login |

Finálé előtt: FEUD: Bette and Joan

2017. 04. 21. 15:15 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: antológia, video,

Ryan Murphy ugyan nem készítőként, de az egyik fő kreatív emberként jegyzi a FEUD című, szokás szerint sztárokkal teletűzdelt antológiát, ami itthon azért közel sem aratott akkora sikert, mint az AHS, az ACS vagy az SQ. A kosztümösség csak nem lehet az oka. A filmes insider világ is érdekesnek tűnik. Akkor meg?

A tovább mögött megnézhető a vasárnapi finálé előzetese – én meg abszolút komolyan kérdezem, hogy kinek ajánlanátok a sorozatot? Mi jó benne?

7 hozzászólás Ne habozz!

Mikilós - 2017. 04. 21. 15:43

Előszőr is olyanoknak akik szeretik ezt a 1940-60-as évek közötti hangulatot. Másodszora meg akik az ilyen Behind the scenes dolgokat szeretik. A sorozattal nekem nincs bajom, nem egy American Crime Story, de jók színfalak mögötti dolgok, Bette és Joan közti légkör és aki látta a What ever the Baby Jane?-t annak is szerintem tetszeni fog. Lehet párhuzamot figyelni az eredeti dolgok és a sorozat közt. Főleg az 5. részben. A színészek terén egyértelmű, hogy Jessica Lange és Susan Sarandon viszik a sorozatot. Szerepelhetnének más filmekben egyűtt, mert jó páros. De kettejük közt Susan Sarandon játszik a legjobban. Nagyon jól játsza Bette Davist.

winnie - 2017. 04. 21. 20:32

mennyire jó ismerni a baby jane-t?

len90 - 2017. 04. 21. 22:12

Igazságtalanul underrated sorozat! Nálam folyamatosan szállította a hét sorozat részeit / sorozat jeleneteit, most is épp azért néztem fel az oldalra, hogy jelöljem a 7. rész “confrontation” jelentetét a hét jelenetének, csak sajna az a poszt még nem jött ki. Hiányozni fog majd ez a sorozat, vicces, mert az elején még attól féltem, hogy lesz-e elég szufla benne, hogy 8 részen keresztül lekösse a figyelmemet, de most azt érzem, hogy ezt még sokáig el tudnám nézni. Kár hogy a kibeszélő sem pörög, nekem egyik barátom sem nézi, pedig olyan jó lenne megvitatni valakivel…Csak én vagyok úgy, hogy teljesen Joan Crawford-dal “side”-olok ebben a “feud”-ban? Más is úgy érzi, hogy kicsit emberibb portrét festettek róla, mint Bette Davisről? Ez elég érdekes annak tényében, hogy Ryan Murphy Bette Davis-t interview-olta meg a halála előtt és ez adott neki ihletet a sorozathoz, ennek ellenére én tényleg úgy érzem, hogy kicsit Joan felé hajlik a késztők keze, holott Murphy azt nyilatkozta, hogy nagyon kellemes órákat beszélgettek Davissel és nagyon könnyen megtalálták a közös hangot. Viszont Mikilóssal is egyet értek, Susan Sarandon játékát itt erősebbnek érzem, mint Lange-t, de lehet, hogy csak azért mert Langet az elmúlt években nagy dózisban kaptam AHS-ben, így ő sok újat most nem tudott nekem mutatni, míg Sarandon-t talán most először látom eredeti nyelven, tőle talán csak kiskoromban láttam filmeket még TV-ben szinkronosan. Már akkor is szimpatikus volt, de itt is ténylg brillírozik!!! Szerintem habár sem itthon, sem külföldön nem egy hatalmas fan favorit a sorozat, de nem tudom elképzelni, hogy főleg ezt a két alaktást ne szórják majd meg djakkal a award season-ban…bár itt szerintem Lange nem fogja tudni lenyúlni Sarandon szobrocskáit :P

pearl - 2017. 04. 22. 08:30

Egyetértek az előttem szólókkal. Nálam is hozta a heti legjobb részeket. Ezt várom a legjobban. Engem érdekel a filmek világa, történetek, belesni a kulisszák mögé. A filmet nagyon rég láttam, nagyon tetszett, ezért is kezdtem el nézni. Ha valaki nem látta, szerintem először nézze meg. Úgy érdekesebb. És spoiler veszélyes a sorozat! Most a sorozat hatására hétvégén újra megnéztem, + néhány B.D. és J.C. filmet. Szerettem őket. Akit érdekel ez a világ, a korszak, annak érdemes. Aki szerette a Hitchock filmet, A Mr. Banks-t, a valós történeteken alapuló filmeket, sorikat annak érdemes. Komolyan felhőtlen szórakozás, élvezem minden percét. A cívódásaik, a stúdió manipulációja, érdekes látni, mire képesek a sikerért. Nem csak remek szórakozás, de elgondolkodtató is. A színészek zseniálisak. Mindkettőjüket lehet szeretni. Joan oldalán vagyok én is. Szimpatikusabb. Tetszett amit láttam tőle, bár régebben B.D. filmet láttam többet. Lange már hiányzott, sajnáltam, hogy már nincs az AHS-ben. Sarandon-t mindig is bírtam, jó látni. Zseniális. Mindketten megérdemlik a díjakat. Remélem kapnak. Szóval szerintem mindenképp érdemes belenézni. Szerintem van olyan jó, mint az ACS, rendezés, színészek stb. csak más történet. Ez azért könnyedebb, de nagyon is színvonalas. Én is sajnálom, hogy vége lesz. Szívesen nézném még egy darabig.

zsemlye - 2017. 04. 22. 10:15

Annyira nem stimmel az ízlésem Humanével, hogy az írása után tudtam, hogy ez az enyém lesz.
Winnie, egyáltalán nem kell ismerni a Baby Jane-t.

ajánlom:
– Klasszikus fekete-fehér filmeket kedvelőknek “All About Eve” fanoknak kötelező. A kicsit megjátszott túlfinomkodó sztárallűr gyönyörűen visszaköszön benne. Némi bennfentes klasszikus pletykaheggyel.Jobb, mint bármi mai bulvár etc. mert régen még volt stílus.
– Filmszakosoknak, filmtörténészeknek: érdekes utána olvasni a “BD-JC feud”-nak ill. pótolni a sorozatban felbukkanó egyéb korabeli filmeket.
– rendező/operatőr aspiránsok ajánlott snitt 5.rész:
36’37-38’18” = legjobb rendező színpadról le a legjobb női főszereplő színpadra fel.
– Színházzal bármely módon elkötelezetteknek (beleértve a szimpla színházba járni szeretők embereket) ZSENIÁLIS amit Sarandon és Lange hoz.
– Divatmániásoknak: az utolsó fülbevalóig mennybe mennek a tervezők és kivitelezők. Hedda Hopper kalapjai?!. Zeta-Jonest a hangjáról ismertem csak fel, annyira bezavart a maszkja. Piros pont.
( – annak, akit zavar, hogy már nem dohányoznak a történelmi filmekben – na ez hiteles ;) )

Aki csak bepróbálná ne az elején kezdje.
Az igazi íze a 3. résztől jön ki. (Tudom hosszú a felvezetés, de nem meddő) Ha bejön a nr3 mehet az elejétől.

ps.: Warner Archives nem buta, jól meglovagolja a sorozat sikerét:
https://news.warnerarchive.com/5-reasons-bette-davis-is-still-the-queen-of-hollywood-d798e5fa0f37
https://news.warnerarchive.com/bette-and-joan-before-the-feud-and-after-d5aaa30f0537
stb.

Lőrincz Réka - 2017. 05. 21. 10:58

Imádtanbízt a sorozatot! Jessica Lange és Susan Sarandon színészistennők!

tengerimalac - 2018. 05. 05. 15:02

Most néztem végig a sorozatot. Sajnálatos, hogy ennyire le van pontozva, pedig az egyik legjobb sorozat, amit mostanában láttam. Hihetetlenül lekötött mindegyik epizód. Sokkal több van benne, mint a két színésznő közti viszály, akiket egyébként Lange és Sarandon fantasztikusan alakítottak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz