login |

Survivor – 34×08-09: Smiles Before the Bloodbath

2017. 04. 20. 19:54 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, hát most nem lehet azt mondani, hogy gagyi vagy leosztott részekre duplázott volna rá a Survivor, hiszen rögtön az elsőben merge volt, ami, mint arról elég sok szó is esett az epizódban, vízválasztó első szavazással bír, amely során sok minden eldől.

Illetve eldőlhet, hiszen az elmúlt két évadban a készítők nagy örömére közel sem volt egyértelmű a kiesési sorrend (ld. még voting block), és tippre idén sem fog minket ilyesmi fenyegetni. A lényeg, hogy ez a dupla rész nagyon, nagyon jó volt, főleg azoknak, akik élvezik az oda-vissza taktikázást, és nem bánják a hasracsapást sem. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Hali esett ki.

És Ozzy esett ki.

Wow. Hali kiesése esetében ott volt az írás már korábban is a falon, azonban úgy tűnt, hogy Michaela lesz a távozó, Cirie azonban úgy döntött, hogy a “hátha van idolja”-szavaztok segítségével inkább bent tartja újdonsült barátnőjét, aki sikeresen nyugalmat erőltetett magára, és nem robbant fel, amikor először tudatosult benne, hogy vannak, akik a vesztét akarják.

Cirie a 34×08-at egyszemélyben elvitte, nagyon, nagyon jó volt nézni és hallgatni, ahogy gondolkodik. Hogy aztán a 34×09-ben kiderüljön, hogy számára mégsem minden papsajt, mert hiába tervezett el mindent Sierra és Brad ellen, Zeke-nek is épp akkor jutott eszébe game-et change-elni és ellenük fordulni. Hogy aztán ez kitudódjon, és Zeke ellen forduljanak a többiek. (Mert ő is azt csinálta, mint Cirie, kézbe ragadta az irányítást.)

Hogy aztán Debbie és Sierra rájöjjön, hogy mikor, ha nem most érdemes kiejteni Ozzy-t. Oké, ez a húzás kissé random volt, de ettől még marha szórakoztató volt a kiszámíthatatlanság, és az, ahogy lazán egymás ellen fordult mindenki. Game mode ON.

Rengeteg mindent lehetne még kibeszélni a részek kapcsán, tényleg rengeteg interakció volt, nem is nagyon tudtam követni, hogy a Hali és Michaela ellen fordulók esetében milyen alszövetségek vannak, és hogy kire utalt Cirie, amikor a ‘that side’-ról beszél, de a 34×09 elég sok mindent helyretett. Persze jósolni még most sem tudnék.

A részekből hirtelen az maradt meg, hogy Sierra a keresztapa (WTF – de mivel mások is mondták, el kell hinnem, hogy így van), hogy Andrea mocsok szimpatikusan küzdött, miközben mások lazáztak vagy feladták, Hali mindent bevetett a tribal-ön (szimpatikus volt ő is), hogy szegény Zeke-nek senki sem hitt, amikor őszinte volt, hogy Debbie tud normális lenni és JÁTSZANI, hogy a második védettség játék kezdetén mindenki tudhatta, hogy Tai és Ozzy nyerhet csak. És, hogy szegény Ozzy.

Szóval marha jó részek voltak, Cirie remekül szórakozott, de ő is tudhatná azt, ami Zeke-nek is leeshetett most: alig hogy valaki nagyot akar húzni, egy szövetségese rájön, hogy azzal akarja letenni a névjegyét, hogy hivatkozási alapot teremtsen magának, és ezt nem szabad engedni, inkább el kell lopni előle a lehetőséget.

Ja, és fura érzés, hogy úgy tűnik, hogy Cirie és Zeke milyen jól átlátja a dolgokat, de a második tribal-nél eléggé homályban maradtak – oké, Cirie direkt szavazott Sierra-ra, de a lényege nem változtat, hogy bármennyire is nem ismerem el Sierra vagy Debbie játékát, most az ő akaratuk érvényesült.

           

23 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 04. 20. 20:59

Rip Ozzy :((((
Social game nelkul nem lehet nyerni, es neki az sosem volt.
Cserebe legalabb ehen halnak. :)
Go Cirie, go Zeke.

winnie - 2017. 04. 20. 21:01

wellwellwell: szerintem az azért megvolt neki, hogy mindenki kedvelte, de az a baj, hogy hiába lenne nagyon jó social game-je, ha így a hasunkra csapnak, vagy ha fizikális threat. ha lehetőség nyílik a kiszavazására, akkor ki is szavazzák, ha okosak.

CyClotroniC - 2017. 04. 20. 21:12

Miért halnának éhen? Ezt tőle se értettem igazából, itt azért visszatérők vannak meg a kaja, főleg a merge után már rég nem issue.

A múlt heti rész óta megnéztem az előző szezont és azóta masszív Michaela-hívő lettem (all-time 10 kedvenc játékosom között landolt is, imádom a stílusát). Szóval most kicsit paff van, hogy az összes kedvencem élen vele és Cirie-vel összebútorozott a kisebbségbe.

Ezzel szemben a többségben olyan arcok vannak, hogy ha az egy-két nagyobb threatet kiteszik később, akkor a szezonhoz képest rém gyenge final 3 is összejöhet. Ettől kicsit tartok így előre, mert úgy állnak a számok és hát az ég mentsen meg minket ilyen Troyzan-es Culpepper-es döntőktől :O

Na mindegy, addig is örülök az olyan pillanatoknak, mint a Cirie-Michaela. Sandra után ismét jó mentor mellé csapódott, szóval akarok vele egy harmadik szezont majd.

Szóval, go Michaela, go Cirie. Andrea lett volna még a harmadik, de egyre nagyobb csalódás nekem ebben a szezonban, főleg a játéka miatt, de a stílusa sem olyan, mint régen volt.

A lényeg, hogy a szezon nagyon-nagyon-NAGYON jó, de egyre jobban tartok tőle, hogy annyira szisztematikusan vállnak mindig a legnagyobb veszélyektől, hogy a végén csak a sallang marad majd.

wellwellwell - 2017. 04. 20. 22:20

Sztem mar most sallang van, 2-3 kivetellel.

CyClotroniC - 2017. 04. 20. 22:24

A gond akkor lesz, ha a kivételek kiesnek. :O

winnie - 2017. 04. 20. 22:45

de itt jön megint az elő, hogy a sallang akkor a jó játékos, aki vigyáz arra, hogy ne tolja annyira előtérbe magát, hogy felkeltse a többiek figyelmét?:)

meg ugye kérdés, hogy a karakter vagy a játéka alapján ítélünk-e meg valakit? mert az elhangzottak alapján jelenleg játékilag michaela a sallang sierra ellenében. (volt máskor is ekkora kontraszt egy játékos két jelenésénél? nem tudom, hogy ő vett vissza ennyire, vagy csak a többiek mellett nem jut szóhoz, hogy elnyomják. csak szikrákat látni abból, amire anno azt mondtam, hogy ha valakit, akkor őt biztos, hogy vissza fogják hívni. persze lehet, hogy kimerült, hiszen nem egyszerű így back to back szezonokat lenyomni)

nadivereb - 2017. 04. 20. 22:58

Debbie oké, hogy játszott, de a normálistól még mindig marha messze van. :D
Egész egyszerűen nem bírom elviselni a kényszeres hazudozását meg a nárcizmusát. Pont ugyanúgy irritál, ahogy Phillip Shepard irritált anno, remélem, mielőbb kiesik.
Amúgy vicces, hogy szerintem egyelőre mindenki goatként tekint Taira, pedig talán neki a legjobb a pozíciója: ott van a zsebében két idol, amivel úgy nyúl a játékba, ahogy akar; folyamatosan swingvote-helyzetben van, de mindenkivel jóban van; baromi erős a challenge-ekben. Ha nem blindside-olják időben, akkor simán megnyerheti az egészet. (Mondom ezt Cirie-szurkolóként.)

CyClotroniC - 2017. 04. 20. 23:02

winnie: Sokuknál negatívan csapódott le a viselkedése és ebben szerintem a korkülönbség is vastagon benne van. Egyébként nekem szurkolásnál és kedvenceknél a kiemelkedőség a fontos. Ez lehet akár taktikai, akár személyiség, Michaela esetében egyértelműen az utóbbi az erősebb, de nem nevezném semmiképp se fogalmatlan vagy szürke játékosnak taktikailag, csak van még hova fejlődnie.

A sallangból meg valóban lehet egy jó játékos, aki a többiek mögé áll, bevisz még kettőt és kiderül róla, hogy éppen ezért nem is sallang. Na ez egy Troyzanban tuti nincs benne, goatnak viszont szuper :D

ThomastheBuzz - 2017. 04. 20. 23:05

Cirie félelmetesen jó játékos.
Szegény Ozzy, azzal, hogy nyerte meg az első évadát (amitYut teljesen jogosan nyert is meg) más csak a hírneve miatt is nincs esélye. Mergeben ha nem nyer akkor tuti kieső. Unszimpatikus Tai is ellene szavazott…
Ozzynak kellene egy saját túlélő show egy Bear Grylls féle, hogy ezt az Isten áldotta túlélő (fizikai értelemben vett) tehetséget kamatoztatni tudja.
Debbie full unszimpatikus, zéró önkritikája van, nagyon remélem nem nyeri meg a játékot.
Kár ezért a részért/részekért, 2 jó játékos esett ki.
Hogy Hali sem legyen nálam alul értékelt, kifejezetten okosan játszott. Picit aggresszívabban kellett volna játszania. Azt hittem meg tudja fordítani a kommunikációt, hogy ne ő essen ki, talán ha azt blöfföli, hogy nála van az idol, bejöhetett volna.
Kezd minden jó játékos kiesni, nagyon félek, hogy Zeke és Cirie és kiesik, a következő részekben remélhetőleg nem a 2 szövetség érdekében folytatódik a szavazás.
Ami még zavar, hogy folyamatosan szájba van rágva az, hogy mekkora game changer évad ez, meg mindenki mekkora game changer. De ezt már az első rész végén kitárgyaltuk, hogy mennyire mellé ment a casting, ha csak az évad titulusát nézzük.

winnie - 2017. 04. 20. 23:10

“Ami még zavar, hogy folyamatosan szájba van rágva az,”

mint az előző évadban a millennials/gen-x izé. valamiért nagyon nyomják a brand-et…, de ez legyen a legnagyobb baj.

CyClotroniC - 2017. 04. 20. 23:20

Védelmükre azért annyit, hogy Jeff elmondta, hogy a game changer az annyi, hogy valamiben valami friss és új dolgot hozott, ami nem feltétlenül jött be mindig. Mondjuk minimum a csapat harmadánál még csak ezt sem érzem.

ThomastheBuzz - 2017. 04. 21. 00:54

Annyira már nem friss az előző, pedig nem sokkal az ezelőtti évad előtt fejeztem be .Hirtelen kettő jelenet ugrik be, de mire ezt leírtam eszembe jutott még kettő. A sör is beszél belőlem picit amikor ezt írom, plusz elfogult is vagyok mert az előző évad jobban bejött, de valamiért úgy rémlik részenként nem volt elmantrázva hatszor az évad mottója.
Whatever
Sajnos nem ez lesz az az évad amikor végre az nyer akiért az elejétől fogva szorítok.

Enzo - 2017. 04. 21. 02:19

34×07-08(08-09)

1. Random ötlet: kéne olyan, hogy epizód végén swap, és utána egyből tribal, ott lenne vaktában lövöldözés. Vagy volt már ilyen?
2. Merge1: jót röhögtem Cirie-től a “something ain’t right” beszóláson, és egy újabb gamechanging húzást láthattunk, elég szemét volt ez a kajakihagyósdi – apropó, Exile azért lesz még? Brad meg tovább nyomja a híró/mártír módot.
3. Merge2: hát ez a Cirie-Debbie twerk meg fehérbálnázás meg a kamu részegésg teljes WTF volt :D és Debbie még Braddel is kibékült!
4. Figyeltétek, hogy megint Tai kevert be? Fogalma se volt róla, hogy Michaela mellett Hali van a pikszis alján, és lazán elmondta neki a tervet. Hali persze hogy továbbsúgta, és borult az egész, dörzsöltem a tenyerem hogy mi lesz :D Ez a Cirie-Michaela mentorkodás nagyon bejött, meg úgy alapjáraton az, hogy Cirie elkezdett játszani :)
5. Vidám volt, ahogy Troyzan fotózást imitált Andreával, erre az meg piff lecsúszik a szikláról :D
6. Általán csodálatosak a egyéni idolok, ez a mostani most annyira nem sikerült.
7. Hali hogy kiszagolta, hogy nála sejtenek idolt, pedig olya kis butuskának tűnt alkalmanként a játékban. Mondjuk sokat nem tudott csinálni a kiszavazása ellen (egy strip search-öt azért megnéztem volna :P)
8. Cirie-től nem teljesen értem ezt a “megmentem Michaelát azzal, hogy rászavazok” dolgot, de legyen.

9. Egyik rész elején se volt a szokásos aftertribal éjszakai jelenet, hmm.
10. #hétidézete Aubryé: “Cirie is like my black Italian grandma” :DD
11. Marha érdekes volt, ahogy a posztban is említett módon továbbgördült a szervezkedés, Sierra/Brad, aztán Andrea/Cirie a célpont, aztán Sierra ügyesen visszaköti és akkor Zeke, majd random Ozzy.
12. Jeff hogy rájátszott a reward felvezetésre az egyiptomi törölközőkkel meg mindennel, jót röhögtem :D
13. Reward: csavaros volt, 3x is fordult hogy ki van előnyben, ebből kétszer amiatt, mert elhagyták a halakat :D
14. Tai is pucérkodott, lol :D felrémlik az s30 white collar csapata :D
15. Két kitartásos immunity, érdekes. Andrea meg milyen kis challenge beast lett.
16. Tai-t tudtam, hogy jó lesz fára kapaszkodásban, de ennyire? Wow.
17. Vajon Jeff akkor is bemondja a “like a couple of monkeys” hasonlatot, ha mondjuk feketék (pl Michaela) is fenn van a póznán?
18. Hogy tippelgettük, hogy majd milyen összetartó lesz a Nuku tribe a transgender-incidens után, hát pár nap alig kellett és Andrea már hogy utálja Zeke-et :D
19. Ozzytól okos volt behozni hogy ő értékes, de ez se mentette meg. Mindenesetre a “good luck eating” elköszönés adta :D
20. Debbie elvesztegette az extráját, 7-4-1-1gyel sikerült kiszavazni Ozzyt, amúgy 4 különböző szavazatra ezen a szinten (visszatérőkkel ÉS merge után) nem számítottam…
21. Idolreport, hogy el ne felejtsük: Tai 2, Troyzan 1, +Sierra legacy advantage, de csak 6 főnél használhatja mostmár.
22. A tribal exitzene még mindig hátborzongatóan odavág.

Sierra keresztapasága amúgy tényleg elég meglepő. Néhány játékosnál azt érzem, hogy inkább a mostani, mint az előző szezonja alapján lehetne game changer. Mondjuk ha már az évad alcímén vitatkozunk: ha más nem, a készítőkre simán ráillik, soha nem volt ennyi csavar egy évadban.

@nadivereb Tai-ról írt véleményével egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy ő ezt simán el tudja rontani magának :D

Risi92 - 2017. 04. 21. 11:36

ez a rész nagyon jó volt Sarah esélyeinek, közepesen jó volt Brad-nek és nagyon minimálisan Sierrának.

Sarah kapott pozitiv confessionalt Zeke-el kapcsolatban, plusz több stratégiai contentje is volt. nálam jelenleg ő a no.1

Brad most picit háttérbe szorult, Sierra bábjának nevezték többen is. ezért most picit gyengült.

Cirie lenne a 3. a listámon, de szerintem ő is olyan lesz, mint Sandra, hogy addig “tejelik” őt amíg bent van, de addig nagyon. imádtam amit művelt a merge-nél és a második órában is elég jól helyezkedett.

Sierra is jelen van, látjuk, hogy ő futtatja a dolgokat, viszont szerintme épp ezért fog ő elbukni hamarosan.

a többiek esélytelenek, bár Andrea jópofa volt (legjobb voting confessionalt nyomta az elmúlt pár évadban “see you never) hahaha, Zeke pedig megint bebizonyította, hogy egy barom ha a játékról van szó.

(ps.: sajnálom Halit, de legalább “survivor first” azzal hogy egyedüli játékos aki 2x volt első juror)

winnie - 2017. 04. 21. 11:40

” 8. Cirie-től nem teljesen értem ezt a “megmentem Michaelát azzal, hogy rászavazok” dolgot, de legyen.”

azt mondta, hogy csak a látszat fenntartásáért csinálja. tudta, hogy megmarad, de nem akarta, hogy tudják, hogy ő váltott oldalt, nem?

CyClotroniC - 2017. 04. 21. 11:56

Zene legnagyobb baja az szerintem, hogy egy control freak and túlmenedzseli a dolgot, többnyire annyira, hogy az már inkább árt, mint segít.

Sarah szerintem is nagyon jól áll jelenleg, az más kérdés, hogy nekem ő is egy uncsibb győztes lenne a végén. Persze tudom, hogy pont ilyen pozícióból van jó esély a győzelemre, de azért egy Cirie játéka nézőként lenyűgözőbb.

lzl8 - 2017. 04. 21. 12:00

Cirie ismét bebizonyította, hogy miért fanfavorit. Nagyszerűen játszik, bele tud mászni a másik fejébe. Egy dolog viszont nem igazán tetszett a részben. A merge-nél két ember önkénteskedett, és így nem vehettek részt a lakomán, viszont cserébe nem kaptak semmit, ez így simán kiszúrás volt két emberrel szemben, a survivorben főleg egy gamechanger évadban, ahol az exile is inkább ajándék volt bedobhattak volna egy csavart, mondjuk, hogy a következő reward challenge-n egyből a nyertes csapatba kerülnek 2 másik ember helyett. Ott aztán lett volna konfliktus forrás is…

Zeke eltaktikázta magát, szerintem meg kellett volna várnia a vonalak kirajzolódását, egy – két blindside-ot Cirie mögé beállva, és utána elkezdeni akciózni, akár kiejteni Cirie-t (noha őt is szeretem) vagy Sierra-t akivel kapcsolatban elég vegyesek az érzéseim.

Aubry egyelőre a beállást választotta Cirie mögé, viszont szerintem ő is érzi, hogyha a végén meg akarná nyerni, neki is le kell tennie valami olyat az asztalra, amit a többiek is észrevesznek, és elismernek.

Debbie…neem….Ő biztos nem nyerheti meg, amilyen “loose cannon” a következő részekben tuti hibázni fog valahol. /Vagy inkább remélem? :D/

Tai pedig amennyire bugyuta a social game-ben 2 idollal, na meg persze az egyéni védettségekkel (Ozzy out) okozhat fejfájást a többieknek.

Örülök továbbá, hogy Hali esett ki, ha már választani kell közte és Michela között. Michela valóban erősebb volt az előző évadban, és ha ez nem is hozza meg számára a kívánt eredményt, a jövőben, egy 3.-ra én is benevezném.

Ozzy-ról pedig tényleg csak annyit érdemes mondani, hogy social game nélkül nem lehet ezt a játékot megnyerni, lehet valaki akármennyire jó túlélő, ezzel csak céltáblát rak a hátára.

Thomas - 2017. 04. 23. 16:29

Nekem annyira nem voltak ezek most jó részek, kiesett a kedvencem, Hali, ami után abba is hagytam, nem volt kedvem tovább nézni. Aztán ma lenyomtam a második felét, mivel megjött a szép képű release végre, de most sem a logikus dolog történt, nem a két kavarógép (Cirie, Zeke) egyike ment végre haza, hanem a teljesen random dolog, amit Debbie kitalált. Végig nem akartam elhinni, hogy összejön neki, de nagy meglepetésemre Sarah átszavazott. Vajon Cirie tudta, hogy átszavaz? Mert ha velük marad, és nincs Debbie-nek extra szavazata, akkor az ő hülyesége miatt esett volna ki Ozzy, nem értem, mire volt jó Sierrára szavaznia.

Amúgy abból a szempontból örültem, hogy Zeke elkezdett kavarni, hogy különben kieshetett volna Sierra is, aki úgy tűnik, kicsit elbízta magát. Viszont amikor kezdtek ráébredni, hogy a kavarógépet kell kirakni, már dörzsöltem a tenyerem, és nem… Sajnos nálam nagymértékben a kieső személye határozza meg egy rész jóságát, ha a végén csalódok, akkor nem arra fogok emlékezni, hogy a közepén micsoda dolgok történtek. A kedvenceim kiesését meg semennyi kavarás sem tudja “jóvá tenni”:(

Amúgy eddig Cirie egész szimpatikus volt, amíg nem kellet tribalra mennie, már nem is emlékeztem rá, miért nem bírtam annyira:) Hát most gyorsan eszembe juttatta:)

CyClotroniC - 2017. 04. 23. 17:54

Thomas: na de ha nincsenek kavarógépek, akkor Survivor sincs :D

Más: volt szó arról hogy miért csendesebb a szezonban Michaela, itt egész jól összefoglalja, hogy miért, amúgy minden héten van YouTube kontentje: https://www.youtube.com/watch?v=p5Exqg4pqIU

winnie - 2017. 04. 23. 20:31

“kiesett a kedvencem, Hali, ami után abba is hagytam, nem volt kedvem tovább nézni.”

engem meglep, hogy legtöbbször nem lomboz le, ha kiesik az, akinek szurkolok, sőt, ha jók a körülmények, akkor még simán élvezni is tudom.

CyClotroniC - 2017. 04. 23. 23:13

Nálam általában az van, mint Thomas-nál is. Van hogy 2-3 hétig is tolódik a Survivor akkor, sőt volt már olyan is, hogy még nem esett ki a kedvenc, de annyira reménytelenné vált a sorsa, hogy úgyis tologattam. Húsvétkor mentem keresztül az előző szezonon nagy lendülettel, aztán a Michaela voks több nap szünetet hozott, PEDIG tudtam már a dara előtt, hogy nem nyert.

Thomas - 2017. 04. 25. 22:52

Én annyira szurkolós vagyok, hogy nekem nagyban befolyásolja az élvezeti értéket, hogy ki esik ki, vagy ki nyer a végén. Régen sok sportot néztem, akkor is azokat a meccseket szerettem, tartottam meg, néztem újra, amikor a kedvenceim valami nagy győzelmet arattak, azóta meg a verseny realitykben ugyanezt élem ki:)

“na de ha nincsenek kavarógépek, akkor Survivor sincs :D”

Ez jó:) Akkor legyenek, csak ne nyerjenek! Azt mindig jó látni, ha pórul jár, aki sokat kavar:)

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz most, nem hiszem, hogy sima szeletelés lesz, be fogják támadni hamarosan Bradet és Sierrát:( De remélem, Cirie lesz a célpont a következőben, elolvastam Hali interjúját, ő is tisztában volt vele, hogy Ciri mozgatta a szálakat, hiába szavazott össze-vissza, gondolom mások is sejtik.

szerintem - 2017. 04. 27. 13:41

na, megint csak nagy sokara tudtam megnezni a survivort, most meg mar szinte minek kommentelek, ugysem latja senki. azert megis irok par sort.

szerintem ha nem lett volna duplaresz, eleg unalmas lett volna a merge epizod. cirie-t nagyon jo volt latni vegre, igy kell jatszani, lassu tempoban, ovatosan, alulrol megerkezni, amikor mar szamit. remelem, meg tud erosodni, mire az ellenfel eszreveszi, hogy tartani kell tole.
hali nekem nem fog hianyozni egy kicsit sem, valaki irta, hogy nem volt eleg agressziv. nekem az tunt fel, hogy a szerkesztes alapjan eleg csendes, visszahuzodo, konfliktuskerulo jatekot jatszott, aztan minden egyes tribal councilon, amin ott volt, kifejezetten hangos, provokativ es agressziv volt. nem tudom, hogy ez taktika volt-e vagy osztonos, de nalam nagyon rosszul csapodott le.

ozzy hazament. sosem volt a kedvencem, de azert ozzy majdnem egyet jelent a survivorral. mig sandrat elvezet volt nezni, amig jatszott es azt is, ahogy hazament, ozzy tavozasa inkabb elszomoritott. igazan engedhettek volna jatszani meg. igy plane, hogy debbie, a loose cannon debbie keze is benne volt (bar az extra szavazat nelkul is o ment volna haza, ha jol emlekszem).

ami nagyon meglepett, hogy a merge elott nagyon azt lathattuk, hogy brad a torzsvezer, most viszont szinte a semmibol elokerult sierra, a valodi keresztanya. a confessionalokbol ugy tunt, tulsagosan elbizta magat, ugyhogy en hatarozottan azt hittem, o megy haza. kivancsi leszek, hogy mennyire feszulnek egymasnak cirie-vel, egyelore ugy tunt, hogy bar ellentetes oldalon allnak, van ertelmes parbeszed kozottuk.

zeke-et meg ki kell emelnem. az eheti szerepleset latva azt gondolom, hogy tobb oka is van, amiert a szovetsege ellen fordult. egyreszt valoban kontrol freak, nem szeret csapattag lenni, inkabb csapatvezeto. masreszt nyilvan tudja, hogy csapattagkent nem is nyerhet, mutatnia kell onallo lepeseket. harmadreszt, mar az elozo evadjaban is jellemzo volt ra, hogy kvazi random modon probalt iranyitani random esemenyeket, csak hogy mindenkepp tortenjenek dolgok, amiket o generalt. ez kulonben egy klasszikus “hiba” volt a teljes elozo evadban, lasd meg hannah, will vagy akar adam jatekat is. zeke egy olyan evadbol jon egyenesen, ahol az “i make a big move” volt az alapfelallas. nem utolsosorban pedig szerintem az is kozrejatszott, hogy zeke azt gondolta, nem maradhat szovetsegben olyan emberekkel, akikkel egyutt atelte az outingot, meg kell mutatnia, hogy o tovabblepett es ujra zeke, a jatekos, es nincs szuksege senki sajnalatara vagy barati tamogatasara, ha a jatekrol van szo. a szembefordulas szerintem ezt jol erthetoen jelzi mindenkinek.

ja, meg arra is reagalnek, hogy tobben irtak, mennyire eroltetik az editben game changer theme-et. szerintem az elozo evadban ez nagyon igaz volt, most viszont egyaltalan nem. szerintem ebben az evadban a jatekosok eroltetik a temat tulsagosan is. mint valami atok telepedett a legtobbjukre, mintha mindenaron meg kellene mutatniuk, hogy ok vagy valoban azok, vagy most valnak azza. valahogy ugy erzem, a sok elkepeszto kiszavazas, az orult tribalok mind annak koszonhetoek, hogy mindenkinek viszket a tenyere valami game changer tettre. sandra nagyon erosen ezt a vonalat kepviseli, ugy erzem, tole meg latunk nehany nem tul logikus lepest a jovoben, ami valoban game changer lehet, csak nem ugy, ahogy mi szeretnenk. emiatt a vagdalkozas miatt hiaba indult baromi jol az evad ugy valik egyre valoszinubbe, hogy total erdektelen lesz a vege. az jo kerdes, hogy egy debbie-tai-sierra harmas donto akkor most harom jo jatekos, hiszen kiraktak mindenkit, vagy harom nem tul jo jatekos, akiknek tul sok hatalom volt a kezeben? sok lud disznot gyoz, tartja a mondas. egy gyoztes biztosan lesz, kerdes, hogy milyen felhozatalbol kell valasztani, ugye.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz