login |

Outcast: kezdett a 2. évad

2017. 04. 03. 20:20 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát, lehet, hogy egy emlékezetfrissítőt kellett volna tartanom az első évados fináléval, de így jártam. Az mindenesetre biztos, hogy bár az első szezon szépen felvázolta a folytatás irányát és be is dobott pár hangzatos elnevezést, a lehetőségekkel teli fő cliffhanger ennél kamubbnak nem is bizonyulhatott volna, az írók viccesen rendezték le Kyle-ék elhatározását.

A helyszín továbbra is marad Rome, a fenyegetés is változatlan, a különbség az első évadhoz képest csak az, hogy Kyle ráébred arra, hogy talán egyedül nem fog tudni mit kezdeni vele, ugyanis a Feketeség jobban elterjedt és mélyebben beleívódott a városkába – és nem biztos, hogy olyan egyszerű kezelni azt, mint hinné.

Korrekt volt a kezdés, de nem több, még akkor sem nevezném kiemelkedőnek, ha elismerem, hogy időbe telt, míg visszarázódtam. Ördögöt, illetve démont konkrétan továbbra sem űztek, a számítógépes grafikák szájból szájba való áramlása pedig nálam még belefér, az előtt pedig továbbra is emelem a kalapom, hogy modern horrorhoz méltóan pár visszafogott jelenettel mennyire jól eléri az Outcast, hogy hunyorogva és ökölbe szorított kézzel nézzem azt, ami a képernyőn folyik.

Kyle továbbra is keresi a természetfölötti mögött húzódó rejtélyt (és azt, hogy neki mi a szerepe benne), s természetesen mindvégig az orrát lógatva teszi – ez a szezon sem lesz túl napfényes. A rejtély kapcsán egyébként kaptunk egy 1986-os flashback-et, ami talán segíteni fog a tisztábban látásban.

Aki esetleg mosolyt hozhatna az életébe, a kislánya ugyancsak megkapja a magáét a körülötte lévőktől, őt is elkezdték lehúzni Kyle szintjére, a tiszteletest pedig pláne mardossa a bűntudat, szóval nagyon remélem, hogy a város fölött és a városban vastagodó fenyegetést még aktívabb szereplőkké teszi őket. (És akkor Megan-ről nem is beszéltem…)

Annak semmiképp sem ajánlom a szezonkezdést önmagában, aki azonnali válaszokat vár el, az Outcast-nek ez továbbra sem az erőssége. Nem feltétlenül azért, mert ne lennének ott a készítők tarsolyában, hanem nyilvánvalóan azok, illetve azok hiánya is mozgatja a sorozatot, illetve biztosít elég nagy előnyt a Gonosznak. Érezhető, hogy ezt a helyben járást csak kívülről érkező karakterek oldhatják fel.

A végére egy kis csalódás: eléggé vártam Hoon Lee (Job a Banshee-ból) bemutatkozását, aki a 2. évadra visszatérő szereplőnek lett szerződtetve, de azért többre számítottam, mint egy random orvosra. Vagy lehet, hogy nem csak egy random orvos lesz? Ez lenne a logikus, nem?

Az évadnyitót a FOX jóvoltából láttuk premier előtt. Az Outcast 2. évad itthon ma 23:00-kor kezd a FOX-on. A képek forrása is a FOX.

15 hozzászólás Ne habozz!

Morgan - 2017. 04. 07. 10:10

Eléggé kilátástalannak látom a helyzetet a második évadban. Főleg ezzel a “vannak akiknek már túl késő” szituval.

Geza Kovacs - 2017. 04. 12. 00:11

Nagyon gáz. Valójában az első évad se volt jó, ez viszont most kifejezetten sovány. Kevés szerepelős, és mivel nem akartak gagyi horrort, túlságosan lekorlátozták magukat ezzel az ember megszállósdival, így viszont nyugodtan úszkálhatnak éjjel a tóban, úgyse történik semmi. Meg a börtönrácson se fog tudni áttörni az illető.

Morgan - 2017. 04. 12. 19:40

Túlságosan nyomasztó hogy három ember harcol eszközök nélkül az alvilági démonok ellen. Azok gombamódra szaporodnak ők meg csak a sötétben tapogatóznak. Érik a kasza nálam.

Geza Kovacs - 2017. 04. 19. 01:42

Na de azért az, hogy a 2. évad 3. részében még ott tart, hogy győzködni kell egyes szereplőket, hogy itt valami démoni megszállás van, az rendkívül színvonalon aluli. Nyomaszó a légköre, kétségtelenül, de sztori nélkül mitől lesz belőle sorozat?

Ide-oda mászkál a (ex?)lelkész meg a meghatározhatatlan szerepkörű félfogyatékos főszereplő egy kisvárosban, ahol lényegében mindenfelé démoni megszállottakba botlanak, de általában hagynak mindenkit a fenébe, mert ugye csoportosan kellene kiűzni azokat mindenkiből, de mivel erre nincs mód, szenvednek részről részre tovább. Mindemellett az egyébként igazán csinos Wrenn Schmidtet tönkre vágták, nem beszélve a főhős szintén nagyon csinos feleségéről, úgyhogy még ők se maradtak meg érvként a folytatás mellett.

Morgan - 2017. 04. 19. 11:46

Az hogy a főszereplő kislánya kezd varázsló képességekkel bírni még hagyján, de nálam az unalmas történet mellett a végső indokot a kaszára a “félelmetes kislány” motívum hozta el. Egy kislány nem félelmetes, pláne nem azok után hogy mostanában minden horror fillmben ellövik ezt az nekem agyrémnek tűnő motívumot. A gyenge sztori miatt az ilyen klisék teljesen kizökkentik az embert.
Eleve micsoda dolog hogy egyy ilyen filmben, sorozatban kisgyerekeket szerepeltetnek?
Kasza.

DRoy - 2017. 04. 20. 16:10

Oszt meséld el kispajtás, melyiknek kellene a “félelmetes kislánynak” lennie?

Kyle lánya épp hogy nem az, benne is ott az adottság a démonok elleni harchoz. Esetleg még Kyle testvérének lányára gondolhattál, de ő meg egy szimpla kislány, aki érzi, hogy valami nagyon ott bújkál az anyja körül a házban. Úgyhogy valamit nagyon nem értettél…

Akadozik a sorozat, de az egyedi alapsztori miatt bőven nem temetem.

winnie - 2017. 04. 20. 17:07

“Eleve micsoda dolog hogy egyy ilyen filmben, sorozatban kisgyerekeket szerepeltetnek?”

neki biztosan hatalmas élményt okozó:) ebből az interjúból az derül ki: https://youtu.be/Bs5JKa8C3aA?t=5m45s

de épp ez a lényeg, hogy egy gyerek szerepel, aki nem félelmetes, nincs helye ebben a világban, és mégis.

Morgan - 2017. 04. 21. 13:25

No, “kispajtás” azt minek neveznéd amikor egy kislány egyedül áll a sötét szobában háttal az ajtónak és sejtelmes zene szól?

A másik kislány meg csak rámutat 2 megszállottra és azok elkotródnak.

A kibeszélő egyébként nem arról szól hogy egymásnak magyarázzuk a véleményünket. Úgyhogy maradjunk ennyiben! Nem értessz velem egyet “kispajtás”? Én együtt tudok élni ezzel a tudattal és te?

Geza Kovacs - 2017. 04. 26. 22:00

Az első évad se ért semmit, de meg lehetett nézni. De ennek a másodiknak egyszerűen nincs története.

Irgum76 - 2017. 05. 03. 08:37

Eddig is bírtam ezt a lassan csordogáló történetet
(igaz ha az első évadot nem darálom biztos elfeledkeztem volna róla)
de ez a az 2×05 végre kegyetlenül felpörgött
posztot neki!

(viszont ha valami ufos baromság lesz belőle hát felgyújtom a tv-ét)

bkitten - 2017. 05. 09. 09:19

gyenge első évad után harmatgyenge 2.évad.
Géza Kovács tökéletesen leírta,vele abszolut egyetértek a sorozatot illetően. Nem is értem miért húzzák ezt mennyi is, talán 10 részes lesz?

Geza Kovacs - 2017. 05. 09. 22:42

Most meg átment félig hentelősbe, egymást ölik a szereplők mindenféle összefüggés nélkül. Meg következmények nélkül. Még a főördög is félnótás benne, meg tbc-s is.

v0m1t - 2017. 05. 30. 03:39

2. évad a felvezetés után azért jóval összeszedettebb lett, a háttérben zajló eseményekről is kaptunk infó morzsákat. Képregényt nem ismerem, de reményteli, hogy talán ez nem olyan univerzum mint a TWD, ahol semmi se derül ki, sose lesz megoldás, csak éldegélnek. Felpörgették kicsit, jöttek jó mellékszereplők (M.C. Gainey, Hoon Lee).

Csak ez a néhány részenként visszatérő valamelyik kislányt elrabolják dolgot elfelejthetnék már, főleg amikor mindkettőt egy részen belül, na az már az igazi túlkapás.

Irgum76 - 2017. 06. 07. 09:33

lesz évadzáró kritika?

winnie - 2017. 06. 20. 06:16

nem tudom, most kezdtem neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz