login |

Pilot-mustra: Carters Get Rich – 1×01

2017. 04. 12. 19:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

A Cuckoo-nál már bejött az amerikai színészre építő családi komédia formula Angliában (ott előbb Andy Samberg, majd utóbbi B99-jának berendelése után Taylor Lautner idétlenkedett), most hasonlóval próbálkozott a Sky1, hiszen a Carters Get Rich-et James Van Der Beek-kel turbózzák fel, talán abban bízva, hogy így jobban el lehet külföldre adni a sorozatot.

CARTERS GET RICH – 1×01 – 3,5/10

A sorozat egy négy fős családról szól, akik 11 éves fiukkal megütik a főnyereményt. A szociálisan papíron nem túl erős gyerek (ebből a világon semmi sem látszik) kifejleszt valami randi alkalmazást, amit egy amerikai cég megvásárol 10 millió dollárért. És jöhet a habzsi-dőzsi, a munkásosztálybeli famíliát megcsapja a gazdagság szele, mi pedig láthatjuk, hogy ezt miképp dolgozzák fel. Például úgy, hogy anyu vesz 10 iPad-et. Komolyan.

A sorozat epizódjainak az esszenciája gondolom a családi összetartás lesz, bár a meglepően érdektelen fő karakterek (oké, apunak vannak jó pillanatai) mellé bejön a vállalat részéről egy idióta segítő (nehéz elképzelni, hogy vezető a fickó), illetve hol hologramként, hol élőben James Van Der Beek is megjelenik, hogy hozza a gazdag és rámenős techmágnást – ő legalább szórakoztató, de a karaktere megint csak nélkülözi a fantáziát, inkább paródia.

Ami a legfurább volt, hogy a pilot epizód elég bénán van összetákolva, előfordult, hogy egy teljesen random jelenetet toltak be pár másodpercre egyetlen poénért, meg egyébként is ahelyett, hogy a karakterekre vagy a sztorira koncentráltak volna, sokszor inkább csak viccmesélősen raktak egymásra snitteket

Olykor ugyan képes egy-egy jópofa, váratlan húzásra a Carters, de egyébként inkább a bárgyú humort nyomja, és ami még nagyobb bűn, nagyon repetitív: anyu költekezik, a szülők kínos helyzetbe sodorják a gyerekeket, illetve mindenki lejmolni akar, a nagy pénzre fáj a foga. Legalábbis pilotban ez volt a helyzet (az 1×02 is kijött már, az még nem volt meg), utóbbi ráadásul elég fantáziátlan megoldás.

Oké, én mondjuk a Cuckoo-ért sem voltam annyira oda, de abban legalább volt fantázia, a Carters Get Rich-ben viszont nem sok van, ugyanazokat a poéntípusokat variálják, így a pilot elég hamar unalmassá válik. Lehet, hogy a folytatásban kilépnek ebből a mederből, de pár jobb színészmomentumtól eltekintve tényleg nem sok mindent adott ez a 20 perc. Pedig lehetne belőle valami feelgood.

2 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 04. 14. 20:56

Azért nálam nem 3,5, de tényleg nem egy kiemelkedő darab. Azért nem kaszálom, mert angol (éljen a változatosság) és csak 6 rész (gondolom), nem túl komoly elkötelezettség.

winnie - 2017. 07. 10. 21:44

1×02: van benne egy-két jobb poén, az apuszínész néhány feje tényleg vicces, de egyébként totál nem az én stílusom ez az idiótára és bulira hangszerelt marhaság.

kasza.

ja, és beek sem ebben, sem a 3-asban nincs. szóval.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz