login |

Famous in Love: vége az 1. évadnak – írta Tomi

2017. 04. 28. 19:46 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel a Freeform új sorozatának teljes első évadját feltolta a netre, így bárki megnézheti a Famous in Love 10 részes első szezonját, ami magunk közt szólva, elég hullámzó minőségű volt. A pilotot tipikusnak és klisésnek találtam, aztán jött a folytatás, ami szintén elég középszerűre sikerült – az már biztos, hogy nem ez lesz a Pretty Little Liars kreátorának legütősebb sorozata.

Persze, nem tudni, hogy merre haladna a történet egy esetleges berendelés után, de jelenleg ez a véleményem. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az első részt ott fejeztük be, hogy Paige megkapta élete első filmszerepét, és a barátaival elmentek megünnepelni, ahol máris újságírók hada fogadta őket.

Belegondolva, mekkora „buli” lehet már, hogy bekerülsz egy filmbe és máris az egész világ „téged akar”. Nos, a sorozat azt hivatott bemutatni, hogy mennyi árnyoldala is van a hírnévnek, mennyire nem könnyű ebben a világban élni, mert egy idő után már csak azt veszed észre, hogy nem is te irányítod az életedet.

You’re moving on to this new world and Jake and I are not a part of it.

Ebben a 10 részben minden szereplő kapott egy kis mozgásteret, persze csak a klisés kereteken belül, és így, kevés kivétellel, senki nem tudta igazán megmutatni, hogy mi rejlik benne. Még a legjobb barátnő (Cassie) karakterét – akit a pilotkritikámban dicsértem –,  jellemét is sikerült elrontani.

Jake számomra teljesen unalmas. Ahogy összejött Alexis-szel, miután a lány elvarázsolta azzal, hogy lát fantáziát a forgatókönyvében…, persze sejthettük, hogy a színésznő csak szórakozik vele. Aztán néhány résznyi kavarás után szét is mentek. Jake annyira nem találta a helyét, hogy inkább úgy döntött, elutazik. Bárcsak utazott volna!

Rainer mindent megtett azért, hogy Paige összejöjjön vele, s ráadásul még megtudott egy sötét titkot a múltjáról, hogy a stúdió új elnöke az igazi apja. Ez a helyzet, igen mélyen érintette. Meg kell mondanom, hogy az egyetlen, aki egy kis pluszt tudott adni a játékához az a Rainer-t játszó Carter Jenkins volt.

Jordan is kapott családi titkot és szerelmi drámát a nyakába, csak hogy ne unatkozzon. Először is ott volt neki az anyja, aki pénzt kéregetett tőle, majd az énekes/színésznővel kezdett kavarni, akinek nem emlékszem a nevére, de ők sem voltak sokáig együtt, mert miután a lány megtudta, hogy kavart Rainer anyjával, ők is szétmentek.

Paige próbált helyt állni a suli és a színészkedés között, kapott hideget-meleget mindkét oldalról, de valahogy folyton azt éreztem, hogy még ő maga sem tudja, hogy mit akar kezdeni az életével. És mindennek tetejében még ott volt egy Rainer, Paige, Jake, Alexis, és a gonosz színésznőcske alkalmi barátnője szerelmi sokszög is, amit elég nevetségesen kezeltek az írók. Tényleg 5-6 résznek kellett eltelnie, hogy a sokszöget egy háromszöggé alakítsák?

Alexis minden megmozdulása idegesített, és a kis bosszú szexvideójára, valamint annak „kitudódására” is csak annyit tudok mondani, hogy ennyire nincs más ötlet?

Na és akkor még az a rejtély, amit az utolsó részben bedobtak. Ha nem a PLL készítőjéről lenne szó, még meg is lepődtem volna, de így… Most őszintén, kit érdekel, hogy valaki lelőtte az újságírót? Az meg végképp nem izgat, hogy ki volt az… Egyáltalán minek ide még rejtély is?

A szezonvégi cliffhanger is minden volt, csak nem eredeti. Nem egy sorozatban elsütötték már ezt. Oké, itt más a körítés, de akkor is…, ciki. Jake visszatért és elmondta az újságírók előtt (miért is ne ott), hogy meghallgatta P. hangüzenetét, és ő is együtt akar lenni vele. De természetesen ez nem lesz olyan egyszerű, ugyanis a lány megígérte Rainer-nek, hogy bármiben számíthat rá. Ennek tetejébe még a producerasszony is nyomást gyakorol rá, hogy milyen jó lenne, ha az újságíróknak azt sugallná, hogy együtt vannak a fiával.

The film is great. You and Rainer are happy.

Hogy egy kis pozitívumot is mondjak, a zenék, mint mindig most is jók voltak, voltak vicces beszólások, és tetszettek azok a részek is melyekben a színfalak mögötti munkába láthattunk bele, legyen szó egy castingról, forgatásáról, rendezővel való veszekedésről, stb. Ebből több is elfért volna, a sok túlhúzott dráma mellett/helyett.

Összegezve a leírtakat, szerintem az volt a fő problémám, hogy túl sok volt a szereplő, szinte mindenki történetszálát egyenrangúként kezelték. Ami lehet, hogy jól működik egy 600 oldalas regényben (nem tudom, hogy hány oldal a könyvváltozat, ahogy azt sem, hogy mennyire követték a sztoriját), viszont itt egyáltalán nem jött be.

Ha lesz második évad, akkor remélem, hogy nagyobb fokozatra kapcsolnak, néhány szereplőből visszavesznek és többet kapunk a színfalak mögötti dolgokból, és a hírnév árnyoldalából, kevesebbet a drámainak szánt, de inkább unalmasnak ható huzavonából. Pontokban kifejezve, az utolsó rész nálam 2/10, az évad pedig legyen 4/10, és akkor még nagyon-nagyon jószívű vagyok.

8 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2017. 04. 29. 22:50

Töredelmesen bevallom, hogy eleve úgy ültem neki ennek a sorozatnak, hogy jó kis Guilty Pleasure lesz. Én legalábbis nagyon szerettem volna. De a sorozat készítői valamiért baromira nem akarták ezt…

Eleinte még nem zavart a sok keresztbe kavargatás, de az utolsó két részre annyira túltolták, hogy egy dél-amerikai szappanopera sárgult volna az irígységtől.

Nagyon egyetértek a kritikával, hogy a sok egyenrangú szereplő végül kárára vált az összképnek. Ha Hollywoodban tényleg mindenki ilyen korcs személyiséget fejleszt ki miután “befut”, vagy a folyamat közben, akkor őszintén csodálkozom, hogy még nem nyírták ki egymást.

A gyilkosság meg nevetséges, nem érdekel ki tette, de köszönöm neki. Esküszöm alig vártam, hogy valakinek eszébe jusson. A karakter (és a színész) inkább volt karikatúra, mint bármi más.

Bőven tudnék még negatívumokat felsorolni, de minek. A lényeg szerintem már a pilot alatti kommentekből átjött. Én sem tudnám ajánlani a sorozatot senkinek.
Valahogy a Pretty Little Liars, a Revenge és a Titkok és szerelmek mutáns szerelemgyereke lehet…ne.

Amennyiben lesz második évad, egy dolog miatt fogok belenézni (nem, nem azért mert mazochista vagyok, bár van benne valami :P ), mert elfelejtették bekeretezni.
Szerintem hihetetlenül béna (még akkor is, ha ez valami direkt marketing, vagy írói döntés volt), hogy nem értünk el a nyitójelenetig. Okés, lehet benne valami, hogy a céljuk az volt, hogy belenézzek a folytatásba, de most komolyan a katasztrófa-turisták a célközönség? :)

Zac - 2017. 04. 30. 08:46

Megnyugodtam, hogy nem csak én kataszrófaturistáskodtam végig az egész évadot. Az pedig szerintem is egy mérhetetlenül kretén megoldás volt, hogy nem adtak keretet az évadnak, csak lezárták egy random pontnál.

wellwellwell - 2017. 04. 30. 23:09

én is guilty pleasure-nek szántam, de a pilot után instant kasza lett ez a förmedvény.
Tomi, őszinte elismerésem, hogy képes voltál egy egész évadot végignézni!

Sierra - 2017. 05. 01. 13:11

Vegigneztem az evadot es nalam az “annyira rossz, hogy mar jo” kategoria lett. Ok, reszenkent osszesen legalabb 5 percet beletekertem, mert nehany resz minosithetetlen volt. (Viszont a The Arrangement – ha mar hasonlo sztori – meg ebbe a kategoriaba se fert bele, harom resz utan kasza lett.)

A keret hianyzott, a nyitojelenetet meg nem is ertem, miert eroltettek. Mondjuk ha lesz masodik evad, tuti kinzom magam vele. A fene tudja, talan osszekapjak magukat.

Mom - 2017. 05. 02. 16:27

Utólag belegondolva, nekem a nyitójelenet kifejezetten tetszett, sőt. Jó volt a zene, simán átjött a hangulat, Bella Thorne kellően szomorú arcot vágott…

Lehet, hogy eredetileg lett volna kerete az első évadnak, csak a végére rájöttek, hogy még nem tudják lezárni, viszont az első jelenet olyan jól sikerült, hogy már sajnálták kivágni? :P

Eszti - 2017. 05. 08. 19:57

Véleményem szerint nagyon jól sikerült és szerettem a részeket. Inkább gimnazistáknak ajánlom, nem a felsőbb korosztályoknak, de már a szereplőkből is megítélhető, hogy ez egy tinisorozat, tiniknek. Jó, hogy ilyen sokoldalú volt és sok bonyodalom jelent meg benne, hogy sok dolog derült ki a szereplőkről, hisz így nem lett unalmas a sorozat és szerintem izgalmas jelenet volt, hogy lelőtték benne azt a fickót, mert sok vizet kavart és kíváncsi vagyok, ki tehette. A végén pedig. hogy nem mutatta, hogy Paige kit választ, a legjobb döntés volt, mert így mégjobban várom a következő évadot, persze ha lesz.

Timi - 2017. 07. 05. 11:41

Lesz 2.évad?

winnie - 2017. 07. 05. 11:56

itt listázzuk a sorozatról szóló összes infót: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/famous-in-love/

ha még nincs kaszára vagy berendelésre vonatkozó hír, akkor még nem dőlt el a sorsa.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz