login |

Tisztelgés Homeland módra

2017. 04. 12. 22:20 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: video,

A Homeland S6-fináléban (kritika itt) több áldozat is volt, az egyiküket biztosan többen megkönnyezték – a tovább mögötti videóval tiszteleg emléke előtt a Showtime.

Szívesen írnék többet is, de talán majd kommentben. Gondolom, mindenkinek eszébe jut valami emlékezetes pillanat vagy jelenet.

9 hozzászólás Ne habozz!

mrsparis - 2017. 04. 13. 00:11

Végignéztem az élő kérdezős videót utólag, ezt is láttam, hát nem jó érzés… szerintem aki kezdetektől fogva Homeland rajongó, együtt “él” a sorozattal, a karakterekkel, annak nagyon nehéz elfogadni ezt. Pedig Rupert Friend olyan jókat mondott, de “never be the same again” (Brodyt nem viseltem ilyen nehezen)..

Malachi - 2017. 04. 13. 09:28

hahaa, de jók a kommentek! egyrészt büszke vagyok a junkie kommentelőkre, mert azért aránylag sokan megértették mi volt Quinn sztorija, de tényleg nagyon tanulságos látni mennyire egyformán gondolkodnak az egész világon a nézők. legalábbis, ha a kedvenc karakterükről van szó.

“resurrect him, do your job, worthless death for the bitch president, never watch Homeland again” – igen. igen. :D tökjó.

kpeter - 2017. 04. 13. 12:38

Teljesen egyetértek a kommentelőkkel. Quinn nélkül a Homeland olyan mint a kiherélt tenyészbika. Eléggé szembetűnő hogy kb. 10-ből minimum 9 homeland fan szó szerint ki van akadva. Teljesen felesleges volt megölni. Igen, én is tudtam hogy ki fogják nyírni, de ettől még nem értek egyet a szükségességével. Brody halála viszont a legkevésbé se érdekelt. Nem értem az írókat miért gondolják azt állandóan, hogy a legkedveltebb karaktereiket folyamatosan ki kell nyírni és az milyen marha jó lesz. Mert nem lesz. Én speciel sokkal inkább Quinn miatt néztem a Homelandet, mint Carrie miatt. Ettől persze nézni fogom tovább, de az érdeklődésem jelentősen megcsappant. Az sem érdekel milyen új karaktert fognak bedobni Quinn pótléknak.

seven - 2017. 04. 13. 13:54

ugyanilyen kommenteket olvastam amikor Brody-t kiynírták, és aztán jött a 4. évad ami sokaknak kedvence lett.

én is nagyon sajnálom Quinn-t, de azt hiszem a 6. évad végén járva már bízom annyira az írókba hogy tudjam, hogy nem csak a hatásvadászat kedvéért írták ki.

winnie - 2017. 04. 13. 14:55

kpeter: ” Quinn nélkül a Homeland olyan mint a kiherélt tenyészbika”

quinn nélkül a homeland = az 1. évad, legjobb tudásunk szerint. egyelőre még nem tudjuk, hogy milyen lesz nélküle, de az az igazság, hogy egy katonát nem lehet annyira sokrétűen használni, mint mondjuk sault vagy carrie-t. annak nincs értelme, hogy jack bauer legyen minden évben. egyedül személyes szálakkal kaphatott volna többet, de nem hiszem, hogy sokkal több lett volna a karakterben.

viszont a kommentek kapcsán: nem 10-ből 9-en vannak kiakadva, hanem a kiakadók közül irkálnak be. én nem fogok kommentelni, ha elégedett vagyok mondjuk. vannak hangos emberek, ahogy mindig is voltak, ha kiírnak egy karaktert a sorozatukból.

“Az sem érdekel milyen új karaktert fognak bedobni Quinn pótléknak.”

nem kell, hogy pótlék legyen. új karakterek kellenek, akikre lehet építeni, mint ahogy quinnre is lehetett.

winnie - 2017. 04. 13. 14:58

ez egyébként:

” Nem értem az írókat miért gondolják azt állandóan, hogy a legkedveltebb karaktereiket folyamatosan ki kell nyírni é”

a “folyamatosan” és az “állandóan”, ha azt nézzük, hogy mennyire iszonyatosan ritka az ilyesmi, túlzásnak tűnhet, de máskor és máshol pedig elhangzik az a kritika is, hogy az írók hozzá vannak nőve a karakterekhez, az, hogy nincs tét, stb. sőt, ugye a homelandnek is épp ez volt a nagy bűne, hogy nem merték a 2. évadban (vagy már az elsőben?) kinyírni brodyt. quinnt sem ölték meg az ötödikben, hanem még egyszer visszahozták.

oké, persze nyilván máshogy vagyunk bedrótozva, de tényleg nem tudom, hogy akadtam-e már ki karakterkiíráson. ezek, ha jól csinálják éppen ellenkezőleg, mindig nagy hatással bírnak, nagyon emlékezetes jeleneteket hoznak, és szép emlékeket.

E_Pluribus_Unum - 2017. 04. 13. 17:27

A Homeland a sztori miatt nagy, nem a karakterek miatt!
Saul és Carrie Dar trio nagyon jó, nekem Quinn megmaradt “az izom”, nem igazán vitte előre a sztorit, csak szükésges kelléke a környezetnek.

mrsparis - 2017. 04. 14. 13:40

Szerintem Quinn karakterében még simán lett volna fantázia… segíthette volna Carrie-t a háttérből, anélkül, hogy Jack Bauer-t csináltak volna belőle. Szóval megmaradhatott volna ilyennek, amilyen, ez még konfliktusokra is adott volna okot, szóval lett volna még hova indulni Vele. Persze gondolom nem akartak a készítők “családi drámát” csinálni a Homeland-ből, amit valahol megértek. Valószínűleg Carrie így van kitalálva, soha nem lesz tartósan mellette senki, Franny így is ott van és hát a továbbiakat nézve, az sem egy könnyű helyzet. Biztosan lesz “Franny veszélybe kerülős”-kártya valamilyen úton-módon, amiben Quinn-nek szintén lehetett volna helye. Egyelőre még annyira a hatása alatt vagyok annak, hogy nincs, hogy nehezen tudom elképzelni nélküle. Nem értek egyet azzal, hogy nem volt több a karakterében, azért Ő nem “csak egy katona” volt.

Réta - 2019. 12. 11. 19:10

Megszoktam már, hogy ebben a sorozatban minden kicsit is szimpatikus embert kinyírnak. Ha becsületesek, nehéz életük volt vagy segítenek Carrienek, biztos, hogy meg kell halniuk. Ez a sorozat tele van antihősökkel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz