login |

Survivor – 34×10: Timing

2017. 04. 27. 18:15 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A mostani rész elején nosztalgiázni kezdtem, ugyanis nagyon előre leosztottaknak tűntek a lapok, és eszembe jutottak azok a régi szezonok, amikor a merge után volt két fix tábor, és az egyik módszeresen megzabálta a másikat anélkül, hogy bárki mert volna valami nagyot húzni, esetleg csak akkor történt meg, akkor eszmélt az alul lévő szövetséges, amikor már csak egy fő maradt a túloldalon – és ugye volt, hogy az az egy fő nyert a végén.

Azon filóztam, hogy mégis ezen évadokkal szerettük meg a reality-t, szóval csak nem lehettek szörnyűek a részek, mint ahogy a 21-23. szezonok esetében utalunk rájuk, nem?

Mostanság azonban effélének nyoma sincs, folyamatosan változnak az erőviszonyok, ami nem mindig jó a nézőnek, hiszen ez azt is jelenti, hogy folyamatosan azokat akarják kirakni, akik komolyabbat lépnek, így lehet, hogy nemsokára megint eljutunk oda, hogy senki nem mer kockáztatni és felhívni magára a figyelmet. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Debbie esett ki.

Kevés ennél nagyobb elégedettséggel szemlélhető rész volt mostanság, nem?

Is perception reality? Well, it is.

Persze hiába volt a foreshadowing, nem tudhattuk, hogy porhintés-e vagy sem, de abban biztos vagyok, hogy ha Sarah visszakozott volna, akkor ritka csalódott lettem volna. De így csak a széles mosoly volt az eredmény, hogy le lett szerelve a túlzott magabiztosság, ami továbbra is az “ész megáll”-kategória. Oké, nyilván a vágás is benne van, de ez a Survivor lényege, hogy ilyenkor kell, illetve érdemes lecsapni.

Ahogy legutóbb Cirie, most Sarah kapott rengeteg, rengeteg időt, és ez az egyetlen szál nekem el is adta a részt, ami egyébként nem volt semmi extra, pár jobb momentum dobta fel. (Főleg, hogy Sarah még egy előnyt is bezsákolt, amit Michaela behomályozott.)

Továbbra is WTF Michaela mellőzése, oké, hogy Cirie volt a cséká, de fura, hogy ennyire nincsenek tisztában azzal, hogy ő azért erős (ráadásul Andrea-t is kihozták előtte – mondjuk állóképességben lehet, hogy jobb).

Persze Debbie koppanásánál is jobb volt látni az észhez térített Sierra-t, illetve azt, hogy Cirie továbbra is elég jó verbálisan – és ugye annyira anyagmentes volt a rész, hogy a kvázi rábeszélésre végrehajtott feladatbefejezése kiemelt sztoriszál lett a részben. Egyébként komolyan opció volt, hogy innen úszva menjenek haza? (A többieket is hajó vitte egy kami beugrás után? Vagy csak a kép csalóka?)

Bármennyire is jár a pacsi Sarah-nak, azért még mindig fura látni, hogy valaki ennyire meggyőzhető a másik oldalról annak ellenére, hogy tudja, hogy a másik oldal mindent elkövet a konkurencia meggyőzése érdekében. (Azon pedig végképp nem értettem, hogy miért akad fenn, hogy Debbie a kamu infó elszórásakor kamuból emlegette őt, hiszen csak a terv része volt, nem?)

Meglátjuk, hogy a folytatásban mennyire lesz stabil ez az új alközösség, hiszen Zeke elég ingatag, és nélküle 4-5 az eloszlás, viszont majdnem minden jóság (idol, előny) a Tai, Troyzan, Brad, Sierra-tömörülés oldalán van. Kérdés, hogy meddig? És hogy ki tud erről?

         

22 hozzászólás Ne habozz!

Natale - 2017. 04. 27. 18:46

Ejj, de jo volt ezt nezni. Vekony a hatar a szorakoztato onbizalom es az irritalo nagykepuseg kozott, es Debbie oyan reg atlepte, hogy mar nem is latszik.

En is nagyot neztem hogy Michaelat senki nem valasztotta, az egyik legjobb challenge-jatekos nem csak a nok kozott de az egesz mezonyben (nyilvan ha Cirie nem kapitany akkor o marad ki). Ugy van csak ertelme ha elore megbeszeltek hogy ot biztosan nullazzak (mondjuk az immunity miatt, mert ha eszik akkor no az eselye hogy nyer, ergo mindenki masnak csokken).

Erdekes elgondolkodni ezen az aktiv-nemaktiv dolgon. Lehet hogy ez is olyan mint a foci, ciklikusan megy korbe-korbe hogy epp mi a sikeres taktika. A regebbi evadokban a csapatjatek az elso, akiben egy kicsit is megrendul a bizalom az repul. Szepen fokozatosan egyre sikeresebbek az olyanok akik hajlandoak nagyobb lepesekre, es emiatt mindenki direkt keresi hogy hogyan is tunjon ki, es ez kicsucsosodik Tonynal. Azota meg mar azt latja a kozosseg hogy aki kitunik az veszelyes. Ezzel peldaul kitunoen meg lehet magyarazni a 32. evad tok igazsagtalan vegeredmenyet. (Nagy vonalakban legalabbis, nyilvan egy csomo egyeni tenyezo ebbe belezavar.)

Enzo - 2017. 04. 27. 19:07

34×08 vagy 09 vagy 10 vagy mi,
szóval a duplarész utáni epizód
(most fog igazán elcsúszni, mert “tékában” még 8-as, itt már 10-es)

1. Vicces volt, hogy az elején Sarah és Debbie totálisan ellentéteset nyilatkozott a homokba húzott vonalról, és ez előrevetítette az egész epizód gerincét is.
2. Reward1: na szegény Michaela, akartam mondani, mert nem választották, aztán észrevettem a szezon újabb, sokadik csavarját, a secret advantage-et a kispad lábánál… Michaela viszont nem vette észre. Sarah meg igen, újabb pluszpont neki, szavazatlopás, wow!
3. Reward2: Cirie-t lehet hogy nem választotta volna senki, ha nem ő lesz az egyik csk… így viszont kaptunk egy újabb felemelő motivációs betétet az évadban :)
4. Na, már hiányoltam debbie ezerféle munkájának emlegetését :D
5. Bradtől ez elméletileg okos stratégia, hogy nem viszi a teljes szövetségét rewardra, gyakorlatban viszont inkább veszélyes szokott lenni. (Tádáá, most is Cirie hogy befűzte Sarah-t, míg távol voltak)
6. Immunity1: egész ügyes, végre kicsit más, mint a szokásos feladatok, bár mintha lett volna egy hasonló mostanában. Tényleg, remélem lesz kaja-aukció.
7. Immunity2: Tai mi az istent csinált az elején? :DDD Troyzan viszont nem semmi ahogy behúzta…
8. Figyeltétek, hogy a merge óta minden egyes nagy stratégiázós beszélgetés és terv a függőágyban köttetik? :D
9. A power6-ből én is csak 4-et éreztem szorosnak, Debbie meg hogy behazudta hogy demokrácia meg mindent megbeszéltek, aztán Sarah meg Tai bele se szólhatott az Andrea-voteba.
10. Sierra proposal is érdekes volt megkeverni a dolgokat kicsit, hogy Sarah elgondolkodjon. Mondjuk anno s28-ban vhogy így esett ki, hogy páratlanul voltak, és ő lett volna a swing vote, aztán kidobták.
11. Aubry kicsit olyan, mintha nem érezné magát jól a játékban, olyan nemtörődöm fejjel nyomja legtöbbször, remélem ez majd változik. (Jó, most azért bemutatott Debbie-nek :D)
12. Érdekes volt, hogy Sarah előre bejelentette, hogy tribalön dönt. Mondjuk az ottani dumák alapján abszolút megértem, hogy Debbie-re szavazott (előtte meg milyen cselesen elhitette mindenkivel, hogy ő is a hatos tagja).
13. Ezt lehet csak túlgondolom, de Cirie mekkorát húzott már: Jeff felvezeti hogy mostmár minden megszólalás a zsűri felé is fontos, Cirie beszél a rewardos küzdelméről, és kiemelte hogy Sarah ment oda először segíteni – szerintem ez tudatos volt, egy jó pont Sarahnak a zsűri szemében, ráéerősítve ezzel arra, hogy cserében flippeljen.
14. Michaela ahogy elkezd kókuszt(?) zabálni a szavazatfelolvasásnál, majd a végén unott arccal tapsol :DDD meg kell hagyni, van stílusa a csajnak, ezen szétröhögtem magam :D
15. Az arcok a szavazás után, hahaha, priceless, főleg Brad meg Sierra hogy néztek :D (Brad arcát betettem volna képként a posztba :D) Tribal előtt még úgy tűnt, mintha a “bottom” nem egyezett volna meg konkrét névben, de ezek szerint mégis.
16. Még 3 idol és 2 advantage van játékban, lassan elkezdhetnék őket használni is.

winnie - 2017. 04. 27. 19:25

“Sierra proposal is érdekes volt megkeverni a dolgokat kicsit, hogy Sarah elgondolkodjon.”

ez nekem egyébként annyira kilógott, hogy azt hittem, hogy korábbi jelenet, pár nappal korábbi.

(a másik furcsa, az a sarah és andrea ölelkezése volt. mert oké, hogy tudnak nyugodtan beszélni, de valaki távolról nem láthatta volna meg őket?)

Risi92 - 2017. 04. 27. 19:26

annyira féltem hogy a 6os kiüti egyesével Cirie-ket, így konkrétan megtapsoltam amikor kijött az utolsó Debbie papírka is. isteni volt. innentől nagyon érdekes, mi lesz. nem hiszem, hogy az új 6os megmarad, szerintem mostantól mindenki mindenkivel fog szövetkezni, “határvonalaktól” függetlenül.

nagyon meglepődnék ha nem a Sarah-Cirie-Brad hármasból kerülne ki a győztes, szerintem előbbi kettő nagyon erős részeket produkál már egy ideje, Brad kezdeti dominanciája meg a merge óta folyamatosan hanyatlik. Sierra-é ugyanígy.

(amugy Aubry nyilatkozta, hogy nem élvezte ezt az évadot, valószínűleg ezt vetted észre Enzo. bár amit a tribal előtt mondott Debbie-ről isteni volt)

Enzo - 2017. 04. 27. 20:09

@winnie: ja az ölelkezés is elég fura volt, én is ugyanezt a kérdést tettem fel :D
@Risi92: na, mondom én. nagyon látszik rajta..

még random darabkák eszembe jutottak:
– tényleg jobb így, mint hogy kőbe vésett alliance-ek vannak, és egyesével kiszórják a minorityt
– a játék szerintem mindig továbbfejlődik (lásd pl. voting blocks), szóval meglepődnék, ha egy az egyben visszatérnénk a dolgok régebbi menetéhez
– Sarah most talán nálam a legnagyobb esélyes a végső győzelemre
– ehhez kapcsolódóan: Debbie-t max azért lett volna értelme megtartani, mert vele érdemes döntőzni, nem hiszem hogy kapna szavazatot (olyanokra apellálhat, hogy mondjuk az Ozzy vote-ot is ő kezdeményezte)
– azt vettem észre magamon, hogy nincs igazán kedvencem se, meg most már olyan se, aki _ellen_ kifejezetten szurkolok (Debbie távoztával)
– érdekes aspektus, hogy majd’ minden előny a volt power6-nél van (Sarah-én kívül)… többek között ezért is remélem, hogy lassan beindul valami őrült idolozás, meg hogy Sierra eljut a legjobb hatba, hogy használhassa az övét
– Tai vajon mennyire mozdítható? én Cirie-ék helyében őt próbálnám meg átcsábítani (ha feltesszük, hogy marad a “választóvonal”), a Brad-Sierra-Troyzan trió tűnik szorosabbnak

winnie - 2017. 04. 27. 20:17

“Tai vajon mennyire mozdítható? én Cirie-ék helyében őt próbálnám meg átcsábítani”

annyira esélytelen rá építeni bármilyen taktikát. persze ez igaz mindkét oldalra, de ha szokás szerint mindent elkotyog és zavarba jön, akkor megy minden a süllyesztőbe. az a két idol nála majdnem olyan, mintha nem is lenne:)

Risi92 - 2017. 04. 27. 20:31

ja azt még kihagytam hogy nekem nagyon megható volt az a jelenet amikor Cirie próbált a reward challengen átkelni azon az akadályon és Sarah visszament érte. alatta az a touchy zene. biztos sokaknak elhúzott volt vagy erőltetett, de én minden másodpercét imádtam. :))

winnie - 2017. 04. 27. 21:09

aki nem utálja cirie-t, azt szerintem megfogta, nekem is nagyon bejött.

szerintem - 2017. 04. 28. 01:21

meg jo, hogy csak ma tudtam kommentelni az elozo reszhez, igy senki nem olvasta el :)
ott irtam tobbek kozott, hogy sarah varhatoan hoz egy csomo rossz dontest, mert mindenaron lathato jatekot akar jatszani. erre most milyen jo volt ebben a reszben. vagy lehet, hogy csak arrol van szo, hogy mig a multkor nem orultem ozzy tavozasanak, most viszont annal inkabb debbie kiesesenek, az epizod is sokkal jobban tetszett? az biztos, hogy ez is benne van.

kulonben megint vegig azt hittem, hogy sierra megy haza, gondoltam, ilyen nincs, hogy valaki ennyire nagykepu, magabiztos editet kap es nem kapja meg a lecket utana. lehet, hogy ez meg csak a kezdet es ennel is jobban elbizza magat es majd akkor szavazzak ki.

cirie-t megint milyen jo volt nezni, lehet ot egyaltalan nem szeretni? nem tudom, hogy azert kap ennyi musoridot a merge ota, mert elotte viszont szinte semmit nem lattunk belole, vagy azert, mert a dontoig legalabb eljut, jo lenne nagyon. oriasi, hogy meg egy ekkora failure-t, mint a reward challenge is ilyen szep tortenette lehet alakitani. nem csak szep volt a jelenet, de a tanulsag a musoron kivul is nagyon ervenyes. az viszont fura, hogy michaela latszolag nem figyelt oda a gyorstalpalon a multkor, total katasztrofa a jateka, oriasi miscast szerintem. erdekes modon a challenge-ekben sem akkor asz, mint sejteni lehetett, nekem a beszolasai sem jonnek be, egyre jobban philipre hajaz a helyzete, mindenki vinne a dontobe, de majdnem lehetetlen meglenni mellette.

aubrey-t most mar sajnalom viszont, ennel azert sokkal jobban jatszott az elso szezonjaban. szerintem o mar feladta a jatekot, lathato, hogy innen mar nem tud nyerni, majdnem barmit csinalhat. nagyon szerencsetlenul jott ki neki minden, ket legnagyobb szovetseges malcolm es tony volt, ha jol emlekszem, utana sandra-val probalkozott, mind kiestek mellole, most pedig mar csak sokadiknak jo barhova is, teljesen figyelmen kivul hagyjak latszolag. ez meg valtozhat persze, zeke van hasonlo helyzetben, ok ketten meg osszefoghatnak, bar az nem sok mindenre lesz eleg.

andreat komolyan nem ertem. latszolag ertelmes, kedves, kozvetlen embernek tunik, aki nagyjabol mindenkivel jol kijon, minden jatekos tipussal tudna jatszani. emellett challengekben is jo, nem beast, de eleg jo. ennek ellenere minden alkalommal, amikor jatszik, valahogy bedolgozza magat a szovetsege aljara, aztan meg altalaban kirakjak, amikor kezd veszelyesse valni. nem tudom, mit csinal rosszul, de megint igy alakult valahogy a helyzete, nem josolok neki hosszu idot a jatekban.

taira szerintem sem lehet taktikat epiteni, mint ahogy debbie-re sem lehetett, az veszelyes tud lenni, ha valaki azzal sincs tisztaban, hogy mennyire fogalmatlan es hajlamos igy onallo donteseket is hozni.
“az a két idol nála majdnem olyan, mintha nem is lenne:)” ezen viszont jot rohogtem, nagyon igaz :)

az is vicces volt, mikor debbie a szavazasnal elmondta a kameraba, hogy az o szovetsegukben demokracia van. ha jol emlekszem, a multkor meg diktatura volt :) bar a magyarazat mar akkor santitott rendesen.

jovo hetre most mar nagyon erik egy sierra vagy egy michaela kiszavazas. szerintem is tul sok elony van meg jatekban, nem is ertem, miert nincs senkin az idol para, merge feastnel altalaban szokott lenni clue vagy hasonlo, ehhez kepest az idol meg a tribalon sem jott szoba, legalabbis nem olyan mertekben, hogy az bekeruljon a musoridobe. remelem, jovo heten kicsit valtozik a helyzet ezugyben.

CyClotroniC - 2017. 04. 28. 02:56

Michaela esetében tényleg ajánlom a videókat, amikben mesél a miértekről a heti adások után. Abszolút tudatosan vegetál, mert úgy indított, hogy mindenkinél célpont volt és mindenki utálta. Ezt amúgy állítólag ő se tudja, hogy miért volt így, az editből biztosan nem jön le, hogy mitől lenne lusta vagy ellenszenves, de mindenesetre beleraggadt egy olyan szerepbe, amiben nem szeretne lenni. Challengeknél is azért szürkébb, mert ha nem látja az esélyt arra, hogy meg is nyerje, akkor kár felhívnia magára a figyelmet. Szerintem az van, hogy megfogadta Cirie-nek a tanácsait (az más kérdés, hogy nem mindig sikerül kontrollálnia magát). Mindezek ellenére több hiba van a játékában, mint az előző szezonban, de hátrányban is van a back-to-back évadok miatt jócskán. Oké, ezt részben a “fan” is mondatja velem, de tényleg nehéz úgy nagyot játszani, ha senki se akar veled szövetkezni, együtt mutatkozni. Cirie az egyetlen kivétel.

Enzo - 2017. 04. 28. 12:32

@szerintem: én elolvastam még tegnap egyébként :)
mondjuk azt nem értem miért írod, hogy nem csinálják eléggé gamechangerre az évadot, hát gondolj bele, mennyi váratlan húzása, változtatása volt a készítőknek, köztük több Survivor-first is…

pity - 2017. 04. 28. 13:17

Cirie-t nagyon építik az évadban. Nekem mostanában úgy tűnik nagyon elkezdenek egy karaktert építgetni egy-egy évadban. pl: Dave, vagy előtte Mike

CyClotroniC - 2017. 04. 28. 14:59

Pusztán az edit alapján azt mondanám, hogy Cirie és Sarah közül az egyik megnyeri a másik meg ilyen nagy késő kieső lesz. Nyilván Cirie lenne a jobb győztes, de ha tippelnem kéne, inkább fordítva sül majd el. Culpeppernek volt még hangsúlyos editje korábban, de belőle most visszavettek jó pár hete.

winnie - 2017. 04. 28. 16:07

sokszor tűnik úgy, hogy építenek valakit, de ha egyszerűen velük lehet a történeteket elmesélni, illetve a kiszavazást felvezetni, akkor nincs mit tenni. főleg, hogy cirie szinte jelen sem volt nagyon sokáig (ő volt az, aki a múlt héten volt először tribalön), így adta magát, ráadásul ő mindig jó alapanyagot ad, és fanfavorit.

meg aztán az ilyen “építések” mindig kétélűek, hiszen van, hogy sokan azért kapnak anyagot, mert ki fognak esni, akár az adott részben. de a survivor még ezt is megpróbálja nem kiszámíthatóvá tenni. nem tudom, hol voltak ilyen lebontott statisztikák, de múltkor is esett ki valaki nulla felvezetés nélkül, mint ahogy volt, aki minimális edittel döntőzött, és olyan is, aki pár rész kiemelés után ment a levesbe – de abban a pár részben igen erősen használták, mert annyira jó alapanyag volt. ez például most is igaz volt sandrára.

winnie - 2017. 04. 28. 16:10

a néző egyébként sokszor csak a fináléra, vagy az azt megelőző részre emlékszik, bőven elég azokra is összpontosítani.

meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a survivort nem nyáron rakták össze, hanem most rakják, tudnak reagálni az aktualitásokra is, a nézői visszajelzésekre, miegymásra (ezt mondták legalábbis). de persze a legérdekesebb tényleg az lenne, hogy ha valakire ráborítanák az egészet (vagy mindnyájunkra) és megfigyelni, hogy ki milyen szezont vágna össze belőle, és hogy a végeredmények mennyire hasonlítanának. biztos, hogy lennének olyan szálak, amik mindenhol jelen lennének.

Risi92 - 2017. 04. 28. 16:35

van itt olyan egyébként aki szokott redditen olvasgatni, vagy az insidesurvivort nézegeti, esetleg ismeri az edgicet?

pimadd - 2017. 04. 28. 20:21

@Risi92

Én aktívan nézem a Redditet, volt is most egy kérdésem, amire több, mint 100 komment érkezett :D

https://www.reddit.com/r/survivor/comments/67k28o/former_contestants_who_where_asked_back_but/?st=j225z9hv&sh=48d20419

Risi92 - 2017. 04. 29. 09:23

pimadd, ezt a kérdést még olvastam is! :D kicsi a világ

Thomas - 2017. 04. 29. 17:01

Ez a rész már sokkal jobban tetszett:) Sokáig féltem, hogy Sierra vagy Andrea esik ki, attól függően, hogy Sarah melyik oldalra áll, de végül minden jól alakult. Debbie-nél jobban csak Cirie, Zeke és Aubrey kiesésének örültem volna. Most leginkább attól félek, hogy ezzel Sierra elvesztett egy szövetségest és a kisebbségbe került, de legalább így Andrea is megmenekült. Talán nem lesz szeletelés, ha jól vettem ki, Sarah azért még mindig szeretne Sierrával döntőzni, így talán Zeke-kel visszaállnak melléjük, és kiteszik Cire-éket. Kár, hogy így megromlott köztük a viszony Andreával, bár nekem sincs fogalmam róla, hogy miért nem akar vele senki sem játszani…

“Azon filóztam, hogy mégis ezen évadokkal szerettük meg a reality-t, szóval csak nem lehettek szörnyűek a részek”

Persze, hogy nem! Én sokkal jobban szerettem akkor a Survivort, mint most az állandó kavarásokkal, és a random, kiszámíthatatlan kiesésekkel. Most is, eszembe nem jutott a múlt héten, hogy Debbie célpont lehet, és most is csak a legvégén került szóba, azelőtt még arról beszéltek Sarah-ék, hogy Sierra és Brad irányít. Sokat változott a játék, és az én szememben sajnos nem az előnyére:(

Amúgy azt is képtelen vagyok megérteni, hogy egy kicsit is hogy lehet valaki magabiztos a Survivorben játékosként, még ha erre a túlzó formájára csak a vágással is segítenek rá. Én nézőként sem tudok egy pillanatra sem megnyugodni, az utolsó pillanatig izgulok, mert teljesen kiszámíthatatlan az egész, és nekik játékosként sem lehet több támpontjuk.

“7. Immunity2: Tai mi az istent csinált az elején? :DDD”

Én azon gondolkoztam, hogy nem ő volt, aki már egyszer ugyanebben a versenyben fordítva kezdte el kirakni a szót? Tuti, hogy volt egy ilyen, már több betűt lerakott, és akkor jött rá, hogy hátulról kell kezdeni. Ha ő volt, akkor érthető, hogy miért akarta előbb kirakni, de még a tálcán se nagyon ment neki, ott is először fordítva csinálta.

szerintem: Én is olvastam, mivel én is sokszor későn írok a részekről. Még rémlik is, hogy Sandrát írtál, ezek szerint Sarah helyett, de akkor azt hittem, hogy Sierráról beszélsz:)

szerintem - 2017. 04. 29. 21:02

koszi, hogy elolvastatok, amiket irtam:)
nekem sajnos nincs idom semmi extrat olvasni, pedig szivesen tennem, mert nagyon erdekel a survivor, hosszasan tudnek beszelgetni rola, de nincs kivel. rhap-t szoktam hallgatni, de sokszor azt is csak kesessel es abbol sem jut ido mindenre.

@enzo: arra probaltam utalni, hogy mig az elozo evadban foleg a szerkesztes eroltette a millenials vs genX temat, addig ebben az evadban ugy tunik, nem kell eroltetni, mert a jatekosok nagyon is ennek tudataban jatszanak. sulya van az evad tematikajanak szerintem, ami neha jol jon ki, neha meg nem.

@Thomas: igen, a sandrat es sarah-t rendszeresen osszekeverem, sarah-t akartam irni.

amugy tai valoban megkuzdott ezzel a feladattal korabban tenyleg, akkor is nehezseget jelentett kirakni neki a szot.

nekem az a furcsa, hogy ennyire nem esik szo idolokrol. senkit nem zavar, hogy sem jatekban nincsenek, sem keresni nem megy senki (vagy legalabbis nem latjuk). itt mindenki rutinos, tudhatnak, hogy legalabb a clue-knak lenniuk kellene valahol. ha troyzan vagy esetleg tai elarulta volna barkinek, akkor tudnank rola, mert akkor sulya lenne, amikor zajlik a tervezkedes, hogy ki menjen haza. az is erdekes, hogy az uj szabaly a split vote-al kapcsolatban egyelore nem okozott sok problemat, pedig az ilyen extra vote meg szavazatlopas siman vezethet oda.

Thomas - 2017. 04. 29. 23:00

Egész biztos, hogy esik szó idolokról, meg keresik is, csak most már az a hozzáállás, hogy ha nem találják meg, nem mutatják nekünk. Arról már volt szó itt többször, hogy ez eléggé kiöli az izgalmakat, mert ha látjuk hogy keresi valaki, egyből tudhatjuk, hogy meg is találja:)

Az új szabály nem tudom, mennyit változtatna, több kőhúzást látunk majd elvileg, mert a megbeszélés során sosem fognak közös nevezőre jutni, újraszavazásnál még elképzelhető, hogy valaki változtat. Plusz elveszik egy olyan taktikai elem, amikor kétszer annyian vannak, mint az ellentábor, nem tudják megosztani a szavazataikat. Viszont egy picit többet ér egy extra szavazat, ha Debbie most használja fel, akkor nem esett volna ki.

Risi92 - 2017. 04. 30. 08:58

amint a reacep-ben előkerülnak az idolok, 100% hogy ki lesznek játszva a tribalon :D ez is olyan már mint az idol keresés… ha valakit mutatnak keresni, fixen meg is találja..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz