login |

Pilot: Famous In Love – írta Tomi

2017. 04. 25. 14:50 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Admit it. You wanna be an actress.

A Famous in Love a Pretty Little Liars készítőjének új, Hollywoodról, hírnévről, álmokról, rémálmokról, titkokról, szerelemről és a színfalak mögötti drámákról szóló sorozata in medias res kezd, amikor főhősnőnk Paige Townsen (‘d’ nélkül a vezetékneve végén) visszatér Los Angelesbe, igazi szupersztárként, fotósok várják a reptéren, de a lányon látszik, hogy nem felhőtlenül boldog.

Majd visszaugrunk az időben egy évvel, amikor még csak egy átlagos főiskolás lány volt színésznői ambíciókkal, aki együtt lakik a legjobb barátnőjével, és a legjobb fiúbarátjával (akibe titokban szerelmes is), akik szintén szeretnének berobbanni a filmes szakmába.

A legjobb barátnő elrángatja (oké, valójában nem kell sokáig nyaggatni) hősnőnket egy világhírű könyvsorozat filmes castingjára, ahova rögtön vissza is hívják. Mindenki el van alélva a lánytól, főleg a férfi főszereplő, és igazából itt kezdődnek majd a bonyodalmak, mert természetesen meg is kapja a szerepet. (Eddig meglehetősen hasonlít a sztori a nemrég bemutatott The Arrangement-éhez, nem?)

Közben persze, megismerjük a többi szereplőt is. A producer anyut, akinek a balhés, csajozógép fia játssza a film egyik férfi főszerepét, a srác haverját, aki már nem igazán haver, mert elvileg összekavart a barátnőjével. (Ha még tudná, hogy az anyjával is kavar…, de azért szintén játszik a filmben, anyuci jóvoltából. Csak, hogy legyen bonyodalom.)

Aztán van még itt nekünk tipikus idegesítő színésznőcske, aki majd borsot tör főhősnőnk orra alá, és aki bármire hajlandó csak hogy elérje a célját, meg egy szintén tenyérbemászó újságíró, mondhatni minden tipikus Hollywood. És ez nagyon igaz volt a részre is. Nem hozott semmi újat, amit ne lehetne előre megjósolni. Mindenki nagyon szép, a helyszínek is, a zenék passzoltak a jelenetekhez, de igazából ennyi.

De tényleg, csupán kliséhegyek épülését láthatjuk, ráadásul be kell vallanom, hogy jobban bejött volna, ha párhuzamosan kezdik adagolni az egy évvel későbbi jövőből a jeleneteket, miközben a múltban pedig azt látjuk, hogy hogy jutott oda hősnőnk, ahol most van – az legalább kevésbé lenne tipikus megoldás.

A színészekre kicsit rátérve, már nagyon kíváncsi voltam, hogy a bajos csajnak kikiáltott, egykori Disney-sztárként Miley Cyrus nyomdokaiba lépő Bella Thorne, mit tud kihozni magából, ha neki kell „eladnia” egy sorozatot, és őszintén szólva nem voltam elájulva tőle. Azt nem vitatom, hogy tehetséges, de kizárt, hogy azok a mimikák, melyekkel néhány jelenetet előadott, csak engem idegesítettek volna.

De nem akarom csak őt kipécézni, mert minden más szereplőre is igaz a fenti. Egyedül a kissé különc barátnő jött be jobban, rajta legalább jókat lehetett szórakozni, és hiába talán az ő szála a leginkább kiszámítható, mégis érdekel.

I’m not taking no for an answer. I’m kissing the lips that made out with Rainer Devon and Jordan Wilder.

Ez a kezdés jó indulattal kap egy 4/10-et, mert szeretem az olyan sorozatokat, amelyek a mai filmbizniszt mutatják be, és minden negatívumot leszámítva a pilot nem volt olyan szörnyűséges. De mint említettem, jobban bejött volna egy flashback-es szerkezet, főleg a PLL készítőjétől, hiszen nála tudjuk, hogy másképp forog az idő kereke, s ki tudja, mikor érünk el a “jelenhez”.

6 hozzászólás Ne habozz!

lalakov - 2017. 04. 25. 18:42

Unalmas sajnos, minden kitalálható, harmadik részben kaszáltam. Kár érte, mert szeretem a dögös csajokkal teli sorozatokat, de kéne már valami újdonság. Georgie Flores egyes pillanatainál csak nekem ugrik be Katie Holmes fiatalkori énje?

szpojleres mókus - 2017. 04. 25. 21:57

Nagyon beteg vagyok ki vagyok írva egész hétre, ledaráltam. Valamiért. Nem tudom miért.
Senki se nézze tovább, nem érdemes.
Bellának azon kívül hogy szupermodel teste van, nincs több tulajdonsága. Színészkedni NEM tud, borzalmas színész (nem tudom milyen énekesnek de nem is érdekel, színészet számára az ha mérges, szomorú, ideges akkor felemeli a hangját), néha olyan bamba fejet tud vágni hogy rendesen hámyomgerltően ronda.

Az egész színészgárdából Rainer ér valamit, a többi borzalmas. A történet borzalmas, a megvalósítás borzalmas (ennek a filmnek kellenne lennie az új hatalmas blockbusternek? Amikor színészkednek minden egyes jelenet iszonyatgagyi a párbeszédekkel együtt, a berendezést kb tescobol vették akciósan. A történet azt akarja nekünk mutatni hogy szreteágazó de elmerem szpojlerezni hogy becsapás mert arról szól az egész évad hogy nem tud dönteni bella a csoporttársába szerelmes vagy Rainerbe.

Ne essetek abba a hibába amibe én, és ne nézzétek mert időpocsékolás. Főleg ha meglátjátok az utolsó részt. Vannak sokkal jobb sorozatok mint ez ami megérdemli hogy nézzék, ez nem.

zsemlye - 2017. 04. 25. 22:25

az első rész 15 percénél elvérzett – szahar, bocs

wellwellwell - 2017. 04. 26. 09:41

förtelmesen szar. végigszenvedtem, de minek.
kasza.

eszemix - 2017. 04. 26. 11:30

Ez egy olyan semmilyen sorozat, hogy csak na. Nem eri meg idot pazarolni ra (hja, utolag konnyen beszel az ember…)

Tok gaz minden alakitas, a sztori meg… Korbe se er a tortenet wtf.
Ezt a Rainer csavot mar Surface- A melyseg fantomjaban is utaltam, es kesobb sem tanult meg szineszkedni sajnos. Amerikaban csak ilyen szajtatos fiatalok vannak amugy??? Rohadt zavaro, hogy nem kepesek becsukni a szajukat. Szerintem.

vikkancs - 2017. 04. 26. 12:28

Kb 2 rész kellett, mire rájöttem, ki Rainer anyja :-D Ezen gondolkodtam, nem a filmen :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz