login |

Prison Break 5. évad: 2 rész után

2017. 04. 12. 22:10 - Írta: human

26 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

Basszus, de kevés popcorn sorozat van! Eleinte ez volt az első gondolatom, miközben a Prison Break feltámasztását néztem. A 24: Legacy-vel ellentétben ez nem spinoff, hanem “normális” folytatás, szóval a nosztalgiafaktor máris erősebb volt közben.

Aztán jobban belegondolva arra jutottam, hogy igazából csak a nosztalgia kapott el jobban, mivel a Prison Break igazából nem sokkal jobb, mint mondjuk a high concept Designated Survivor, de mégis jobb volt nézni Scofield-ék legújabb agymenését.

Persze az előbbiek a tényleges popcornra érthetőek, ami mintha nem menne a tévéknek annyira mostanában. Vagy csak nem nézem őket, 2 rész után dobom mindet? Szóval nem a Legionhöz és társaihoz hasonlítom, hanem mondjuk az Agents of SHIELD-hez, vagy a már szóba hozott Kiefer-drámához.

El is jutottunk oda, hogy a Prison Break szerintem guilty pleasure azoknak, akik junkie-vá válásában közreműködött az őrült cliffhangerek sora, amiket eleinte futószalagon szállított a sorozat. Mert objektívebben nézve, ez most nem erős, és minden ígéret ellenére, meglepő módon nem is céloz eléggé az új nézőkre. Erre mégis nézem, sőt, az 1×02 vége után már most érdekelne a folytatás.

Ezúttal az ISIL lesz a Scofield-család (és a haverjaik, a’la Fast and Furious) számára a legnagyobb fenyegetés. Biztos valami őrült indokkal haverkodik Michael terroristákkal, és mosolyogni fogok amikor kiderül, de komolyan mondom, hogy jó volt nézni a történéseket és kavarásokat nosztalgiaszemüvegen át.

A történet röviden annyi, hogy Michael van börtönben, és Lincoln igyekszik majd kiszabadítani. Mondjuk. Ez a pilot alapozása, régi ismerősök felvillantása után már tényleges cselekményt is jelent. Mondjuk baromi vicces, hogy Michael finoman utalgat dolgokra, Linc meg csak bután néz, miközben épp egy nagy terv fogaskereke lenne.

A problémám inkább az, hogy míg a börtön körüli dolgok érdekesek, addig Sarah és a fia szála eléggé “na, haladjunk már” módon áttekerhető. Nyilván itt is kiderül majd minden, lesz kapcsolódás, de humoros, hogy nála néha milyen idióta megoldásokat alkalmaznak az írók. Például a “merénylet” után pár nap múlva viszi is a gyereket iskolába, ahol ott is hagyja, pedig semmi komoly védelmet nem látunk, mármint az intézmény biztonsági embereit.

Reálisan nem tudom értékelni egyelőre a Prison Breaket, szóval nem akarok pontszámot adni rá. Gondolom nagyjából közepes, de mivel régen szerettem, és teljesen úgy álltak hozzá, mintha új évad lenne, rendes folytatás, így még egy ideig gondolom nézem is. Talán a szezon végéig.

26 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 04. 12. 22:23

Prison Break – 1×02: 3,2M (18-49: 1.1)

korrekt rész volt, de egyelőre sehol sincs az eredetihez képest. tipikusan az, amit jó nézni az arcokat (még pár részig biztosan az lesz), de ha ma ilyet hozna a semmiből egy sorozat, akkor azonnal feledésbe merülne. nyilván régen is hasonló volt a felépítés (gondolom), de ez túl mértani volt, hogy kapjon michael egy sztorit (mi fér bele 15 percbe), lincoln és cnote, illetve sara – tbag most nem fért bele. elnézegettem, a pulzusom sehol sem ment fel, maximum az ismerős zenéknél, lehet, hogy megdobom egy 6/10-zel, de olykor nagyon esetlen volt, főleg lincolnék szála.

a gond itt egyébként az, hogy nagyon kevés a rész, így 4-5. részre szökés lesz, utána egy kis menekülés, és már vége is – ebbe az a baj, hogy nem sok csúcspont fér bele. de remélem, hogy tévedek.

amazemez - 2017. 04. 12. 22:39

1. Ez most figyelembe veszi a Final Breaket? Bár gondolom igen, mert volt belőle képkocka az első rész elején, de Sara és Linc mikor beszélgettek azt mondta Sara, hogy Michael beteg volt és meghalt, mintha elfelejtette volna hogy nem betegségbe halt meg.
2. Eléggé bosszant, hogy a tenngerpartról, hogy kerűlt egy másik temetőbe a sír és miért más a dátum.
3. Mahonet hiányolom.
4. A legutolsó rész utolsó perceinél 4 évvel később, Linc Sofiával van együtt, azóta hirtelen szétmentek még említés sincs, legalább említenék.

winnie - 2017. 04. 12. 22:42

egyébként az jó érzés, hogy itt nem érzem, hogy megtörténhet az, ami az x-aktáknál, ahol a 4. rész után kukáztam az egészet, pedig a 3. rész 10/10-es volt.

még akkor sem, ha legalább 3 szervezet már biztos képbe került, vagy talán négy, pedig még egy is sok és felesleges.

Kol - 2017. 04. 12. 22:51

Azért Kellermant is jó volt most látni. De Mahone tényleg hiányzik

Geza Kovacs - 2017. 04. 12. 22:56

Azon kívül, hogy a szöktetési rész Szanában gyenge volt, jó nagyon. Főleg a vége volt király :-)

denee - 2017. 04. 12. 23:12

Nekem nagyon erőltetett az egész, minden párbeszéd, főleg azok a nagyon kínosak amikben Sarah is szerepel, sokszor mintha a nézőnek magyaráznának és nagyon zavar. Ott vannak az arcok meg a börtön, de semmi PB feelingje nincs szerintem, helyenként átmegy önmaga paródiájába. Ettől függetlenül maradok mert PB fan vagyok.

LoGi - 2017. 04. 12. 23:30

Lincoln szála, az ügyködések ebben a részben eléggé gyenge volt sztem, főleg a végén az autós üldözéses rész úgy ahogy van. De kíváncsi vagyok Michael tervére. Sajna nekem a régi arcok újra felbukkanása picit már kevésbé üt (pl. Kellerman), mert már sok részletére nem emlékszem tisztán a régi évadoknak.

Kissur - 2017. 04. 13. 08:57

Az feltűnt valakinek rajtam kívül, hogy ebben a részben nem volt T-Bag?
Sucre is csak azért tért vissza az előző részben pár percre, hogy őt is láthassuk? Többre számítottam tőle. Tippre az írók megfeledkeztek róla, és már kész volt a forgatókönyv, amikor a homlokukhoz csaptak, hogy “basszus Sucre”. Úgyhogy gyorsan odadobták a reptérre, hogy ő is itt van még, de már nem tudták értelmesen beleírni a történetbe.

LaCRossE - 2017. 04. 13. 09:08

Szóval, az első rész olyan közepes volt, úgy voltam vele, hogy adok még a sorozatnak két rész esélyt.

Aztán tegnap megjött az új epizód, és én nem tudtam magam rávenni a nézésre. Egyszerűen nem fűlik hozzá a fogam. Szóval valószínű ez nálam kasza :)

winnie - 2017. 04. 13. 09:18

Kissur: én kritikában sokszor szoktam panaszkodni arról, hogy valakit csak azért szuszakolnak bele a részbe, mert állandó, ezért kap egy párbeszéd szeletet, amit bárki elmondhatott volna.

szerintem jó ez így, hogy nem erőltették bele őket, ha nincs éppen sztorijuk a részre. nyilván tbag vissza fog térni, neki még komolyabb szerepe lesz. sucrét passzolom, de talán ő is ott lesz tbag szálán. ha nem, akkor viszont nem hiszem, hogy bárki sajnálta volna, hogy visszahozták egy kis időre, főleg, hogy másokat is “követelnek” legalább egy apró jelenetre.

Zsakos - 2017. 04. 13. 11:23

olyan volt a rész közben ami egy jó sorozat közben nem szabadna megtörténjen: unatkoztam. vártam a végét, azt néztem mennyi van vissza.
ez főleg azért mert szerintem túl sok időt szenteltek a kinti – lincolnos – résznek, pedig ez a sorozat abszolút michael-re van írva. sokkal szívesebben néztem volna az ő ügyeskedését a börtönben mint lincolnékat.
vicces volt ahogy a sarának küldött videón mennyire irreálisan tiszta volt a hang, mintha nem egy börtönben készült volna titokban a videó hanem egy profi műteremben :D

ez a szint amit most jelenleg megüt a szökés a mai sorozatok minősége mellett nagyon kevés, a 3. részben nagyot kéne villantsanak mert így a nosztalgiafaktoron kívül nem ad sokat a sorozat.

Mate - 2017. 04. 13. 11:38

amazemez: A 4. evadban ugye megmutottek Michael-t es gyogyultnak nyilvanitottak, de az utolso resz utolso perceiben, amikor Michael es Sara setal a tengerparton, elobbinek megint elkezd verezni az orra, ami annak a jele hogy a halalos betegsege kiujult. Ezert is mondta Sara, hogy ha tul is elte volna a robbanast a bortonben, azota mar belehalt volna a daganatba.
Ez viszont felvet par kerdest: lehet hogy az orrverzes a tengerparton mar akkor is csak Michael szinjateka volt?
Ha pedig ugy hiszik hogy a robbanasba halt bele, akkor miert lepodnek meg hogy nincs holttest a sirban?
Illetve mi volt az a Michael holttest a mostani evad elejen?
Remelem kapunk valaszokat, es remelhetoleg nem eroltetetteket.

Mate815 - 2017. 04. 13. 13:00

Adta a PB feelinget rendesen, öröm volt nézni az öreg Májkelt! :D Az új társával vajon hány börtönből szöktek meg?

M - 2017. 04. 13. 16:41

Összességébe nem volt rossz rész,felkel vezetni a sok kérdést,meg bemutatták a börtönt.Sucrét nem lehet helyettesíteni szerintem még fel fog ő bukkanni segíteni. T-bag kár,hogy nem fért bele ebbe részbe. Michael tetkójáról még egy szó sem esett. Jobb lesz szerintem, ha Lin és Michael együtt akcióznak,akkor biztos lesz válasz LJ-re,Sofiára,meg Michael holtestére. Kíváncsian várom Michael és a Fia kapcsolatát is. Már látszik,hogy Jacob is fő ellenség lesz. Szerintem a következő részbe megszöknek,4-5-ben meg az országból fognak szökni.

Sawyer - 2017. 04. 13. 16:42

– És mit írjunk az amúgy is rövid évad második részébe?

– Lincolnnak és a Golyónak egy sablon töltelék, szabadítsanak ki valami hapsit, hogy információmorzsát szerezzenek, közben egy abszolúte felszínes bemutatása a mai világ egyik globális problémájának, csak nem ISIS néven, PC-nek megfelelve. Talán Homeland nézőket is csábíthatunk. Michael fussa le a kötelező köröket olyan Sonásan, és mintha a néző már az évad felénél tartana, hadd izguljon pár kokeróért és egy drogos ázsiaiért. De kidolgozni nem kell, nincs rá idő, dumáljon mindenki minél többet, és mivel új nézőket is akarunk szerezni, a hlyébbek kedvéért szájbarágós legyen minden. És a nosztalgiáért itt ne Michael lábujját vágják le, csak verjék agyon nagyon. A végére pedig egy csattanó, amit talán még az okosabb nézők sem sejtenek.

– És Sarah, Zsebes, Kellerman?

– Zsebesnek hadd hegedjen az a seb, nem kö most, elmegy az epizódgázsija az izgalmas autós üldözésre. Kellerman a régi rajongóknak biztos kecsegtető, valami szrt ő is nyögjön be, aztán az évadra elég is volt belőle. Sarah meg engedje el suliba a gyereket, biztos nem akarják majd elrabolni úccse, miután ki akarták nyírni a famíliát. Részéről még mehet a kötelező nyáladzás.

– Esetleg a két évad között eltelt dolgokról ne legyen egy kis eml…

– NEEEE, NEM KÖLL!!!

ricsesz - 2017. 04. 13. 18:15

Mate, nem robbanásban “halt” meg Mike, hanem az áram rázta meg. Az nekem is fura, hogy a tengerpaton volt a sírhely, most meg valami városi temetőben. Gondolom csináltattak neki, egy újat, és áthozatták a koporsót, mivel ők is visszaköltöztek az Államokba.
Michael és Abu Raman kapcsolatára nagyon kíváncsi leszek,mit ügyködnek együtt. Valahogy nem tudom Scofield-ot elkpzelni terroristaként, ahogy ossza a tűzparancsokat kivégzésnél :D
És ugye még ott van a T-Bag szál, és az ő névtelen jótevője, na az is nagyot fog szólni szerintem.

Roxi - 2017. 04. 14. 10:52

Hát ez gyengébbre sikeredett mint az első rész. Vagy azt jobban elvitte a viszontlátás öröme és a nosztalgiafaktor.
Kellerman meg egy rohadék volt,de a végén csak ő segített nekik,mindent eltusolni erre Sara nem emlékszik?

teardrops - 2017. 04. 14. 17:14

Hogy-hogy Kellerman él?
Jóó, tudom, hogy itt semmi nem az, aminek látszik ;-) de nem öngyilkos lett a 2. (vagymelyikis?) évadban?!

ALDO - 2017. 04. 14. 17:23

“Michael és Abu Raman kapcsolatára nagyon kíváncsi leszek,mit ügyködnek együtt. Valahogy nem tudom Scofield-ot elkpzelni terroristaként, ahogy ossza a tűzparancsokat kivégzésnél :D”

Valószínűleg valaki kormányügynökség szervezte be Scofieldet, hogy szöktesse meg Ramant, vagy nyírja ki, csak valami hiba csúszott a gépezetbe. Az, hogy beállt terroristának túl gyenge szál lenne.

“Kellerman meg egy rohadék volt,de a végén csak ő segített nekik,mindent eltusolni erre Sara nem emlékszik?”

Úgy látszik nem. Ráadásul ha nem tanúskodik a 2. évad végén, akkor Sarat le is sittelik.

Sawyer - 2017. 04. 14. 18:27

“Hogy-hogy Kellerman él?
Jóó, tudom, hogy itt semmi nem az, aminek látszik ;-) de nem öngyilkos lett a 2. (vagymelyikis?) évadban?!”

Dehogy lett öngyilkos, a 2. évadban átállt Michaelékhez, ki akarta nyírni az elnökasszonyt, de nem sikerült. Ezután kiöltözött, tükör előtt rakta a pisztolyt a fejéhez, de inkább felhívta a húgát, aki segített neki összekapnia magát. Ezután tanúskodott Lincolnék mellett, amiért ők kegyelmet kaptak, ellenben Kellermant lesittelték, és utoljára akkor mutatták, amikor a rabszállító megáll, maszkosok benyitnak és besoroznak.

Aztán a 4. évad végén tűnt fel újra, amikor már nagyfejes szenátor lett. Elmondta, hogy a CÉG elleni csoport szabadította ki a második évad végén, azóta nagymenő lett, és ő mentette fel Michaeléket véglegesen, cserébe a Scylláért.

Nem is értem, hogy aki nincs képben a régiekkel, mit okoskodik itt.

Michael tuti nem lett terrorista, színjáték lesz szerintem az egész, különben nem ölelgetné Lincolnt az előzetesben, és nem együtt menekülnének. Fixen lezárt évad lesz, úgyhogy nem lesz itt már Michael jó útra térítése-szál, józan paraszti ésszel belegondolva pedig, az egész arra fog kifutni, hogy újra jófiúként összejön a családjával.

Sawyer - 2017. 04. 14. 18:29

Aki látta az előzeteseket, nagyjából képben is lehet az egész évad történéseivel, de azért remélem, hogy max az évad első feléből mazsolázták tele, és a második fele tartogat meglepetéseket. Igazi meglepetéseket, nem ilyen bénákat, mint az első kettőben.

Sawyer - 2017. 04. 14. 18:31

Egy pozitív csalódás volt ebben a részben: a végén nem sütötték el a kis Mike elrablását. De fúúú, Sarának mennyi esze van, hogy bérgyilkosok törtek rájuk, és úgy tesz, mintha semmi nem történt volna… Hihetetlen, mennyire leamortizálódtak az írók.

Snoopyzit30 - 2017. 04. 15. 09:45

Még mindig nem tudom, hogy maradjak-e. Lincolnék szabadítása nagyon gagyi volt. Bementek, kergetőztek egyet aztán ki is jöttek az ISIL területéről. Na ilyen a valóságban biztos nincs. Viszont azon kapom magam, hogy még mindig érdekel, hogy szabadul ki abból a nyomorult börtönből. Igazi, hogy semmi nosztalgiaérzésem nincs, de még nézem :)

emese - 2017. 04. 16. 02:49

Én elvoltam ezzel a második résszel, igaz ugyan, hogy a nosztalgiafaktor itt már kevésbé vitte, mint az elsőt.
Nem lehetne, hogy többet foglalkozzunk a “börtönnel”? Most felvillantottak onnan pár arcot, de… ennyi. Engem az ezerszer jobban érdekel, mint Linc szála, ami meg amúgyis felületes.

Azt értékelhető ötletnek tartom egyébként, amit Sara férje elővezetett, hogy valójában Michael mégsem volna annyira jófiú. Igaz, ez szembemegy azzal a klasszikus történetszállal, hogy ő valami mentális betegségtől túlságosan is empatikus, de legalább adna egy spin-t a dolognak. Aztán jöhet valami hülye magyarázat, hogy amikor a tumort kioperálták, kiszedták az empátiavezérlő idegdúcot az agyából, vagy hasonló. :))) Itt elférne még ez is.

Kellerman-nek is örültem, legalább valami, ha már T-Bag-et kifelejtették. Mert a központi szereplők most elég semmilyenek.

“I wanna order a pizza.”

emese - 2017. 04. 16. 03:03

Jaj, és Kellerman-hez itt jegyezném meg: bizony, én is csak BPA-mentes palackból iszom. :D

Kissur - 2017. 04. 17. 22:00

Csak én vártam azt, hogy Lori… izé Sara azt kiabálja, hogy Caaarl, miután elhagyta ezt a fiát is? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz