login |

Sleepy Hollow: vége a 4. évadnak

2017. 04. 25. 16:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Van egy jó hírem. Vagy egy rossz – végülis nézőpont kérdése: aki kiszállt a Sleepy Hollow-ból, annak a kvázi rebootot hozó, majdnem az összes főszereplőt (és még a címbéli helyszínt is!) lecserélő 4. évad sem lesz nézős – bár ezt már a szezon elején lehetett sejteni. Még akkor sem, ha a szezon legvégén kaptunk egy marha jó húzást a Lara-szállal, ahogy pedig a 4×12 kezdődött, úgy akár egy 5. évadot is elnéztem volna. De azt nyilván nem folytatták volna.

A 4. évad hiába változtatta ugyanis meg az alapokat, valójában semmi sem változott: tavaly Pandora pödörgette nem létező bajszát gonoszul, most pedig Malcolm Dreyfuss-nak voltak a világ sorsát befolyásoló tervei, miközben hőseink minden fantáziát nélkülözően heti démonra vadásztak úgy, hogy könyvekből és függetlenségi háborús flashback-ekből kikeresték, hogy az épp aktuális rémséget hogyan lehet kicsinálni.

Az ‘új tanú’-szál pedig lehetőséget adott volna arra, hogy némiképp változtassanak a sorozat koncepcióján, de ezzel idővel már nem is nagyon foglalkoztak, minden a megszokott mederben csordogált minimális újítás és izgalom mellett.

Azt viszont el kell ismernem, hogy míg az előző évadokban nehezemre esett elfogadni az újonnan érkező karaktereket, a mostaniakkal semmi gondom nem volt: a két kocka vicces volt, és jól kiegészítették egymást, Ichabod Crane új társa szimpatikus, a lánya is teljesen rendben volt, Jeremy Davies pedig bár rettentően modoros volt (és túljátszotta a szerepét?), bőven elviselhetőbb volt, mint tavaly Shannyn Sossamon.

A jövevények mellett pedig kellemes meglepetés volt, hogy egy kis időre azért visszatértek Sleepy Hollow-ba nosztalgiázni, némelyik karaktert (vagy korábbi démont, illetve ereklyét) is visszahozták, bár Henry teljesen random jelenései és motivációi inkább erőltetettnek hatottak. (Cserébe Headless továbbra is badass.)

A már említett egyetlen száltól eltekintve a szezon nem hozott semmi különöset, de legalább megmutatta, hogy Abbie után is eléldegélhet a Sleepy Hollow, sőt, továbbra is képes az érzelmekre hatni. (Ha már érzelmek. Sok minden valahogy hatástalanul puffant a szezonban, de a fő zenei témák még mindig szívbemarkolóak, illetve vérpezsdítőek.)

Azonban amíg random talált ráolvasásokkal nagyjából minden helyzet feloldható, addig az olykor egyedi és mindenféle folklórokból kimetszett démonok és lények hajkurászása nem fogja emelni a pulzusszámot. Ha valaki tovább nézi, az jó eséllyel továbbra is a karakterek miatt fogja, akiket jó látni akciójelenetekben és szorult helyzetekben. Ha pedig eljön a kaszás, senkinek nem lesz hiányérzete.

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

8 hozzászólás Ne habozz!

Dark Energy - 2017. 04. 25. 17:46

Nekem sikerült kaszálnom, pedig nézős volt és kitartottam mellette.

csekov - 2017. 04. 26. 09:13

Ha ezt a sorozatot nem kaszálja a FOX, akkor tényleg vakok és süketek gyülekezete. Amilyen jó volt az első évad, annyira izzadtságszagú volt ez a negyedik. Nem is tudom minek néztem végig!?

johnny336 - 2017. 04. 26. 12:20

Szerintem jó volt, bár Henry megjelenése valóban erőltetett volt.
Ügyesen megoldották, hogy ne a gyereket sodorják veszélybe ezzel a tanuskodással – Böhöm Lajcsi is az volt, aztán hogy járt szegény.

Dreyfuss rettenetes karakter volt, és a túljátszás enyhe szó. Vajon csak nekem ugrott be egyből Negan? Az elnyújtott mondatok, ahogy mondat közben egy-egy ütősebbnek szánt megjegyzésnél belefekszik a beszédbe.

A DHS-ügynök csaj szerintem jó Abby-pótlék volt, elején szkeptikus, aztán beletörődik, hogy ezek a lények tényleg léteznek, akkor gyakjuk őket.

A főszál feloldása kicsit “egyszerűre” sikerült.
De összességében szívesen néztem, és kíváncsi voltam a következő részre.

Jut eszembe: SupNat-ban Moloch megjelenése megvolt? :D

Fragohol1C - 2017. 05. 09. 08:39

A 2. évad vége után kaszáltam … szerencsére :-)

HSK Productions - 2017. 05. 10. 21:43

A Fox (sajnos?) kaszálta a SLEEPY HOLLOW-t 4 évad után.

A közelmúltban egy alapos kibeszélő cikkben foglalkoztunk Az Álmosvölgy Legendája (lehetséges) sorsával, s persze megannyi érdekességgel is találkozhattatok a széria kapcsán.

Egy korábbi cikkben pedig a sorozat kulisszái mögé leshettetek be. Íme:

–> SLEEPY HOLLOW: Veszélyben a sorozat, avagy mitől zuhan a nézettsége? http://hatso-sor-kozepe.blog.hu/2017/04/02/sleepy_hollow_veszelyben_a_sorozat_avagy_mitol_zuhan_a_nezettsege
–> Sminkek, maszkok, jelmezek: így készül a SLEEPY HOLLOW! http://hatso-sor-kozepe.blog.hu/2017/01/31/az_almosvolgy_legendaja_igy_keszul_a_kultikus_sorozat
#HSK

mate - 2018. 09. 28. 15:24

Sziasztok, nem tudom hol kezdjem, az első két évad még rendben volt, nézhető volt, a 3.-nak már semmi értelme nemvolt igazából, és ráadásul abbie is meghalt, a 4. évad már olyan semmilyen volt, érezhető volt, hogy a készítők egy új kezdetet szerettek volna kreálni a történetnek, de úgy látszik, ez nem volt elég a folytatásra, őszintén szólva engem sem győzött meg a dolog.

Ez a sorozat, sosem fog a legnagyobbak közé tartozni, viszont, egy kellemes, időtöltésre alkalmas, és annak ellenére, hogy mennyire lapos lett, elnéztem volna a folytatást, ez így max 7,5/10

Roland - 2020. 07. 17. 00:12

Izgalmas és lebilincselő sorozat volt, szerintem Ichabod és Abbie dinamikája tartotta egyben a sorozatot. A harmadik évadtól kezdett romlani a széria bár az is igaz hogy a harmadik évad azért tartott meglepetéseket. Jó volt a sztori + a szörnyek de akkor is a sorozatot Ichabod és Abbie dinamikája tartotta életben és mind végig szúrkoltam hogy össze jöjjenek…sajnos mindhiába…és Abby távozása a sorozatból elhozzta a sorozat halálát is…a 4.-ik évadot legszívesebben kaszáltam volna, csak a tisztelet kör és unalom űzés végett néztem végig. Három dolog nem fér a fejemben ! Az egyik hogy miért nem lehetett előre minimum 4 szériára szerződtetni a színészeket, a második tucatszor volt rá példa hogy lehetetlennek tűnő dolgokból sikerült kikeveredniük, biztos lett volna mód Abby vissza hozására. Harmadik sok száll nem lett elvarrva a sorozatban, felvonultattak egy csomó jó karaktert akik aztán csak úgy eltűntek a sorozatból…

winnie - 2020. 07. 17. 08:05

“Az egyik hogy miért nem lehetett előre minimum 4 szériára szerződtetni a színészeket,”

a színészek mindig 6 vagy 7 évadra szerződnek országos sorozat esetén. itt a színész akart távozni szakmai és egyéb okok miatt, s bár meg lehetett volna tartani a szerződésre való mutogatással, respektálták a kérését.

“a második tucatszor volt rá példa hogy lehetetlennek tűnő dolgokból sikerült kikeveredniük, biztos lett volna mód Abby vissza hozására.”

esélytelen volt, hogy visszatérjen.

” Harmadik sok száll nem lett elvarrva a sorozatban, felvonultattak egy csomó jó karaktert akik aztán csak úgy eltűntek a sorozatból…”

amit végigvittek és végül nem varrtak el, az a kaszára vezethető vissza. a készítők akarták volna folytatni a sorozatot, terveztek is, de a csatorna megszüntette, így nem volt lehetőségük elvarrni őket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz