login |

iZombie: kezdett a 3. évad

2017. 04. 05. 21:20 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika,

Nagyon jó lenne, ha több minden eszembe jutna a premierről, de mint a Prison Break a héten, úgy ez a rész is főleg az évad felvezetéséről szólt. Ami jó is, mivel már nem sok mindenre emlékeztem az előző szezonból.

És akkor ennyi a poszt.

Na jó, még nem, de sajnos a sok magyarázás és felvezetés közben semmi olyasmi nem került bemutatásra, ami már most érdekes lenne. Még úgy sem, hogy az összes emlékeztetést az éjszakai harcról, vagy Liv tetteiről nem sorolom a negatívumok közé.

Később persze rohadt jó lesz a most bemutatott zombiszervezet, ebben 99%-ig biztos vagyok. Ahogy a járványügyis is, vagy a nagyobb nyomozás Clive szálán. De most ez csak egy rakat expozíció, információ volt, nem pedig egy folyékony történet. Egyszerűen lehelyezték a sakkbábukat a táblára.

Az előbbieknek megfelelően nem tudom azt mondani, hogy aki eddig szerette, az most is ellesz a sorozattal, hiszen inkább csak korábban megszolgált bizalmat hitelezünk. Ennek megfelelően nem is pontoznám, de lehet, hogy nem csak évad végén lesz írás legközelebb, hanem pár rész után is, hogy jó irányba haladunk-e. Főleg, hogy a sorozat léte a tét.

21 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 04. 05. 21:29

Én az első két évadot netflixen daráltam. Megnéztem az első részt most és azt hiszem a többit kihagyom. Nem igazán tetszik a történet, amerre halad, plusz untam magam.

winnie - 2017. 04. 05. 21:31

OFF

tényleg, ez egy jó kérdés lesz holnapra: nekem mindig nehezemre esik epizodikusat, főleg epizodikus nyomozósat darálni, mert mindig olyan letudósnak érzem, és még anno, amikor nagyiparban nyomtam a without a trace-t, nem tudtam átérezni. nem volt bajom vele, a kiemelkedő részt is megsüvegeltem, de ami csak szimplán jó volt, az örökre elfelejtődött. hetiben viszont megmaradt máskor.

Narxis - 2017. 04. 05. 21:45

Nagyon jó sorozat ez, rendesen kavarják a szálakat évad közben és tetszik, hogy több főgonosz is van, sőt több karakter is olyan aki jónak indult majd igen csak durva dolgokat tett. Ez egy elég komplex sorozat és imádom benne a színészeket is.

human - 2017. 04. 05. 23:25

winnie: egy heti ügyet nem mutattak most, meglátjuk mi lesz a folytatásban.

Mom - 2017. 04. 06. 08:20

Nekem is valami ilyesmi fogalmazódott meg a fejemben, amit a kritikában írtál. Hogy ez a rész sem hozzáadni, sem elvenni nem tudott a már meglévő érdeklődésemből. Eddig szerettem, ez a rész elég korrekt volt, hogy továbbra is szeressem, de ha most néztem volna bele, szerintem semmi nem marasztalt volna. És ezt azért sajnálom, mert nagyon jó lenne, ha javítana a nézettségén. Jól írtam fel magamnak, hogy csak 13 részes lesz ez az évad?

Én mindenképpen kíváncsian várom a második részt, egyedül a Peyton-Blaine viszony kibontakoztatásától ódzkodom, de még ebben is hagyom magam meggyőzni, ha jól csinálják :)

Wall-E - 2017. 04. 06. 20:40

Sajnos nem keltette fel az érdeklődésemet a rész, ettől még az évad sikerülhet nagyon jóra, de így kezdésnek valahogy örültem volna, ha megfognak valamivel.

heidfeld - 2017. 04. 09. 19:49

Teljesen korrekt volt a 3×01. Amikor Blaine énekelgetett jót nevettem… Egyből megvolt a hangulata: Nagyon kellemes, kicsit beteges, jó poénokkal. Az angol-indiai doki is nagy arc.
Új karakterek jók lehetnek, majd kiderül hamarosan.

Enzo - 2017. 04. 28. 01:51

3×01
Na visszatért a sorozat, aminek a sírvaröhögősidézet/rész arányát talán csak a Sherlock múlja felül :D A főcím még mindig hatalmas kedvenc, az új szálak viszont egyelőre csak mérsékelten érdekesek (habár némelyik eléggé újszerű). Az elején egész hasznos volt Liv narrálásával a kis “previously” rész, bár én átpörgettem az s2-ről írt kommentjeimet is gyorsan.

– “Zombies straight outta closet”-szál: Liv nem látta az X-Men filmeket? Tényleg ez történne, ha nyilvánosságra kerülne a dolog… mint ahogy a végén egy kis ízelítőt láthattunk is (szegény Wally) :/
– A biztiőr szivárogtatása jó húzás volt, ő tényleg ki lett hagyva a számolgatásból.
– Don-E és Blaineapu szála ígéretes, habár egész régen volt apuci lefagyasztása, a franc emlékszik, hogy is volt pontosan…
– Ó Ravi, ha tudnád, mit hagytál ki Peyton üzenetének meg nem hallgatásával…
– Először aszittem erre a CDC-s Kupps nevű nőre, hogy Vivian Stoll, annyira hasonlítanak. Így meg kaptunk egy tipikus “a főhősök az ügyön dolgoznak, amiben titokban masszívan érintettek” esetet.
– Major meg beállt az F&G-hez, érdekes lesz…

#hétidézetei:
“Is it too late to say that I kind of liked being out of the loop on some of this?” (Clive)

“-She told that me that Seattle was going to be the capital of a zombie homeland.
-A zombie…
-People weren’t going to want to see that happen.
-Yeah, I could see a few close-minded people objecting.” :D

Az abszolút nyertes viszont ez az egész beszélgetés Ravi és Liv között, aminek 3 részletét külön is felírtam volna, de annyira egymás után volt, hogy inkább így:
“-And I have this movie in my head of the object of my affection, my precious, dear, sweet, smart Peyton in the throes of passion with oily, teen-murdering Blaine.
-Get over it.
-You’re not an ideal shoulder to lean on when rolling on soldier brain.
-You called her ‘my precious’. You don’t plan on throwing her in Mount Doom, do you?” felsírtam :DDD

Enzo - 2017. 05. 08. 01:47

3×02
A heti bűntény mérsékelten érdekes volt, Clive flashbackjei aranyosak (Game of Thrones, lol), és végül szépen lezárták a Wally-ügy nagy részét (kivéve a gyilkos kilétét). Ami viszont a hátán vitte a részt, az az agyak hatása. A készítők jól kitalálták, hogy most Major is zombi legyen, mert így ugye dupla agynál duplázódik a jellemvonások átvétele, amiből remek dinamikákat lehet kihozni. Erre élő példa a mostani rész, naná hogy fordítva ették meg az agyakat, mint ahogy az várható lett volna :D Major, mint tinicsajszi, zse-ni-á-lis alakítást hozott! :D Az öltözős jelenet sokkal kínosabb lett volna, ha a többi katona nem zombi, nem tudta volna megmagyarázni… A tubusos agyaknak meg tuti lesz még szerepe.

Darabkák:
-Ahogy megláttam a főcím utáni jelenetindító képregényes-effektes szöveget (“Shot through the head and who’s to blame”), egyből beugrott, hogy ez a poén volt már a sorozatban, utánakerestem, és tényleg: a 2×05-ben :)
-Fill more graves, jééézusom, most esik le, hogy a cég neve egy szóvicc…
-Clive most nézett először végig egy agyas kajaelkészítést, hahaha, szegény :D Ja és kajakészítő montázs iz bekk, juhééé!
-Ez az IT guy milyen figura már, LOL :D remélem visszatér még.

#hétidézetei, ó te jó ég, sose volt ennyi, és most komolyan a “Suck it up, Lilywhite”-ot írta mindenki anno a rovatba? Egy csomó jobb volt annál :D Szóval:

“-Stan was driving Cindy to ice skating practice around 4:00AM…
-Ouch.
-…when someone T-boned their car.
-That’s when I should’ve said ‘ouch’.” :D (Clive & Ravi)

“You should eat the daughter. Words I never thought I’d hear myself say.” :DD (Clive)

“Look at us. All working together to solve mysteries. We should get a van and a dog.” :DD (Ravi)

“If they wanna eat brain mash, let them eat brain mash. But in this house, we eat whole brains and we solve murders.” (Liv)

Meg amikor a zombi kisgyerekekről volt szó, hogy félnek: “They want to know when the humans are coming to get them.” hát ez mennyire fordított kifigurázás már :D

Enzo - 2017. 05. 15. 17:49

3×03
Nagy előrelépések történtek a központi szálakon: Blaine-t megértem, hogy nem akart a korábbi énjére emlékezni, aztán jött Ravi nagyjelenete, és meggondolta magát, kíváncsi leszek. Ravi meg klasszikusan elcseszte az egészet, leissza magát ezzel a Kupps nővel és pont akkor jön Peyton, akit megcsókol…

(Agy-)Darabkák:
¤ Eh, rövid főcím megint…
¤ Érdekes, a korábbi évadokban nem mutatták ennyiszer a heti gyilkosságot, csak Ravi bejelentette, hogy kinek az agya, jobb esetben kimentek helyszínelni.
¤ A Buddha-szoborral fejbeverés mennyire Aranyélet utánérzés már ;)
¤ Vicces, bár kilométerekről kiszámítható volt az italok majdnem összecserélése. Egyébként bejátszhatnák egyszer, hogy Ravi issza meg/eszi meg véletlenül az agyas cuccot, és mondjuk úgy viselkedik, mintha ő is hallucinálna. (Apropó, nem is volt haluzás a részben :O)
¤ Ja hogy Blaine nem ismerte fel az apját, mert nem emlékszik rá, persze… elsőre nem esett le, hogy mi van, nem látta a hozzá érkező emberek arcát?
¤ Knepper jól nyomta a részben, érdekesnek ígérkezik ez a klubnyitós szál (hogy oltotta már Don-E ötleteit :DD)
¤ Major feka haverját kezdik szépen felvezetni, biztos lesz még szerepe :)
¤ A gyilkos kitalálására kicsit hirtelen ugrottunk át, persze nem bonyolult az eset, de így is olyan érzés, mintha kivágtak volna egy jelenetet, mert nem fért bele.

#hétidézete:
“-Zen guru beaten to death with a Buddha statue. Feels personal.
-Or a tragic misunderstanding of ‘Open your mind.'” :DDD

Enzo - 2017. 05. 30. 00:50

3×04
Ebből a részből nagyrészt csak idézeteket írtam fel, de amúgy nem volt rossz. A heti ügy eléggé összetettre sikerült, tetszett a végén a megmutatása. A zárás pedig micsoda fenyegető lett!

#hétidézetei:
2in1 Ravi & Major:
“-Ravi, it’s a stakeout, all right? We’ll hunker down in my car. You don’t even have to wear pants.
-Why not? Uhh…I’ve got nothing else to live for.
-And we know you’re good at waiting in cars.” (de aljas! :D)

Meg a pornós címek :DDD
“So, ignore remakes of classics, such as The Magnificent Seven-Way, Bone-Hur… No doubt part of the Criterion Hard-Core Collection.” :D (a többi se volt rossz)

Enzo - 2017. 06. 03. 15:19

3×05 (pótlás tegnapelőttről)
Rohadt jó rész volt :DDD Domina Liv brillírozott :)
Most először láthattunk Liv-látomást “kívülről”, meg hát eleve csak úgy elkezdtek ömleni a hallucinációk, egyrészt “bepótolva” az évadban eddig fellépő hiányt, másrészt szépen meg volt támogatva “tudományosan” is.
A legjobb jelenetek egyértelműen a Liv és fantomképes Jimmy közöttiek voltak :D (meg hogy Liv a Snapchatre fogta a sok kép előkerülését :D) Illetve a védőügyvédes feltételezésekben beszélgetősdi is zseniális lett :D
Azt megnéztem volna, ahogy a “búcsúszex” jelenetben Livből még előjön a domina énje kicsit, csak gondolom, nem illett volna a rész végének a hangulatába, mert hát valljuk be, elég szomorú lett a zárás. Én egyébként arra számítottam volna, hogy Blaine-nel kezdjük az epizódot, aki rájön, hogy mégis visszatértek az emlékei, de örülök, hogy nem lőtték el ezt a klisét.

Darabkák:
– Szépen visszahoztak egy rakat visszatérő karaktert (akiket mondjuk nem ismertem volna fel, ha nem mondják): Baracus, Johnny Frost, meg ez a védőügyvéd csávó is volt már asszem.
– Johns-t szépen csőbe húzták a Fillmore-Gravesesek.
– Major csinálhatott volna ilyen kis emlékezős videót, amiben belebeszél a kamerába, és elmondja jövőbeli memóriavesztett énjének, hogy mi a stájsz.

#hétidézetei:

“Liv: -Remember where we found her? In her dungeon, surrounded by freaky sex toys and strangled by her own whip. Does that sound fun to you?
*Ravi nem válaszol, Liv ránéz egy idő után*
Ravi: -Thinking…” :DDDD annyit röhögtem ezen :D

“You want me to do nine different sketches? Did you see the starting lineup of a baseball team murder someone?” :D (Jimmy)

“She’s single, right?” :D (Jimmy)

Enzo - 2017. 06. 05. 02:30

3×06
Fontos rész volt, szépen felépítve. Liv elmehetett volna Don-E bárjába, ha már partyállat agyon volt éppen, úgy tippeltem volna, hogy ez lesz, de végül máshogy lett bekötve a szála…hogy aztán Ravi elültesse a bogarat Peyton fülében, és így boruljon az egész memóriavesztéses szitu. Én őszintén szólva meglepődtem, hogy Blaine tényleg kamuzott…
Fura, hogy Liv újra ember akar lenni, de hát ez nyilván nem fog megtörténni, mert az alaptörténetét veszítené el a sorozat. Ennek megfelelően pont kitaláltam, hogy (valszeg) Don-E ellopta az ellenszert, mielőtt tényleg bemutatták. És a végén még Liv kinyomtatott listáját is beleszőtték a történetbe, érdekes lesz.

Darabkák:
-Az elején a fagyi-ízlelgetős Major hatalmas volt :D
-Liv bennfelejti a hullában a telefonját, sírok :DD
-Na csak kellett mondanom, megint volt kívülről látomás.
-Major ha videót nem is csinált, de búcsúleveleket igen. Amúgy ez a Sue+Dahlia szál eléggé berángatottnak tűnt így, hogy a nézőknek fogalmuk se volt róla hogy kik ezek.

Enzo - 2017. 06. 09. 18:08

3×07
Na, mennyi átívelés lett hirtelen. Nem véletlenül húzzák ezt a dominás szálat se ennyire, úgy néz ki. Major újsütetű embersége miatt még bajban lesz, több okból is, és nem csak azért mert ezek szerint akkor ugye Livvel megint szét kell válniuk (mondjuk Justin még ezek mellett is nagyon engedékenyen kerülhetett képbe…)
Ez a Baracussal való együttdolgozás mintha a semmiből jött volna, és a rész végén nem tudom pontosan mit akartak, de hogy nem azt, hogy Justinról egy full-on zombie mode videó készüljön, az holtbiztos.

Darabkák:
-Az elején érdekes volt, hogy pont Ravi fogott vissza mindenkit Blaine gyanúsításával kapcsolatban :)
-Don-E klubjának szálát ügyesen bekötötték a főtörténetbe, szerintem még mindig ő lopta el az ellenszert.
-Ezt a Tanner nevű gyereket ismerni kéne? Jó tudni :D
-Blaine gyomorlövése szép kis cliffhanger…

#hétidézete:
“-What can you tell me about STD 36?
-Nothing. But only because STD #1 taught me some hard lessons.” :D

Enzo - 2017. 06. 17. 14:20

3×08 (pótlás 3 nappal ezelőttről)

Volt egy-két egészen meglepő húzás a részben (Vivianék helikopter-katasztrófája, meg ahogy Chase Graves csak simán lelőtte Justint), ugyanakkor néhány bugyutaság is (“tegnap este óta már ezer megtekintése van a videónak” WTF, a Kong nevű operatőr csávónak hogyan van fia ilyen fiatalon, Liv hogy gondolta, hogy ezzel a kb 0 álcázással megy be…). Alapvetően a “heti ügyes” szál egész vidámra sikeredett, az ökörködős Liv jól sikerült (meddig tudnak még új jellemeket kitalálni?), Blaine is gyorsan felépült és visszavágott apucijának, és a zombi-haterek közé beépülés is izgalmasnak ígérkezik.

Darabkák:
-Haha, de tudtam előre, hogy Vivian megméri Major pulzusát, amikor kezet nyújtott neki :D
-A heti ügy felvezetése a tűzugrással és háttérzenének a Fireball-lal elég jó kombó volt :D
-A legjobb jelenet viszont talán az volt, mikor Ravi és Liv a beépülésről beszélgettek, és elkezdték egymás akcentusát utánozni :D
-Mik voltak azok a rakétaszerű izék, amikkel Liv és Justin játszott a randin? Elég veszélyes cuccnak tűnik :D

#hétidézetei:
“I hope this isn’t too personal, but… is that a human pulse I’m feeling or are you just happy to see me?” :D (Vivian)

“So, did she promote you? Do we get to start calling you Major Major?” :D (Liv)

“-Surprise.
-Not really. What with the two dead zombies out there, I’d be a lot more surprised if your pops was sitting in that chair.
-Don’t worry. He’s alive and…WELL.” (ééérted, szóvicc :D)

Enzo - 2017. 06. 19. 19:24

3×09
Vicces rész volt ez is, jól szórakoztam a dungeon master Liv-en, hogy mindenre dobott a d20-szal, meg amikor egész éjszaka játszottak, hogy végre legyen látomása :D A Jimmy füzetében levő Liv-es dominarajzon is hangosan röhögtem, meg ahogy Ravi visszahozta a játékba Peytont az “újraélesztéssel”, meg hogy Clive hogy belejött a játékba, az is marha jó volt, Don-E a világháborús agyon pörögve dettó :D Szóval sok vidám jelenetet szállított az epizód, na :D

Dale Bozzio bekötése egész ügyes, úgyis hiányoltam, hogy milyen ritkán avatkozott közbe eddig más ügynökség (FBI, stb.). A Baracus-os összejövetelen meg egyértelmű volt, hogy lesz valami merénylet, de félbemaradt kicsit az a szál is, mint ahogy végülis a heti ügy is. Ravi meg pácban lehet majd egyszer, ha Harley-ék csak így besétálnak a boncterembe…
aaaand Mr.Boss is back!

#hétidézete:
“*rolls* Liv saves against upchucking.” :D

Enzo - 2017. 06. 25. 14:34

3×10
Tyűha, rákapcsoltak rendesen!
Heti ügy nem is fért bele, annyira bonyolódik a Weckler-szál (a lányáék is zombik, WTF#1), +Mr.Boss is back in town! Már pont röhögtem volna hogy Blaine-t megint lelövik, de láthatóan felkészült a szituációra, és zombi lett újra (WTF#2, de Liv miért nem lepődött meg ezen?)…

A domina Peyton-os jelenet egyszerűen arany, hatalmas fanservice, szerintem nem voltam egyedül azzal, hogy kb pislogás nélkül néztem végig :D
Drake behaluzását is ügyesen megindokolták, és vicces jeleneteket szállított (amikor az ágyban odafeküdt harmadiknak, meg amikor Liv smárolt vele, erre bejönnek Justinék)

A befejezés meg…ááááá, hogy lehet így abbahagyni? (WTF#3) Azt hittem, legalább Livék odaérnek, és úgy lesz vége…

Darabkák:
– Livnek eltérő mértékben tágult ki a 2 pupillája a haluzás közben o.O
– De nem emlékszem, hogy ki ez a Jin nevű ázsiai fazon, pedig ezek szerint szerepelt már…
– Mr.Boss nem tudott a zombikról? Ezt el is felejtettem… érdekes lesz a társulása Blaine-nel.
– Micsoda kis Cranberries-Zombie feldolgozás ment az egyik jelenetben :)
– Külön tetszett, ahogy Liv és Blaine a kocsiban beindították egymásban a full-on zombi módot a zúzós zenére :D (Amúgy Justint is vihették volna, nem?)
– Hm, Ravi száláról nem is tudtam mit írni szinte…izgalmas, annyi szent.
– Major új nőjével is biztos lesz vmi bonyodalom majd…

#hétidézetei:
“-What if I can make you a better offer?
-I don’t want you to be insulted and don’t think I haven’t considered it, but I’m going to stick with men.” :D (Liv Peytonnak)

“-I’m sorry. You must be so freaked out.
-Oh, watching my zombie roommate talk to a ghost? That’s just what I call a Tuesday.” :DD (szintén Liv és Peyton)

“-I’m interested in hearing more about these mutant powers. Did she know martial arts?
-Damn right, she did. She was skilled.
-As skilled as a ninja, perhaps?
-Totally.
-She’s a mutant ninja. Did she have a round shell, hankering for pizza?” :DDDD (annyira várható volt, de zseniális lett)

Enzo - 2017. 06. 30. 01:49

3×11
Jóféle volt ez is, bár nagyrészt egy összekötő résznek éreztem az előző és a dupla finálé között. Meglepett, hogy a két új “barátnős” témát megcsavarták, és nem Shawna mesterkedik valami rosszban, hanem Rachel… Shawna indoklása még valahol érthető is, bár úgy néz ki, hogy nem igazán működik. Szegény Majornek tényleg csak a Fillmore-Graves lesz a safe place, bár szerintem a csajhoz vissza fogja könyörögni magát még.

A közös falatozás Bo agyából remek jelenet lett, és külön pacsi, hogy még a harmadik évad végéhez közeledve is láthatunk ilyen újszerű dolgokat, mint a tripla látomás (vagy épp ami a következő részben lesz ;))

Darabkák:
– Shawna már csak azért is maradhatna, mert irtó dögös. Na persze Rachel is, csak őt túl sok ruhában láttuk eddig.
– A végén az FG partiban király volt, hogy Finnegan’s Wake-re buliztak a Finnegan nevű katonatársuk emlékére, +az egyik képregénykockás jelenetkezdésben is volt erre utalás.
– Fényképezéses pluszpont a Clive feje fölött felgyulladó izzólámpáért, pont amikor rájön, hogy valami gyanús a vécével.
– A végén amúgy már rögtön látszott a sötétben is, hogy Harley zombi, úgyhogy nem igazán lepődtem meg a nagy “leleplezésen”. Az viszont jó, hogy végre kiderült, hogy nem volt köze Wally-ék meggyilkolásához.

#hétidézete:
“Wow, did we just have a three-way?” :D (Don-E)

Enzo - 2017. 07. 06. 00:21

3×12
Hú, komoly információbomba volt ez a rész… és hogy lehet így abbahagyni??? ááááá… és szerencsétlen Major, hogy nem tud egy csajt se kifogni, akivel normálisan és hosszú ideig együtt lehetnének :(

Kupps-t pont akartam már írni, hogy nem láttuk egy ideje, erre visszatér, de rögtön meg is hal. A nyomozás is kicsit félbemaradt (akkor Chase Graves lenne a gyilkosa? erre utalnak), Blaine szálára egyáltalán nem is volt idő, a többi storyline-t viszont szépen építgetik. Mintha ebben az évadban több lenne a teljesen átívelő ügy: a Tuttle-Reid gyilkosságok is az évad eleje óta húzódnak, Harley Johns-t is bekötötték már több helyre is a sztoriba (most egyébként vajon honnan értesült Majorék partijáról??), a Weckler-Baracus ügy is még ott van talonban, nem semmi.

Darabkák:
– Ó, ez eszembe se jutott, hogy Shawna tumblr-ezése miatt Majorről ki fog derülni, hogy ember, és kirúgják az FG-től… :(
– Nem is tudtam erről a freegan mozgalomról… még tanul is az ember a részekből :)
– Clive marha vicces volt a kihallgatások alatt a sarokba menekülve, eltakart szájjal :D
– Népszerű hely ez a Positano, a Sense8 után itt is feltűnik.
– Hééé, hát ez Fargo az Eurekából, azaz Neil Grayston :) és még csókjelenetet is kapott Rose McIverrel, na persze nem ezért irigylem a legjobban (khm Felicia Day khm)
– Ez a Carey Gold nevű nő egyszerűen nem rémlik, hogy pontosan honnan kéne ismerni (csak ismerős), és miért az ő megjelenése volt a cliffhanger a Weckler-szálon (pedig most néztem meg wikin, egy rakat részben volt az évadban)
– Pluszpont a Liv-eyecandyért (meg Natalie se rossz)

#hétidézete:
“-Clearly you’re being distant. It’s not my fault we brain-banged.
-I’m just having a weird day, okay?
-Most women can’t help thinking about sex when they look at me. You’ll get used to it. […] I have to ask. Did you see my…
-I don’t want to talk about it.
-I’ll take that as a yes. And you’re welcome.” :D

Enzo - 2017. 07. 12. 23:46

3×13 (pótlás tegnapelőttről)

Na a szomorú hangulatú kezdés miatt most kivételesen nem zavart a hosszú főcím elmaradása. Persze ha ez sorozatzáró lett volna (mint ahogy néha olyan hangulatú volt), akkor zavart volna, de hálisten nem az. Azon kaptam magam ebben az évadban, hogy egészen berántottak a történések, sose volt olyan, hogy ne lett volna kedvem a következő részhez.

Elég sok átívelő szállal operált a szezon, és most nagyjából összefuttott/megoldódott mindegyik (illetve a Weckler-szálban nem vagyok biztos). Kicsit fura volt, hogy minden mögött Carey Gold áll (Tuttle-Reid, Vivianék helikopterbalesete, Weckler-ügy?), de aztán jól megcsavarták az influenzás szálat is, és videobejátszásokban elmagyarázták a nézőknek az új felállást. Chase így csak félig negatív szereplő maradt, hiszen nem tudott már mit csinálni a B tervvel, ha egyszer beindult. Először mondjuk nem volt teljesen tiszta, hogy a FG-nek miért jó a rengeteg új zombi a városban, amikor ők egy csomó konkurenciát jelentenek, de így, hogy monopolhelyzetben vannak az agyellátás terén, érthető, hogy megéri nekik. Az emberek zombik ellen irányuló gyűlölete pedig tuti, hogy nagy szerepet fog kapni a jövőben.
Gyakorlatilag iZombie-ból most már egyértelműen weZombie-ra váltottunk.

A Clive+Dale újra fellángolás egy picit előbb fel lehetett volna vezetve, mert így túl hirtelen történt, szinte egyben Dale zombivá válásával: egyik pillanatban még csak újra beszélgetnek, aztán már hipphopp, Clive gyengéden előkészíti a csaj haját a festéshez, mintha régi szeretők lennének. (Egyébként érezni a párhuzamot az előző rész végi robbanással: ott is ugye az mentette meg Justinékat, hogy kimentek a házból, most kvázi Clive-ot ugyanez.)

Darabkák:
– DonE-nál már kezd zavarni hogy ilyen megjátszott, eltúlzott módon reagál mindenre.
– Ravi arca, ahogy lassan felnéz Clive arcára a reakciót várva, amikor Liv kimondja hogy “I slept with Chase Graves” :DDD priceless, nézzétek vissza! :D
– Major újra zombi, eh. Már nem tudom számon tartani, hogy ő, illetve Blaine hányszor “váltottak oldalt”…
– Johnny Frost beoltós mutatványa, szééép :D
– Clive nem szarozott, hogy körülírja Dale-nek az egész zombi históriát, inkább tartott egy kis gyorstalpalót Tanner demonstrálásával. Így kell ezt! :D
– Mr.Bosst így kicsit korán hozták be, hogy egy ideje már nem szerepelt, gondolom a következő évadban kap majd nagyobb szerepet.
– A Scratching Post azért végül csak megszedte magát a nagy zombiapokalipszisból, még így is, hogy az agyszállítmányozásos tortából nem jutott Blaine-nek szelet.
– A Kupps-szálból kiágazva ügyesen bejött Ravi utópiumos kísérlete… hát, valamikor ennek is meg kellett történnie, hogy ő is zombi lesz, kíváncsi leszek…

Érdekes, #hétidézetét nem írtam fel (túl komolyra sikerült a rész?), de hát volt elég az évadban :) A 4.szezonnál találkozunk! (már ha olvassa ezt valaki)

sziszko - 2017. 07. 27. 22:18

na most végeztem a darával, már megint milyen függővég volt ez :( most várhatunk a kövi évadra, engem az zavart leginkább, hogy Major kábé 3 részenként hol zombi volt, hol ember, nagyon kavarták a szálakat, jobban tetszettek az elején a heti ügyek, mi értelme mindenkit zombivá változtatni, nem lett volna ésszerűbb titokban tartani a kilétüket? ez így a végén nagyon fura volt, Liv meg fura volt a parókában, úgy megszoktam zombiként :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz