login |

Pretty Little Liars: folytatódott a 7. évad, avagy visszatértek a hazugok – írta Tomi

2017. 04. 20. 14:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

It’s playtime!

Hol is tartottunk?, merülhet fel a kérdés sokunkban, ugyanis a legutóbbi epizódok egy extra hosszú, nyolc hónapos szünettel ezelőtt kerültek adásba, és ennyi idő bőven elég arra, hogy sok mindent elfelejtsünk. Főleg egy olyan sorozatnál, ahol annyi megválaszolatlan kérdés gyülemlett fel az évek alatt, mint itt.

A szünet előtti rész izgalmaktól egyáltalán nem volt mentes, hiszen ahogy legutóbb írtam, minden szálat megmozgattak és sikeresen megkavarták az “állóvizet” mindenki körül. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Ali-ről kiderült, hogy terhes. Spencert meglőtték, és Mary Drake-től megtudtuk, hogy valójában ő az anyja. Hanna és Caleb összejöttek. Ezra éppen hazatartott Ariához, amikor megtudta, hogy Nicole mégis él. Toby és a menyasszonya balesetet szenvedtek. Emily továbbra is Ali és Paige között vívódik. Noel elvesztette a fejét (szó szerint), Jennát pedig A.D. magával vitte.

Még leírni is sok. Ám, ha hihetünk a pletykáknak, ez még csak a kezdet.

A fonalat néhány perccel az előző rész vége után vettük fel. Spencert kórházba szállították, Toby túlélte az autóbalesetet és Yvonne is, legnagyobb meglepetésemre, bár ő kómában van, így nem sok vizet zavar.

Aztán gyorsan ugrottunk egy hetet előre, Ezra visszatért Ariához, Nicole pedig a szüleihez, de arról, hogy mi minden történt, amíg ő távol volt, mit sem tud.

Emily-t és Paige-t is felvették az iskolába edzősködni, így Alison-nal együtt minden összeállt egy nagy szerelmi háromszöghöz, aminek hatására Aliből újra előjött a bitchie énje. Be kell vallanom, valahogy jobban szerettem a gonoszkodó Alisont, mint az áldozatot.

Megtudtuk ezt is: nem biztos, hogy Jenna lőtte meg Spencert, mert a golyó egy másik fegyverből származott, de persze Jennát nem tudták kifaggatni, mert eltűnt a másik fegyverrel együtt.

A lányok kaptak A.D.-től egy interaktív, már-már “modernkori” Jumanjira emlékeztető társasjátékot bábukkal meg mindennel, ezzel új szintre emelve az eseményeket, amelyek elvezetnek minket a fináléhoz.

Vagyis már nem csak üzeneteken keresztül “kötelezi” kedvenc hazugjainkat, hogy teljesítsék az őrültebbnél őrültebb kéréseit, hanem “Igazság vagy bátorság?” (Mersz vagy felelsz?)-játékokon keresztül is. Nem mintha eddig nem lett volna épp elég zűrös és csavaros az életük.

Spencer születésének körülményeiről is megtudtunk néhány részletet, illetve azt, hogy miként is került a Hastings családhoz. Mindez arra ösztönözte a lányt, hogy elkezdjen játszani a társasjátékkal, így akar többet megtudni a vér szerinti anyjáról, mivel kérdéseket feltenni nem tudott neki, ugyanis Mary felszívódott. Miért is ne szívódott volna, hiszen meg tudott volna válaszolni egy tucat kérdést…?

Összességében nézve ebben a részben kicsit visszavettek volna a tempóból, és a magánéletre erősítettek rá. Ez nem feltétlenül baj, mert meg kell alapozni a következő epizódok eseményeit is, de csak én érzem úgy, hogy a szünetek után visszatérést kevés kivétellel, de mindig elrontják?

A fő és talán egyetlen pozitívum, amit ki tudok emelni, hogy Mona végre visszatért a parkolópályáról és Hannával egy csapatot alkotva kezdtek bele a divatcég beindításába. Ennek azért is örülök, mert ők ketten mindig jól működtek együtt, és így legalább Monát sem csak akkor rántják elő, ha például el kell tussolni egy gyilkosságot.

– Do you trust me?
– Sometimes.

Ha pontozni szeretnék, akkor jóindulattal is csak 3/10 volt a rész. Nem mondom azt, hogy bűnrossz volt, de igazából azt, hogy többször elhangzott, hogy A.D. játszadozni akar, és a drámázást leszámítva nem sok minden történt.

Haladtunk előre, de valahogy mégsem jutottunk sehova. Csak abban bízom, hogy hamarosan beindul a végjáték, és megkapjuk a méltó és minden igényt kielégítő lezárást, amit a készítők beharangoztak.

5 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2017. 04. 20. 15:50

Hát.. igazából már sok mindent nem várok ettől a sorozattól, csak nézem mert most már kíváncsi vagyok a végére. Elég unalmas rész volt sokszor az asztalra is csaptam, hogy mi ez a totojázás már megint..

Spencer és a családja körüli ki kinek az anyja meg apja meg testvére dolog már nagyon idegesít és zavaros

Aria-nak hogy behozták ezt a Holden gyereket elég nevetséges..

Emily régen kedvencem volt de már ő is idegesít az Alisonnal való szenvedése miatt, ha nőben létezik papucs na akkor ő az :D

Hanna talán a legelviselhetőbb most a négyesből.

A pasikról nem is írok semmit mert nem sok vizet zavarnak.

3/10 nálam is.

Kacsa Mester - 2017. 04. 20. 17:36

Hát én ettől a sorozattól már nem várok el semmit, nagyon túlhúzták már… de úgy vagyok vele, hogyha már idáig eljutottam, akkor mostmár végig nézem, hogy mit alkotnak itt a végén.
4/10

Andro - 2017. 04. 27. 08:55

Ez a sorozat már régóta önmaga rossz paródiája. Amúgy én az elmúlt jó pár hónapban azt is elfelejtettem, hogy ez a sorozat egyáltalán létezik. Szóval, ennyire “izgalmas” nálam ez az egész.

A színészeken látszik, hogy már unják, az írók már régen kiégtek, és csak ismételgetik önmagukat. De azt is olyan logikátlanul, hogy már abszolút nem tud érdekelni az egész. Csak azért nézem, mert mert tudni akarom, hogy hová fog kifutni az egész, és ki ez az A.D. De egyébként sem a szerelmi nyavalygások, sem a magánéleti dolgok, sem semmi nem igazán tud lekötni már ebben a sorozatban. Már nagyon átestek a paci túloldalára a készítők.

winnie - 2017. 04. 27. 09:03

a finálét elég megnézni ahhoz, hogy hova fut ki:) azt én is megnézem, de addig minek.

-T - 2017. 05. 03. 09:29

Egyre betegebb a sorozat. Kezd átfordulni valami őrült agymenésbe. Amellett, hogy 1000-rel romantikáznak/drámáznak, például Ariára rá sem ismerni. Karakterének egy sötétebb változatát ismerhetjük meg.

A válaszolgatással még mindig nagyon csínyán bánnak, valami azt súgja, hogy nem sok információt fogunk kapni az utolsó néhány részig.
Nem tudom, mi lesz itt a következőkben, de ha nem tudnám, hogy ez a VÉGJÁTÉK, akkor arra gondolnék, hogy ez csak egy újabb évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz