login |

Pilot: Nobodies

2017. 04. 05. 14:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ha valaki kíváncsi, hogy igazi senkik, akik látszólag tehetségtelenek is, miképp akarnak boldogulni Hollywoodban, az mindenképp nézzen bele a TvLand-es Nobodies-ba.

Tényleg ennyi a sztori. Három improvizációban utazó színész/író megpróbál összehozni egy Mr. First Lady című filmet. Ami a pilotot elnézve amúgy vicces a meta szinten, de erről mindjárt.

A lényeg, hogy mint mindenhol, úgy itt is kapcsolati háló kell a dolgok elintézéséhez, a stúdió csak akkor áll szóba velük, ha neves szereplőjük van, szóval megpróbálják Melissa McCarthy-t megszerezni, mivel régen ő is ugyanabban az imprótársulatban, a Groundlings-ban volt (csak azóta kitört). De ez elsőre nem sikerül. Utána más celebet is megkeresnek, mert a szobatársuk együtt kosarazik vele, így “ismerik”, és a játék közben megpróbálják beszervezni a szerepre.

A problémám leginkább az, hogy ez többnyire kínos. Pontosítok: nem is kínos humor, hanem csak simán kínos. Mármint egy The Office-t sem kedveltem túlzottan (neee), de azért láttam benne a viccet, ami itt nem áll fenn. Borzasztó mítingek és baráti beszélgetések, többnyire poén nélkül. Még csak elmosolyodni sem tudtam rajta soha.

Az egyetlen ami tényleg vicces volt benne nekem, az a már említett meta szint. Mivel a pilot borzasztó, de a készítői nagyjából amiatt kaptak berendelést, hogy mennyire nagyobb nevet szereztek meg rövid cameóra, ami elvileg feldobja az első részt. Van aki magát alakít, mint McCarthy, viszont van aki csak egy sikeresebb szakmabelit.

Részemről simán 3/10. Nem tudom az elfogadható kinézetet pontozni, amikor ennyire nem hatott a humor.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 04. 05. 15:04

ennél többet vártam volna, de nem volt rossz. ez nálam simán a crashing-skatulyába kerül, aminek a története, illetve az insider aspektusa érdekelt, és itt is ez a helyzet, hogy azok miképpen próbálnak érvényesülni hollywoodban, akiknek már minden ismerősük befutott a társulatukból.

tippre azért valamennyire csak tehetségesek ők is, csak éppen senkik, más kérdés, hogy ezt a tehetséget nem villantották meg (bár nem is volt rá lehetőség, hiszen hiába király a szkriptjük, nem látjuk a filmet), csak azt, hogy mennyire nem értenek ahhoz, hogy befussanak, mennyire gyökér social skilljeik vannak.

nálam kábé 5-ös volt.

human - 2017. 04. 05. 15:25

hát nem látszik a tehetségük. szerintem a crashingben több a humor, kevesebb a kínos, így az jobban tetszik.

winnie - 2017. 04. 05. 15:41

a karakterekre gondolok, hiszen nem tudták megmutatni, hogy miben jók: nem látjuk a szkriptet (nem hajtották el őket rögtön), nem látjuk a performanszt – az, hogy benne vanne vannak a groundlingsban, azt jelenti, hogy elég jók (mind irl, mind a sorozatban)

human - 2017. 04. 05. 15:51

így értettem én is a kommentem, hogy talán akkor fel kellett volna villantani valamit belőle, hogy jobban álljon amit te mondtál a befutási gondokhoz, mert egyelőre le voltak kezelve, mintha nem is lennének tehetségesek.

winnie - 2017. 04. 05. 16:00

szerintem ezt el kell fogadni, mármint nem fognak fellépni vagy ilyesmi, nem lesz terep látni, hogy ők tényleg jók. nekem legalábbis ez jött le. hogy jók ők, dolgoznak hollywoodban és a színpadon rendszeresen – oké, ez nem jelent semmit, de csak jelent:), csak hiába tehetségesek, ha egyszerűen senkik. ha egy ilyen gagyi mesét kénytelenek írni, és ha jim rashék jönnek fellépni, akkor ki sem teszik őket a plakátra.

winnie - 2017. 07. 10. 20:33

1×02: ez valami rettenetes volt, semmi vicces nem fért bele. 2/10

winnie - 2017. 07. 10. 21:43

1×03: 13 percnél már úgy éreztem, hogy ennek tök mindegy. pedig a pilotnál tényleg reménykedtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz