, ami teljesen WTF, de vidám húzás)

Team Fun-t (Becca és Floyd) imádom, a fun-meter kitűző haláli, Becca köszönőbeszédén is jót röhögtem (mikor elkészültek a nyilazással), mondjuk az fura, hogy a csajnak férfihangja van, de szerintem simán közönségkedvencek lesznek :D (ja és még Express Pass-uk is van)

Darabkák:
-A panamaiak nem tudják hogy merre van a csatorna, mi van? :D
-Scott és Brooke miért gondolták, hogy utolsók, amikor eleve az első gépen voltak? Aztán a kilátóban rájöttek, hogy harmadikak, lol :D
-^^Nekik amúgy örülök, hogy a kezdeti veszekedésből kicsit pozitívabbak lettek a végére :)
-Meglepően nehéz volt az íjászat, a fene gondolta volna.
-A végén örülök hogy hentesék bennmaradtak, bár tényleg ez így furcsa volt a kétórás büntivel (hol az óra??)… Kevinék borzasztóan tájékozódtak az egész részben, úgyhogy akármennyire is viszonylag fun csapat, bye-bye.

#hétidézete: “all Asians look like they’re 12” és utána a taxis feje (ami a posztban is van), hatalmas :DDD

Így elsőre kedvencek:
Seth+Olive (rajt-cél győzelem, szép volt!)
Becca+Floyd (Team Fun)
Matt+Redmond (első próbára leevezték az ellent, wow!)
London+Logan (Team LoLo)

Inkább szimpatikusak: Michael+Liz, Scott+Brooke, Kevin+Jenn, Shamir+Sara
Meh: Tara+Joey, Jessie+Francesca
Kevésbé szimpik: Vanck+Ashton

Enzo - 2017. 03. 31. 19:04

+egy oldalsáv légyszi :)

winnie - 2017. 03. 31. 19:05

a nézettség: 4,4M (18-49: 0.9)

Sabinomi - 2017. 03. 31. 20:28

Úgy látom, csak nekem volt idegesítő a funméteres csaj. Komolyan, mintha oviban lennénk. Bár neki a csapattársa okés volt. Vanck és a vörös srác (túl sokan voltak, nem tudtam mind megjegyezni) volt elég antipatikus még. A többi mind szimpi volt. Főleg a kieső páros. Nem hisztiztek, hogy késnek, nem veszekedtek, olyan pozitívan álltak a dolgokhoz, bár tényleg elég elveszettek voltak.
Az időt pedig szerintem azért nem jelölték, mivel pár perc különbség lehett köztük…

winnie - 2017. 03. 31. 21:16

nem hiszem, hogy csak neked, a tullelkesek es az awkward figurak mindig megosztoak, nagyon lehet szeretni oket, mint ahogy az ellenkezoje is benne van.

the_daver - 2017. 04. 01. 15:13

Nekem a kieső páros olyan volt (főleg a srác), mintha nem is érdekelte volna, hogy mi van, ellazult az autóban meg lazán sétálgatott, szerintem ment volna már haza :D

dragon1986 - 2017. 04. 02. 02:36

the_daver biztos első mondata hair dont care mit vártál? :D

Jenn/Kevin
Miért van hogy idén Ázsiai csajok mind butacska?! lásd még Hunted és Big Brother Canada. Mondjuk Kevin sem tűnik nerd Ázsiainak, leveszi a cipőjét, elkezdi bökdösni a lányt.

Jenn elnéztem volna még mehetne BB-be ott eyecandy-seg még előnyére válna.

Brooke/Scott elején szimpatikusabb volt aztán jött a hiszti nem beszélgetek detourozni akarok. A lánnyal sincs baj.

Vank/Ashton szegény csaj. Tipikus nerd szar social skills-szel. Előtte elolvashatta volna how to communicate with non nerds for dummies c. könyvet.

Liz/Michael vízbeesés :))) szóba hozta az iq-ját sok esetben semmit sem számít, inkább átlagos lwgyen átlagon felüli kitartással

Jessie/drill sergeant kutya macska barátság

Dregnarr1 - 2017. 04. 02. 09:06

Eddig a legszimpatikusabb az elsőként és másodikként beért csapat,de a feisty-girl párost is bírom.

Aggódtam az idegenek miatt, de elég jól sült el.

Egyetlen negatívum a bőröndös.. ha mindenki random bőröndött kapott, hol vannak a cuccaik?
Vagy utána cseréltek egymás között?

Ígyis-úgyis, az express pass elültetése nem lehetett véletlenszerű, hiszen tudták, kinek a bőröndje, nem?

Enzo - 2017. 04. 02. 10:32

Ez a bőröndös ez jó kérdés. A boltból mikor hozták, még tuti nem voltak benne a cuccaik, úgyhogy az tűnt volna a leglogikusabbnak, hogy átpakoltak bele, amikor már beértek és megvolt a listás sorszámuk, csak vártak a többiekre. Viszont most visszanéztem, és utána a taxiban üresnek tűntek a bőröndök, ráadásul akkor fedezték csak fel az Express Pass meglétét vagy nemlétét is. Úgyhogy nem tudom hogy hol a cuccuk :D Vagy lehet hogy nomádban tolják és anélkül indultak el? (Survivor-crossover :D)

Ivi - 2017. 04. 02. 21:16

Szerintem a bőröndösre eléggé egyszerű megoldás pl, hogy a saját cuccaikkal a repülőtéren várták őket és ott pakoltak át. Így az express passt sem fedezték volna fel, illetve az összekevesés sem kérdéses így.

Számomra a 2 óra bűntetés volt igazságtalan. Volt már olyan, hogy éjszakába nyúlt a detour és nem szakították meg, oylanra nem emlékszem, hogy megszakították volna technikai ok miatt (kivéve amikor tudták már, hogy utolsónak érnek célba és akkor mondjuk Phil odament), de ilyen szoros esetben rájuk kényszeríteni, hogy inkább ne próbálkozzanak még egyszer, hanem vállalják a 2 óra bűntetést ez szerintem igazságtalan, főleg ha nem volt erről előzetes tájékoztatás, hogy a detour éjjel nem végezhető. Ezzel tulajdonképpe a kiesésüket kényszerítették rájuk.

Amúgy a kezdés remek volt és szórakoztató. Érdekes volt, hogy ki milyen indokkal választ párt magának.

Vanck-ék tényleg nem szimpik. Seth – Olive nagyon szimpatikus. Kíváncsi vagyok Scotték feszült indulása és nem olyan meggyőző megbántam-e válasza hova fog fajulni és arra is, hogy teamfun mennyire lesz egész végig fun, vagy kiffulad-e.

Enzo - 2017. 04. 03. 15:43

A ma reggeli hírekben volt egy érdekes Phil-interjú :)
http://www.tvguide.com/news/the-amazing-race-29-preview-phil-keoghan/
A Liz-es rész zseniális :D
“I remember I asked her, ‘Could you sell’ — whoever had walked in before us — ‘could you sell them to us?’ And she launched into a whole thing: ‘You got your big thighs. Looking good with the big thighs. We got 30, anybody with 40? Forty for the big thighs.’ We just thought, ‘This is too good.'” :DDD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz