login |

The Amazing Race – 29×02: Pain is temporary

2017. 04. 07. 20:10 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Ezt a részt sem feltétlenül fogják a készítők kitenni az ablakba, bár nem tudom, hogy lehetett-e volna jobban szervezni valamit. Összességében viszont ismét csak kellemes meglepetést hozott a vadidegenes felállás, szemben a két kaszált szezonommal, melyeknél szenvedés volt végignéznem az első két részt, ez minden további nélkül lecsúszik.

Oké, fel sem merül bennem, hogy kiemelkedő lenne eddig a szezon, de csak két rész ment le, egyelőre nincs öldöklő küzdelem, vagy dominancia, viszont legalább alakulnak a karakterek és meglepő történésekre is került sor. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Jessie és Francesca esett ki.

Kár értük. Ha másért nem, azért, mert kíváncsi lettem volna, hogy alakul a viszonyuk, az érdekes lehetett volna, még akkor is, ha végig ilyen pozitívan viszonyulnak a dolgokhoz és egymáshoz – kellemes meglepetés volt a párosuk. (Mint ahogy a geek/nagyon nem geek, és a henteses duó is meglepetést hozott azzal, hogy elvitték az első két helyet, pedig az évadnyitóban életképteleneknek tűntek.)

Ha már a kieső lányok: az első adásnál a sötétedés miatt levont 2 óra miatt háborogtam, most meg azért, hogy kábé a rész legelején el is dőlt, hogy ki esik ki. Ez…, nem tudom, elég demoralizáló. Főleg, hogy nem is mutatták, hogy miért éppen Jessie-ék kapták egyedül az utolsó gépet. Nem fog kiderülni, hogy utoljára választottak-e, vagy rosszul választottak, vagy elszúrtak valamit.

És még akkor is állítom, hogy ez nem ‘fair’ (nyilván megérdemlik, hogy lemaradjanak, csak az gáz, hogy esélyük sincs feljönni…), ha majdnem utolérték az istenesen bénázó és nyafogó Shamir-t, akinek a társa előtt le a kalappal, hogy tűrt és tűrt, még akkor is, ha a végén nála is eltört a mécses. Ritka gáz volt, akármekkora fájdalmai is voltak.

Fájdalmai voltak Brooke-nak is, ami kicsit rájátszósnak is tűnt, de szerencsére most Scott sem díváskodott, plusz a tériszonyán is túllendült – látszott, hogy elég keményen megviseli a dolog. (Ezeket az őszinte pillanatokat mindig is szerettem a TAR-ban.)

A rész fénypontja természetesen a biciklis lány és az ő meg nem találása volt – rég röhögtem ennyire TAR-on. És komolyan lehet, hogy azon múlt minden, hogy Sara elküldte őket? Nyilván nem, de ezért akkor még egyszer le a kalappal a lány előtt.

Mivel most ennyire meglepő volt az első kettő személye, esélyesekről még nem beszélnék, favoritokról viszont már nyilván lehet. Csapatként a Team Fun mellett Seth és Olive jön be, egyénenként most London mindent vitt, de az ő párját még kép alapján is képtelen vagyok felidézni. Mármint a személyiségét. Szóval, így állok.

 

12 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 04. 07. 20:33

Winnie, nem tudhatod, hogy nyafogott-e. Lehet hogy tényleg nagyon fájt, nem lehetett kellemes :)

Szerintem ez is jó rész volt. Az amúgy hogy lehet, hogy 10 csapat 6 másik gépen repült? Nem nagyon szokott ilyen lenni.

Deny - 2017. 04. 07. 20:40

Ebben a pillanatban fejeztem be a részt, ami tetszett, nekem inkább a feladatokkal volt problémám. Jobban szeretem a kultúrspecifikus challenge-eket, mintsem az ilyen random ablakmosós dolgokat, amiket literally bárhol meg lehet csinálni. Én elsősorban az utazás miatt szeretem a TAR-t, a verseny “csak másodlagos” :)

Shamir azért nem volt semmi, nem tudtam sajnálni, Sara előtt tényleg le a kalappal minden szempontból. Azért Phil is nehezen találta a szavakat, amikor beértek a célba :D A biciklis rész tényleg vicces volt, imádom amikor az orruk előtt van valami (lehet akár clue is, vagy az abban rejlő kulcsinformáció), mégse veszik észre :D

Amin még röhögtem, az a dobolós Detournál a Clue Giver értékelése (“You no good”) :D

Sajnálom a lányokat, szimpatikusak voltak, de hát ez van. Nagyon bejön ez az idegenesdi eddig.

winnie - 2017. 04. 07. 20:50

“Szerintem ez is jó rész volt. Az amúgy hogy lehet, hogy 10 csapat 6 másik gépen repült? Nem nagyon szokott ilyen lenni.”

fura volt, hogy nem tudták vagy akarták részletezni.

Enzo - 2017. 04. 07. 20:58

(mennyi kép van a posztban, te jó ég – gondolom a minden párosról főcímes+beérkezős képnek a nevek sulykolásában van szerepe, nem állandó rovat :D)

29×02
Tipikus “közepesen jó” rész volt, adom a posztcímválasztást, mert a 2 “sérülést elszenvedő csapat” történései álltak a középpontban. És azt kell mondjam, eddig abszolút helytáll a randompárosítás, mint ötlet!

Érdekes, hogy már a második részben elkezdődött az egymással kicseszés, először ugye Matt és Redmond ígértek be valami érmefeldobós első helikopterjáratot Vanckéknek, amit nem tartottak be (nem pont belőlük néztem volna ki ezt…), utána meg Shamir&Sara szívatta meg az amúgy is bénázó kigyúrtcsajokat, lehet hogy pont ezzel becsúszva az utolsó “továbbjutó” helyre. (erről lehet vitatkozni, hogy a “büntetést érdemelne”-től a “zseni húzás”-ig tartó skálán ki hova rakja, nálam még szerintem belefér, így, hogy előtte tényleg nem vették észre annyiszor.)
Kár Jessie-ékért… hogy szedtek össze ennyi késést? és hogyhogy nem a kondis feladatot választották? és főleg, hogy sikerült a biciklis csajt nem észrevenniük közvetlen közelről többször is?? :D …szívesen elnéztem volna még őket én is, míg Shamirék ebben a részben a közepes kategóriából lecsúsztak az unszimpatikusba. A srác sérülése…hát nem tudtam eldönteni, hogy sajnáljam vagy röhögjek rajta, nagy show lett volna, ha emiatt esnek ki :D (és bekúrta az ablakot is fájdalmában, az igen! utána meg 5.-re sikerült csak teljesítenie a feladatot :D)

Brooke és Scott se lopta be magát a nézők szívébe, egyszer megnézném, hogy mondjuk az élen állva jobb-e közöttük a kapcsolat. Mondjuk a csaj könyöksérülése se segített a helyzetükön… és szerencsétlen Scott, ő volt az egyetlen, akire emlékeztem az introvideokból hogy tériszonyos, és most emiatt neki kellett csinálnia a road block-ot, mekkora szívás :/ …de ügyesen leküzdötte a félelmét. (looking at you, s15 Mika!)

Challenge-ek:
-Nagy összeget tettem volna rá, hogy Team Fun a szambás detourt választja, pláne miután leesett hogy mi Floyd foglalkozása :D és tényleg hogy élvezték, imádom :D
-Érdekes betekintés volt maga a konditerem is a brazil rögvalóságba, a feladat kevésbé hagyott nyomokat, bár az megmaradt, hogy mindenki hogy takarta a vízbeöntést a másik csapat elől, nehogy észrevegyék :D
-A roadblocknál nagy szívás volt, hogy ha az ablak tetejét elrontottad, nem lehetett felfelé mozogni, hanem le kellett menni és újrakezdeni… de legalább jobban szétdobta a mezőnyt.

Nem semmi, hogy hentesék (Liz&Michael) múltkor majdnem kiestek, most meg feljöttek az élre! VanckAshton második helyen, az se rossz… mondjuk utánuk összeálltak a power couple-ök.

További darabkák:
-6 különböző repülőjárattal mentek, és egyiken se volt csúszás, wow. (Vagy nem mutatták) Viszont az animációért felelős kollégák lusták volna berajzolni a 6 különböző színes nyilat, úgyhogy inkább toltak egy splitscreent :D
-Az olyan tré, amikor egy csapatnak annyira nincs meg a kezdeti egyedisége, hogy a hashtagjük az nem ilyen #LongHairdDontCare meg hasonlók, hanem csak annyi, hogy #TeamVanckAndAshton :D
-Ez félig off, de annyira fura, hogy csak és kizárólag a TAR-epizódoknak nekem mindig előrecsúszik a hangja a képhez képest, néha már másodpercekkel. Semmi más sorozattal nincs ez, még ha uolyan release, akkor se…
-Matt+Redmond táskájával majdnem elhajtott a taxi, az milyen már :D (ja és Redmond sapkája WTF?)
-Apropó Redmond, a célban a “Leg 2”-s poénja megvolt? Zseniális :DDD
-Micsoda izgalmas footrace volt az ötödik helyért!

Frissített kedvenclista:
{top}
Seth+Olive, TeamFun (nálam is ők a top2 :))
{még hajrá}
Team LoLo ▲
Hentesék ▲
MattRedmond ▼
{meh}
TaraJoey
ScottBrooke ▼
{unszimpi}
VanckAshton ▲
ShamirSara ▼

Deny - 2017. 04. 07. 21:05

Enzo: Imádom a kisregényeidet, de komolyan :D Mindig kíváncsian várom a véleményed :D

Tényleg a Leg 2-s poént elfelejtettem beírni, pedig szakadtam rajta. Tetszik a játékosok humora :D A “scared spitless” is jó kis nyelvi poén volt.

Enzo - 2017. 04. 07. 21:10

@Deny: örülök, sőt duplán, nemcsakhogy valaki olvassa, de még tetszik is neki :D nem tudom rövidebben megfogalmazni, ez van :D

Ja, a spitless is jó volt, amúgy a TAR játékosok kreatívak a képernyőbarát káromkodás-átiratokban, a cowboyoknak voltak jók ilyenekből (“oh my gravy” és társai), meg “holy moly”/”holy smokes”, meg shit helyett shoot, hasonlók :)

winnie - 2017. 04. 07. 21:12

Enzo: ne viccelj már, szerintem marha jók, még azoknál a sorozatoknál is elolvasom, amiket nem nézek, pl. agents of shield.

Enzo - 2017. 04. 07. 21:23

yay \o/ köszi :)
szép lassan az évek alatt kialakult egyfajta stílusa :) (látnád a rész közben készült jegyzetet, amiből készül… :D)

dragon1986 - 2017. 04. 09. 00:47

Nekem is nagy kedvencem Enzo az esszeivel xD
Kar hogy nem nez(zel) masterchef australiat :D

Shamir azt hittem hofy no a leiras alapjan es Sara kivetelesen egy ferfi neve :)) johetnek a kövek

FrankLuck - 2017. 04. 09. 15:07

Igen, Enzo kommentjei az élmény része, abszolút must read.

Az első két csapat teljesítménye valljuk be, csak a véletlen műve volt, nem húzzák ők majd olyan sokáig. Kellemesen indul a szezon, tetszik az idegen-párosítás, de igazság szerint nálam már egy ideje a TAR csak elmegy-kategória, nem biztos, hogy tudnék annyira lelkesedni egy kiváló TAR évadért, mint például egy átlagos Survivorért.

dragon1986 – remélem készülsz lelkileg a Masterchef AU-ra, az azért továbbra is az Év Eseménye! :D

dragon1986 - 2017. 04. 10. 23:36

FrankLuck elobb potlom a tavait lemaradtam :)) elott my kitchen rules megy van meg egy kis idom :D

Amugy en birtam a biciklis huzast egy milliorol van szo. Play dirty :))

iwen - 2017. 04. 19. 19:51

Enzo:
“-Ez félig off, de annyira fura, hogy csak és kizárólag a TAR-epizódoknak nekem mindig előrecsúszik a hangja a képhez képest, néha már másodpercekkel. Semmi más sorozattal nincs ez, még ha uolyan release, akkor se…”

Velem is ez volt, de csak a TAR-nál, így azokat a KMPlayer helyett VLC-vel kell mindig lejátszanom, ott stimmelnek a dolgok.

Amúgy nagyon bírom az epizód összefoglalóidat, mindig élmény elolvasni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz