login |

Survivor – 34×06: Queen of The Game

2017. 04. 06. 18:25 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Szeretem az ilyen részeket. Abszolút tükörsimának indult, aztán meg… Amúgy meg nem szeretem az ilyen részeket, mert hiába izgalmasak és tartalmaznak egy “úristen, most mi lesz?”-pillanatot, azért valahogy mégiscsak annyi történik, hogy dobnak egy kockával és megnézik, hogy ki esik ki.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Sandra esett ki – egy újabb nagyágyú, 3 évad után most először.

Ha minden marad és nincs switch, és Sandra-ék mennek tribal-re, akkor is ő lett volna a kiesésre a legnagyobb esélyes – csoda, hogy eddig bírta. És, ami a durva, hogy majdnem megúszta így is (vagy nem). Nem lett volna semmi.

Mindenesetre annak ellenére, hogy simának tűnt a kiszavazás, és még Sandra is hátradőlt, elég viccesen alakultak az események, és feldobtak egy részt, amit nem annyira a social aspektus, valamint a karakterizálás tett érdekessé, hanem az egymás után bedobott csavarok – volt vagy öt (switch, exile, hajó, Cochran, előnyválasztás).

A tribal nem volt semmi, bár csak a rész alapján sok hűhó volt semmiért – vagy a végén kivágtak egy tisztázó megbeszélést, vagy Tai remek színész, és így adta el az eredeti tervet, miszerint Sandra-ékat meg kell téveszteni, hogy ő esik ki, nem tudom, de akármi is történt, az biztos, hogy nem volt benne, hogy semmi sem változik.

Tai, annak ellenére, hogy talált 2 idolt, megint teljesen homály volt ezzel a tribal-ös leolvadással (meg előtte a Sandra-szavazat kikotyogásával – szegény, Ozzy), így nem fogja sokáig húzni, nem is értettem a dolgot (még nem olvastam interjúkat), és igazán akkor lettem volna mérges, ha Sandra megúszta volna a kiszavazást, és Tai idolhasználata miatt esik ki. Így viszont csak röhögtem azon, hogy Sandra Tai sugdolózása után mondta Ozzy-nak, hogy Tai-t kell elcsapni.

Az esély megvolt (a végén úgy tűnt, hogy el is hiszi, hogy megúszta), kár érte, még elnéztem volna Sandra-t egy-két körig, de így is nagyon emlékezetes maradt a szezonban, ami egy-két kiesőről nem mondható el.

He’s the god.

Persze az isten nem Sandra, hanem Ozzy Tai szerint – az is vicces lett volna, ha egy újabb physical threat hullik ki, de tény, hogy ha Tai Ozzy-ra is szavaz, akkor is csak 3-4 az eredmény. Az idol-t pedig nem akarta megint másra pazarolni. Mondjuk, ha komolyan gondolja, hogy tényező akar lenni, és azt, hogy ő game changer (mekkorát röhögtem, amikor annak kiáltotta ki magát), akkor megteszi.

Amin a legnagyobbat röhögtem, az a vesztes büntetése volt a védettség játékban:

The loser will receive Debbie.

Debbie elég jól járt élvezeti szempontból, bár nem hiszem, hogy annyira jó előnyt választott volna. És neki és Tai-nak elég hamar menniük kell, csak az a kérdés, hogy a többiek tudják-e, hogy totális loose cannon-ok?

A lényeg, hogy persze, jó rész volt, de a random kavarás másodjára azért necces, mert ilyenkor lehet valaki bármilyen jó játékos (és nem Sandra-ra gondolok), megszívhatja. Tényleg, régen volt olyan, hogy valaki nagyon biztató esett ki egy ilyen húzás során? A franc emlékszik már ilyesmire.

       

22 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 04. 06. 19:44

nincs hozzászólás? hogyhogy?
vicces, hogy most először sajnáltam Sandrát. tényleg marha jól csinálja a dolgát, csak irritált már, mert mindig az arrogáns “the queen stays queen” dumát nyomatták tőle. szerintem szép lett volna, ha tai dupla idollal esik ki. :D
ozzy azért lefagyott, mikor tai előhozta, hogy őt kéne kiszavazni, és vele együtt én is. :) most jött el a pillanat, hogy már szeretném, ha ozzy nyerne egy survivort. nem tudom, mennyi esély lesz rá…
debbie a teljes idegösszeomlás szélén áll, az a nő érzelmileg totál kész van. zéró önbecsülést full magabiztossággal kompenzál, nagyon gáz.

xoxoivett - 2017. 04. 06. 19:50

Én azért egy pillanatra meghűltem mikor Tai felhozta Ozzy nevét, mert amilyen kattant, nagyon féltem, hogy annyira kiakarja majd őt ejteni, hogy ezért még egy Idolt is felhasznál magára, mert azt hiszi, hogy rá szavaznak…

Egyébként szerintem ez egy remek rész volt, én végig élveztem, kivéve talán a Debbys exil dolgot nem.

Amúgy meg kezd zavarni ez a túl sok advantage dolog. Mármint itt állítólag game changerek vannak, akkor ezek nélkül kellene bizonyítaniuk nem? Meg idol nélkül. És akkor tényleg mondhatnánk, hogy ezek tényleg tudnak valamit.

pimadd - 2017. 04. 06. 20:27

The queen stays queen! :)

Sandrának drukkoltam, köszönhetően annak is, hogy azért a Junkie körökben is eléggé le van nézve egyesek által, de azt hiszem, hogy bebizonyította ebben az évadban, hogy a vérében is Survivor van. Hihetetlen ez a nő, ha nem lett volna kétszeres nyertes, akkor simán megnyeri ezt az évadot is.

Tai.. Uramatyám. Hihetetlen mennyire irritál az ember, talál két idolt, de fingja nincs a játékról. “I’m not a smart person.” :D

Azt nem tudom, hogy észrevettétek-e, de Sarah hihetetlenül jól olvassa az embereket, a 28. évadban is egyből megmondta, hogy Tony rendőr, és kamuzik, illetve most is amit Sandráról mondott.. 10/10.

Zeke ebben a részben viszont nagyon jó volt, ő esélyes lehet azért a top3-ra.

Remélem, hogy Sierrától, Debbietől, Taitól mihamarabb megszabadulunk.

Azt nem tudom mennyire vágjátok, de amúgy Sierra helyett Natalie-t akarták, csak ő neki agyrázkódása volt azt hiszem, ezért nem tudta vállalni. Mindenesetre nagy kár, Natalie számomra az egyik legjobb new-school nyertes, persze Kim mellett. :)

Tippek TOP3-ra: Andrea, Cirie, Hali (Cirie összehoz egy lány szövetséget :) )

Risi92 - 2017. 04. 06. 20:41

reggel egy picit zokogtam belül. persze szerintem mindannyian sejtettük, hogy Sandra egyszerűen nem juthat el idén a végéig, de amit leművelt ebben a pár részben, az teljesen hihetetlen volt. borzasztóan fog hiányozni – mondom ezt úgy, hogy sem a Pearl Island évadban sem a HvV-nél nem gondoltam, hogy ő az aki a legjobban megérdemelné a fődíjat, viszont itt mindenért kárpótolt. nem kellett neki ez a switch, sajnos nagyon megszívta, minden másik kombinációban jobban járt volna (exile vagy a másik törzs).

a rész amugy fura volt, 1/3-át elvette az idióta Cochran, a másik törzsből megint csak Brad-et ömlesztették.

szigorúan edit szempontjából a végső 6osba várom az eddigiek alapján: Brad, Hali, Sierra, Debi, Sarah + Tai / Cirie – egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Ozzy bejusson a végső 6ba.

Risi92 - 2017. 04. 06. 20:52

” Tényleg, régen volt olyan, hogy valaki nagyon biztató esett ki egy ilyen húzás során? ” => a legismertebb ilyen talán Marcus a Gabon évadból, mindenki győztesnek várta (esélyes sem volt rajta kívül)

onnan van ez a híressé vált gif is: http://www.reactiongifs.com/r/survivor1.gif

Enzo - 2017. 04. 06. 20:53

@pimadd: melyik Natalie-t? (esküszöm olyan érzésem van, hogy minden 2.évadban van egy Natalie :D)

Szóval, 34×05(06)
Wow, ez megint milyen rész volt :D The queen dethroned! Pedig Tai 3-szor is felrobbantotta Zeke mesteri tervét, és mégse sikerült eltéríteni a dolgot :D Ha meg lehetne szavazni a rész legjobbját, az abszolút Zeke volt, végre elkezdett játszani, és szerintem marha jól csinálta, hallgassátok vissza a kérdését Tai-hoz a tribal káosz után, nagyon okos volt. Varner félelmetes hogy mennyire bevette a tervet, Sandrán látszott, hogy gyanús neki, és voltak pillanatok, amikor elhittem, hogy ezt is megússza. Tai meg…hát szavak nincsenek mekkora loose cannon, először ott fogtam a fejem, amikor Varnernek elkotyogta a dolgot, aztán meg tribalön a suttogásos-Ozzy-bedobós résznél.

Ha a játékosokkal nem is mindig, de a játékbeli csavarokkal abszolút rászolgál alcímére az évad, most is csak kapkodtam a fejem: a swapet meg az exile-t lelőtte az előzetes, de így is sikerült 3x meglepődnöm: a luxusszigeten (Debbie vajon elárulja a többieknek, hogy jó dolga volt?), Cochran bejövetelén (ez a tanácsadás is egy Survivor-first, nem?), és az előnyökön (érdekes volt hogy az egyikkel kicseszhet vkivel, a másikkal magán segít, a harmadikkal a törzsön).

Pont ezért lenne jó a sok swap, hogy végre ne erre épüljenek a szövetségek, hogy “XY-nal együtt voltam a Z törzsben, ezért nyilván szövetségesek vagyunk”…mondjuk az is igaz, hogy ők jobban látják, hogy kivel voltak/kivel nem, mi nagyjából egyforma időt látunk a törzsekből, ők meg lehet valakivel csak a challenge-eken találkoztak, de ott is csak messziről. Így meg poén, hogy valaki most ugyanabba a táborba ment vissza, ahol a legelső pár napot töltötte :D

Darabkák:
-Tai hogy örült a swapnál, aszongya “3 gay men together!” :D Varnerről nem is tudtam (vagy elfelejtettem), hogy az :O
-Tényleg, így a belengetett Troyzan-Sarah szövetkezés a merge-ig offos, mivel szétkerültek.
-Hát ezen behaltam, hogy ugyanaz a clue mindkét táborban az idolhoz vezetett, és hogy ez Tai-nak is eszébe jutott. Vajon a készítőknek is?
-Brad szerintem kettőzött erővel küzdött az immunityben, hogy ne hozzájuk kerüljön vissza Debbie :D ( “lányosabb” törzs hogy lenyomta a másikat BTW)
-Örültem az immunity kimenetelének, a Nuku tribalja sokkal érdekesebbnek ígérkezett.
-Tai megúszta mindkét idoljával, ez még nagyon érdekes lehet. Plusz Troyzannál van még egy, Debbie-nél egy extra vote, Sierránál egy advantage, nem semmi gyűjtemény!

#hétidézete meglepő módon Debbie-é:
“I’m sure there’s not a pony on Exile Island.” :D

ThomastheBuzz - 2017. 04. 06. 21:34

Túl sok a random dolog az évadban. Nem tetszik, simán lehetne az évad olyan mint a second chance, ha nem lenne folyamatosan valamilyen kiszámíthatatlan dolog. Remélem Debbie nem jut sokáig. Sajnos Tai annaj ellenére, hogy azt mondja nem okos, sajnos nagyon is az.

szerintem - 2017. 04. 06. 22:28

megint mekkora resz volt!
sandra sosem volt a kedvencem, de jo nezni, amit csinal, le a kalappal, gondolatban en is megtapsoltam. maradhatott volna kicsit meg…

csak azt nem ertem, minek volt sarah confessional mult heten arrol, hogy szeretne kicsit valtoztatni a dolgokon, most itt volt a lehetoseg, hogy felkavarja kicsit a vizet.
megint egy swap, en mar kicsit unom az allando valtozasokat. persze nyilvan itt szinte mindenki rutinos jatekos, de azert ez elegge alaas szinte minden hosszutavu taktikat. lassitsunk le kicsit, van eleg baj a torzsekkel igy is, nem kell az extra bonyodalom.

nem tudok szo nelkul elmenni amellett, hogy az ideggyenge debbiet harom napra kivontak a forgalombol veletlenul, ahol nem csak enni es inni kapott, de meg tanacsokat is cochrantol (ot kulonben nagyon jo volt latni, kiraly volt az ing-elegetos megjegyzese szerintem). ertem en, hogy random valasztanak a talcarol, de akkor is eleg fura veletlen, nem?

az immunity challenge nem volt tul izgalmas ezuttal, de legalabb egyenletesebb az eroelosztas.

tai most mar menjen haza, de tenyleg. rendkivul irrital, nem csak a jateka, hanem a szemelyisege is. eppen ugy, mint az elozo evadjaban, tul sok hatalom van a kezeben es fogalma sincs semmirol. eszetlenul jatszik es eppen ezert nagyon veszelyes, mert kovethetetlen a gondolatmenete. roppant befolyasolhato es barki altal megfelemlitheto. a tribal councilt rossz volt nezni, meg kellett tobbszor is allitanom, felugraltam a szekemrol, annyira izgultam, hogy ozzy ne menjen haza. o sem volt kedvencem sosem, de a jobb jatekosok koze tartozik szerintem es erosen gondolkodtam, hogy otthagyom az evadot, ha tai kiszavazza ozzyt. szivesen neztem volna, hogy sandra fordit a helyzeten es tai megy haza, ket idollal a zsebeben, de a vagas alapjan nagy esely volt egy 6 szavazat tai, egy szavazat ozzy, tai hasznalja az idolt, ozzy meg kiesik. sarah es zeke jol iranyitottak tai-t, szerintem ha nem mondja ki hangosan, hogy ozzy-ra szavaz, lehet, hogy be is jon a terve.

eleg kar, hogy masrol nem nagyon lehet beszelni az epizod kapcsan, lattunk egy kis andreat vegre, de nem volt nagy jelentosege, latjuk, hogy zeke egyelore jo pozicioban van. michaela teljesen visszaszurkult a mezonybe, cirie-bol megint semmit nem kaptunk.

ha sorra hazamennek a nagyok, mi lesz az evaddal a merge utan. nem orulok annak, amit latok.

pimadd - 2017. 04. 06. 22:35
Diapolo - 2017. 04. 06. 22:52

Nagyon jó kis rész volt ez is. Sajnos túlságosan is sok csavar van az évadban. Debbie-t, Tai-t és Sierrát se szeretném sokáig nézni, mert a merge után ne ilyenekkel legyen már tele a játék. Kockáztatok és azt mondom, hogy Hali megfogja nyerni. Vagy Tai megtalálja az összes idolt…:D

Enzo - 2017. 04. 06. 23:36

@winnie/egyébadmin: oldalsáv plíz :)

@pimadd: ja, a twinnie-s Natalie, így már vágom, köszi, most valamiért elsőre s19 Natalie ugrott be :D
mondjuk félelmetes, mennyire nem emlékszem, hogy kinek milyen játéka volt…

CyClotroniC - 2017. 04. 06. 23:41

A legjobb Natalie az S16-os Natalie amúgy, csak Parv és Cirie mellett kevesebb creditet kapott, pedig elég nagyot játszott.

Judit - 2017. 04. 07. 00:07

Orulok, hogy Sandra visszajott harmadszor. Vegre rendesen lattuk mi nezok is, hogy miert nyert haromszor. Zsenialis ahogy belemaszik az emberek fejebe.

Viszont azt megneztem volna ha Ozzy huzza az ures kendot es megy Exile-ra tanacsot kapni Cochrantol :D

CyClotroniC - 2017. 04. 07. 01:16

Ja még annyi, hogy ezt a gyakori törzscserélgetést meg kéne tartani a Survivor-nek legalább az all-star szezonoknál. Simában nem tudom mennyire szerencsés narratívaépítés szempontjából, viszont visszatérőkkel működik, mert mindenki hozza a saját ki előtörténetét.

Ami nem kérdés, hogy a játék szerkezetének nagyon jót tesz a kiszámíthatatlanság és az, hogy nem betonozódnak kőbe 4-5-6 fős klikkek, akik szeletelik végig a kisebbséget, hanem elméletileg mindig van játéktér. Persze ezzel megnő a szerencse szerepe is, de alapvetően úgy gondolom, hogy az adaptálódás egy baromi fontos része a játéknak és talán a sok variálással az is szavatolt, hogy az egyéni szakaszban bonyolultabb lesz a kapcsolati háló és gyakorlatilag minimálisra csökken annak a lehetősége, hogy valaki érdemtelenül nyerjen.

winnie - 2017. 04. 07. 04:54

“úgy gondolom, hogy az adaptálódás egy baromi fontos része a játéknak”

én is ezzel nyugtatom magam, de előfordulhat, hogy zseni vagy, és kapsz egy olyan leosztást, amiből nem tudsz kimászni.

mogsta - 2017. 04. 07. 22:47

a másik két “survivoros” sorozatot nézi valaki?
a Kicking and Screaming-re és a Stranded with a Million Dollars-ra gondolok.

Natale - 2017. 04. 08. 12:30

Orultem hogy Sandra esett ki, a sok queen-ezes miatt nem volt szimpatikus, de valahol sajnalom is, nagyon megszivta ezekkel a torzsekkel.

A random beosztas sose mukodott, valamelyik torzs mindig joval gyengebb lesz. Regebben csinaltak olyat hogy valasztani kellett, vagy schoolyard pick vagy kapitanyok, az szerintem jopofa lenne.

kozben meg kicsit felek hogy milyen lesz a merge utani resz ha az osszes jo jatekost kiteszik es a semmilyenek fognak dominalni. Remelem azok akik valoban jo strategak (Zeke, Aubry) mar kihuzzak addig. Hajra Aubry egyebkent is.

FrankLuck - 2017. 04. 09. 14:37

mogsta: jelen, nézem mindkettőt! A Survivor-höz egyértelműen a Stranded áll közelebb, óriási szerencséjük volt a castinggal, lényegében egy villain menti meg az egészet.
ON: Sandrának nyilván nem örülök, de azért jó volt nézni, ahogy rezzenéztelen arccal előadja, hogy miért kellene Tait kitenni. #thequeenstaysqueen – ami ugye már biztos, mert mindenképp olyan fog nyerni, aki még nem nyert.
Érdekes szezon ám ez, persze kellemetlen, ahogy repülnek a nagy nevek, de örülök, hogy látunk majd egy-két olyan embert komolyabban játszani, akik eddig nem tudtak villantani, mert még pre-merge vagy nem sokkal utána kiestek. Szóval továbbra is yay, simán lehet ez tökjó évad.

Menyet - 2017. 04. 09. 21:36

“Tai, annak ellenére, hogy talált 2 idolt, megint teljesen homály volt ezzel a tribal-ös leolvadással”

Én is így gondoltam a tribal elején, hogy Tai semmit nem tud, de aztán nem játszotta ki az idolt. Két dolgot tudok elképzelni:

1) Volt egy beszélgetés a tribal végén amit nem mutattak és meggyőzték őt a többiek. De ez nem tetszik mert fontos része lehetett a játéknak HA így volt, aztán ha nem mutatták akkor csak azért hogy izguljunk.

2) Tényleg csak kamu volt az egész tribal és végig Sandrát akarta Tai kirakni. Ez szintén nem tetszik, mert akkor ez már nem az első tribal lenne, ahol tök mindegy ki mit mond. Szegény Probst sem ért semmit, most meg is jegyezte.

Viszont a rész elején Andrea confessionje alatt tetszett a nadrágja, azthittem itt lesz a képek között. :)

szerintem - 2017. 04. 10. 10:49

@Menyet
en azt gyanitom, hogy az 1) variacio tortent. nekem is ugy tunt, hogy ugrottunk egyet az idoben a tribalon, valoszinuleg tait lebeszeltek a tobbiek (zeke, sarah), hogy ozzy-ra szavazzon, de hogy nekunk izgalmasabbnak tunjon, ezt a reszt nem mutattak. szerintem ez meg siman belefer a szerkesztesbe, bar lehet, hogy ugy is erdekes lett volna, ha azt latjuk, hogyan es kik(k) erik el, hogy vegul minden maradjon az eredeti felallasban.

Én - 2017. 04. 12. 14:24

Nagyon köszönom a spoileres címet! (Taps) (taps) igy mar egy hete tudtam, hogy ki fog kiesni. Ha kovetkezoleg kiesik Tai légyszives ird a cimbe, hogy Chinese Gardener, vagy ha Troyzan, hogy Lord of the jungle, vagy kepnek is mehetne a Tribe has spokenes mozzanat a reszbol, az tobbet mond mindennel. Gratulalok a nagyszeru kicsit sem spoilermentes cimadashoz…

Thomas - 2017. 04. 13. 19:45

Én: Miért lenne ez spoiler? Ott van, hogy ő esett ki? A múltkor meg ő volt a képen és akkor nem esett ki.

Egyébként van itt még valaki ilyenkor? Sajnos már úgy lemaradtam, hogy írnom sem érdemes (szenvedés már leszedni egy legalább 720p-s webripet, ráadásul a kisebb verzió nem is valami jó minőség, a vizes feladatnál rendesen bekockázódott…), de persze baromira örültem, hogy a “queen” végre hazament:) A queen inkább Parv az én szememben, ezzel már tutira az ő átlaga lett a legjobb:) Könyörgöm, hozzák vissza valahogy, hogy ő is nyerhessen még egyszer! Még szebb lenne, ha Sandra ellen nyerné meg:)

Ebből a tribalos kavarásból meg valóban jó lenne, ha nem csinálnának rendszert, mert ez teljesen randommá teheti a kiszavazást, de most legalább nem tette.

Akkor áldom az eget, hogy a “twinnie Natalie”-t nem sikerült visszahozniuk, őt nem bírom elviselni. És az S22-es Natalie-t szeretném már újra látni, aki múltkor is a bő keretben volt, aztán sajnos nem jutott be:(

Amúgy elképzeltem a helyzetet, hogy játékos vagyok a Survivorben, kapok egy tanácsadót, aki segít a stratégiában, és megjelenik Cochran, leolvadt volna a mosoly a számról, ami a kaja miatt megjelent, és csak ennyit tudtam volna kinyögni: “Parv nem ért rá?”:)

Még valami, amit senki sem jegyzett meg: végre megkapták a fürdőruhákat, ami azért eredményezett egy látványos vizes feladatot:) Talán még sosem húzták ennyi ideig, már majdnem az évad felénél vagyunk!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz