login |

The Real O’Neals: vége a 2. évadnak

2017. 04. 12. 18:29 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Az ABC leginkább nagy bajban lévő családi komédiája pár hete finálézott, és kitartok amellett, hogy továbbra sem a The Real O’Neals a leggyengébb ebből a műfajból a csatornán. A gond csak az, hogy a készítők mintha nem mernék 100%-osan felvállalni a sorozatuk másságát, és csak helyenként mernek eredeti hangvételűek, különcök lenni. Ami ugye azért is gáz, mert a sorozat fő témája a másság.

Ez a fő téma egyébként továbbra is a motorja, illetve a legnagyobb gátja is a The Real O’Neals-nek, mert amikor az írók rávetik magukat a meleg főszereplő adta gumicsontra, akkor a többi gyerekről frankón elfeledkeznek. Lehet, hogy évad közben Kenny is kapott pusztán B-sztorit, de képtelen vagyok elhinni, hogy nem működne jobban a sorozat, ha anyu vagy apu jobban ki lenne emelve.

Vegyük például a finálét, amiben Noah Galvin hozta önmagát (semmi újdonság), de igazán csak akkor működött, amikor ott volt mellette valaki. Ellenben Martha Plimpton vagy még inkább Jay R. Ferguson többször is brillírozott – bennük annyi potenciál lenne, de, és tisztelet a kivételnek, a köröket mégis folyton Kenneth-tel futtatják. (Jut eszembe, a két másik testvér még mindig nem túl vicces, de egyre jobban tetszenek.)

A zárás sem volt rossz rész, voltak benne borulós poénok (főleg a felnőttektől, és némiképp a lesből támadó ruhasz Allison-tól), de inkább a visszafogottság volt a jellemző rá, illetve az, hogy belebegtettek egy-két radikálisabbnak tűnő fordulatot, hogy végül visszakozzanak, és egy valójában nem túl érdekes cliff-fel zárjanak.

Nem jó ez így, egy közepesen korrekt komédia kinek kell manapság?

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

7 hozzászólás Ne habozz!

Lantaar - 2017. 04. 12. 19:49

Én nézem, mert vannak benne szerethető dolgok (még ha a sorozat teljességében tényleg csak közepes), na meg rengeteg időm van ilyenekre. Egyébként nekem az egyik legfájóbb pont a sorozattal kapcsolatban, hogy Shannon-t karakterének nagyon nem használják ki a potenciálját. A pilotban még egy komoly con artist képe merült fel, akinek mindig van valami őrült titok, valami többé kevésbé illegális dolog a tarsolyában. Ez tök jól működött a pilotban és akkor amikor nagy ritkán előszedték, de ebből sokkal többet is ki lehetne hozni. Ennek tipikusan annak a krakternek kellene lennie, aki sorra lopja el a jeleneteket a többiek elől, de annyira Kennyre fókuszálnak az írók (meg az Eileen-Pat-VP Murray hármasra), hogy jóformán észre sem veszik, hogy itt van egy remek karakter egy jó színésszel, akit legtöbbször csak arra használnak hogy szarkasztikusan lampshade-eljék a többi karakterük hülyeségeit.

Kai - 2017. 04. 12. 21:55

Nem volt rossz évad, de őszintén az sem zavarna, ha kaszálnák. A lezárás is tűrhető volt, szóval nem nagyon fájna érte a szívem. És való igaz, hogy a felnőttek többször nyújtottak poént, mint a kölykök. Az egész szezon egy 6/10-et érdemel tőlem.

István - 2017. 04. 12. 22:31

A második évad felénél kaszáltam. Addigra teljesen unalmas és repetativ lett a “jajj én meleg vagyok és akkor” sztori.

winnie - 2017. 04. 12. 22:44

hmm, nekem a sorozat láttán még véletlenül sem az jön le, hogy “jajj”, hanem inkább az ellenkezője.

len90 - 2017. 04. 13. 10:43

Tényleg nem egy nagyon erős sorozat, de egyetértek, hogy nem ez a leggyengébb az ABC 8 családi komédiája közül (vagyis mostmár 9), kíváncsi vagyok most, hogy az Imaginary Mary is nézettségileg a The Real O’Neals szintjére csökkent változnak-e ennek a sorozatnak a berendelési esélyei, végülis utósugárzási értékesítés szempontjából több értelme lenne egy már ebből 3. évadot rendelni, mint amabból 2.-at ha már az első évad is vergődik nézettségileg…

FrankLuck - 2017. 04. 14. 20:54

Én sajnálnám (sajnálni fogom) a kaszát, de bármikor lecserélném egy spinoffra, amiben csak a ‘felnőttek’ vannak. Jay R. Ferguson meglepően jó, Pat karakterében rengeteg a potenciál, Martha Plimpton meg ugye Martha Plimpton, kár ragozni.

Tibi - 2017. 07. 28. 09:51

Nagyon egyedi sorozat, jó karakterekkel, gyilkos humorral és fontos társadalmi üzenettel. Sajnálom, hogy elkaszálták, de szerencsére nem igazán maradt függővég a végére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz