login |

The Amazing Race – 29×04-05: Smelly Teddy Bear

2017. 04. 24. 18:02 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I just really hope he doesn’t cut himself.

Ejj, de eyecandy lett a 29×05, még sokáig elnéztem volna a norvég kalandozásokat.

Csütörtökön két TAR-epizódot is kaptunk, amelyek valóban dupla élvezetet jelentettek, mert nagyon jól sikerültek. Általában onnan tudom, hogy bejön egy rész, amikor nem feltétlenül gondolok a versenyre, és itt a 29×05 vége felé esett csak le, hogy nem is tudom, hogy ki jelenleg az utolsó, hogy mely párokat kellene figyelnem.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.Shamir és Sara esett ki.

Liz és Michael pedig megúszta egy NEL-nek köszönhetően.

Na, csak kibújt a szög a zsákból (mármint, hogy nem olyan erős ez a csapat, mint a két első helyük jelezte), persze Liz-ék még így is csak magukat okolhatják – le is épültek rendesen, náluk is hozta a gyengébb szereplés a konfliktusokat. Talán majd megtanulnak tájékozódni.

Ami poén, hogy Tara & Joey sem tűnik a legerősebb csapatnak, erre most ők álltak be a nyerő helyre, köszönhetően annak, hogy a Team Fun FastForward-ja nem volt olyan fast, mint azt gondoltuk volna. Vagy csak közbejött valami (időjárás?), amit nem akartak az orrunkra kötni. Mondjuk akkor lehet, hogy nem lepődtek volna meg ennyire. Nem tudom, de a készítők azért magyarázhattak volna.

Shamir-ékat eskü, sajnálom. Nyilván Sara miatt, és meg is érdemelték, de megnéztem volna egy felemelő sztorit arról, hogy a mélypontról hogy állnak talpra. De Shamir totál menthetetlen volt a nyafogásaival és pofavágásaival, lazán tönkretette a lány játékát.

Összezördülések egyébként törvényszerűen más pároknál is voltak, hiszen mégiscsak idegenekről van szó, meg egyébként s nő a tét, ki jobban (Tara), ki kevésbé jól kezelte. Kíváncsi vagyok, hogy az egymással eddig totál pozitívak (Redmond-ék, London-ék) elérnek-e hasonló forráspontra, mint a többiek.

Abba persze poén lenne belegondolni, hogy mi lett volna, ha Shamir Brooke-kal kerül párba, mert utóbbi is folytatta a siránkozását. Mondjuk vele kapcsolatban elnéző vagyok, ő inkább csak kishitű, vagy nem kitartó, nem tudom, de biztos, hogy többre lenne képes.

Ha már Brooke: ezeket a részeket kifejezetten az összedolgozás dominálta, több alkalommal is egymást segítették ki a párosok, Brooke pedig három “segítséget” is kapott merőkanál-faragás közben. Fura, hogy míg máskor zavartak az effélék, addig itt kifejezetten bejöttek ezek a rövidebb időre szóló társulások.

Ahogy elkezdtem egyébként pakolgatni a kivágott képeket, rögtön az első kettő felhozott pár emléket, eszembe juttatva azt is, hogy ezek a párosok sok poénos pillanatot is hoznak annak ellenére, hogy nem összeszokottak. Szóval eddig minden pozitív. És hajrá…, ööö, Team LoLo?

       

 

7 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 04. 24. 18:14

Meg is lepődtem, hogy két rész volt. Ezen a héten is kettő lesz?
Értem én hogy meleg, de azért egy kovácsolós feladatnál jobb, ha férfi csinálja. Michael meg egy bunkó volt, csak a csajt sajnálom.

Még valami a korábbi részből. Amikor a kulcskeresőset csinálták, az egyik pár csak úgy megkapta a másiktól (azt hiszem a team fun?), hogy hogy nem kaptak büntit? Én simán kinéztem volna belőle egyet.

winnie - 2017. 04. 24. 18:15

nem, csak egy rész.

Enzo - 2017. 04. 24. 18:51

Na, de vártam már ezt a posztot, direkt megnéztem pénteken a 2 részt, hogy gyorsan meglegyen a kommentem :P Szóval:

29×04-05
A duplarész első fele volt kb a legrövidebbnek érződő rész eddig a szezonban. Két dologról tudok bármit írni: az egyik a detour (elsőre úgy gondoltam, biztos nem a kopogósat választanám, de aztán rájöttem, hogy nem tudnak a csapatok a kis szekrények titkos rekeszeiről, cserébe az ajtókban egy csomó helybéli tudott segíteni, így azért egyenlőbbek az esélyek). A másik meg hogy mindenki Brooke-ot istápolta, nagy mákjuk volt, hogy Beccáék jöttek nekik eggyel (@Pocok: így hogy véletlenül két kulcsot vettek elő Scott-ék, szerintem nem büntetendő hogy odaadták TeamFunnak, most rejtsék vissza az orruk előtt?). A végét azért csak felemelő volt látni, amikor sikerült a merőkanál :) Shamirék meg csak szimplán továbbra is szörnyűek voltak (na jó, Shamir főleg), nem sajnálom a kiesésüket.
Ja még vicces volt, amikor hentesék elmentek valami random Farroukh házához, meg még piros-sárga cementeszacskót is találtak :DD

Második fele, számozva, mert csak:
1. El is felejtettem, hogy az Express Pass létezik :D Mondjuk végül nem kellett használni, csak ez kevésbé érdekes, mint a Survivorben az idolt hazavinni.
2. Kicsit mintha sok lenne a mezőny-összehozás, bár lehet hogy nem sikerült másképp megoldani a repülőjáratokat.
3. Képzeljünk el egy jó Brooke-Shamir párost :DDD Ha lenne ilyen páros, már nem lenne, mert rég kiestek volna. (eskü ezt még rég a poszt előtt írtam :D)
4. Lol, Scott akart fast forwardot? Ha tudná, hogy tandemugrás a lényege, biztos meggondolná magát :D Mondjuk így se értem, hogy miért mászott fel ő a raklaptoronyra, én biztos hogy felküldtem volna Brooke-ot, most tényleg nem lehetett kifogása, mint az előzőnél. A csaj amúgyis kezd a nagyon idegesítő kategóriába átlépni…
5. Érdekesen jöttek ki a testhezálló feladatok ebben a részben, Beccának meg pont a mászós kihívás tetszett volna (lévén ugye sziklamászó), sajnálhatja :) de jó látni, hogy visszatértek a fun útra.
6a. Mike & Liz viszont nagy hullámvasút: a bénázásból dupla szakaszgyőzelem, majd tök jó csapatmorálból (“come on you sewer rat!” :DD) már az is kétséges, hogy folytatják-e. Volt itt mindenféle bénázás, veszekedés, koccanás…
6b. Így gyakorlatilag Team LoLo maradt az egyetlen csapat, akik még nem veszekedtek. Mondjuk Logan tényleg semmi egyéb emlékezeteset sem mutatott eddig.
7. Pluszpont, hogy megmutatták a raklaptorony égését.
8. Jééézusom #1: Tara, hogy lehet ennyire nem érteni a clue-k működését? Hát nyilván több van, hogyha több csapat is választhatja a horgászós feladatot… (Tara+Joey dupla elsősége tényleg meglepő)
9. Jééézusom #2: Liz és az iránytű meg a “magic paper” működése… ’nuff said :D
10. A trollos detour kifejezetten tetszett, vicces volt :D
11. Megijedtem, hogy Beccáékat félrenavigálták és elautóznak egy Aksla nevű városba, de aztán nem.
12. Várható volt egy NEL lassan, de azt hittem, a duplarész közepén lesz. Jól megvezették a nézőket is, hogy azonnal folytatás van, nem mutatták a többi beérkező csapatnál.

Frissített kedvenclista:
{hajrá}
Team LoLo, TeamFun
{közepes}
TaraJoey ▲
Hentesék ▼
VanckAshton ▲
{unszimpi}
ScottBrooke ▼
MattRedmond

Dregnarr1 - 2017. 04. 24. 19:10

Szerintem Brooke nem hibás a hisztije miatt, mert a párja, Scott egy segg. Direkt odament, hogy bátorítsa, az meg fapofával odalökött neki 2 mondatot 5 méteres távolságból, aztán kész. Persze, hogy elveszett minden morál.

Brooke-ot egyébként nagyon bírom (és egyáltalán nem ezért védem!), hatalmas beszólásai vannak, minden mondatán röhögni lehetne a hangsúlyozásai meg időzítése miatt.

Liz és Mike egyre kedvelhetőbb.

Az iránytűs-térképes rész!!!! Mike-nak volt igaza, Liz csak ráhibázott az elsőre a képek alapján, de nagyon vicces volt a magic map :D

MattRedmond barmok, reméljük kiesnek.
Ashtonék lejjebb csúsztak.
TaraJoey – aranyos, de nem érdekelnek annyira
LoLo – átlagosak, inkább a negatív felé hajolva (nem tudom miért).
TeamFun – elején bírtam őket, de a csaj egyre jobban idegesít.

Egyelőre Brooke-nak szurkolok, TaraJoeynak és LizMikenak.

Enzo - 2017. 04. 25. 01:08

na még egy oldalsávot kérnénk, aztán rendben van a világ :) köszi!

szebe - 2017. 04. 25. 17:43

Fast forwardnál először azt hittem, csak a vágás rossz, és úgyis #TeamFun nyeri utcahosszal, hát nem.
Eddig tarthattak vajon az előkészületek (papírmunka, némi oktatás gondolom, stb)? Mert ránézésre az időjárás nem volt rossz, sőt…
Már csak azért is fura, mert ezt a leg-et az Express Pass felhasználásával (még ha csak muszájból is), de simán vitték volna.

Mike jól megúszta a koccanást. Ha jelentősebb az anyagi kár, akkor mi lett volna? Előhúznak valahonnan egy helyi kék-sárgát? Vagy rendőr?
Időben végül is mindegy, mert így is, úgy is utolsók (valahol meg összerántják a mezőnyt), csak nem tudom járt-e volna érte +büntetés.

Ja, és ha már kocsik. Szinte hiányzott a szokásos Ford felszopás, olybá tűnik, idén nincs támogatás :D

Dregnarr1 - 2017. 04. 25. 19:40

@szebe: Ha jól emlékszem, már volt korábban karambol, rendőrt hívnak, felveszik az adatokat és a szokásos egyéb papírmunkát megcsinálják, és mennek tovább. Büntetés nincs, csak elég nagy időkiesés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz