login |

The Amazing Race – 29×03: Halal! Halal!

2017. 04. 14. 19:42 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Komolyan mondom, hogy egyik ámulatból a másikba esek több szempontból is. A legfontosabb tényező persze az, hogy még mindig, minden fajta fenntartás nélkül abszolút bejön az idei szezon. Annak ellenére, hogy idegeneket raktak össze, ugyanúgy megvannak a klasszikus baráti és veszekedős dinamikák, ráadásul az izgalmakra sincs panasz.

Ebben a részben is több érdekes dolog történt a verseny kapcsán, ráadásul az izgalmakat még csavarok is tetézték. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Seth és Olive esett ki.

Bummer. Nem igazán számítottam arra, hogy kizúgnak, de a Double U Turn-nel páros versenyfutássá vált a szakasz. Mármint papíron, mert Redman-ék megint állatok voltak. A kosárfonással és a piacozással talán a leggyorsabban végeztek, és majdnem elkapták az őket büntetőket. Most lesz mire arcoskodniuk.

Azt elismerés megilleti őket, de ettől nem lesznek szimpatikusabbak a szememben, főleg a szakállas bully-s viselkedése volt visszatetsző. Azért remélem, hogy a nagy ellentétet nem fogja kibékülés követni, mert annak ellenére, hogy megvan róla a véleményem, nézni érdekes ezt a dinamikát. Ami nagy pozitívum volt, hogy a Double U Turn ezúttal rendeltetésszerűen lett használva, és nem úgy sütötték el, hogy az először “büntetettek” U-Turn-öztek egy másik párt.

Shamir megint (már elnézést, de) a hisztis **csa rutint hoztam, őszintén sajnálom Sara-t. És ilyenkor nem is tudom, hogy mit tegyek, mert neki szurkolnék, de a csapatnak nem nagyon. (Ez olyan, mint a kaszált szezonomban a szimpatikus lány mellett a nyomulós, TAR-lánykérős csávót ki nem állhattam. Mintha ő is hisztizett volna az évadnyitóban.)

A másik ilyen pár a London-Logan duó, ahol a lány lelkesedése és rajongása nagyon feldob, neki ezerrel szurkolnék, de a társának a fejét még most sem tudom felidézni, hát még a személyiségét.

A Team Fun a végén megérezte, hogy milyen nem fun-nak lenni, Becca elég ijesztő transzformáción ment át másodpercek alatt, amikor kiderült az eltűnt útlevél – elég durva lett volna így kiesni. És persze ritka nagy mázli így bent maradni.

Az pedig továbbra is elég nagy WTF, hogy az első 3 helyem az általam három outsider-nek tartott duó jött be, megint Szakállék nyert, pedig Joey-ék még meg is előzték őket (láthatatlanul). Remek epizód volt, na.

   

6 hozzászólás Ne habozz!

MolnarErik - 2017. 04. 15. 11:53

Ez a Halál, Halál tényleg nagy volt. Gondoltam is, h megvannak elveszett nyelvrokonaink :)
Sethéket sajnálom, nagyon szimpatikus csapat voltak, de nem voltak különösebben érdekesek, így a verseny szórakoztató faktora nem csökken sokkal a távoztukkal. Az viszont nem volt semmi, ahogy Olive fapofával fizetett a brazil pénzzel (mondjuk visszavesz a poénfaktorból, h ő mindent fapofával csinált).
Ez az elhagyott útlevél utsó pillanatban történt bedobása rendesen megkavarhatta VOLNA a dolgokat, de nem tette (pedig elég sokan zúgtak ki már emiatt). Hát igen, csak addig FUN a buli, amíg nincsen gebasz.

Sylem24 - 2017. 04. 15. 13:10

Eddig jó az évad, pedig én is rosszabbra számítottam.
Én emlékszem rosszul vagy újítottak a U Turnnel? Emlékeim szerint a U Turn a Detuor teljesítése után volt, vagy tévednék?

Redmond & Matt párost választottam ki az első részben, mint szimpatikus csapat (oké, oké sokat befolyásoltak a külsőségek :) ) de a mostani viselkedése Redmondnak… Tény mindig meglep, mikor vki a U Turnnél kiborul, hogy miért őket vagy miért használta egyáltalán bárki is? Ez egy játék, ahol vannak ilyen lépések. Fogadd el, tedd túl magad rajta és kész! Még lehet ettől nyerni vagy nem kiesni.
Redmond meg csak, azért is kötekedett tovább… Pha…
Bízom benne, hogy aludt rá egyet és normálisabb lesz.

A másik szimpatikusabb páros Becca & Floyd (most már ők állnak nálam első helyen) A rész végén eléggé leesett az állam, mikor vissza lettek hívva a szőnyegre. Komolyan izgultam értük! Szeretem az olyan pozitív embereket, mint ők és már jó pár példa volt, hogy egy ilyen hiba miatt elbúcsúztunk csapatoktól, így nem örültem volna a gyors távozásuknak. Mázlijuk volt a taxissal :)

Shamir viselkedése már a múltkori részben is nekem sok volt, és most is az volt. Én már csak mosolyogtam az elején, mikor mindenki mindenkit ölelget, hogy jeee tovább jutottunk, ő meg nyafogni kezd… szegény Sara.

Végezetül az első 3 helyezett ebben a körben engem is meglepett. Mert ha azt nézzük a repülőről mindenki egyszerre indult el, tehát még azt se mondhatjuk 1-2 óra előnyük volt (jóóóó a U Turn picit segített nekik).

kambuc - 2017. 04. 16. 23:37

Eléggé meglepett, hogy a U-Turn most egyből a Detour megkezdése előtt ott volt, míg korábban 100%, hogy csak azután lehetett U-Turnözni, miután valaki elvégezte a Detour egyik felét, majd ment a következő clue-ért, és ott volt a U-Turn tábla. Ez az új megoldás így nekem nem tetszik, mert főleg ha így egyszerre érnek oda a csapatok, akkor kb. az összes nem U-Turn-ölt csapat megnyugszik, nincs meg bennük az a drukk, hogy most akkor fog-e minket valamelyik másik csapat U-Turn-ölni vagy sem.

szebe - 2017. 04. 17. 22:22

Nem tudom mások hogy vannak vele (akár a kinti nézők is), de számomra rettentő antipatikussá váltak Redmondék ezzel a rinyával. Főleg, miután röhögve mondták az első részes helikopterezésnél, hogy ez verseny, majd biztos betartják a cointoss ígéretet.

Legalább a villain-páros megvan :)

Dregnarr1 - 2017. 04. 19. 07:00

Nagyon sajnálom a kiesetteket, ők voltak az egyik kedvenceim. Olive szemei olyan gyönyörűek, ha 40 percig mutatják, akkor sem untam volna meg csodálni őket.

Becca durván átfordult, még én is megijedtem. Lesz még ott veszekedés, szerintem.

Matt meg akárki csapat nagyon nem szimpatikus, remélem valahogyan ki tudnak esni, bár úgy tűnik döntősök lesznek.

Enzo - 2017. 04. 19. 15:11

29×03
Érdekesen kezdődött, hogy mutatták az előző rész beérkezése utáni jeleneteket. Shamir p!csog folyamatosan, jézusom de nagyot süllyedt a csapat a szememben. Mondjuk Matt&Redmond is, nagyon fura volt, hogy egy eredetileg számomra szimpatikus csapat egy eredetileg számomra unszimpivel cseszett ki, és így lassan megfordulnak az érzéseim, kezdem megszokni a Vanck-Ashton párost.

A U-Turnözésben @kambuccal értek egyet, valami fura volt benne már elsőre is, tényleg a detour után kéne rakni, most gyorsan ellőtte a két első csapat, aztán csá. Olive-ékat nagyon sajnálom, elnéztem volna még a párost, remélem visszatérnek egyszer. Matték meg honnan hozták vissza és értek be 4.-ként, azért mondjuk jár a keksz, a pszichológiai hadviselés ellenére is.

Detour: meglepő volt, hogy Londonnak mennyire nem ment a fonás, pedig előre örültem (meg ő is) hogy ez neki testhezálló lesz. Érdekes döntés volt Seth-éktől, hogy a nyomás elkerülése érdekében a másikkal kezdték, mint Redmondék. A nyelvtanulós rész így elég indokolatlan volt, hogy nem kellett “felelniük” belőle, csak visszamondani 4 szót, és csá.

Volt egy rakat apró kis jelenet, amik tetszettek: Scott és a “quiche” magyarázata, Logan lefejeli a csomagtartó ajtaját, Vanck és a kis iránytűje a taxiban, a pálmamászó emberke (Butterfly) zseniális figura, Mike hogy élvezte a piacozást, Vanck beszervezett maga mellé helyi csávókat, azon jót röhögtem, a “halál chicken” is érdekes, a pit stop meg rendkívül kényelmesnek tűnt :)

Olive és a brazil pénzezés nem volt semmi, igazából Sara is megtehette volna, amúgy láttunk már ilyet TAR-ban? Team Fun sötét oldala meg valóban ijesztő volt a végén :( Szóval na, a kimeneteleknek nem örülök, de ha semleges szemmel tudnám nézni a részt, akkor élvezhetőnek mondanám.

Jövőhéten hosszú(/dupla) rész! (ha ez spoiler, vegyétek ki)

Frissített kedvenclista:
{hajrá}
Team LoLo ▲, TeamFun
Hentesék
{közepes}
TaraJoey
ScottBrooke
VanckAshton ▲
{unszimpi}
MattRedmond ▼
ShamirSara

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz