login |

Vera: a 7. évad – írta Eloise

2017. 04. 25. 19:35 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Nagyon vártam a Vera új évadját (itt írtunk bővebben a krimiről), és egyáltalán nem kellett csalódnom. A történetek nagyon érdekesek voltak, a Vera és az őrmestere, Aiden közötti kapcsolat pedig egyre jobb lett, és a rendőrségi csoport is jóval több szerepet kapott, mint korábban. Azt pedig talán már mondanom sem kell, hogy a tájak és helyszínek továbbra is lenyűgözőek maradtak.

Ahogy már korábban is írtam Joe, a korábbi őrmester távozása némi űrt hagyott maga után, amit látszólag Aiden nem igazán tudott betölteni. Viszont mostanra sokat változott a helyzet, Verával nagyon jól megértik egymást, személyes dolgokat is megosztanak, ráadásul képesek egymáson és önmagukon nevetni.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Aminek nagyon örültem, hogy Kenny az évadban több szerepet kapott, mint korábban. Egyrészt Verán kívül ő az egyetlen, aki a kezdetektől része a sorozatnak, másrészt nagyon szeretem a karakterét. Igazi régi vágású rendőr, emellett korban közelebb áll Verához, mint a többiek, így nyíltabban beszél vele, ráadásul remek kontrasztot alkot a fiatal, lelkes, de még rutintalanabb rendőrökkel.

Persze kicsit sajnálom is néha Kenny-t, mert ha rosszul mennek a dolgok Vera biztosan „leordítja a fejét” bármit is tesz. Ennek ellenére már a korábbi évadokban és most is bebizonyosodott, ha szüksége van Verára, akkor biztosan számíthat a főnökére.

A hatodik évadban tűnt fel az eléggé stréber és kissé nagyképű Hicham Cherradi, akinek már most sikerült többé-kevésbé beilleszkednie. Ennek ellenére Vera még mindig odafigyel, hogy a helyére tegye, ha szükséges.

Mark Edwards már több évad óta a csoport tagja, de az utóbbi időben kap csak jelentősebb szerepet. Örülnék, ha a következőkben többet láthatnánk, mert nagyon tetszik, ahogy a karakter egyre többet megtanul az évadok során, és egyre több feladatot kap.

A csapat tagja még Helen Milton, aki viszont sajnos nem túl sokat szerepel. Ennek a legfőbb oka valószínűleg a karaktert játszó színésznő betegsége, ami miatt kerekesszékbe kényszerül. Emiatt – a Silent Witness Clarissa Mullery-jéhez hasonlóan – nagyon nehézkes lenne megoldani, hogy irodán kívül is a csapattal dolgozzon a karakter. Ettől függetlenül én nagyon örülök, hogy szerepel, többek között azért is, mert így nem Vera az egyedüli nő a csoportban.

Állandó karakter még Dr. Anthony Carmichael, a patológus, aki rögtön megtalálta a közös hangot Verával. Nagyon tetszik, hogy nem a szokásos idősödő, morgós sztereotípiát vették elő, hanem mertek ezen változtatni. Itt az orvos alapvetően optimista és kedves, időnként még talán a laza jelző is kicsúszhat a szánkon vele kapcsolatban.

Persze lehetnek a karakterek bármilyen jók, a tájak bármilyen szépek, ha a történetek unalmasak. Az éven pedig egyáltalán nem lehet okunk a panaszra ezzel kapcsolatban sem. Volt elég sok drámai pillanat, érdekes fordulatok és az írók most sem voltak lágyszívűek. Az áldozatok között volt például több fiatal, voltak családi drámák és persze akármilyen erősnek is mutatkozik Vera, rá is hatással volt egy-egy ügy.

A Vera egyetlen, hatalmas hibája, hogy évadonként csak négy részt kapunk, és utána jön a várakozás. A folytatás még nem került berendelésre, de nagyon bizakodó vagyok. Ebben megerősít az is, hogy nagyon jó nézettséget tudhatott magának a sorozat idén is.

2 hozzászólás Ne habozz!

garcon - 2017. 04. 27. 16:55

Az utolsó kép nem a hetedik évadból van!
Mivel a képen a férfi Kingsley Ben-Adir aki Dr. Marcus Summer-t alakítja a korábbi évadokban.
A 7.évadban új a doki (Christopher Colquhoun).
-Amúgy nekem Vera mellől hiányzik még egy női nyomozó is.Szerettem amikor Cush Jumbo benne volt !
Vagy akár Shep (Clare Calbraith)!
Én Aiden-t egyáltalaán nem kedveltem az elején.. de már megszoktam, olyan lett a viszonyuk mintha Joe lenne .. gondolom ez is volt a cél.
Amúgy a sorozat remek nagyon !!

Eloise - 2017. 04. 27. 17:44

Köszi, hogy szóltál. Ezt tényleg elrontottam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz