login |

Pilot: Great News

2017. 04. 26. 19:20 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Jó hírem van, Briga Heelan újra sitcomban! Bár lehet, ezzel az egykamerás NBC-komédiával pont nem kerül majd be az eyecandy szavazás élébe, mivel eléggé gyerekesre írták a karakterét. Ja, hogy a sorozatról kéne inkább írni, nem csak a főszereplőről? Rendben: nem túl jó, de vannak nézhető pillanatai.

A történet egy hírműsor szegmens-produceréről szól, aki végre feljebb akar jutni a ranglétrán, és a vezető sztorikon dolgozni, de nem túlzottan megy neki. Láthatóan nincs önbizalma az előléptetése kiharcolásához. Ezen változtat az őt még mindig gyerekként kezelő anyja, aki gyakornokként elhelyezkedik a cégnél, és kisebb súrlódások közben azért segíti a lányát.

Lefordítsam? A Great News egy újabb munkahelyi komédia. Csak ezt kellett volna írnom? Nem tudom. A rossz hír inkább az, hogy nem is túlzottan jó. A fő probléma pont az anya-lánya kapcsolattal van. Mármint ez lenne a sorozat szíve és mozgatórugója, de egyszerűen fájdalmas jelenetekkel van tele.

Teljesen megértem, hogy egy komédiában fel kell nagyítani a jellemvonásokat, szóval egy anya kotyogása vagy egy 30 éves nő botladozása kicsit képtelen lesz, de olyan siralmas jeleneteket írnak a két szereplő közé, hogy fáj, mert nem organikus, vagyis hihetően életszerű valamennyire.

Tényleg ki gondolja komolya 2017-ben, hogy egy anya a lánya munkahelyén körbejár, és mindenkinek a képébe mondja, akiről már hallott valamit. Konkrétan odamegy a technikushoz “jé, nem is annyira rossz az illatod”. Haha, mármint tényleg nevetni kéne, mert ez a poén abban a jelenetben.

Pedig a mellékszereplők baromi jók. John Michael Higgins a régimódi, de gyerekes híradósként remekel, ahogy az idióta társát alakító Nicole Richie is elég vicces sokszor. Kár, hogy a fő téma rosszul van felvezetve, hiszen Briga Heelan – Andrea Martin duót kivéve a sorozatból maradna 5 perc, amit néznék is. Viszont ezért 22-ket végigülni az necces.

A pontozás? Passz, 6/10. Olyan tipikus sitcom, ami lecsúszhat, de igazából semmi maradandó nincs benne. A mostani választékban ez nem a legjobb ajánlólevél, de gondolom páran azért így is végignézik majd.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 04. 26. 19:32

nagy meglepetés volt, nekem abszolút bejött. jó tempója volt, aranyos, hebrencs, 6,5…, nem, megkapja a hetest is. nagyon pehelykönnyű, de a szereplők simán megvettek, anyut majd megszokom, de az öreggel ő is nagyon jó volt.

Deny - 2017. 04. 26. 20:16

Én is imádtam. Good Place után a második kedvenc újonc komédiám.

spamdog - 2017. 04. 26. 21:50

6/10 az első 7/10 a második epizód, Kövezzetek meg de Nicole Richie jobb mint Briga

wirth6 - 2017. 04. 27. 08:40

Great news, everyone! Még a Kevin from Work-ös Paige Spara kaphatna valamilyen sorozatot, és akkor a 2015-ös sajnálatos kaszák áldozatai visszatértek.

wirth6 - 2017. 05. 10. 08:12

Próbáltam szeretni a sorozatot, de az anyja annyira idegesítő, hogy nehéz nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz