login |

Pilot: The Marvelous Mrs. Maisel

2017. 04. 10. 21:28 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

It’s easier to be happy when you are pretty.

Amy Sherman-Palladino megcsinálta már megint. Sőt, a Gilmore Girls óta most dobta a legnagyobbat az új ötletei közül. Ugye ott volt a The Return of Jezebel James és a Bunheads, utóbbi nagyon nézhetőnek bizonyult, na meg persze a Gilmore felélesztése, de most pár bevált fogását félredobta és igazán frisset szállított az 50-es évekből az Amazonnak.

A történet középpontjában egy háziasszony áll, aki élete első felében az elvártak szerint cselekszik. Választ magának egy férjet, mindenben támogatja, gyereket szül neki. A pilot első fele erre megy el, na nem a szülésre, hanem a támogatásra. Látjuk ahogy tökéletes életet teremt a családja számára.

A csavar ott jön, hogy a férje stand-up komikus akar lenni, de nem nagyon megy neki, így nyomásnak érzi a tökéletes felesége támogatását, ezért elhagyja. A csaj teljesen kiborulva, becsípve arra a helyre téved, ahol az ura fellépett, és ott önti ki a szívét az épp jelen levőknek. Nagyon viccesen.

Igen, a The Marvelous Mrs. Maisel az 50-es évek egyik női stand-up komikusáról szól. Nem volt váratlan a fordulat, hogy a nő vicces a színpadon, hiszen rengeteg aprósággal építették fel ezt a pillanatot a pilotban. Igazából ez mondható el az egészre, tele van vicces és érdekes apróságokkal.

Azért nem mindent dobott félre Sherman-Palladino, szóval a rész nézése közben simán észrevehető, hogy ő a készítő. Erős, de nem tökéletes női karakter, aki nemcsak talpraesett és találékony, de a szó is ömlik belőle. Viszont nem Lorelai.

Természetesen a kor, az 50-es évek díszletei és kosztümjei, na meg a bevilágítás egy kicsit álomszerűvé teszi az egészet, de mégis azt éreztem közben, hogy valahogy érettebb ez a munka a készítőktől. Közben pedig mégis megvan benne az a játékosság, ami miatt szeretjük az általa készített sorozatokat.

A szereplőgárda nyilván parádés: Tony Shalhoub, Michael Zegen, Marin Hinkle és Alex Borstein is volt már jó máshol, de a főszereplő Rachel Brosnahan (House of Cards, Manhattan) lepett meg a legjobban. Nem véletlen, hogy a készítő hozzá ragaszkodott valami nagyobb név helyett, akit esetleg a szolgáltató akarhatott, mivel lubickol a szerepben.

Nem gondoltam volna, hogy még egy stand-upos léttel foglakozó sorozat kell nekem, de igazából 15 perc alatt meg lettem győzve ennek az ellenkezőjéről. Rég nevettem ennyit dramedy-n. 9/10.

A sorozat az Amazon 7. pilotszezonjában mutatkozott be, és pont ma jött a hír, hogy rögtön 2 évadot rendeltek be belőle. Szóval ezért a pilotért már nem kell aggódnunk, biztos, hogy láthatjuk a folytatást.

7 hozzászólás Ne habozz!

Hiroshima32 - 2017. 04. 10. 22:04

Rachel Brosnahan? Okéé, ezt gyorsan meg kell néznem. :)

Eny - 2017. 04. 11. 20:26

Rachel miatt nekem is kötelező.

P Ewing - 2017. 04. 23. 12:38

Brosnahan hatalmasat játszik benne, és az egész pilot rettentő friss és sziporkázóan humoros.

Egy kicsit olyan az egész, mintha összekevernénk egy Woody Allen-filmet (mondjuk a Rádió aranykorát) a Louie-val.

FrankLuck - 2017. 07. 22. 13:19

Engem az első 15 perc nem győzött meg, így beletekertem, az utolsó 15 perc viszont nagyon jó volt… így visszamentem az elejére, de továbbra is nagyon nehéz volt nézni (tán a férjet utálom ennyire?) igazából adnék egy esélyt a második résznek, de így, hogy nem bírom végignézni a pilotot, tán kár erőltetni – amúgy a főszereplő, hangulat tökjó, szóval akinek bejön ez a korszak/stílus, érdemes lehet bepróbálni.

Cápi - 2017. 12. 03. 20:26

Imádni való sorozat! :)

hallak65 - 2018. 01. 09. 19:27

Én a Golden Globe jelölés (most már győzelem) miatt néztem bele. Majd hirtelen hajnal 4 lett. Rég daráltam le sorozatot ilyen gyorsan. Áthozták a Gilmore gyors sziporkáit és megfűszerezték az új stream sorozatok szabadságával. A jővő sorozatai itt kezdődnek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

LorelaiLeigh - 2018. 01. 27. 12:21

Pont most nézem újra a Gilmore-t (negyedszerre), így meg jobban feltűnik a hasonlóság. Sőt, a Russian Winter témájú esküvő mindkettőben megvan. (Midge gyakorlatilag szó szerint veszi át Emily szövegét a GG 2×17-bol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz