login |

Suits: vége a 6. évadnak – írta BulvÁron

2017. 04. 06. 14:50 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

De itt a tökéletes kiszállópont!

Vannak sorozatok, melyeknek nem adatik meg, hogy tisztességes lezárást kaphassanak. Vannak olyanok, amelyeknek igen, és mégis keserű szájízzel konstatáljuk, hogy “Komolyan? Ez a vége?” (helló, Dexter!). És vannak azok, melyek esetében bár tudjuk, hogy lesznek még részek belőlük, mégis letesznek az asztalra egy olyan évadzárót, aminél csak az jár a fejünkben: “Minek folytatják? Hiszen ez simán lehetne a sorozat lezárása is.”

It’s time for you to take the reins.

Ez meg mi volt? Gondolom nem csak bennem fogalmazódott meg ez a kérdés, amikor megnéztem ezt a sorozatzá évadzáró epizódot. Mert az az igazság, hogy nagyon nagy kár, hogy nem most ért véget a Suits. Közel tökéletes zárása lehetett volna a sorozatnak ez a rész, de jön a 7. évad. A kérdés csak az, hogy mivel töltik azt ki?

Az az igazság, hogy a Suits már régen nem olyan erős, mint azt az első évadok ismeretében szeretnénk. Viszont még így is élvezhető, csak éppen guilty pleasure-ként. Tökéletes guilty pleasure-ként, ráadásul a szereplők nagy részét sem kívánhatjuk pokolra, mert nem rosszak, igaz sokszor nincs igazán funkciójuk.

(A fenti két bekezdés kapcsán akár egy hét kérdését is fel lehetne tenni, ugyanis biztos vagyok benne, hogy más is érzett így bizonyos sorozatok kapcsán. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a fenti két bekezdést a pár hetes Teen Wolf-kritikából kölcsönöztem szinte egy az egyben.)

Tényleg lassan oldódott meg a cliffhanger, amit bedobtak előző évad végén, de miután sor került a szabadulásra, Mike olyan gyorsan vált ügyvéddé, hogy ennek a forgatókönyvnek a kitalálására egy briliáns elmére sem volt szükség. Hadd fejtsem ki spoileresen a tovább mögött.

Egy ideig úgy nézett ki, hogy azért kell harcolnia Louisnak és Harvey-nak, hogy Rachel bekerülhessen a Kamarába. Ha már úgy alakult a dolog, akkor viszont nyomjuk be Mike-ot is nem? Sima ügy, precedens csak volt már rá, nem? (köszi, Neal Wiesner…)

Aztán egyszer csak bekerült a bizottságba Anita Gibbs, hogy azért legalább a fináléba még legyen valami főgonosz-szerűség. A bizottságnak egységesen kell szavaznia, tehát így ki van zárva, hogy Mike-ból igazi ügyvéd válhasson, hiszen Anita a leglelkiismeretesebb helyettes államügyész, aki kötelességének érzi, hogy ellehetetlenítse fiatal főhősünk életét.

És akkor jöhet a klasszikus Winchester-testvéri fordulat: ha Dean…, akarom mondani Harvey feláldozza magát, akkor Sam, ööö, izé, Mike élete rendbe jöhet. Hála az égnek nem így intézték el a sztorit! Vagy lehet izgalmasabb lett volna nézni, Harvey hogy kapaszkodik vissza a mélyből?

Sosem tudjuk már meg, mert egyszer csak megjelent “big mama” Jessica, és kimentette a kis csemetéit a slamasztikából. Kifejezetten jó volt látni ismét Gina Torrest, de mégis pont ez a csavar tette valahogy az egész finálét még mesésebbé.

A Suits erőssége régebben pont az volt, hogy ha nehezen is, furmányos jogi kiskapukat megtalálva, cselesen, de főhőseinknek valahogy sikerül győzniük. Most meg egyszerűen kaptunk egy rózsaszín maszlagot, és semmi izgalom nem volt abban, hogyan jutnak el A-ból B-be. Mike-ból ügyvédet kell csinálni a következő évadra és pont. Garantáltan mindenki boldog lesz a végén.

De hogy ne legyen azért nagyon happy end Tara végül úgy döntött Louise helyett valami Oliver nevű srácot választ Star City-ből, Donna pedig többet akar… APROPÓ, DONNA!

Szögezzük le: a Suits-ban még mindig olyan párbeszédek vannak, hogy öröm nézni. De ez a mesterséges Donna mi volt? Lehet egyedül vagyok ezzel, de számomra ezek a jelenetek a legkínosabb perceket okozták. Folyamatosan azon gondolkoztam, hogy ki volt az, aki úgy gondolta ez az egész passzolni fog a sorozathoz?

Virtuális asszisztens Donna ide vagy oda, nyilván maradok a következő évadra is, mert érdekel az új felállás, bár egyelőre elképzelni sem tudom mitől lesz izgalmas így a Suits, hogy legitimizálták Mike karakterének ügyvéddé válását. Viszont ahogy a címben is írtam, ez egy tökéletes sorozatzáró epizód volt. A király végre elfoglalhatta a trónt, kérdés hányan lesznek kíváncsiak az uralkodására…

7 hozzászólás Ne habozz!

Dominik - 2017. 04. 06. 16:30

“Minek folytatják? Hiszen ez simán lehetne a sorozat lezárása is.”
*bólogat*
Én tényleg nagyon (irreálisan) elnéző vagyok a Suits kapcsán, de “sajnos” még mindig képes olyan szerethető és szimpatikus részeket szállítani, amiket egyszerűen jó nézni. Hiába kerül összességében egyre lentebb, nem tudom jó szívvel kaszálni. (Már csak azért is, mert az olyan pillanatoknál, mint a mostani, mindig ott motoszkál bennem, hogy mi van, ha majd a következő évadtól tér vissza újra a régi ereje? Már csak az “új” status quo miatt is. Szóval a 7×01-ig én még kivárok a kaszával. De ott már próbálok nagyon erős lenni.)

kisby - 2017. 04. 06. 17:17

“De ez a mesterséges Donna mi volt? Lehet egyedül vagyok ezzel, de számomra ezek a jelenetek a legkínosabb perceket okozták. Folyamatosan azon gondolkoztam, hogy ki volt az, aki úgy gondolta ez az egész passzolni fog a sorozathoz?”

Nem vagy egyedül, sőt szerintem inkább azt kell nagyítóval keresni aki szerint ez jó ötlet volt. Nem mondom hogy élvezhetetlenné tette a részeket, de miközben néztem végig az járt a fejemben hogy egy 5 évadon át összeszokott írói csapat hogy tudott ennyire mellé lőni…

Stanlee - 2017. 04. 06. 17:18

Vegre. Vegre megoldodot Mike problemaja. Erre kellett varni 6 evadot. Meg mindig amondo vagyok, jol tettem, hogy talan a 4. vagy 5. evad elso epizodja utan kaszaltam. Es adok majd most a 7-nek egy lehetoseget. Allitolag volt mar olyan sorozat, ami egy reboot utan eleg jo lett.

dAve - 2017. 04. 06. 18:41

Ez a Donna dolog számomra is teljesen érthetetlen volt es gáznak tartottam. Egyszerűen rossz volt nézni azokat a jeleneteket. Amúgy tényleg egy guilty pleasure ként tekintek a sorira. Még mindíg tudom élvezni és valószinuleg maradok majd a 7. évadra is.

m76 - 2017. 04. 06. 20:12

A kár az hogy nem mondjuk a 3. évad után ért véget amikor még a csúcs közelében volt.

Amilyen mélységeket megjárt a sorozat minden szempontból egyszerűen szégyen ha visszagondolok milyen jó volt eredetileg.

vérnarancs - 2017. 04. 07. 04:45

Az első két évadot daráltam, imádtam minden pillanatát, aztán a 3. évadtól szép lassan süllyedt a mélybe, echte Walking Dead, ugyanaz a séma.

asdf - 2017. 04. 08. 13:18

Donna lehet, csak azert volt, mert a Dell megszorta egy nagyobb mennyisegu penzzel a sorozatot, aztan irtak az IT-s csoka kore valamit, hogy a nezok kapjanak 5 perc Dell logot a fejukbe :) Amugy szerintem is eleg wtf volt az a szal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz